Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08.2014 23:56 - Четиво за политически наивници като Президента. Червенокожите туземци не знаят пътя за храма Росене.
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 3917 Коментари: 2 Гласове:
9

Последна промяна: 01.08.2015 11:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

„Туземното население на Америка не е могло да види, че корабите на Колумб се приближават към брега, защото кораб не е съществувал в тяхното описание за света.” Росенеее...!

Кораб по техния списък от понятия е било равно на нещо като остров, мачтите като палми, топовете като свирки, а гюллетата като кокосови орехи.

Те просто не са били способни да видят корабите, както костенурката на пътя  не може да види нито пътя, нито  наближаващата кола.

Мнозинството от българите, в това число и управниците на България, не могат да разпознаят демокрацията като друго освен като ново име на авторитаризма, защото демокрация е държавно устройство, което не съществува в тяхното описание за света.

Демокрацията се появява напоследък в инвентарния списък от описания на реалността само на някои българи и то, едва чак когато те са се запознали с демократично държавно устройство, там на място и със собствените си сетива.

Българските политици и държавници, в своето преобладаващо мнозинство не са имали възможността или/и желанието да се запознаят с демокрацията със собствените си сетива., поради което от тях не може да се очаква да разпознаят демократичния начин на устройство и практика в държавата.

Това е причината България да тъпче на място в калта на плосък авторитарен режим остров, наричан от всички тях демокрация.

Точно това е причината единствено успешни държави от бившия комунистически блок да са само тези, които са съумели да поставят начело на държавите си хора, които имат ясно лично и сетивно възприятие на понятието демокрация, като Литва и Грузия, в които преходът към демокрация бе извършен от хора живели дълго време в демократични държави.

Или в държави като Полша, Чехия и Словения, където голяма част от населението не е загубило или бързо е придобило лични възприятия за демокрацията, поради близостта и човешкия обмен с демократичните Англия, Германия, Австрия и Италия.

Забележително е, че когато използвайки възможностите на демокрацията, на власт в тези държави отново се появят „индианци”, започва незабавната реставрация на червения тоталитаризъм под различни форми. Като в България например. 

Както и това, че докопвайки се до властта, в повечето случай с индиански средства, туземците задължително започват да влачат островите, барабар с народите си, назад към тоталитаризма и да го привързват с всички подръчни средства за палмите някоя оцеляла индианска империя.

Защото „индианците” колкото и да са добри в политическата реторика и червен шаманизъм, си остават слепи за това което не са виждали никога и винаги се връщат интуитивно към това, което им е набито в понятийния им списък..

Това е обяснението на факта, че в продължение на две десетилетия, българските политици и управници не могат да създадат нещо, което да прилича на демократично уредена държава.

Всички те нямат персонални възприятия за демокрацията, а се опитват да създадат такава по описанията на други – било съветници от ЕС или хора поживяли малко в демократични общества.

Но в повечето случаи по описанията на индиански старейшини от дълбочината на сушата, които не само, че не са виждали кораб, но не са и помирисвали морския дъх на свободата.

Това е като да се опиташ да обясниш на индианците, че корабите на Колумб не са острови и ако опиташ да ги накараш „да построят кораб”...
те винаги ще строят остров.

Това е и обяснението на феномена с българските протести и контра протести, с българкото лутане между демокрация и тоталитаризъм, между свобода и робство, между Европа и Азия, между мизерията на Путин и благоденствието на Запада..

Протестиращите са българи, които са добили сетивна представа за устройството и функционирането на една демократична държава от личен опит,

а контрапротестиращите и организаторите на контрапротестите са българи „индианци”, които не виждат демокрацията, защото такова чудо не съществува в техния списък от устойчиви понятия, които да са формирани с личен опит..


Това е и драмата на българското гражданско общество.

Всяки опит на белите хора -граждани, да построят читав кораб, се проваля от факта, че корабостроителите които си избират, са индианци, които дялкат дървото с кремъчните си брадви, и припявайки в хор Как така Как така  Как така...пак си строят остров.

Колкото и да е тъжно и далечно, докато начело на държавата ни не застанат водачи, които са вкусили лично демокрацията и са поставили това понятие в списъка от представите си за устройството на държавата, независимост, демокрация и просперитет България няма да има.

Това означава тотална и безкомпромисна подмяна на управляващия елит, състоящ се от обективно слепи за демокрация хора „индианци”, с такива които виждат демокрацията като това, което реално е.

Такава радикална промяна не може да бъде извършена и реална демокрация в България не може да бъде установена, докато не се натрупат достатъчно на брой бели граждани, които да виждат реалностите демокрация, морал, справедливост, прогрес…, а не техните виртуални „индиански” заменки,

Които граждани да се обединят в демократични организации и да излъчат бели водачи, в чийто понятиен апарат демокрация означава конкретен работещ вид държавно устройство и почтено лично и публично поведение..

По подобен начин стоят нещата и в останалите сфери на живота в България.

Не можем да очакваме демократични медии, ако те се оглавяват от незрящи собственици и редактори с индиански представи за мисията си в обществото, а статиите им се пишат от жадуващи за дрънкулки червенокожи под диктовката на Големия шаман ..

Не можем да имаме свястна съдебна система докато 99% от магистратите са „индианци”слепи за съдържанието на понятието справедливост в една демократична и правова държава.

Не можем да очакваме системата са сигурност на страната да заработи по правилата на демократичната държава, ако тя се ръководи от „индианци” които нямат представи за ролята си в демократичната държава, а служат на червенокожите.

Абсурдно е да си очакваме, образователната ни система да произвежда демократи, хуманисти, пазарно мислещи специалисти и дори почтени бели хора, при положение,

че Начело на образованието, на всички нива, са застанали и не мърдат от постовете си допотопни непочтени червенокожи примати, които обучават поколенията в индианския начин на НЕвиждане на света.


Така стои въпросът със всяка една система в индианската държава.

Те просто възпроизвеждат постоянно комунизъм и мизерия, защото начело им стоят индианци, които в свободата виждат робство, а под свободни хора разбират роби..

До постигането на това състояние, българският държавен кораб -остров, ще се води от слепи за демокрация капитани, накичени с шарени индиански перушини от типа Станишев, Миков, Първанов, Манолова, Нинова, Кутев, Доган, Местан, Сидеров,Борисов, Цветанов, Орешарски, Йовчев, Близнашки и подобни на тях червенокожи.

И изборът на белите хора ще бъде само между индианска демокрация или диктатура на червенокожите.
Което си едно и също....
image
http://vbox7.com/play:42040d2f64&start=122

Ако не махнем индианците от политиката и управлението на държавата, ще си останем завинаги „индианска” република, каквато сме в момента.

И съвсем скоро ще ни изтребят.
До скалпа на последния бледолик.
.......................................................................................................................................................

Идеята за "индианците" се роди след прочит на няколко постинга в www.savremennik.blog.bg







Гласувай:
11


Вълнообразно


1. vmir - Това е доста удачно обяснение с единствения недостатък, че не включва користта.
28.08.2014 16:23
Затова е много подходящо за редовите индианци, които сляпо слушат вождовете си, но не е особено подходящо за самите вождове, за които най-често опростачването на редовите индианци и залъгването им с дрънкулки за вигвама и басни за край огъня е просто начин за препитание. За разлика от древните римляни, повечето от тези даже не подозират, че са клиенти на своя патрон, а които знаят, си траят в името на далаверата и даже се кълнат, че други практикуват същото, с което те се препитават. "Всички са маскари" e любимият девиз на индианците, с който те обясняват особено високата повратливост в средите си.
цитирай
2. raders - Така е, но всъщност пропускаш нещо ...
28.08.2014 20:14
Така е, но всъщност пропускаш нещо много важно. При разсипана икономика демокрация не се прави. Няма такава държава по света все още. Намират се тук там богати държави без демокрация /вследствие природни дадености/, но обратното не се случва. Освен това инфантилният б.г. гласоподавател харесва такива като себе си - тоест тиквеници. Първата им работа след като дойдат на власт е да се награбят колкото може повече. Майната и на държавата!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7961877
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол