Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2014 21:24 - Страната Моксель/ Московия/. Страната на робите се напъва да да властва над света.
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 2827 Коментари: 7 Гласове:
13

Последна промяна: 22.07.2014 22:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

http://ukrlife.org/main/evshan/moxel.htm

Владимир Белинский
СТРАНА МОКСЕЛЬ
Роман-исследование

Книгата е алтернативен поглед към  на руската версия на историята.

Малките не смеят да се бъркат в биографиите на големите, защото си е страшничко да кажеш на един едър побойник, че майка му е курва.

Но когато, побойникът е започнал да те налага преди и помислиш да произнесеш тези думи, тогава и малките могат да назоват нещата с истинските им думи.

Това е впечатлението от книгата на украинеца Владимир Белинский. И в написаното от него, подобно на псувня,  е събрано цялото възмущение и презрение на украинския народ към вероломната политика на днешната руска империя.

Прочитането и е полезно защото, по разбираеми причини, зад на места не съвсем обективните тълкувания на факти от историята на изправените почти пред война два народа, се открива грозната истина за жонглирането с историята според имперските амбиции на руската държава.

"Руснаците са известни като безсрамни пренаписвачи на историята на Русия и света,  всеки път когато и както им е изгодно"

За българите чиято история е пренаписвана многократно под диктовката на различните руски режими, и която все още не е изчистена от унизителните постановки на една наложена им със сила версия на българската история, това ще е особено поучителни и в известен смисъл приятно.

Приятно - доколкото в справедливия си гняв, украинците се осмеляват гръмко да назоват нещата с истинските им имена.
Нещо, което българите вече над 200 години все още произнасят шепнешком.

Въведение

Страна Моксель
Страната Моксел /Moxel/ - Московията - "Русия"

"В кровавом болоте московского рабства, а не в суровой славе норманской эпохи стоит колыбель России.
В кървавото блато на московското робство, а не в суровата слава на норманската епоха стои люлката на Русия.

Сменив имена и даты, увидим, что политика Ивана III и политика современной московской империи являются не просто похожими, а и тождественными...
Като сменим имената и датите, ще видим,че политиката на Иван III и съвременната политика на московската империя не простo си приличат, а са тъждествени...

Россия порождена и воспитана в противной и униженной школе монгольского рабства.
Русия е зародена и възпитана в противната и унизителна школа на монголскoto робство.

Сильной она стала лишь потому, что в мастерстве рабства была непревзойденной.
Тя става силна само поради това,че в майсторството на робията е била ненадмината.

Даже и тогда, когда Россия стала независимой, она и далее осталась страной рабов.
Даже и тогава, когато Русия е станала независима, тя и по-нататък си е остава страната на робите.

Петр I соединил политическую хитрость монгольского раба с величием монгольского владетеля, которому Чингисхан завещал покорить мир...
Петър I  е съединил политическата хитрост на монголския роб с величието на монголскиия владетел на когото Чингиз хан е завещал да покори света...

Политика России - неизменна.
Политиката на Русия е неизменна.

Русские методы и тактика менялись, и будут меняться, однако главная цель российской политики - покорить мир и править в нем - есть и будет неизменной.
Руските методи и тактика са се променяли, и ще се променят, обаче главната цел на руската политика - да се покори света и да са господари в него - е и ще си остане неизменена.

Московский панславизм - всего лишь одна из форм захватничества".
Московския панславизъм е само една от формите на агресия."

Карл Маркс
.....................................................................................................................................................................

Останалата част от книгата ще намерите в линка по-горе.
Макар и на руски, терминологията е близка и прави четенето удоволствие, а някои от заключенията на автора са направо сладки...Гласувай:
15
2


Вълнообразно


1. vmir - Не е бил далновиден да се сети,
22.07.2014 21:42
че снабдява опортюнистите в Русия с идеалния претекст за нечовешките им мераци.
цитирай
2. demograph - Поздрави vmir!Мисля, че на империята на злото и дойде реда.
22.07.2014 22:05
vmir написа:
че снабдява опортюнистите в Русия с идеалния претекст за нечовешките им мераци.

Толкова много мераклии ще се навъдят скоро за наследството на Путин, че Хамериканците ще трябва да правят списъци на желаещите...
цитирай
3. vmir - 2. demograph,
22.07.2014 22:44
Вероятно, но аз не изключвам и севернокореизиране, поне за няколко години. Той срина остатъците от десетилетния имидж, който съветската пропаганда беше градила ежедневно. Сега вече е много по-лесно да се отървем и от ПСА, защото истината е, че той е на Трети Украински Фронт, и не би трябвало да има нищо общо с Русия. Вярвам, че с украинците ще се разберем много по-лесно по въпроса.
Поздрави!
цитирай
4. zaw12929 - Идилията магарета си чешат крас...
23.07.2014 13:23
Идилията магарета си чешат крастата тук горе, но... светът съществува несависимо от техните магарешки проблеми.
За българите цар Борис каза: "Винаги с ГЕРМАНИЯ и никога срещу Русия!!


Путин УБИ на запада печелившото магаре, спря кранчето на източване от превърната до 2000 година в колония на Запада Русия: увеличи бюджета на Русия 22 пъти. Увеличи военните разходи 30 пъти.
Увеличи брутния вътрешен продукт 12 пъти (по ниво на брутния вътрешен продукт Русия се издигна от 36-то на 6-то място в света).Увеличи златно-валутните резерви на Русия 48 пъти.Върна 256 залежи на полезни изкопаеми под руска юрисдикция (под чужда останаха само 3). Национализира 65% от нефтената промишленост и 95% от газовата. Вече пета година поред Русия заема 2-ро или 3-то място в света по износ на зърно (в момента САЩ са на 4-то място). Средната заплата в на държавните служители се увеличи 18,5 пъти. Средната пенсия се увеличи 14 пъти. Намаляването на населението спадна от 1,5 млн годишно през 1999 г. на 21 хил. през 2011 г. - тоест, 71,5 пъти. Забрани депутатите в Държавната дума да имат сметки в чужбина.

Предотврати американското нападение срещу Сирия.
Прекрати войната в Чечня. От януари 2000 г. до днес курсът на рублата се промени от 28 рубли за долар на 29 рубли за долар.

Днешна Русия е нормална европейска държава - а не онази просяшка страна, в която средната пенсия беше 20 долара и където господари бяха финансовите пирамиди и Международният валутен фонд. През 1992 г. режимът на Елцин отмени ИЗЦЯЛО износното мито на нефтопродуктите. На 23 януари 1999 г. правителството на Е. Примаков въведе отново такова мито. При износна цена на нефта от 9,5 долара/барел митото беше 2,5 евро на тон, а при цена над 12,5 долара/барел - 5 евро на тон. Това не беше кой знае колко обременително за износителите- но, даде 14 милиарда рубли в празната хазна.През август 1999 г. Елцин назначи Путин за министър-председател.Само след месец Путин увеличи митото на 7,5 евро/тон, а от 8 декември - на 15 евро/тон. Митото все повече се увеличаваше - и днес износителите отчисляват в държавния бюджет около половината от цената на експортирания нефт. От януари до ноември 2007 г. митниците на Русия предадоха в държавния бюджет 2,57 трилиона рубли - около половината от всички приходи в бюджета.
Цяла Русия днес на практика е една огромна строителна площадка: от януари до септември 2007 г. са построени 375,9 хил. жилища с обща площ 34 млн. кв. Метра. Циментовите заводи в Русия не успяват да задоволят търсенето и се налага внос на цимент от Китай. Нарасналите доходи на населението доведоха до увеличаване на търсенето на жилища, увеличи цената има, което на свой ред повиши доходността от строителната дейност. Резултатът- в строителството се вливат огромни средства и се наблюдава истински строителен бум.

Увеличените доходи на гражданите повишиха търсенето на автомобили. Само за 2006 г. обемът на автомобилния пазар в Русия се увеличи с 45% и достигна 32 милиарда долара, а броят на продадените нови коли - 2 млн броя. По този показател Русия е на 5-то място в Европа след Германия, Великобритания, Италия и Франция. В момента се строят няколко нови автомобилни завода, а досегашните увеличават обема на производството си. Всичко това е последица от увеличаване на търсенето, което означава - от повишаване на доходите на населението.

. Преди Путин пенсиите бяха под екзистенц-минимума с около 25%, а през 90-те години и въобще не се изплащаха. Сега са с 50% над екзистенц-минимума и постоянно се увеличават.

През 2000 г. средната заплата в Русия е била 2223 рубли (около 80 долара). Сега средната заплата в Русия е 19174 рубли (около 660 долара).

Закупуването на домашни потребителски стоки за 10 години се увеличи 10 пъти. Личните автомобили са се увеличили 3 пъти.

Русия в това отношение е ЛОШИЯТ ПРИМЕР ако и ние си поискаме богатствата пример: Атака го прави и предателските медии непрекъснато и спретват скандали.

Същото се получава и при всеки опит на българско правителство, да защити интересите на българите, АКО засяга СПИРАНЕ източването на богатствата на държавата БЪЛГАРИЯ - ОКАЗВА СЕ, ЧЕ СМЕ КОЛОНИЯ - роби ние, а не руснаците
стига лъжи с този блог и автор!
цитирай
5. kris0kris - Да, определено
23.07.2014 17:22
трябва да се прочете.
цитирай
6. shtaparov - Много интересни сведения и твър...
11.08.2014 16:00
Много интересни сведения и твърдения- за Иван Грозни например трябва да добавя,че той обезБългарява източна Европа,като принуждава всички попаднали му в ръцете Българи (Волжки,Дунавски,Украински,Прикавказки и пр.) да станат руснаци така,както по-раншните завоеватели са ги принуждавали да станат татари. Тази политика на Русия още не е отменена- и днес все още има милиони Българи и не в любимите на всички тюрколози Башкирия или Татарстан,а в южна Русия: между указаните области и Прикавказието,на които им е забранено да се наричат Българи и служебно са регистрирани като руснаци! Да- чисти Българи,"славяно"говорящи като нас,а не ментета като онези от Башкирия и Татарстан!
цитирай
7. demograph - Че тии си путинска подложка е отдавна известно.В момента България е поробена от Русия. ВСе още.
22.08.2014 11:34
zaw12929 написа:
Идилията магарета си чешат крастата тук горе, но... светът съществува несависимо от техните магарешки проблеми.
За българите цар Борис каза: "Винаги с ГЕРМАНИЯ и никога срещу Русия!!


Путин УБИ на запада печелившото магаре, спря кранчето на източване от превърната до 2000 година в колония на Запада Русия: увеличи бюджета на Русия 22 пъти. Увеличи военните разходи 30 пъти.
Увеличи брутния вътрешен продукт 12 пъти (по ниво на брутния вътрешен продукт Русия се издигна от 36-то на 6-то място в света).Увеличи златно-валутните резерви на Русия 48 пъти.Върна 256 залежи на полезни изкопаеми под руска юрисдикция (под чужда останаха само 3). Национализира 65% от нефтената промишленост и 95% от газовата. Вече пета година поред Русия заема 2-ро или 3-то място в света по износ на зърно (в момента САЩ са на 4-то място). Средната заплата в на държавните служители се увеличи 18,5 пъти. Средната пенсия се увеличи 14 пъти. Намаляването на населението спадна от 1,5 млн годишно през 1999 г. на 21 хил. през 2011 г. - тоест, 71,5 пъти. Забрани депутатите в Държавната дума да имат сметки в чужбина.

Предотврати американското нападение срещу Сирия.
Прекрати войната в Чечня. От януари 2000 г. до днес курсът на рублата се промени от 28 рубли за долар на 29 рубли за долар.

Днешна Русия е нормална европейска държава - а не онази просяшка страна, в която средната пенсия беше 20 долара и където господари бяха финансовите пирамиди и Международният валутен фонд. През 1992 г. режимът на Елцин отмени ИЗЦЯЛО износното мито на нефтопродуктите. На 23 януари 1999 г. правителството на Е. Примаков въведе отново такова мито. При износна цена на нефта от 9,5 долара/барел митото беше 2,5 евро на тон, а при цена над 12,5 долара/барел - 5 евро на тон. Това не беше кой знае колко обременително за износителите- но, даде 14 милиарда рубли в празната хазна.През август 1999 г. Елцин назначи Путин за министър-председател.Само след месец Путин увеличи митото на 7,5 евро/тон, а от 8 декември - на 15 евро/тон. Митото все повече се увеличаваше - и днес износителите отчисляват в държавния бюджет около половината от цената на експортирания нефт. От януари до ноември 2007 г. митниците на Русия предадоха в държавния бюджет 2,57 трилиона рубли - около половината от всички приходи в бюджета.
Цяла Русия днес на практика е една огромна строителна площадка: от януари до септември 2007 г. са построени 375,9 хил. жилища с обща площ 34 млн. кв. Метра. Циментовите заводи в Русия не успяват да задоволят търсенето и се налага внос на цимент от Китай. Нарасналите доходи на населението доведоха до увеличаване на търсенето на жилища, увеличи цената има, което на свой ред повиши доходността от строителната дейност. Резултатът- в строителството се вливат огромни средства и се наблюдава истински строителен бум.

Увеличените доходи на гражданите повишиха търсенето на автомобили. Само за 2006 г. обемът на автомобилния пазар в Русия се увеличи с 45% и достигна 32 милиарда долара, а броят на продадените нови коли - 2 млн броя. По този показател Русия е на 5-то място в Европа след Германия, Великобритания, Италия и Франция. В момента се строят няколко нови автомобилни завода, а досегашните увеличават обема на производството си. Всичко това е последица от увеличаване на търсенето, което означава - от повишаване на доходите на населението.

. Преди Путин пенсиите бяха под екзистенц-минимума с около 25%, а през 90-те години и въобще не се изплащаха. Сега са с 50% над екзистенц-минимума и постоянно се увеличават.

През 2000 г. средната заплата в Русия е била 2223 рубли (около 80 долара). Сега средната заплата в Русия е 19174 рубли (около 660 долара).

Закупуването на домашни потребителски стоки за 10 години се увеличи 10 пъти. Личните автомобили са се увеличили 3 пъти.

Русия в това отношение е ЛОШИЯТ ПРИМЕР ако и ние си поискаме богатствата пример: Атака го прави и предателските медии непрекъснато и спретват скандали.

Същото се получава и при всеки опит на българско правителство, да защити интересите на българите, АКО засяга СПИРАНЕ източването на богатствата на държавата БЪЛГАРИЯ - ОКАЗВА СЕ, ЧЕ СМЕ КОЛОНИЯ - роби ние, а не руснаците
стига лъжи с този блог и автор!

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 5455275
Постинги: 1599
Коментари: 8912
Гласове: 8130
Календар
«  Октомври, 2018  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Блогрол