Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2015 15:28 - Така създадена, държавата убива България..Затова е създадена такава.
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 4412 Коментари: 6 Гласове:
7

Последна промяна: 14.08.2015 15:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
image
Нужна ни е нова държава, тази е опасна за съществуването на България и на нейния народ

image
 


Николай Слатински
Блог


Нямам засега ясен отговор какво да се прави, но все повече си мисля, че се нуждаем от нещо, което е радикално по-различно от сегашния институционално-процедурен инструментариум, който напразно се опитва да реши важните проблеми на държавата, обществото и гражданите.

Всъщност, какво става безпощадно ясно?

Първо, страната затъва в простотия, идиотия, селяния и мърльотия. И те стават толкова огромни и агресивни, толкова беснеещи и арогантни, че вече са непосредствена, пряка, директна и неизбежна опасност за живота и здравето – на отделния човек и на народа ни като цяло.

Второ, институциите на властта съществуват в свой паралелен свят и водят някакъв си свой, самостоятелен и самодостатъчен живот, те симулират и имитират управление, неспособни са да решават ключовите проблеми на България, поглъщат огромни ресурси и дискредитират самата същност, смисъл и съдържание на демокрацията.
 
Трето, гражданското общество е безсилно да промени каквото и да е, то е допълнение към наличните партии, дори за някои от тях е корпус за бързо реагиране, прекъснало е пъпната си връв с обществото и ако прави нещо, то се определя не толкова от интересите на обществото, колкото от интересите на структурите, говорещи от името и в името на обществото, при това срещу пари, често – срещу много пари и по никакъв начин неговите структури не са такива, работещи за идеални цели и водени от идеална цел.
 
Четвърто, в България няма общество, няма обществено мнение, няма обществено съзнание, камо ли пък обществено самосъзнание. Всичкото това, което някъде се нарича общество, у нас се е разпаднало на войнстващи групи с манталитет на секти, настървени стожери на някакви псевдополитически или най-много – полуполитически принципи, идеологизирани бойци за някаква политизирана вяра, стражи на статуквото, доколкото докато то съществува, те ще бъдат актуални, поискани от дневния ред на обществото, атрактивни за медиите и живеещи с чистата съвест на фанатика, който единствен притежава истината от последна инстанция и знае какво е добро за хората и какво е добре хората да правят, за да живеят добре и да бъдат добри.
 
В България има катастрофа на начина, по който ние я подреждаме през изминалите 25 години. България е в политическа, икономическа, социална и ценностна несъстоятелност. В нея посредствеността е път към успеха, неспазването на правилата се възнаграждава, глупостта се плоди и разраства, а липсата на морал се осребрява.
 
Страната ни се намира в хаос, който ражда още повече хаос, който от своя страна ражда още повече хаос – и това става не чрез събиране (да го кажем опростено 2 + 2 + 2 + 2 +…), а чрез умножаване (2 х 2 х 2 х 2 х …).
 
Страната ни се деиндустриализира, деинтелектуализира, десоциализира, дематериализира.
 
Това вече не е страна, това е територия, сива зона, в която да живееш е опасно. Да си почтен човек е опасно. Да си нормален човек е опасно. Да си обикновен човек е опасно. Просто да си - и то е опасно.
 
Установен е режим, който е не по-малко репресивен от предните репресивни режими. Да, те можеха да те ликвидират физически, а днешният режим те смазва психически. Да, те затваряха хората, ограничаваха свободата им, а той прогонва хората, най-вече младите, почтените, креативните, талантливите – в чужбина.
 
В същото време произвеждащите се сякаш от нищото и от нищите духом опростачени, брутални, двукраки дегенерати с всеки изминат ден стават все по-опасни – те ни мачкат, газят, обиждат, скандализират, отчайват, обезсърчават и правят съществуването ни като български граждани неуправляем риск.
 
Ето защо нещо трябва да се прави. Все още, както казах, нямам ясната идея, но непрекъснато си мисля, че това нещо, което трябва да се прави, не може да се прави в сегашната институционално-процедурна рамка.
 
Ние трябва да си преучредим държавата. Нужна ни е нова държава, тази е опасна за съществуването на България и на нейния народ.
 
Трябва да се създадат условия за нов обществен договор. Може да звучи невъобразимо наивно или невъзможно осъществимо, но в момента ние като държава и общество сме жертва на институциите и законите. Това са закони и институции, които ни убиват, които ни лишават от бъдеще, които не ни служат на нас като общество и не ни гарантират сигурност – на нас като граждани и на държавата, на държавата като онзи организиращ и сплотяващ конструкт - да сме заедно, да имаме общи цели, ценности и идеали, да виждаме някакъв смисъл от това, което правим и в това, което ни се случва.
 
Така не може да продължава! Не ние трябва да сме жертва на законите и институциите, а законите и институциите трябва да работят за нас, да ни дават да съществуваме и да се развиваме. Да произвеждат настояще и бъдеще за страната и нейните граждани.
 
Може би трябва да се започне някакъв широк, обществен разговор за пречупване на тенденцията за умиране на България. Такива могат да бъдат граждански форуми из страната, които да подложат на дисекция и дискусия накъде върви България и в каква посока тя трябва да тръгне.
 
Ако искаме да има народ, ако искаме да има общество, то от народа и от обществото трябва да тръгнат тази дисекция и дискусия, от народа и обществото трябва да се формулират главните ни представи и послания в каква държава искаме да живеем. И тези представи и послания трябва да се предадат нагоре като императиви, като главни изисквания и ограничители, като рамка на новия ни политически живот. А законите и институциите трябва да работят в тази рамка и следвайки тези императиви.
 
Зная, че всичко това е много сурово, но то се води от една мисъл – 25 години на мъчителни проби и грешки, докарали ни до катастрофа (защото съм убеден, че страната ни е в посткатастрофична ситуация), е крайно време да ни послужат като необходим и достатъчен повод за много сериозен размисъл. Този размисъл според мен трябва да е обърнат с лице към обществото и да се води от обществото – ако все още можем да сме общество и ни пука за България.
 
Категорично съм убеден, че ако продължаваме агонизирайки да я караме по начина, по който е конструирана сегашната ни държава (като институции) и по правилата, по които тя функционира (като закони), ние няма да оцелеем. Това е път за никъде, път в пропастта.
 
Необходимо е да се измисли нещо коренно различно – а то може да се измисли само ако сме народ и общество. И ако бъде измислено как именно то да преформулира правилата (законите) и да преконструира системата на държавата (институциите).
 
Всъщност, за мен е лесно – даже нищо да не се промени в България, аз все някак ще доживея дните си в нея, ще го направя индивидуално: с много труд и много работа мога някак да оцелявам със сносен жизнен стандарт.
 
Въпросът е за младите хора – те и само те са в състояние и със способността да бъдат движещата сила на промяната. Те могат да поискат да си преподредят държавата, така че да живеят в нея, а не да се спасяват от нея поотделно и заедно, поединично и на талази.
 
Но пак ще кажа – дори да поискат да си преподредят държавата, това младите не могат да направят в рамките на тези закони и тези правила. Държавата ни се нуждае от преучредяване. Което значи – от преформатиране и рестарт.




Тагове:   България,   траки,   политика,   новини,   битка,   нова,   революция,   държава,   Славяни,   избори,   телевизия,   кредит,   оцеляване,   парламент,   младежи,   демокрация,   манипулация,   спасение,   полиция,   медия,   нар,   опасност,   власт,   лъжа,   данъци,   Атила,   тревога,   демографска катастрофа,   СДС,   съпротива,   българи,   стара,   студенти,   Рим,   граждани,   Европа,   желязна,   ГЕРБ,   РЗС,   Готи,   Гети,   алексей,   Тракия,   протести,   президент,   завеса,   гърци,   съюзи,   Петров,   ДСБ,   папа,   бандити,   конституция,   коалиции,   партии,   НА,   тарикати,   хуните,   Константинопол,   Вождът,   sparotok,   движения,   аеций,   комитети,   примирение,   аспар,   устиниан,   на хуните,   Кино нова,   Кинонова,   импратори,   бспдпс,   криминали,   парламе,   иванкостов,   синякоалиция,   гяволи,   Тагове Бойко Борисов,   хибридна война,   демографска война,   раждаемост и снмъртност,   предателството на своите,   държава убиец,   кой съдаде такава държава,


Гласувай:
7


Вълнообразно


1. appen13 - Какво реалистично и експресивно описание на евро-германското колониално гау"България"
14.08.2015 17:29
Както и да го гледаме, това е едно от най-реалистичните описания на преживяваната в момента Трета национална катастрофа на бившата държава България.
Всъщност 8-годишния НЕО-КОЛОНИАЛЕН евро-ГЕНОЦИД провеждан систематично, целенасочено и АБСОЛЮТНО СЪЗНАТЕЛНО от Берлин и Брюксел, над територията на колониалното гау "България" и туземното населението, НЕ МОЖЕ ДА ИМА ДРУГ РЕЗУЛТАТ, освен описания.
Естествено, докато съществува АНТИ-ЕВРОПЕЙСКИЯ германски ЕСсср, и ние НЕЗАКОННО И ПРИНУДИТЕЛНО сме една окупационна Територия от него, управлявана от наемна туземна колониална администрация, и дума не може да става за някакви промени, или някакъв шанс българите да могат самостоятелно да градят бъдещето си в една СУВЕРЕННА, а още по-малко ДЕМОКРАТИЧНА ДЪРЖАВА !!!
И между другото, ЕДИНСТВЕНИТЕ ДВЕ СТРАНИ в Европа, в които РЕАЛНО работи "обществения договор между граждани и държава" са ...Швейцария и Исландия !!!
Защо, НЕ РАБОТЯТ ЗАКОНИТЕ И ИНСТИТУЦИИТЕ в евро-германското КОЛОНИАЛНО ГАУ"България" !!!
Защото Конституцията, законите, общественото мнение в колониалната евро-ТЕРИТОРИЯ "БЪлгария" са ПОДМЕНЕНИ с ЧИНОВНИЧЕСКИ ЕВРО-ДИРЕКТИВИ, ЕВРО-УКАЗАНИЯ, ЕВРО-МНЕНИЯ, ЕВРО-ОЦЕНКИ, ЕВРО- ЗАПОВЕДИ и ЕВРО-ВНУШЕНИЯ, които не само противоречат на правния и обществен ред в България, а просто ги ДЕРОГИРАТ, защото националното ни законодателство, колкото и да е несъвършено, обективно ПРЕЧИ НА ГРАБЕЖА и ГЕНОЦИДА над бившата държава България и нейното населения !!!
Когато се унищожава социално-икономически, демографски, културно, образователно и политически една държава, и една нация, първо се УНИЩОЖАВА нейната институционалност и НОРМАТИВЕН СУВЕРЕНИТЕТ !!!!
Случващото се на територията на евро-германското ОКУПАЦИОННО ГАУ"България", навежда на мисълта, че Берлин и Брюксе, както и силите, които са ги породили, превръщат българите в една нация от прекариати* и хора за ЕДНОКРАТНА** eвро-УПОТРЕБА !!!

* Guy Standing, The Precariat,
The New Dangerous Class

** Kevin Bales
Disposable People: New Slavery in the Global Economy
цитирай
2. shtaparov - Съгласен съм- точно така е!
14.08.2015 18:43
Съгласен съм- точно така е!
цитирай
3. demograph - Ти сигурно не си пил вода след стрихнинчето на истината..? Не пий. Харесваш ми.
14.08.2015 21:25
appen13 написа:
Както и да го гледаме, това е едно от най-реалистичните описания на преживяваната в момента Трета национална катастрофа на бившата държава България.
Всъщност 8-годишния НЕО-КОЛОНИАЛЕН евро-ГЕНОЦИД провеждан систематично, целенасочено и АБСОЛЮТНО СЪЗНАТЕЛНО от Берлин и Брюксел, над територията на колониалното гау "България" и туземното населението, НЕ МОЖЕ ДА ИМА ДРУГ РЕЗУЛТАТ, освен описания.
Естествено, докато съществува АНТИ-ЕВРОПЕЙСКИЯ германски ЕСсср, и ние НЕЗАКОННО И ПРИНУДИТЕЛНО сме една окупационна Територия от него, управлявана от наемна туземна колониална администрация, и дума не може да става за някакви промени, или някакъв шанс българите да могат самостоятелно да градят бъдещето си в една СУВЕРЕННА, а още по-малко ДЕМОКРАТИЧНА ДЪРЖАВА !!!
И между другото, ЕДИНСТВЕНИТЕ ДВЕ СТРАНИ в Европа, в които РЕАЛНО работи "обществения договор между граждани и държава" са ...Швейцария и Исландия !!!
Защо, НЕ РАБОТЯТ ЗАКОНИТЕ И ИНСТИТУЦИИТЕ в евро-германското КОЛОНИАЛНО ГАУ"България" !!!
Защото Конституцията, законите, общественото мнение в колониалната евро-ТЕРИТОРИЯ "БЪлгария" са ПОДМЕНЕНИ с ЧИНОВНИЧЕСКИ ЕВРО-ДИРЕКТИВИ, ЕВРО-УКАЗАНИЯ, ЕВРО-МНЕНИЯ, ЕВРО-ОЦЕНКИ, ЕВРО- ЗАПОВЕДИ и ЕВРО-ВНУШЕНИЯ, които не само противоречат на правния и обществен ред в България, а просто ги ДЕРОГИРАТ, защото националното ни законодателство, колкото и да е несъвършено, обективно ПРЕЧИ НА ГРАБЕЖА и ГЕНОЦИДА над бившата държава България и нейното населения !!!
Когато се унищожава социално-икономически, демографски, културно, образователно и политически една държава, и една нация, първо се УНИЩОЖАВА нейната институционалност и НОРМАТИВЕН СУВЕРЕНИТЕТ !!!!
Случващото се на територията на евро-германското ОКУПАЦИОННО ГАУ"България", навежда на мисълта, че Берлин и Брюксе, както и силите, които са ги породили, превръщат българите в една нация от прекариати* и хора за ЕДНОКРАТНА** eвро-УПОТРЕБА !!!

* Guy Standing, The Precariat,
The New Dangerous Class

** Kevin Bales
Disposable People: New Slavery in the Global Economy

цитирай
4. demograph - appenis13
14.08.2015 22:47
А бе, ти няма ли най после да замениш Брюксел, САЩ и Германия с Русия и да мирясаш..? Виждам, че си вдянал за какво става дума , ама те е срам да си кажеш. споко. Няма да шумим...
цитирай
5. alibaba1 - Демографе
15.08.2015 11:42
Апена има мозък колкото на пиле. Виж че пее една и съща мантра навсЕкъде.
И трие сичко дето му го напишеш в блога. Така че и ти го трий. Не пускай таквиз отрепки да цапат.
цитирай
6. krumbelosvet - Само че май
25.01.2016 19:32
и Германия е колония, и Брюксел - колониална администрация.Само един малък епизод е, че в началото на украинските майдании, една Заместник-държавна секретарка (май такава беше) каза "майната й на Европа". И наистина не се случи нищо решено от Европа. Но пък Заместничката мина като на тур за овации през европейските столици, май и у нас, и никой не гъкна.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7959951
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол