Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2014 01:12 - Вържи попа да е мирно селото..Цацата трябва да бъде изпържена!
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 2237 Коментари: 1 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Реформаторският блок поиска отстраняване на главния прокурор от случая с КТБ Радан Кънев:
Без правосъдна реформа не може да има растеж, високи доходи и нови работни места 18.09.2014

Българската прокуратура в лицето на главния прокурор се е компрометирала като защитник на обществения интерес в процеса на разследването на казуса с Корпоративна търговска банка и затова от Реформаторския блок ще искат отстраняването му от казуса с банката.

В изявление пред журналисти във Варна от блока настояха още действията на Сотир Цацаров да бъдат разследвани, а гарантираните депозити до 196 000 лв. в КТБ и дъщерната й банка "Виктория“ да бъдат незабавно възстановени на вложителите.

От блока коментираха и предизборната програма, като наблегнаха, че съдебната реформа е в основата на действията на блока, защото без нея остават затворени пътищата за икономическо развитие, нови доходи и нови работни места.

По казуса с КТБ членът на Гражданския съвет на блока Гроздан Караджов обясни, че в момента по него има разнопосочни говорения, но основното, за което настоява блокът, е незабавно да се изплатят гарантираните депозити, както е по закон.

Той напомни че тези средства са гарантирани и по европейска директива и ако след съставянето на новото правителство изплащането не се осъществи незабавно, ще завалят искове срещу България и тогава тези средства ще бъдат платени от бюджета.

"България ще бъде наказана извън плащането на тези средства и ще трябва да плати сериозни глоби“, отбеляза Караджов.

Той обяви за недопустимо държавата да покрива с пари от бюджета „кражбите и измамите на група самозабравили се политически ренегати, които не са слизали от власт“.

 

"Ще ги назова – става дума за ДПС и персонално за Ахмед Доган.

Реформаторският блок не е сред тези страхливи партии, които се въртят около думи като „задкулисие”, „олигархия” и т.н. Да, те са част от задкулисието, част са от олигархията, но ние ги именуваме“, каза Караджов.

Той се зарече, че ако реформаторите влязат в управлението, "ще бръкнат в кошера на тези кражби и ще покажат истинските виновници“. Според Караджов не трябва да се забравя колко е важен постът на гуверньор на БНБ.

"Митът, че се намираме в абсолютно стабилна ситуация и че бордът не може да бъде разклатен или че не могат да се извият опашки пред банките, беше разрушен.

Поради тези причини конкурсът за гувернъор на БНБ трябва да бъде отворен за чужденци, не само за българи.

За мен един дисциплиниран немец или един чуждестранен гуверньор на банката би въвел дисциплина.

Във Великобритания е канадец от много години и цари ред и няма шуробаджанащина”, посочи Караджов.

Петър Москов обяви, че "блокът излиза на тези избори със заявката за промяна“.

"Тази промяна има конкретни параметри.

И тези параметри са свързани с това, че за разлика от всички други политически сили блокът говори истината по важните и опасните теми“, заяви той и обяви, че

следващата седмица от блока ще разкажат "много подробности около това какво се е случило, какво е актуалното състояние и какво е истинското, смислено решение по случая с КТБ“.

Той "повдигна завесата“.

По думите му, става дума за около 150 кредитни досиета. "150 фирми, които представляват 97% от кредитния портфейл на КТБ. От тях 59 са фирми без нито един назначен служител.

Това може би ви говори нещо за състоянието на банката и това какво се е вършило там“, каза Москов.

"Ако има задкулисие, ако има разкази за бъдещи парламентарни договорки, то евентуална коалиция или сговор между ГЕРБ и ДПС може да бъде „коалиция КТБ” за прикриване на всичко, което се е случило около тази банка, която е поддържана под похлупак, имунизирана от проверки, от пазарни механизми, за да може да обслужва задкулисието на властта.

Очаквайте следващата седмица наистина истинския разказ за КТБ”, заяви Петър Москов.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев обобщи какви мерки за решаване на казуса с КТБ ще предложат от блока:

Незабавно възстановяване на гарантираните депозити по силата на европейското законодателство.

Никакви пари на данъкоплатците за процеса на оздравяване на банката, доколкото оздравяването е възможно.

Пълно разследване и събиране на кредитите.

А разследването да се поеме от специализираната прокуратура,

включително да се извърши и разследване на действията на главния прокурор Сотир Цацаров по казуса КТБ и натиск за само/отстраняване на Цацаров от всякакви действия по контрол и разследване поради ролята му в развитието на казуса до момента.
..................................................................................................................................................................
Браво на реформаторите!

Цацата трябва да бъде опържена!


 





Гласувай:
10


Вълнообразно


1. getmans1 - След толкова гласуване „в синьо“ съм скептик ...
20.09.2014 01:44
... че тези момчета са се еманципирали от „свещената си крава“още повече че отдавна не вярвам на предизборни лакърдии, пък то кой ли вярва!?

Колкото до Цацаров и той отдавна си плачи за тигана, но него пък конституцията го пази и то само с едничката задача, той да ги пази ... тези които трябва.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7962984
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол