Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.09.2014 21:41 - Къде ще удари Путин след Украйна? В Прибалтика? - Съмнявам се. По-скоро ще се нахвърли на България и Балканите
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 6238 Коментари: 10 Гласове:
10

Последна промяна: 03.08.2015 22:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Защо войната в Украйна е по-опасна от “Ислямска държава”
26 Септември 2014
http://www.forbes.com/sites/paulroderickgregory/

ПОЛ РОДЕРИК ГРЕГЪРИ, Клуб Z

Рядко се случва глава на държава, срещу която, по думите на Мит Ромни, води война с “геополитическият враг номер 1 на Америка”, да бъде поканен на съвместно заседание на Конгреса.

Украинският президент Петро Порошенко се обърна на 18 септември към американците с настоятелен призив да предоставят на Украйна военна помощ в борбата срещу руското нахлуване.
Емоционалната му реч предизвика овации на крак от двете страни на залата.

Но за пресата речта на Порошенко сякаш изобщо не е била произнесена, въпреки запомнящата се реплика към президента Обама:

“Само с одеяла войни не се печелят.”

В. “Ню Йорк таймс” пусна кратка дописка за Порошенко. На новинарския сайт “Дръдж рипорт” нямаше и дума за тази реч, а в. “Уолстрийт джърнъл” пусна кратка публикация под заглавието “Украйна ще получи повече помощ, но никакво оръжие”, като осмя на страницата с редакционните коментари опасенията на Обама, че “истинското оръжие (за Украйна) ще предизвика Владимир Путин.. сякаш на него му трябва оправдание за нахлуване”.

Струва си да отбележим също така, че в края на август в Белия дом вместо фразата “нахлуването на Русия в Украйна” бе използван друг, по-удобен термин – “внедряване”.

Убийството на над 3000 цивилни мирни жители и украински войници и нарастващият брой жертви сред руските наемници и наборни войници в Югоизточна Украйна едва ли могат да бъдат сравнени с ужасяващите клипове в YouTube, в които бойците от “Ислямска държава” (ИД) режат глави, но потенциалните рискове, които крие войната на Русия в Югоизточна Украйна, са много по-опасни от заплахите на ИД.

Ако не ми вярвайте, изслушайте ме

Малко преди речта на Порошенко пенсиониран генерал, бивш посланик и експерт по разузнаването говориха пред Камарата на представителите как да бъдат победени наброяващите 30 000 души (и още увеличаващи се) сили на ИД. Ние трябва да разчитаме на всички варианти и “да не казваме предварително на нашите противници никакъв срок… или до кой от вариантите си няма да прибегнем”.

Победата над ИД ще бъде трудна работа. Набирането в нейните редове на европейски и американски симпатизанти затруднява войната срещу терора, която, за съжаление, ще ни се наложи да водим през предстоящите десетилетия, независимо дали ИД я има или не.

На същите тези експерти би било трудно да се обясни как куцата украинска армия да победи без военна помощ подкрепяните от Русия сепаратисти и редовна руска войска особено сега, когато Москва показа, че е готова да изпрати редовни войски.
/Те бяха изпратени, смазаха босата украинска народна войска и се върнаха обратно. б.м./ Санкциите наистина удрят по руската икономика, но това е цена, която Путин е готов да плати.

Във всеки случай, Европа и САЩ, изглежда, одобряват военната слабост на Украйна.

Ангела Меркел отказа да предостави военна помощ, за да не смята Украйна, че е възможно военно решение.

Барак Обама изрази опасения, че военната помощ може да въвлече САЩ още по-дълбоко в този конфликт.

Нито Меркел, нито Обама като че ли разбират, че можеш да получиш стабилен мир само като победиш, а не като загубиш.

Нова Карибска криза?

Макар фразата на Порошенко “Само с одеяла войни не се печелят” да привлече най-голямо внимание, неговият вледеняващ кръвта паралел с Кубинската ракетна криза в значителна степен остана незабелязан:

“Вън от всякакво съмнение е, че международната система за сдържане и противостоене бе разрушена (от действията на Русия). Светът бе въвлечен в най-ужасната криза на сигурността след Кубинската ракетна криза през 1962 г.”

Със своето рязко сравнение Порошенко даде да се разбере, че териториалните амбиции на Владимир Путин, очевидното му намерение да възстанови Руската империя и ненавистта му към НАТО е онази искра, от която може отново да се разгори противостоене, подобно на това, което през октомври 1962 г. предизвика САЩ и СССР да се гледат един друг втренчено.

Напълно е възможно след няколко седмици или месеца Америка отново да се сблъска с Русия, само че вече не в Карибско море, а в малка страна на брега на Балтийско море. /Или на брега на Черно море. б.м./

Нима двете най-големи ядрени сили се приближават към конфронтация, подобна на ракетната криза, защото Русия постига или защото не успява да постигне целите си в Югоизточна Украйна?

Нима Европа и САЩ наистина се надяват, че мирният договор, сключен с отслабената Украйна, ще сложи край на мечтите на Путин за възстановяване на империята?

Или може би само ефективната съпротива на Украйна, отказът й да признае Новорусия на Путин ще предотвратят тази катастрофа?

Меркел и Обама, изглежда, за съжаление, тласкат Киев съм неизгоден мир, който ще даде на Путин възможност постоянно да дестабилизира страната и да прегражда пътя й към ЕС и НАТО.

И единствената цена, която досега му се наложи да плати, са санкциите, които, както той очаква, ще бъдат отменени след известно време.

От Украйна към Прибалтика /Или Балканите. б.м./

Известният руски коментатор и критик на Путин Андрей Пионтковски твърди, че “ако Путин успее и напълно подчини политиката на Украйна, като блокира нейния европейски избор, той ще продължи кампанията си.

И следващата му цел ще бъде Прибалтика.” Ако той претърпи поражение в Украйна, той няма да може да премине към следващата си цел, а режимът му може да се окаже заплашен. И това не са празни приказки.

На този етап нахлуването на руските войски в края на август сложи край на успешната антитерористична операция в Украйна и разгроми украинките сили на югоизток.

Украинската армия и Националната гвардия се оттеглиха с надеждата да се
прегрупират.
Путин е близо до постигането на своята цел – автономия на украинския Югоизток, благодарение на която ще може да манипулира цяла Украйна, а още не е платил реалната, както той смята, цена.

Путин смята, че тази игра на практика е приключила. Трябва да се готви за следващата игра.

Пионтковски твърди, че фактът, че прибалтийските страни са членки на НАТО, няма да спре Путин. По-скоро дори ще го стимулира.
Хибридни войни, подобни на украинската, срещу Естония, Латвия и Литва, “биха поставили под въпрос съществуването на Алианса като цяло и биха донесли на Путин огромна победа.”

Путин вижда пред себе си главната награда – де факто унищожаването на главния му враг НАТО, онази същата организация, която разруши СССР и обкръжи Русия. Рисковете от такава авантюра са много високи, но наградата ще бъде астрономическа.

Скептиците биха спорили: Путин, естествено, разбира, че при нападение срещу която и да било прибалтийска държава ще бъде задействан член 5 на договора на НАТО за взаимна отбрана. Не заяви ли президентът на Съединените щати в Талин на 3 септември, че “Член 5 е кристално ясен? Нападението срещу една страна е нападение срещу всички… Така че ако в такъв момент някога пак попитате кой ще дойде на помощ, ще знаете отговора – НАТО, включително въоръжените сили на Съединените американски щати, тук, сега, веднага”.

Путин няма да посмее да го направи, казват скептиците. Обама тегли червената линия и този път той наистина има предвид това.

Не бързайте толкова!

Ние си мислехме, че Путин няма да посмее да нахлуе и да анексира Крим и да преобърне следвоенния ред, но той го направи.
Мислехме си, че той няма да използва редовни войски в Югоизточна Украйна, но той го направи.
И винаги на практика се измъкваше сух.
Реакцията на Путин ще бъде следната: “Аз вече минах през това, направих това в Украйна. Мога да продължа да го правя и в прибалтийските страни. Знам как да го направя.”
Думите му са абсолютно правдиви.

Русия има шестгодишен опит във воденето на хибридни войни, нито една от които тя не е загубила. Една от тези войни беше срещу Грузия, участваща в програмата на НАТО “Партньорство за мир”. Путин анексира части от Грузия, а НАТО направи съвсем малко или нищо.

Както пише Томас Лифсън в сп. “Америкън тинкър”, “ние се намираме сега на много опасна територия. Русия все по-охотно ще прави провокации, като види, че заплахите на Обама са празна работа.

Путин вече каза, че Русия е ядрена сила, и това е абсолютно неприкрита заплаха за начало на Трета световна война, ако изведнъж той получи отговор на своя бъдеща агресия. Рискът е в това, че като показва, че може да бъде заплашван, Обама ще отговори твърде късно… и така ще сложи началото на Армагедон.”

Вече можем да опишем плана на играта на Путин за унищожаването на НАТО с помощта на новия вид война, чиито методи той усъвършенства в Грузия, Молдова и Украйна.
Това може да започне в която и да било от трите прибалтийски страни.

Русия вече започна провокации в Естония, но по-скоро това е за отвличане на вниманието.
Първата цел вероятно е Латвия – страна с население от 2 милиона души, една четвърт от които са руснаци, а 150 000 от тях не са граждани на Латвия.

/demograph : А защо не в България, Сърбия и Македония..? Тези три държавици са буквално собственост на руските олигарси, наблъскани са със "зелени човечета".
Там хибридната война е в завършващата си фаза.
Освен това Балканите, лекомислено забравени от Запада, са ни омръзнали със своите безкрайни конфликти и провалени държави и със ролята им на руски троянски коне в НАТО и ЕС..
Освен това, те са в сферата на влияние на Турция, която не е лошо да бъде сблъскана с Русия вместо нас..,
Освен това "геополитически" те не представляват интерес за САЩ и ЕС,
Освен това Путин не обича да прилага една и съща хватка,
Освен това ВСЯКОЯ от тия държави може да покани официално руските воиски като "миротворци", което се е случвало и т.н...всичкото това е може би причината Путин да строи газопровода Южен поток, въпреки заканите на ЕС..

Това би било стратегическата изненада, с която Путин направо ще бръкне в задника на Запада и ще го закове за Алпите..б.м./

Започва се с телевизия RT, свършва се с Народна република Свободна Латвия.

/От тук натам спокойно межете да заместите Латвия с България и някоя от горните държавици - руски анклави, и няма да сгрешите.б.м./

Първата крачка в хибридната война на Русия, изглежда, вече е направена под формата на тайни проучвания сред етническите руснаци в Латвия.
Пропагандното оръдие на Путин – телевизия RT (Russia Today), вече съобщава за дискриминация на руснаците в Латвия.
Понеже темповете на подготовката за противостоене с Латвия са ускорени, RT и други руски телевизии, които са главен източник на информация за мнозинството от руснаците в Латвия, ще разказват все повече и повече зловещи приказки за убийства, изтезания и изнасилвания на руснаци, живеещи в Латвия, за които са виновни националистите и неонацистите, които “престъпната” им държава подкрепя.

Агентите на руското военно разузнаване (ГРУ) и ФСБ (приемник на КГБ) ще проникват в Латвия заедно с наемници, като получат пари и списъци на вероятните симпатизанти.
Ще бъдат организирани безредици в малките източни градове, където живеят много руснаци. Протестиращите/окупаторите ще настояват за равни права и автономен статут.

Въоръжени тълпи /руснаци или местни русофили б.м./ ще се стоварят върху местната полиция и ще завземат общинските сгради.

След това окупаторите ще обявят създаването на Народна република Свободна Латвия. Те ще оградят завзетите сгради с бодлива тел, ще палят гуми и ще сложат охрана от бандити с автомати “Калашников”.

Същевременно руската армия ще започне “отдавна планирани” учения на границата с Латвия.
Кремъл може да признае, че руски “доброволци” са преминали границата, но никой не може да забрани на руснаците да помагат на своите братя зад граница, а Кремъл няма никакво отношение към това. Русия единствено иска мир край границите си.
Латвийското правителство възмутено ще протестира срещу действията на Кремъл, който ще доказва своята невинност, докато руските войски ще извършват фалшиви атаки по границата.

Почват престрелки и Русия може да се намеси

Обединените латвийски, литовски и естонски войски ще тръгнат да гонят новите самообявили се “кметове” и “губернатори” от окупираните сгради и градове.
Ще започнат престрелки между военните и силите на самопровъзгласилата се Народна република Свободна Латвия. Броят на жертвите ще расте.
Латвия ще заяви, че Русия я е нападнала, и ще поиска активиране на Член 5 от договора на НАТО.
Русия ще настоява за своята невинност, като твърди, че е обезпокоена от избухването на гражданска война край своите граници. Можело обаче да й се наложи да се намеси, ако съотечествениците й се окажат заплашени, и Русия ще може да използва всички видове оръжия, които притежава.

Русия и Съединените щати отново “ще се гледат втренчено в очите”.

И ние не знаем, както би казал Дийн Ръск (държавен секретар на САЩ по време на Карибската криза – б.р.), “кой от противниците ще мигне пръв”.

Какво ще направят НАТО и Съединените щати в този момент?
Отговорът далече не е ясен.

Миротворецът Путин

Радиоефирът, пресата и блогосферата ще бъдат изпълнени с плашещи съобщения за Трета световна война.
Путин вече официално ще заявява, че той може да спечели войната с НАТО с помощта на тактическо ядрено оръжие.

Защитниците на Путин в Германия, Франция, Италия и САЩ ще питат: “Наистина ли сме готови да умрем за Латвия или Естония?”

В този момент Путин ще предложи доброволно да влезе в ролята на миротворец.

Разбира се, той може да измисли нещо. Безредиците в Латвия не са никак по-сериозни от неуспешния референдум в Шотландия.
Защо да обръщаме света с главата надолу заради гражданска война в малка незначителна страна, която малцина могат да открият на картата?

На извънредно заседание на НАТО в Брюксел прибалтийските страни ще призовават за прилагане на Член 5.
След сражения с променлив успех НАТО решава да изчака да види какво ще стане. Възможно е всичко да бъде разрешено по абсолютно нормален път.

Още повече на брой наемници и техника преминават границата, за да защитят Народна република Свободна Латвия.
Латвия затъва в замразен конфликт, който няма да бъде разрешен скоро. Руските войски остават край границата.

Няма вече НАТО, има само Путин

Путин ще покаже колко е заблудена НАТО и светът ще види, че Алиансът не представлява абсолютно нищо. Няма вече НАТО. Сега командва Путин. Именно той решава кого да наказва и кого не.

“Ислямска държава” и Путин изнасят един и същи урок.

Ако Западът иска да спечели, той трябва да се съпротивлява, докато не е станало твърде късно.

ИД би могла лесно да бъде победена, докато силите й представляваха сбирщина от няколко хиляди души.

Путин лесно би могъл да бъде спрян, ако Западът бе прехвърлил противотанкови оръдия, средства за транспортиране и войски на НАТО в Полша или в Киев още когато Русия направи първата крачка към анексирането на Крим.

Неконвенционалните атаки на Путин в Югоизточна Украйна биха могли да бъдат спрени с масови санкции преди (а не след) извършването им, чрез пряко отричане на твърденията на Русия за нейната невинност, а също така чрез предоставяне на Украйна на реална военна помощ от самото начало.

Сега вече е твърде късно да се прави това, което трябваше да направим, но си помислете за описания от мен по-горе сценарий.

Много скоро може да настъпи мигът, когато наистина ще бъде твърде късно.

Обама като Чембърлейн

Украйна се бори със собствени сили, на практика без помощта на безотговорните си съюзници.

Тези, които заедно с нея са в редицата на жертвите, разбират че този проблем трябва да се реши много спешно.

Другите не го виждат, ако е вярна неотдавнашната реплика на Обама на мероприятие за набиране на финансови средства за партията му: „Геополитически… това, което се случва в Украйна, не представлява заплаха за нас.”

Това изказване може да влезе в историята редом до думите на Чембърлейн за “мира в нашето време”. (Британският премиер Невил Чембърлейн произнася тази фраза, когато се съгласява Судетската област да бъде предадена от Чехословакия на нацистка Германия – б.р.).
—————————————————
Авторът е американски журналист, работещ за сп. “Форбс”. Той е специалист по националната и международна политика и икономика

Копирано от ZID като коментар в www.ivo.bg
--------------------------------------------------
демограф е нищо и никакъв си български умник на свободна практика




Гласувай:
11


Вълнообразно


1. nikikm - По заглавието
29.09.2014 00:32
Без да чета. Демографе,приятелю,ти си военен човек! Спомни си стрелбата на 25 м с пищов, примерно Макаров. Един мм отклонение в ръката ти какво дава след 25 м? Спомняш ли си все още!? Бяхме по-млади тогава. Форбс ти дава един метър,образно казано в началото,а "американците" освен зло, за нас и човечеството, на никого добро не са донесли! Та ти къде си,защото те,освен злото нямат нищо общо с нашите ценности.Те са голямата еврейска тояга!А руският народ няма нищо общо с руската политика още от времето на Петър първи,а и преди това,не знаеш ли?Свери си часовника и не бъди чак толкова активен.Сякаш си се продал!Не го вярвам това! Виж бившия началник генщаба,който се оказа туркофил,би трябвало срещу него да изригнеш,но той е носител на всичко,което защитаваш!Та ти туркофил ли си,къде си? Въобще даваш ли си сметка какво правиш,какви ценности защитаваш и дали не грешиш? За България мислиш ли Генерале?
цитирай
2. demograph - Ами чети бе Ники..!Аз мисля и сам решавам кое е полезно за България. Русофилството ни води в лапите на Ердоган.
29.09.2014 03:19
nikikm написа:
Без да чета. Демографе,приятелю,ти си военен човек! С Та ти къде си,защото те,освен злото нямат нищо общо с нашите ценности.Те са голямата еврейска тояга!А руският народ няма нищо общо с руската политика още от времето на Петър първи,а и преди това,не знаеш ли?Свери си часовника и не бъди чак толкова активен.Сякаш си се продал!Не го вярвам това! .. За България мислиш ли Генерале?

Другото е излишно да ти обяснявам. Времето ще покаже кой е бил прав. За разлика от теб, аз боравя с информация от много източници и когато се убедя кое е логичното развитие според моя опит и знания - го споделям. Величието на един народ не е в способността му да напада другите, а да си подреди живота по-добре от другите с труд и ум. Не ми дреме за американците. Но не те, а руската политика спрямо България и българите и продажното русофилство ни доведе до демографската и политическа смърт. 90% от националните активи на България са в руски ръце...! "Големият американски залък" Марица Изток е само 0,45% от собствеността. Германия няма нито една 100% немска инвестиция у нас. Западни фирми държат само 1,5 % от собствеността тук. Руснаците са собственици на България. Тогава кой е виновен за дереджето ни?..Собственика. За твое сведение имам много приятели руснаци, които по-добре от нас знаят кой е Путин и каква трагедия е Русия благодарение на него. И те не са туркофили, нито соросоиди а мислещи хора и руски патриоти. Путинската намеса в България води към турска окупация на България.Срещу това се опитвам да се боря. А иначе, не познавам български началник на ГЕНЩАБ който да мисли като мен .Все са руски фенове - и по документи. Геополитиката е по-сложна и многопластова от колкото си мислиш. Това не ура-бура...и после хвани ме за к...извинявай, но аз сам определям целите си и начините по които ги следвам. Сам си пиша опорните точки. Не си позволявай да ми диктуваш путинските. И чети преди да пишеш. И мисли сам....
цитирай
3. demonwind - За Путин не знам,
29.09.2014 13:48
но смятам, че скоро може да се очаква нещо от Ердоган...
цитирай
4. mamkamu - +
29.09.2014 14:32
Обама е Путьо Маринкин и остави Путин да си разиграва коня с колебливата си позиция. Ако днес в Белия дом беше Рейгън на руснаците нямаше и да им мине през ума да анексират територии от съседна държава, камо ли да се дървят на НАТО. Или поне щяха да си понесат последствията.

Докато днес колебанието на Запада е направо скандално.
Поздрави :)
цитирай
5. demonwind - Тук е въпрос на нерви и разум, не на колебание.
29.09.2014 17:33
Западът отстъпва, понеже политиците знаят, че един конфликт с Русия задължително ще избие на ядрен, а там вече не се знае как ще реагира оня лудия от Северна Корея. Все пак, подземни градове има, но много политици мислят за населението, за обикновените хора. От такава война няма да спечели никой - просто поредната цивилизация ще изчезне от лицето на Земята, давайки път на реалност от Холивудски пост-апокалиптични продукции.
И Русия, и НАТО, имат оръжие да взривят десет планети (за Русия не се знае дори какво има, в Сибир никой не знае какво става), така че тук е мястото на разума и здравите нерви. И страхът, разбира се. От позицията на достойнството на Западът и Обама им е трудно да признаят, че в момента Русия е най-голямата военна сила в света, че САЩ е колос на глинени крака и че всяко сътресение ще докара Европа до нова, този път опустошителна икономическа криза...
Зима идва, тепърва развръзката предстои. Казват, че бялата смърт е най-леката, но и най-големите русофоби ще признаят, че определено не е избор ;)
цитирай
6. mikolaj - За нас ИДИЛ са опасни
29.09.2014 17:36
За Америка Халифатът на фанатици и мракобесници може да не е опасен. Та разстоянието от източната граница на САЩ до сегашния Халифат е повече от 12 000 км.

За нас обаче както ИДИЛ, така и Ердоган са опасност номер 1. Точно както е за Гърция. Питайте гърците какво мислят по въпроса и защо поддържат редовна армия, за разлика от нас.


Европа има да си блъска главата в стената след 4-5 години. Нашият континент се ислямизира. Историята се пренаписва. А всеки си мисли, че голямата опасност е Путин.

Путин я живее още 5-10 г, я не. Но онези "пратеници на Аллах" се множат, и с всеки удар на Запада срещу тях стават още по-отчаяни.
цитирай
7. nikikm - Просто
29.09.2014 23:54
не си ме разбрал!Нямам твоите источници,никога не съм ги имал!Много неща,които казваш възприемам за верни! Ти пък едно разбери "Всички пътища водят за Рим!" И през Москва и през Вашингтон и през където и да е!Определянето ни на всеки един от нас,по кой път да върви е програмирано "Разделяй и владей!" По нашенски русофили и русофоби!Точно в тази игра попадаш приятелю,въпреки многобройната си и многообразна информация! Нито съм ти враг,нито русофил!Още по-малко какъвто и да е!Интересувам се от България и българите и всичко,което ги касае! Но помежду си не правим това,което ереите правят от хиляди години,а нас са отучили! Българи,българина не...Продължи си сам и се укроти малко!За мен не си нищо друго освен българин,докато милееш за България,а това е ..брат! Пък ти,както искаш!
цитирай
8. demograph - Нямаше нужда от толкова емоции Ники.Думите значат за хората, а фактите за истината!
30.09.2014 00:51
nikikm написа:
не си ме разбрал!"Всички пътища водят за Рим!" ...!

Според теб, защото не съм съгласен с тезите ти, аз не милея за България...!? Ами ако аз се окажа прав, а ти грешен, кой тогава е милеел за България повече?
Защото не милея за Путинската власт, аз съм русофоб. Значи ли това, че руснаците, които са срещу Путин за русофоби? А тези, които вървят след него към война са русофили? Ами ако след време се окаже, че "русофобите" са били прави и вземат та си направят една просперираща и мирна Русия с богати и спокойни граждани, как ще си говорим? И защо ти не се укротиш, след като ти казвам, че повтаряш путински мантри, че и без дори да четеш другите ги обвиняваш в национално предателство..?Прочете ли, че 90% от националната ни собственост е в руски ръце? Тогава кой е виновен за мизерията ни?..Аз винаги съм бил сам, когато формирам позицията си. И ще си остана сам, защото вярвам в себе си и способността си да мисля и да проверявам кой за какво ме лъже. Бъди сигурен в едно - аз правя всичко което е по силите ми - за независима и достойна България и българи. Виж "анонимния" над твоя коментар. Цялата му тирада е построена върху незнание...! Цялата.Четох архивите на американците, германците, французите и англичаните, и там се вижда как в преговорите около обединението на Германия СССР е бил купен с 12 + 5 + още малко милиарда долара за да забрави клаузата за неразширение на НАТО до източните граници на ГДР.Само до там.За това е настоявал Горбачов.После СССР го няма,Горбачов го няма и никога този въпрос не е стоял за обсъждане с Русия.Така и с другите му тези.Особено за отношенията Украйна/Русия.Човекът си повтаря путинската пропаганда, и си вярва.Америка, евреите..няма си и понятие на какво е способно КГБ..Цял свят знае, че руснаците обстрелват Донецк и приписват това на украинците.Да не би ти да вярваш,че заради милите ни очи Русия сваля и качва българските правителства.Ами-прочети какво казва Лавров вчера за разширението на НАТО на Балканите. Фактите..брат!
цитирай
9. demograph - От всичкото ви писание е вярно само това, че Обама е най-объркания американски президент.
30.09.2014 01:24
[quote=анонимен]Май всички сме съгласни ,че американската позиция по която и да било тема е объркана и неадекватна...."
Останалото са думи без фактическо покритие.Любовта на руснаците към Украйна не е основание за война.И Германия си обича Кьонингсберг/Източна Прусия, Калининградска област/.Сигурно германците милеят не по-малко от руснаците за загубените си земи, но Германия напада ли Полша, Русия или Франция за да си ги върне.Германия е велика с миролюбието и предприемчивостта си.А германците са богати заради трудолюбието и дисциплината си.Света слуша Германия и без да размахва атомни бомби. Кое величие е по-стойностно?Повтарянето на измислици на Путинските служби не прави твърденията ви по-вярни.Украйна била сърцето на някогашна Русия..Спорно. Русия се появява доста по-късно като държавно образувание и то не в Киев, а в Москва,но..и така да е. И какво от това? Македония е била душата на българската държава и още е в сърцата ни, но какво Да ги нападнем ли? Да им свалим правителството, защото е сръбско.Решението и в двата случая е - Да ги привлечем с по-добър и сигурен живот! На сила хубост не става.А това за обещанията за неразширяване на НАТО..- пълен нонсенс. Прочети по-горе, в отговора ми до nikikm как ФАКТИЧЕСКИ стоят нещата. Забравяте че през 90г се разпадна СССР, не Русия. Русия наследи ядрените оръжия на СССР, а не съветската империя и сателитите и. Геополитиката е многопластова като маските ма в японски театър - след всяка маска следва друга.Трябва да си добър актьор за да стигнеш до истинското лице на играчите в геополитическия театър. А преди да стигнеш до последната маска, по-добре не повтаряй суфлажа на манипулаторите./Само закачка - Срещу Путин са заведени вече десетки граждански дела за предумишленото убийство на украинци по време на Майдана, извършено от руски снайперисти, по нареждане на Путин...Вчера съдът в Хага осъди Караджич на доживотен затвор за същото, но в Югославия. Как ще свърши Путин според теб? Като Хитлер, Като Сталин или като Караджич?
цитирай
10. nikikm - Просто
02.10.2014 22:02
не ме разбираш!Не ме четеш внимателно и намираш противопоставяне,там където няма.Сигурно много ти е накипяло,както на всички нас!Все пак да водим диалог,а не да се поучаваме! Какво става с единството и как се постига? Това е пътят!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7961517
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол