Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.09.2015 18:17 - С прашката на демографската война руския Давид побеждава западния Голиат
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 2838 Коментари: 7 Гласове:
-2

Последна промяна: 03.03.2016 10:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Русия прочиства Сирия от опозиционери, както направи с България.

Доста голяма част от коментиращите моите постинги, съдържащи провокационното понятие "Демографска война" и производните му, изразяват недоумение от вложеното в тях военно съдържание.

Поради това, внасям малко пояснение на понятията, повлиян от, впечатлилата и мен, бежанска война по границите на Европа, в и около нея, избухнала сякаш от нищото.

Демогра́фия (старогръцки. δῆμος — народ,  γράφω — пиша) — наука за закономерностите във  възпроизводството на населението, за  зависимостите на неговия характеристики  от социално-экономическите и природни условия, миграцията, изучающая численността, территориалното разположения и състава на населението, техните изменения, причини и последствия та от тези промени и даваща препоръки за тяхното подобрение. Демография понякога наричат и вида практическа дейност по събиране на данни, описание и анализ на изменението в численността, състава и възпроизводството на населението.

https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%84%D0%B8%D1%8F

Преди повече от 20 години шокирах  една специализирана научна общност, предлагайки на вниманието им разработка свързана с бъдещето на т.н. асиметрични, непропорционални войни /днес наричани - хибридни/, в която дръзко приложих военната терминология за да подчертая възможността елементите на демографията да бъдат използвани за постигане на локални, регионални и глобални военнополитически цели, почти без прилагането на традиционното военно насилие..

Ето как разсъждавах тогава и днес историята потвърди правотата ми.
....

Основи на демографската война:

Определение: Демографската война е умишлено управление на демографските фактори за постигане на вътрешни, локални,регионални и глобални политически цели.

Прочитът на съдържанието на понятието демография, през призмата на евентуалното им управление, с цел постигане на вътрешно и външно-политически цели, показва, че повечето от драстичните изменения на демографските елементи в дадени райони, основателно могат да бъдат определени, като резултат от воденето на демографска война.

Основни демографски елементи и начинът за използването им за политически цели:

Управление на възпроизводството на населението
Раждаемост
- стимулирано увеличаване раждаемостта на своите и умишлено подтискане раждаемостта на врежеските.
Смъртност - умишлено увеличаване на смъртността сред вражески етноси и намаляване смъртността сред своите.
Здраве - умишлено "подценяване" на грижите за здравето на едни и обратното за други...
и т.н.
Управление на елементите от структурата на населението
- целенасочено манипулиране на етносите, религиозните и политически общности
- умишлени промени в числеността и териториално разпределение на населението
- управлявано образование и необразование
- целенасочено развитие на качеството и структурата на човешките маси
- целева асимилация, сегрегация..
......и т.н.
Управление на миграцията.
- умишлено насочване на определени маси хора навън от страната, района.
- умишлено приемане на достатъчни маси от хора от вън към страната, района.
- умишлени премествания на хора вътре в страната, от един към друг район.
- умишлено насочване на достатъчни маси от хора към "противникови" територии, държави или съюзи
.....и т.н.
От подхода произлизат съвсем естествено понятията по долу и тяхната обосновка.
Демографско настъпление..
Демографска отбрана...
Демографска операция..
.
....и т.н. военни глупости.
Които за жалост са смъртоносна реалност.

Главното ми заключение бе, че ако е налице достатъчно заинтересувани и могъщи вътрешни или външни фактори, демографската война става неизбежна "нова - стара" реалност.
А такива винаги се намират в лицето на всеки имперския хегемонизъм, религиозен екстремизъм, расизъм, нацизъм, фашизъм, обикновен национален егоцентризъм и подобни.
...................................

За мое горчиво удовлетворение, /доста по-рано от прогнозата ми, че демографската война ще намери своето модерно развитие до 20г./, днес демографските фактори се правърнаха в асиметричния/хибриден отговор на симетрични/класически/ военно-политически действия.

Съставните елементи на науката демография бяха изкусно вплетени в локалното, регионално и глобално противоборство, и днес вече са основно съдържание на т.н. хибридна война, която се води с по-голям или по-малък размах от всички съперничещи си сили по света..от най-незначителните до най-могъщите.

Твърдях, че асиметричната война /guerilla war - партизанска война/ е отговорът на по-слабите на военно - технологичното превъзходство на по-силните, главно ядрени държави, чието супер оръжия е ядрената бомба. Че в асиметричната война слабите получават компенсиращи тактически преимущества, но не и гаранции за стратегическа победа.

Докато демографската война е възможността на всички, с използването на Абсолютното оръжие - човека с неговите възможности за възпроизводство, самоусъвършенстване и миграция, които не подлежат на наблюдение, засичане и противодействие, освен ако не бъдат своевременно определени като инструменти на войната, да постигнат изненадващ стратегически успех срещу икономически и военно-технологично непреодолим противник..

Е.. точно на това сме свидетели сега.

Няма да припомням от историята провеждането на демографски операции и войни. Спомнете си за бригите изселени от нашия край в Мала Азия, за българите изселени от Александър в днешна Украйна, за нашия Цар Крум и изселването на 300 000 ромеи от Източна Тракия оттатък Дунав, за ислямизацията, елинизацията, македонизацията - все демографски похвати, използвани като геополитическо оръжие.

Спомнете си  Косово и войната в бивша Югославия. До там се стигна чрез стимуирана или не, висока, превъзхождаща сръбската, раждаемост на албанците.

/За разведряване - вижте дали превозването на големи маси избиратели от една близка държава към Кърджали, или от едни махали към други избирателни райони..,  не ви ли  приличат това на изборна война с използване на демографски похвати..? А резултатите от тази "война" не ви ли се струват твърде разрушителни..?/

От години насам в България се говори за умишлено предизвикана от някои външни и зависими от тях вътрешни кръгове демографска катастрофа, 
причинена с умишлено прогонване на една четвърт от най-способното и население и поставяне на останалите в условия на неспособност да компенсират човешките загуби по пътя на по-висока раждаемост, по-ниска смъртност и по-добро качество на човешкия "материал",
чрез която волята на българския етос за съпротива на чуждо/руското/ влияние бе пречупена и България бе превърната в победена държава.


Сравнете сега това със случаващото се в Сирия, където милиони хора, главно противници на проруския режим на Асад бяха прогонени със сила извън границите на страната им.
Така режимът в Сирия остава без вътрешна опозиция, и под неоспорвано руско влияние, подобно на България.

В  момента, тези нищо неподозиращи хора, са насочвани умело към държавите от ЕС и НАТО, противници на сирийския режим и на главния му поддръжник - путинска Русия.


Изборът на Германия, като основна цел на целенасочената миграция на сирийски бежанци и представящите се за такива, не е случаен.

Вчера, опората на ЕС, Германия заяви, че е "уморена" от бежанското нашествие, спретнато и от стратезите на Путин и радикалните му ислямистки и неислямистки съюзници, и от вътрешната съпротива и егоизъм на съюзниците и..

"Умората" на Германия е стратегическа цел на Путин /а може би и на блеещият Обама/, която е на път да се постигне без използване на ядрено оръжие, зелени човечета или военни средства - само с насочването на достатъчен брой "сирийски" бежанци...с един куршум - два заека.

ЕС и НАТО са поставени в шокираща полувоенната ситуация да се Отбраняват от неочакван, насочван от геополитическите им съперници, наплив от невинни хора, бягащи от район на военен конфликт, на което те не могат да отговорят със симетрични контрамерки, въпреки, че са военно - икономически гиганти.

Координираното използване на комбинация от управлявани демографски елементи за натиск, от конкретни геополитически играчи, срещу Европа се признава вече на всички нива. Признава го самодоволно и самата Русия.

Резултатите от тази хибридна атака показват наличието на ясна стратегическа цел - отслабване на Германия, ЕС и НАТО и утвърждаване на позициите на Русия, и подвластните и, в райони на техни стратегически интереси.

Воплите на европейски политици и анализатори за помирение с Русия, означават, че Путин успя да организира и провежда срещу Европа и Запада успешно бежанско/демографско настъпление, което си е война, демографска Война!..

Тези вопли са знак за готовност,  на някои сили в ЕС и НАТО, за
капитулация пред агресивната политика на путинска Русия, подпомагана от ислямистите и от глуповатата политика на западните лидери..

Колко простичко е да накараш един Голиат да приклекне на един Давид!..

Само с прашката на "някаква си" демографска война...
...................................................................................................................................................................
А ето и закъснялото признание за верността на прогнозата ми от преди четвърт век

"Вашингтон. Според командващия силите на НАТО в Европа генерал Филип Брийдлав Русия планомерно помага на правителството на Сирия да предизвиква кризата с бежанците, предаде Новое время.
Генералът заяви, че действията а Русия целят създаването на криза в Европа, която тя ще използва като ОРЪЖИЕза политически натиск към Запада. Той отбеляза, че военните действия на Русия целят унищожението на противниците на съюзника на Путин и действащ президент на Сирия Башар Асад, а не борбата срещу „Ислямска държава“.





Гласувай:
2


Вълнообразно


1. olivie - да си тъп, не си
14.09.2015 18:39
значи де правиш на абдал за да те купи някой. /-/
цитирай
2. 1997 - Наистина ли албанките нямаше да раждат без Путин?
14.09.2015 18:39
Аз преживях потока от български турци- екскурзианти като обезкървяване на България, целящо сваляне на Т. Живков.
Сега приемам вълната от сирийци като обезкървяване на Сирия, която Путин поддържа. Изводът ми е, че друг, а не Путин е причина за емигрантите.
цитирай
3. demograph - А то си беше елемент на демографска война на режима на Живков срещу турците
16.09.2015 09:13
1997 написа:
Аз преживях потока от български турци- екскурзианти като обезкървяване на България, целящо сваляне на Т. Живков.
Сега приемам вълната от сирийци като обезкървяване на Сирия, която Путин поддържа. Изводът ми е, че друг, а не Путин е причина за емигрантите.

....................
..И вътре в България и срещу Турция.
Колкото и да подскачат някои, фактът, че когато към, наглед невинно събитие се добави умисъл, то се превръща в оръжие. Фактите доказват, че Путин има интерес от това развитие на кризата с бежанците, има ресурс и инструменти да направлява потока към точно определени държави, по "разчистени" от неговите марионетки маршрути, и той го прави. Сложете към който и да е демографски елемент думата "умишлено", прибавете военния термин, съответстващ на съдържанието му, и виждате че се води война...Тя и така се нарича в момента от много автори - бежанска война/миграционна война/демографска..Това е.
цитирай
4. demograph - Албанците, подобно на българите заявяваха
16.09.2015 09:15
"Ще удавим Сърбия с деца" - техният мотивиращ фактор бе национализма, плюс ислямски фанатизъм, умело насочвани и използвани от външни кръгове. Не Путин. Путин действа сега.
цитирай
5. 1997 - demograph постъпи като дърт сифилитик
19.09.2015 08:10
В своята омраза към другомислещите пусна вируси, които едва наскоро премахнах.
Смятам, че това е мръсно, но "в коя страна фашистите не са били диваци и варвари?"
цитирай
6. demograph - Тъпак..аз с такива глупости не се занимавам. Но ти самият си руски вирус.
20.09.2015 21:45
1997 написа:
В своята омраза към другомислещите пусна вируси, които едва наскоро премахнах.
Смятам, че това е мръсно, но "в коя страна фашистите не са били диваци и варвари?"

цитирай
7. born - Грешиш, не са вируси .
27.11.2016 14:35
1997 написа:
В своята омраза към другомислещите пусна вируси, които едва наскоро премахнах.
Смятам, че това е мръсно, но "в коя страна фашистите не са били диваци и варвари?"

Пуска газове с неприятна миризма от задните си демографски части. Отврат !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7960592
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол