Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.06.2015 22:33 - На многострадалния руски народ - с любов
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 861 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Руският свят видян отвътре – свят да ти се завие

 

SANNA 2010

18 април 2015 г.

mi3ch

превод от руски за ivo.bg Васил Костадинов

Владимир Путин = външна политика

Най-големия проблем на Русия е, че на повечето от нейните господари им е било скучно да се занимават със страната си. А величието на владетеля е оценявано в хиляди квадратни километри завзета земя и в милионите жертви. Воювали сме за интересите на кого ли не, а не да строим къщи, мостове и пътища. Да строим за вековете, а не за години.

Когато Прусия иска да отнеме от Австрия Силезия, Русия, разбира се, не може да се въздържи и се включва в Седемгодишната война. Изпратихме сто хиляди руски войници, за да се справят с Прусия. Превзехме Берлин. Тогава възниква заплаха за Хановер – владение на краля на Англия в сърцето на Европа. И още 30 000 войници прекосяват пеша цяла Европа да се бият за Хановер.

Замисляли ли сте се за какво са загивали руските супер-богатири на Суворов в Алпите? Защо сме громили французите в Италия?

И как Наполеон се озовава в Русия? Александър отчаяно завижда на славата му и се страхува от бацила на революцията. Франция не заплашва Русия.

Той участва в три коалиции срещу Наполеон и всеки път губи – и при Фридланд, и при Аустерлиц и т.н.. Но всеки път Наполеон не поставя никакви условия на Русия – винаги с почести освобождава пленниците.

А Александър тържествено прегъща Наполеон, нарича го свой брат и веднага събира народно опълчение за нова война.

Така съсипахме страната си, загубихме стотици хиляди войници за маниакалните амбиции на Александър I. Но той, най-вече, се страхува, че Наполеон превземайки Русия, ще премахне крепостното робство. Последиците биха били непредсказуеми.

И с чуждите революции винаги сме се справяли. Русия спасява Австро-Унгария от разпад, потушавайки унгарската революция. А само след четири години Франц Йосиф отказва да подкрепи Николай I в Кримската война.

А причината за началото на Кримската война е просто смешна – кой ще притежава ключовете на църквата Рождество Христово във Витлеем – православните или католиците. И когато, след много колебания, турците предават ключовете на французите, Николай се обижда и изпраща войски във Влашко и Молдова. Претърпяхме тежка загуба в Крим, загубихме флота и близо 150 000 войници заради наранените чувства на императора.

А колко струва на Русия идеята за панславизъм? Патриарх Никон решава да унифицира църковните обреди по гръцки маниер – за да бъде по-близо до южните славяни и да ги вземе под крилото на Православната църква.

Цар Алексей Михайлович харесва идеята да се разпростре властта на православния цар “от море до море, и от реките до края на вселената”. Резултатът – разкол, смут и хиляди изгорени еретици в Русия. Дори и при Петър I, според Сената, в неизвестност са повече от 900 000 души – почти 10% от общия брой на населението.

Принесохме в жертва десетки хиляди наши войници за свободата и независимостта на България. По време на Първата световна война – България е съюзник на Германия, по време на Втората световна война – България пак е съюзник на Германия. Днес България е член на НАТО.

След революцията – всичко върви още по-лошо. Ние подкрепяхме комунистическите партии от целия свят. Финансирахме революциите в чужбина и се разправяхме жестоко с революционерите в социалистическия лагер. През 1953 г., нашите войски с танкове потушиха въстанието в Източна Германия, през 1956 г. – в Унгария. Маршал Жуков получава “за потушаване на унгарската контрареволюционен бунт” четвърта звезда на Герой на Съветския съюз. Нашата преса, разбира се, нарича народните въстания “фашистки набези”.

През 1968 г. нашите танкове навлязоха в Чехословакия. През 1979 г. – в Афганистан. Жертвахме 15,000 наши войници. Убихме един милион афганистанци. Нашата преса, разбира се, обяснява, че ако не го бяхме направили – и Чехословакия, и Афганистан щяха да влязат американците.

Нашите войници се сражаваха в Корея, Китай, Бангладеш, Лаос, Йемен, Египет, Ливан, Сирия, Алжир, Ангола, Етиопия, Мозамбик, Никарагуа, Хондурас, Салвадор, Боливия, Гренада, Куба. Подкрепяхме всеки канибал, ако каже, че ще строи социализма. На XXVIII (последен) конгрес на КПСС обявиха, че нашата помощ е 700 милиарда рубли за 20 години. По 35 милиарда рубли годишно – официално 1 долар е равен на 63 копейки.

Изстисквахме жизнените сокове от страната си. Знаете ли през коя година всички колхозници в Съветския съюз получиха паспорти? През 1974 г.

А преди това не ги назначаваха на работа в града.

А знаете ли каква беше средната пенсия на колхозника през 1980 г.?

34 рубли и 80 копейки.

През тази година обещаваха да е построен комунизма.
 

И ето пак, нашият президент заявява, че Русия няма да си трае си и че ще принуди света да ни уважава.

Може би е време да спрем да си играем на геополитиката?

Може би е време да се заемем със страната си?

Досадна и безинтересна работа – жилища, пътища, строителство, данъци, създаване на нормален икономически климат в страната?

А ще започнат да уважават страната ни когато имаме най-добрите в света образование и здравеопазване, когато учените от цял ​​свят се стремят да работят в Русия, и когато нашите пенсионери получават най-големите в пенсии в света.

Една лична молба – Владимир Владимирович, спрете, моля, да остроумничите.

Никога не сте го правили добре

April 18th, 2015, 12:24 pm

image ЧТО ТАКОЕ РУССКИЙ МИР – великолепная статья! Читайте, делайте репост. Оригинал взят у imagemi3ch в вп – внешняя политика

Копнато от
www.ivo.bg


Тагове:   мир,   наполеон,   Русия,   любов,   Путин,   пътища,   войни,


Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7978414
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10327
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол