Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.04.2015 13:05 - Хибридната война срещу България ГМО "политиците" ни. "Царят".
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 1654 Коментари: 0 Гласове:
-1



Методи Андреев: Царят се превърна в оръжие на Кремъл в хибридната война срещу България http://www.faktor.bg
 21 Април 2015  

Методи Андреев

        Единственият извънреден статут, който може да бъде даден на Симеон Сакскобургготски е Тато 2

Нямам представа как депутатът Джавдет Чакъров от ДПС кара мерцедес за над 200 хил. евро

КГБ никога няма да ни предаде архивите си за българите – така се лишават от петата си колона у нас, казва пред Faktor. Bg независимият депутат от ГЕРБ

Интервю на Мая Георгиева

- Г-н Андреев, мит ли са предупрежденията, че Русия води хибридна война срещу България, има ли опасност държавата и институциите да проспят това опасно облъчване?

- Според мен хибридната война не е започнала в момента, в който беше определена като такава в Програмата 2020, на служебния военен министър Шаламанов. Аз съм склонен да мисля, че така наречената хибридна война Русия е започнала още от самото начало на прехода. Само че ние тогава не осъзнавахме какво се случва, улисани в надеждите да правим демократичен преход и да разграждаме комунистическата система. Дори не сме предполагали, че такова нещо може да ни се случи или, че подобен сценарий е планиран някъде. Русия и службите й още от тогава са били наясно какво предстои да се случи в страните от бившия соцлагер и Европа, и са имали свой план и схема за отреагиране.
И този план е бил всеобхватен. Днес мога да кажа категорично, че закупуването на българския „Невтохим“ от „Лукойл“ е част от тази хибридна война, но тогава мислехме, че правим раздържавяване. Целта им е била ясна още от 90-те години на миналия век – налагане на монопол на горивата и обвързването на България с енергийни доставки от Русия. Сега просто започнаха да изплуват отделни фрагменти от тази дълго водена хибридна война, която ние не сме осъзнавали като такава.

Да не забравяме, че част от тази война е и така нареченият план „Възраждане“, за който половинчато и с недомлъвки се говори в българските медии от известно време.

- Дайте повече информация за този таен план?

- Този секретен план е стартирал под егидата на ДС в края на комунистическия режим – пролетта на 1989 г. Тогава ПГУ изпраща на КГБ специален таен списък с перспективни българи, които са били на отчет при нашите служби. Документите за тях у нас са унищожени, но оригиналите са изпратени в Русия - техните лични и работни дела. Няма съмнение, че това е факт, но не може да се намери оригинал, документиращ тази операция. Аз лично съм виждал копие, което според мен е автентично.
Целта е била тези перспективни кадри, с подкрепата на руските служби да бъда инфилтрирани в годините на демокрацията и да обслужват руските интереси, но от името на различни партии. Факт е, че над 90% от лицата в този таен списък наистина са заемали важни държавни и политически постове и са били определящи фактори в обществото. Най-вероятно този списък не е единствен.
Така всъщност е създадена съвременната пета колона на Кремъл у нас. И тази пета колона е зависима от руския държавен и олигархичен интерес. Какво, ако не хибридна война е влизането на руската ВТБ, известна като банката на Путин, във фалиралата КТБ с 10%. А завръщането на Симеон Сакскобурготски от изгнание нима е нещо различно?

Нека да си припомним какво се случи у нас, след като той стана премиер и ще се убедим, че и неговата мисия е част от хибридната война на Русия. Тогава като юпита изплуваха децата на номенклатурата на комунизма, реабилитирани бяха бивши комунистически величия, а хора от службите заеха водещи позиции. Ами спомнете си цялата кохорта от депутати на царя, много от тях са в тайния списък „Възраждане“. Да не забравяме, че прословутият Делян Пеевски е именно откритие на Царя и НДСВ. А кой откри за банковата система Иван Искров – също Сакскобурготски. Ето това са важни елементи от хибридната война на Русия срещу България, които започнаха да осветляват и добиха официално политическо изражение именно при управлението НДСВ.

- Съществуват ли конкретни свидетелства за обвръзки на Царя с руските интереси и желания?

- Ще ви припомня един много интересен случай. При управлението на Сакскоургготски в Русия на посещение беше отишъл тогавашният главен прокурор Николла Филчев. И именно по него Путин изпрати специално писмо до българския премиер. Този факт го знам лично от Филчев, искал е чрез изпълнителната власт да се засили влиянието на Русия в България. И от това искане не се изненадвам. Да си спомним, че по времето на комунизма така наречените невъзвращенци, напуснали страната по политически причини, не можеха да се завърнат в родината си заради заплаха от смъртни наказания, а Сакскобургготски е правил екскурзия в СССР по това време, случайно ли е бил допуснат, вярвате ли, че ГРУ и КГБ са го проспали? Аз нямам илюзии. Да не забравяме, че първият модел КОЙ беше създаден от „Мултигруп“ и Илия Павлов, а именно тази групировка плати кампанията на НДСВ, връщането на Царя, а Илия Павлов присъстваше на коронясването на Сакскобургготски като премиер в НС.

- Тоест, тази хибридна война е факт от 25 години, но сега осъзнаваме проявлението и въздействието й?

- Точно така, сега започваме да чувстваме и разбираме политическите изражения и измерения на тази необикновена война, която може да се окаже много по-зловеща и опасна от реалната. Тази атака срещу нас е започнала в момента, в който държавата на Тодор Живков загина, а вождът беше свален от собствените си другари. Тя е била точно планирана още в годините на перестройката.

- Акцентирате на връщането на Царя в политическия живот на страната преди 15 години, но сега отново сме свидетели на опити за реанимирането му. Симеон иска санкциите на ЕС и САЩ срещу Русия да отпаднат незабавно, а разни хора настояват да му бъде даден някакъв специален статут в държавата, каква игра се играе?

- Това е следващият ход на авторите на хибридната война в Русия срещу България.

Чрез Сакскоурготски Москва иска да реализира онова, което Путин му е поръчал още докато е бил премиер. Искат чрез него да окажат влияние на ЕС. Това е специалният му статут – да се превърне в глашатай на интересите на Русия в ЕС, това е Троянският кон. Симеон вкара във властта ДПС и това е един от най-сериозните му грехове. Чрез НДСВ и Царя ДПС се превърна в това опасно за политическите нрави чудовище.

Разцъфтяването на олигархията и задкулисието бяха заложени също при управлението на НДСВ.

Ген. Атанасов говори напоследък за сарайско-библиотерската групировка, а аз смятам че монтерейско-библиотерската или УИБИТ-ската (абревиатурата на Библиотекарския университет, б.р.) групировка сега отново пробутва Симеон и му търси някакъв специален статут. Специалният статут се върти в главите на тези, които го докараха от Мадрид преди години – ген. Любен Гоцев, Бриго Аспарухов, Димитър Иванов. Това е кръгът, който тогава работеше за плана „Шипка“ - връщането на Царя, същият този кръг сега възражда апетитите си и искат втори път да проведат оперативно мероприятие „Възраждане“. Първата част, за която вече говорих, бе властта на комунистите да се възроди чрез властта на парите.

Сега се прави обратното – чрез Симеон българското задкулисие да заработи за Русия в ЕС и да брани нейните стратегически интереси. Този човек аз не го приемам за цар, защото сам се отказа от титлата си и стана републикански премиер, пробутването му като цар сега е смешно и направо жалко. Нормално ли е, ако Симеон е авторитет, за какъвто го представят, да брани руските интереси и на Путин, след като целият свят се е обърнал срещу тях.
Защо Симеон не обелва и дума за проблемите украинците, за техните права, за агресията на която са поставени от един диктатор и режима му. Това просто е цинично – на същия този цар чичо му и близки на семейството му бяха избити от същите тези комунисти. Те правеха и няколко пъти атентати да убият баща му, а него и майка му прогониха, но сега Царят лобира не толкова за руснаците, а за един опасен режим. Трябва да го е срам, че говореше, че „Южен поток“ - бил успешен и полезен за България проект.

Добре, че Борисов разсекрети договора и прочетохме как са били продадени интересите ни. Този проект може да е успешен само в очите на рубладжиите в България.

Но този така наречен цар съвсем е загубил моралните си устои – само преди дни чествахме 90 години от най-кървавия атентат в храма „Света Неделя“, той не само не почете възпоменанието, но в същия ден във Врана правеше някакъв измислен форум на либералите. До сега не съм чул Симеон да е посетил възпоменание на репресирани, да е запалил свещичка за избитите от червения терор. И този човек иска специален статут – ако имаме морал и българска чест, не статут, а трябва да му бъдат отнети правата. Спомнете си колко земя и други имоти заграби, а сега съдът му ги взима.

Ако Яне Янев не беше вкарал мораториум за сеченето на горите, Царят щеше да изсече Рила.

- Случайно ли е, че именно Сакскоургготски като премиер блокира първата Комисия по досиетата, на която бяхте председател?

- Да, това е факт, но в никакъв случай не е случаен. Като премиер Симеон изпълни указанията на ментора си Любен Гоцев и на цялата кадесарска групировка, която реализира плана „Шипка“. Той им изпълни желанието и спря закона. Лично Владимир Дончев, една много мистериозна фигура в НДСВ, ми е казвал в очите, че стопирането на закона идва от най-високо място. Чрез него Сакскобургготски ликвидира Комисията.
В същото време, когато му заговорят за комунистите и престъпленията им, той отвръща, че трябва да се помирим. Но за да се помирим, трябва преди това да има покаяние. А никой от БКП до сега не се е покаял. Помирението е също от големите блъфове и лъжи на Царя, колкото за 800 дни ни извади от кризата.

По-скоро отврати българите, уби доверието им и сега има нови претенции за някакъв извънземен статут.

- Вярва ли народът на Симеон и царедворците, които го рекламират като „национален капитал“?

- Много се съмнявам, че освен олигархията и руските петоколници някой друг да му вярва. Факт е, че НДСВ се стопи, срина се главоломно, не мога да вземат 20 хил. гласа, това е оценката за този човек, за политиката му, това е авторитетът му.

- За връщането на Сакскобургготски в политиката се обявиха доста интересни лица, в хора се включи дори и внучката на последния комунистически диктатор – Евгения Живкова?

- Пак казвам – зад Царя са олигарси, ченгета, хора от тайни общества и внучката на българския сатрап Живков. 60-70% от тези хора са така нареченото задкулисие. Не мога да разбера, защо на тази госпожа Живкова и приписват някакъв особен статут, та тя е като всички обикновени внучки, защо трябва да я вадим пред скоби. Та дядо й е виновен за много от злините, сполетели България. Живков беше един диктатор, един сатрап. И хора като внучката му сме ги издигнали в елит и те пледират сега за Сакскобургготски. Какво искат да го направим - нов Тодор Живков ли?

Единственият статут, който можем да му дадем на Симеон е Тато2. Тато 1 и Тато 2 – та те са си лика-прилика. Този специален статут е пълна глупост и гавра с българите. Това е просто монтерейско-УНИБИТ-ска уйдурма, зад която прозират само пробутване на руски интереси.

Симеон винаги е бил проводник на имперските политики и амбиции на Путин. А защо забравихме кой реанимира най-корупционната сделка – АЕЦ „Белене“, където потънаха милиарди и отново защитени бяха само интересите на Русия.

Трябва да е ясно – тези, които искат специалния статут, нямат този авторитет в българското общество, а то от своя страна не се нуждае от царското покровителство, то не може да бъде в интерес на България.

По времето на Сакскобургготски разцъфтяха едни от най-големите далавери в полза на Русия, мафията и олигархията. Милиарди български левове бяха потрошени, а страната залята от корупция.

Царят е човек без родова памет, продаде ордените на дядо си, та не бих се учудил, че е способен да продаде и България.

- Наскоро Украйна поиска да бъдат отворени архивите на КГБ, може ли достъп до тях да получи и България?

- Аз съм голям скептик за отваряне на досиетата на българи в КГБ. Силата на Русия днес в България се дължи именно на скритите тайни и зависимост в тези архиви. Как Русия ще се лиши от силата си на петата си колона. Вярвате ли, че Русия официално ще сподели, кои са хората от план „Вазраждане“, които под една или друга форма са инфилтрирани в държавното управление през последните години?

Там вероятно има и няколко премиера. Знам, че и до сега са правени опити да надникнем в архивите на КГБ, но лично Путин ни предупреди, че ако много настояваме - може да се разгледа въпросът, но България много ще съжалява от това, което ще прочете.
Русия никога няма да предаде архивите, на които се дължи силата на нейната пета колона.
Та те са в основата на хибридната война, която днес пронизва не само България, но и Чехия, Унгария, и даже капиталистическа Гърция. Сасксобургготски е също такъв хибрид, а можем и да го назовем ГМО на руските интереси.

- Как приемате законопроекта на Велизар Енчев Комисията по досиетата да бъде закрита, а агентите да не се обявяват повече?

- Когато се правеше законът за досиетата офицерът Енчев беше на дипломатическа работа в бивша Югославия. И се спотайваше като бълха в гащи. Тогава мълчеше, че е бил агент на ДС, и как да им пазим правата. По-късно с името на Патриотичния фронт влезна в сегашния парламент и се обяви за независими, а сега гради и нова партия.
Един човек, претендиращ да се занимава с политика, трябва да има преди всичко морал. Ако Енчев е морален, да напусне парламента и да строи партията си, да я легитимира честно и открито. Същата е и историята със законопроекта му за забрана на Комисията по досиетата. Първо, тук има конфликт на интереси.
Той е обявен от тази комисия за агент, но сам по себе си е красноречив фактът, че този законопроект е подкрепен само от него. Законопроектът му е несериозен, идеята е ретроградна и антиевропейска.

- Как стана така, че според имотните декларации на депутатите, вие се оказахте по-богат от Делян Пеевски?

- Ами питайте него, аз съвестно съм си декларирал законните доходи, нямам обяснение за неговите доходи.

- От тук ли ви дойде идеята да искате осветляване на реалните доходите на депутатите?

- Поводите са много, само преди дни например депутатът от ДПС Джавдежт Чакъров се качи пред парламента на такъв мерцедес, който струва поне 200 хил. евро. На мен ми е много интересно негов ли е, кой му го е предоставил и срещу какви услуги и зависимости, с какви доходи този човек, за който се говори, че има и престижни имоти може да си позволи подобен лукс. Знам за него, че няма друг бизнес, тоест, бил е депутат и министър. Например, за депутата агент Вергил – Рамадан Аталай, е ясно, че има някакъв бизнес и може да намери оправдание за доходите си. Но Чакъров за мен е загадка, загадка е и луксът който демонстрира.

- Какъв ще бъде механизмът за това осветляване?

- Само по един начин – ясен анализ на съответствието между реален стандарт и реално получаваните доходи. Помните, когато снимаха Доган да се вози на една яхта. Оказа се, че яхтата му била предоставена от някакъв бизнесмен и фирма, а инак говорят, че е негова. Нека да е така, но ако една яхта или скъпа кола бъдат дадени за ползване на един депутат, то това е една много скъпа услуга, която също трябва да бъде вписана в декларациите, които подаваме в Сметната палата. Разходите на ден за един мерцедес, какъвто кара Чакъров, може би са 100-200 евро. Кой поема тези разходи, с официалните си доходи, той дори тях не може да ги покрие.

- Ще има ли сегашният парламент сили да да реши този проблем, няма ли опозиция да се окажат много от настоящите депутати?

- Парламентът трябва да има воля, и аз вярвам в тази воля на депутатите и управляващите, инак нашата мисия се обезсмисля и подобно поведение отново ще извади хората на улиците.

Не можем да си играем повече с търпението на гражданите, а властта трябва да разбере, че не е имунизирана и не е свещена крава, която никой не закача.

Румъния ни даде пример в тази посока, няма проблем това да се случи и у нас.

Премиерът има ясна визия, че това може да стане факт, и то в близките месеци като даже изпреварим румънците



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7981224
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10328
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол