Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.05.2015 17:04 - Русия удря ЕС и НАТО през Балканите!
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 4737 Коментари: 13 Гласове:
4

Последна промяна: 27.05.2015 16:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Ще си позволя малко щестлавие...извинявам се за това.

Преди време изказах предположението, че Путин използвайки объркващи ЕС и НАТО маньоври, натиска Украйна, която вече смята за повалена, вдига умишлено пушилка на север около балтийските републики и Скандинавия, отвлича тарикатски вниманието на Обама на юг подпомагайки ИДИЛ,
Но ще удари по единството на Запада на Балканите, през най-слабите звена на ЕС и НАТО България и Гърция. Като разбира се активира послушните си марионетки, бивши югославски републики Сърбия, Македония и Черна гора.

http://demograph.blog.bg/politika/2014/09/28/kyde-shte-udari-putin-sled-ukraina-v-pribaltika-symniavam-se.1300766


Естествено ще изненада винаги изненадания Запад с нестандартна "хибридна" атака през "задните и части", за която наивните западняци и хабер си нямат...

Случващото се в Македония е началото на вече подготвеното от Русия настъпление срещу целостта и единството на Европа там където и което Европа е най-склонна да загуби - проблемните и Балкани.. Не Прибалтика!

Тук няма да видим "зелени човечета", защото зелените човечета са българските и гръцките русофилски правителства и мощна пета колона, сръбската държава като цяло и македонските сърбомани в двете им разновидности ВМРО-НПДМЕ и социалистите - сърбокомунисти..

Стратегическата маскировка на операцията включваше създаването на имидж на България като антируска за да се приспи вниманието на Брюксел и Вашингтон, "отказа" от участие в Южен и Турски поток на Сърбия, а вземането на властта от СИРИЗА в Гърция и включването на "руския" албански фактор като детонатор, означаваха пълната готовност за операцията.

За начало на операцията бе избран не случайно 9 Май. Руснаците обичат символиката. Може би и операцията носи подобаващо име, я "Ден победьи", я "Балканска тръба"..някой ден ще разберем.

От тогава насам е достатъчно да съпоставите поведението на горните пионки и на ментора им, за да се уверите, че нищо не е случайно и че всичко се дирижира от Путин.


На България бе отредена ролята на подгряваща банда преди на сцената да излезе главния актьор.
Месеци преди събитията някой си Божидар Димитров умува публично за делба на Македония, а в дните на кризата направо поднася в устата на Лавров необходимата формулировка за опасност от новия българския национализъм /защо не фашизъм/ - "Македония ще се разпадне и подели между България и Албания".
Русофилките започнаха да вият в тон с него пред услужливо подадените им микрофони на проруските медии в България, така че воят им да се чуе непременно в Европа и Русия.
Министър председателят на "проевропейска" България точно на време, усложливо "се изпуска",че българските войски "са на границата с Македония.
Макар да няма такова нещо, иди та спри путинстката и македонистка пропагандни машини да бълват глупости за "българска заплаха".
Кой ти слуша изявленията на българските министри на външните работи и отбрана...
Задачата е изпълнена.

В същност сръбските сили за сигурност и войска бяха на границата седмици преди случката, а "плавите им човечета" шетат в Македония от турско. В Сърбия, не само Николич ами и ромите чалгисват, как Македония ще се раздели на Х брой парчета и най-голямото ще е за Сърбия, естествено..

За ролята на другите путинки да не ви отегчавам. Сами виждате кой как играе по свирката на Русия.

И сега Лавров съобщава кодовите думи за начало на настъплението на руската пета колона на балканския фронт.
Главен удар Солун, Скопие, Белград, Братислава, Будапеща, Прага.
Краен рубеж за достигане - линията Будапеща, Прага, Виена.
Стратегическа цел - Балканите под Руско!

За България това означава "Сбогом братя македонци"..."Сбогом Европа"...Ошгялдин Ердоган падишахъ"

Та ето за това
............................................................................................................................

Лавров заговори за подялба на Македония - при това само между България и Албания?
Александър Андреев, http://www.dw.de
     Изказват се идеи Македония да бъде разчленена: една част да бъде дадена на Албания, а друга - на България, каза вчера руският външен министър Сергей Лавров. Какво се крие зад това изявление?
Александър Андреев коментира:

Руският външен министър Сергей Лавров рядко говори недомислици.

Напротив - и на международната сцена го смятат за много опитен дипломат, който знае какво върши. Ако приказките за подялба на Македония между Албания и България бяха излезли от устата на човек като Жириновски например (че дори и на министъра на отбраната Шойгу), тогава нямаше за какво да се тревожим.

Те двамата неведнъж са демонстрирали склонност да се държат по мечешки в деликатни международни ситуации. Но Лавров не е човек, който просто ще изтърси нещо толкова „горещо”. Какво тогава?

А Сърбия и Гърция?

Нека първо се запитаме: защо руският външен министър говори за „разчленяване” на Македония само между България и Албания? Та нали последователите на традиционните и добре отлежали геополитически възгледи смятат, че „законни” апетити към Македония имат още Сърбия и Гърция? В самата Сърбия вече от седмици (или поне след размириците в Куманово) на висок глас се обсъжда евентуалното разпадане на Македония и подялбата ѝ тъкмо между изброените четири страни. Но Лавров изобщо не споменава Сърбия и Гърция.

За това има едно просто обяснение. Като вътрешно убеждение и най-вече като пропаганда Кремъл разпространява обвинението, че всички възпаления в международната политика идват от САЩ. Това се отнася както до Украйна и Грузия, така и до Балканите. Лавров говори за външна намеса в Македония и за натиск върху премиера Груевски, понеже не подкрепил санкциите срещу Русия. Тези санкции не се подкрепят и от Сърбия, а добре известно е, че сегашното гръцко правителство играе дълга, нечестна и опасна игра около санкциите, като се опитва да изтъргува своята позиция по въпроса ту с ЕС, ту с Москва. На този фон думите на Лавров могат да се разтълкуват и така: Вашингтон подкокоросва „лошите”, проамерикански правителства в Албания и България да си поделят Македония, докато „добрите” Скопие, Белград и Атина се интересуват само от усилване на икономическите връзки с Русия и опазване на равновесието.

Никой не знае дали изказването на Лавров означава тъкмо това, но такава хипотеза би била в хармония с архаичния начин на външнополитическо мислене в сегашна Москва и с отколешната склонност на Русия да раздухва конфликти на Балканите заради собствената си изгода. Да не говорим, че с действията си в Крим и в Украйна Русия еднолично денонсира следвоенния международен ред - и най-вече неприкосновеността на границите. Тоест, говоренето за евентуална териториална подялба на Македония изцяло се вписва в новата политика на Кремъл.

Александър Андреев

Не случайно тъкмо Лавров е първият политик от такъв ранг, който на глас размишлява по въпроса.

Зад подобни размишления положително се крие убеждението/ и страха../ , че ако напрежението в Македония умишлено и целенасочено се „етнизира”, нищо чудно в определен момент да възникне такава констелация, при която албанците да се отцепят, а Скопие и София рязко да се сближат.

Знае се, че в България под повърхността отдавна къкри едно исторически обременено обществено мнение, което би подкрепило „завръщането на македонците у дома”,

а пък за Скопие едно светкавично влизане в ЕС през българския коловоз сигурно би изглеждало като привлекателен вариант.

Един такъв (засега, слава Богу, съвсем хипотетичен) сценарий е зареден с чудовищен взрив, за който е по-добре изобщо да не помисляме./но  Лавров го мисли../

Балкански огньове

Изказването на Лавров е и / умишлено../предизвикателство към и без това претоварената в момента международна политика на ЕС.

Внезапно се оказва, че Брюксел трябва да се вгледа много по-внимателно в ставащото на Балканите.

Гръцките сътресения и македонската криза отново подсещат за позабравения спор за името, заради който Атина блокира преговорите за еврочленство на Македония.

Как ли ще реагира ЕС, ако сегашното гръцко правителство, притиснато финансово до стената, изведнъж реши да изтъргува името срещу частично опрощаване на дълговете?

И какво означава изявлението на сръбския президент Николич, че Косово трябва да се върне в границите на Сърбия?

Та нали точно отказът от това искане беше условието да започнат присъединителни преговори между ЕС и Белград?

В момента ситуацията е максимално непрозрачна.

Единственото, което се вижда с просто око, е еднозначният интерес на България да не се отклонява от общата европейска политика.

И да настоява за две неща: неприкосновеност на границите и колкото е възможно по-бързо приобщаване към ЕС на съседните Македония и Сърбия.

Защото само това може да гарантира мира в региона


Тагове:   македония,   война,   НАТО,   камуфлаж,   Русия,   ЕС,


Гласувай:
6


Вълнообразно


1. getmans1 - „Миротворец“ ...
21.05.2015 19:17
... от световен мащаб!
ПЕСовския кагебешник едва ли случайно беше в Македония, пък и изтичането на записи от разговори вече е, „R-мark“.

Не е случайно това, че когато Борисов си подаваше оставката се обърна към БСП, с думите „Снощи се обадих на Путин и го уведомих, че подавам оставка така, че спрете протестите!“
И, спряха!
цитирай
2. ok3223 - Глей го стратего
22.05.2015 11:18
миросан от Пижо Пендов.
Каак "Тънко" ги панимае тез работи и дава насочващи "съвети".
Жабата видяла, че подковават коньовето, и ОНА ДИГНАЛА КРАЦИ.
ТА и стратего нашенски ...
цитирай
3. get - - Споко бе другарю ... запази присъствие на духа - Чакат ни такива велики дела ?!!
22.05.2015 20:42
ok3223 написа:
миросан от Пижо Пендов.
Каак "Тънко" ги панимае тез работи и дава насочващи "съвети".
Жабата видяла, че подковават коньовето, и ОНА ДИГНАЛА КРАЦИ.
ТА и стратего нашенски ...


- И да не забравиш да ни обадиш - Когато ще тръгнем да анексираме Македония!? Нали това е приоритетната задача, Която ни се постави от др. Сергей Лавров!?

- И пак ти казвам - да не пропуснеш да ни се обадиш за анексията, Ей !!?

- С комунистически привет и поздрав с песента: "Шумете дебри и балкани" ...
https://www.youtube.com/watch?v=ewUj8NhOTQE

- Най-много ми харесва, тази част от текста?

"На бой под знамената чисти
за свободата на дома,
че наши с чужди "п у т л е р и с т и" :)))
те газят, ботевска земя."
цитирай
4. demograph - Тъпчооооо
22.05.2015 22:09
ok3223 написа:
миросан от Пижо Пендов.
Каак "Тънко" ги панимае тез работи и дава насочващи "съвети".
Жабата видяла, че подковават коньовето, и ОНА ДИГНАЛА КРАЦИ.
ТА и стратего нашенски ...


На кьоравите един с едно око на 100 е достатъчен, но за теб и на гъзъ очи да ти израстнат , няма да видиш как руснаците ти ти го набутват..
цитирай
5. ok3223 - Абе, чиче
23.05.2015 08:46
Ти си бутан и набутан до отказ. И задника и устата ти, са набутани с книжни и позеленели от злоба сребърници.
От носо не видиш и ум не достига. Единствената реална сила в ЕС, която може да окаже някаква съпротива е Германия, която не умира от желание да бъде унищожена при руска ядрена атака. А най-прекия път за руските танкове и ракети не е през Балканите, чиче.
САЩ РАЗЧИТАТ НЕМЦИТЕ И ФРАНЦУЗИТЕ да им осигурят танкове и пехота. Но на тях не им харесва ролята на пушечно месо, и хич нямат намерение да я играят. Наполеон и Хитлер на се забравени.
САЩ като военна сила са 0 в ЕС. Нищо реално не могат да противопоставят на една масирана атака на руските танкови армии и пехота.
Това е положението. И няма да се промени, защото Германия няма интерес да играе по свирката на САЩ, и това ще проличи скоро.
Една 3-та световна война ще реши проблема с дълговете на САЩ и ЕС, така казват икономисти, но и вероятността да бъдат унищожени изцяло или частично е твърде голяма. А това не устройва никого.
САМО МИРО, САМО МИРНО РЕШЕНИЕ НА СВЕТОВНИТЕ ПРОБЛЕМИ, ДРУГА АЛТЕРАНТИВА НЯМА И НЯМА.
цитирай
6. ok3223 - GET- чооо
23.05.2015 08:57
С евтини и плитки лъжи не се прави публицистика.
Лавров не е казал това, което му приписваш с твоя плитък ум.
А че се прави опит за разиграване на киевски Майдан в Скопско изпълнение, с цел да се дестабилизира и разчлени от ПОЗНАТИТЕ ВЪНШНИ СИЛИ.
С просташки лъжи не се прави политика.
цитирай
7. get - @ 6. ok3223 - GET- чооо
23.05.2015 10:51
Първо
- Вземи да четеш! ... Че то четмото прави от сляпото окато?
Второ
- Научи се да мислиш!

Последно! Не демонстрирай единствено и само "славянската" гледна точка(Този свят е многообразен - не монохромен: черно бял - както е в посредственото, като мислене на "марксист-ленинците" !) - В противен случай, разсъжденията ти добиват вид, тоест започват да звучат за прочелите ги? Като ? - Откровенията ... на магистрална "пролетарка"!

- Още един музикален поздрав, другарю :))) - https://www.youtube.com/watch?v=IP026CUzVoI
Автор: Георги Кирков - на който про-съветските опортюнисти(след деветосептемврийски) промениха част от текста ... както примерно и с текста на Химн за Кирил и Методий, на Стоян Михайловски!
- Знаеш ли тези "дребни" на пръв поглед факти ... другарю, жертва на политически игри и мероприятия, като промиване на мозъци - довеждащо дори, до промяна на личностна самоидентификация - последното известно в психологията, като "Феномен на инпритинга" ?

- Така че! - чети детенце, Че то Четмото прави от сляпото Окато?
цитирай
8. ok3223 - Чел съм прекалено
24.05.2015 12:31
много,чиче, и не се ограмотявам от интернет, а с четене на книги на няколко езика.
Инт. ме осведомява за част от ставащото по света и у нас.
Толкоз.
И се опитай да мислиш самостоятелно и обективно, ако ти е позволено от спонсора и ако Бог ти го е позволил.
цитирай
9. get - - Детенце мъничко, пиленце любаво ... ако ти четеш, то аз повече от нещата за ... ?
24.05.2015 23:50
... за които говоря, съм ги преживял и познавам от личен опит!
ok3223 написа:

Чел съм прекалено много,чиче, и не се ограмотявам от интернет, а с четене на книги на няколко езика.
Инт. ме осведомява за част от ставащото по света и у нас.
Толкоз.
И се опитай да мислиш самостоятелно и обективно, ако ти е позволено от спонсора и ако Бог ти го е позволил.


- И тъй като си поклонник на една мракобесна политическа доктрина, "комунизма" - да те осветля, че същата е такава, поради присъщо заложеният и расизъм! Ако не ми вярваш едно цитатче (което няма да цитирам на немски, както е в оригинал а ще ти го преведа на български:))):
"Класите и расите твърде слаби, за да овладеят новите условия на живот трябва да дадат път. Като контрареволюционни, те трябва да загинат в революционният холокост!" ... "Измежду всички нации и малки етнически народности в Австрия, има само три, явяващи се носители на прогреса - немците, поляците и унгарците.
По тази причина!
Основното историческо предназначение за останалите раси и народи - големи и малки - е да загинат в революционният пожар!"
Забележка: цитата е по "Neue Rheinische Zeitung" от януари 1849 г. Автор: геносе Фридрих Енгелс ... така, че ако желаеш детенце, мога да продължа с цитиране на още безсмъртни(поради "хуманността" си:))) мисли на Основателите на "научния комунизъм" ... а ако желаеш, можем да продължим, на руски, немски и английски ... Това ще ти каже "чичо" ...
Детенце мъничко. пиленце любаво, къде под мишничка с таз малка книжчица? Отивам бабичко, макар и слабичко, книжка да уча, добро да сполуча!

- Венсеремос или Рот фронт - комрад ОК3223 :))) !
цитирай
10. oranjevia - Eто един по- пълен текст на изказ...
27.05.2015 13:13
Eто един по- пълен текст на изказването на Лавров и тълкованието меже да не е приятно на мнозина:"Много е тъжно и опасно, че за това се опитват да използват албанския фактор. Преди много години имаше сериозни противоречия, а след това беше подписано Охридското споразумение (през 2001 г., б.р.). А сега вече се водят разговори за това, че е необходимо Македония да се федерализира още по-дълбоко и дори се лансират идеи да бъде разделена: една част да бъде дадена на Албания, друга част - на България" От горното става ясно ,че идеята за разцепление на Македония не е руска ,а че рашите знаят за някакви разговори водени някъде и между някого/или може би с тях са водени такива/.Излиза ,че изказването на Лавров е предупреждание ,което трябва да бъде чуто някъде.Няй малко Русия има сметка да финализира създанието си наречено Македония-та нали тя и бе таткото лансирайки я чрез Коминтерна през 30 -те години.Така ,че за повече сведения би следвало да питате г-на Лавров ,но той май няма желание да каже повече.
цитирай
11. get - - Прав си! Русия бе таткото на Македония ...
29.05.2015 21:20
oranjevia написа:
Eто един по- пълен текст на изказването на Лавров и тълкованието меже да не е приятно на мнозина:"Много е тъжно и опасно, че за това се опитват да използват албанския фактор. Преди много години имаше сериозни противоречия, а след това беше подписано Охридското споразумение (през 2001 г., б.р.). А сега вече се водят разговори за това, че е необходимо Македония да се федерализира още по-дълбоко и дори се лансират идеи да бъде разделена: една част да бъде дадена на Албания, друга част - на България" От горното става ясно ,че идеята за разцепление на Македония не е руска ,а че рашите знаят за някакви разговори водени някъде и между някого/или може би с тях са водени такива/.Излиза ,че изказването на Лавров е предупреждание ,което трябва да бъде чуто някъде.Няй малко Русия има сметка да финализира създанието си наречено Македония-та нали тя и бе таткото лансирайки я чрез Коминтерна през 30 -те години.Така ,че за повече сведения би следвало да питате г-на Лавров ,но той май няма желание да каже повече.


... извънбрачният татко ... насилил Майка България ... създавайки по този начин псевдо държавното, а след Втора световна война и политическо копеле Македония!
- А относно "федерализирането" на Македония? Още през 2 000 год. съм чувал от близко стоящи до БСП хора - Да говорят за "кантонизиране" на същата!
- Вероятно, по тази причина още при първите стъпки водещи към тази перспектива доприпка от Брюксел в Македония, другаря Станишев - председателя на ПЕС! А той е син на "славистката" и вярна ученичка, на др. Бернштейн, Самуил Борисович - теоретичният "родител" на измисленият "македонски язик"!!
- Това ако го сте го забравили - да ви го припомня другарю, "оранжев" ... вероятно земеделец ?

Партиен поздрав с "оранжевия" химн "На нивата" :((
https://www.youtube.com/watch?v=p5m0Fy2d5ic

- А вие наместо да ставате говорител на руските ублюдки - чуйте почтените руснаци?
https://www.youtube.com/watch?v=x5nSnG921_U
цитирай
12. demograph - Get, знаеш ореха нали?
29.05.2015 22:25
Ти им свириш сонатата на мисълта, оня то мучи..Трол от музика разбира колкото крава от Бетовен.
Да си жив и здрав.
Ореха!!!! Лято е вече.
цитирай
13. demograph - Този бил бил бил чел...явно недостатъчно
29.05.2015 22:33
ok3223 написа:
много,чиче, и не се ограмотявам от интернет, а с четене на книги на няколко езика.
Инт. ме осведомява за част от ставащото по света и у нас.
Толкоз.
И се опитай да мислиш самостоятелно и обективно, ако ти е позволено от спонсора и ако Бог ти го е позволил.


От няколкото езика само руския го понимаиш, май.
Начетните хора вдяват от половин дума за какво иде реч, а ти дорогой ще трябва да четеш още. Но не Ленин и Сталин, а малко по-нагорце. Глупав руски наемник.
От съжаление те оставям неизтрит, за да ти видят хората путинския задник.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7960445
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол