Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.12.2015 03:02 - Ако бях на мястото на Бойко Борисов..ама не съм. Няма и да бъда.
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 3559 Коментари: 5 Гласове:
8

Последна промяна: 01.04.2016 16:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Какъвто и да бях - образован, необразован, умен или глупав, честен или лъжец, корумпиран или неподкупен, мафиот или почтен гражданин, олигарх или бедняк, мутра или кротко агне - какъвто и ще...

Ако аз бях на мястото на Бойко Борисов щеше да ме е срам да се покажа извън България преди да съм свършил следното:

1. Нямаше да допусна повече страната ми да се споменава като най -бедната в Европа. Просто щях да я направя нормална богата държава. Щях да спра кражбите. Щях да извадя Цялата икономика и всичките доходи на светло. Щях да забраня да се черни държавата и българите вътре и вън от страната.
2. Нямаше да допусна народа ми да се сочи като най-бедния в Европа. Просто щях да оставя Всички да работят свободно и да накарам Всички да си плащат данъците. Щях да дам право на свободно и пълно разпореждане с частната собственост. Щях да подпомагам всеки бизнес и да го къткам. Щях да освободя от данъци и такси създаващите работни места. Щях да премахна купищата бумаги и такси.
3. Нямаше да допусна страната ми да се сочи за най-корумпираната в Европа. Просто щях да направя съдебната система справедлива, независима, бърза и безмилостна към Всички. Щях да ловя корумпираните като мишки. Щях да отменя Всички политически квоти, имунитети и привилегии. Щях да направя подкупа равен на публична смъртна присъда.
4. Нямаше да позволя някой да унижава, подценява и диктува на народа ми и държавата ми. Просто щях да се озъбя на Всички, които му се правят на началници. Щях да прокарам закони с които политиците да станат слуги на народа. Щях да забраня държавните субсидии за политическа дейност. 
5. Нямаша да разреша на който и да било да граби безогледно народа ми. Просто щях да вкарам мошениците зад решетките. Щях да ликвидирам посредническите кражби с данък посредничество 50% и да установя максимална печалба от производителя до потребителя за Всички стоки и услуги на 15%. Щях да ликвидирам енергийната мафия за нула време и да направя тока поносим разход.
6. Нямаше да се помиря някой да обижда и лъже народа ми. Просто щях да издигна истината в норма, а лъжата и манипулацията в престъпление. Щях да дам право на съд за неверни публични твърдения. Щях да забраня пошли предавания и публикации.Щях да затъкна устите на лъжливата пропаганда. Щях да дам на гражданите самочувствие.
7. Нямаше да оставя чиновниците да разиграват народа ми като добитък. Просто щях да премахна "мълчаливия отказ", а чиновниците да плащат за вредите нанесени на хората и държавата. Щях да премахна почти Всички регулаторни режими. Щях да превърна чиновника в слуга на гражданина.
8. Нямаше да оставя народа ми да мизерува, а шепа наглеци да си пълнят гушите. Просто щях да забраня монополните вериги и картели. Щях да оставя Всеки да върши това което му е работата.
Щях да създам силово средна класа от производители и търговци, чрез силова демонополизация.
9. Нямаше да оставя народа ми се трепе по пътищата и да умират като мухи. Просто ще наслагам препятствия за забавяне на скоростта по т.н. "черни дупки". Щях да наложа преследване на виновните за опасни пътища. Щях да отнемам превозно средство за определени нарушения и затвор по бърза процедура за създаване на опасност за трафика.
Щях да накарам КАТ да оставят шофьорите на мира, а да спират  само когато се създава опасност за другите.
10. Нямаша да позволя на която и да било чужда държава да си развява байряка по страната ми. Просто щях да натикам чуждите шпиони, агенти и маши в миши гъз. Ако ще да носят и руско-турски знамена.
11. Нямаше да допусна пиле да хвръкне през границите ми без позволение. Просто щях да свалям Всяко летящо, да арестувам Всяко пълзящо, да потапям Всяко плаващо, което влиза или излиза в страната ми, без да е санкционирано.
Щях да направя армията страшилище за враговете, а полицията вежлив ужас за престъпниците.
12. Нямаше да позволя българите в чужбина да са като захвърлени сирачета. Просто щях да накарам дипломатите си да слугуват на българите в чужбина.
Щях да дам още днес, с еднократен акт българско гражданство на българите в Македония, Бесарабия и другаде, безплатно и без формалности.
13. Нямаше да оставя българите да бягат в чужбина. Просто щях да да им създам условия да правят бизнес и да се развиват тук, без страх от нищо и без държавата или мафията да им се бърка.

Щях да правя от всеки роб стъпил на българска земя свободен  и горд бълграски гражданин.

14. Нямаше да допусна българките да не раждат от страх, бедност или болест, а циганките да се изхранват с деца .
Щях да организирам безплатна инвитро кампания за всички нуждаещи се.
Щях да издигна майката и децата В КУЛТ. Щях да стимулирам раждаемостта според образованието на родителите.
15. Нямаше да позволя историята на народа и държавата ми да се  пише и преподава от враговете и.
Просто щях да накарам учените да напишат, а учителите да преподават Истинската история на българите и земята им, а държавата да пази артефактите от миналото като  зеницата на очите си.
Щях да накарам светът да зейне пред величието на българското минало.
16. Нямаше да позволя българската природа да се разхищава и отравя. просто щях да обявя в Конституцията, че България е Екологична Република.
...................................................................................................................................................................
Още малки наивни мечти?

Щях да накарам българите да се гордеят с името си и държавата си, а чужденците да ни се възхищават и да се изтрипат за да живеят тук.


Ето това бих направил, че и повече и по-умно.

Защото, и най-долната мутра да си, и най-алчния богаташ да си, и най-безкрупулния политик да си...ако ти си се оказал водачът на този народ и държава, дори и  по някакви стекли се обстоятелства, ти си Стопанинът на тази земя и Пазителят на този народ бе..!

Трябва да си пълно говедо за да оставиш народа  ти да го грабят, унижават, подценяват, тровят, гонят, лъжат, мамят, манипулират, опростачват, затъпяват, подиграват и тъпчат всевъзможни идиоти, българи или чужденци бе...!

Трябва да си долен скот, ако оставиш Тази земя, на която случайно или не, справедливо или не, лъжливо или не.. си станал Стопанин да бъде унищожавана, разграбвана, тъпкана, отравяна, мърсена, осирана от когото и да било бе..!

Трябва да си абсолютен тъпак,
ако ти самият, след като си станал по някакъв начин Баща на народа си, Стопанин на Земята му и Пазач на границите и, започнеш да грабиш, да мамиш, да лъжеш, да манипулираш, да прогонваш, да разпродаваш, да предаваш, да опростачваш, да поболяваш, да мърсиш.. Собствения си народ и Собствената си Земя бе..!

Дори и да си най-алчният за пари и богатства български мръсник,
докопал се до парите и властта в страната си, трябва да си пълен идиот за да докараш Собствените ти хора до положението на най-бедните в Европа бе..!

а Собствената ти държава до най-презряното място за живеене...

Трябва да си изключително лайно
за да позволиш на Други да държат умишлено Твоя народ и Твойта държава в положениято да ги ползват като пример на мизерия и несправедливост на някакви си евразийски туземци.

Трябва да си абсолютен дебил, за да се пъчиш по Европа и света, редом с други държавници, при условие, че на челото ти пише "Аз съм министър-председател на най-бедната, най....държава в Европа"

Ако бях на мястото на Бойко Борисов аз бих дал пример на всички какъв трябва да е българският политик, държавник и гражданин...ама не съм. Няма как и да бъда....

Даже, ако бях на мястото на КОЙто и да било, случаен или не, властник на България, пак щях да се погрижа Моят народ и Моята държава да са и Моята гордост.

Но не съм. Няма и да бъда.....
Сега Те са НЕГОВИЯТ срам.
И на подобните Му.




Гласувай:
9


Вълнообразно


1. batogo - !!!:))) Поздравления за постинга!
16.12.2015 14:52
Перфектен портрет и тест за истинския държавник.
цитирай
2. lidislidis - Харесах постинга!
16.12.2015 18:05
Отлично мислене относно работата на съвремения държавник! Браво!
цитирай
3. getmans1 - Ееееееееее, направо ма уби! Аз ...
16.12.2015 20:48
Ееееееееее, направо ма уби!
Аз ако бях на мястото на Станишев пак така щях да направя, и на Царя ако бях, и на Костович ако бях и тъй на зад ако бях, дори и на Т.Ж. дори и на Борис Трети, пак пак щях да го направя. Да!

Не се сърди, то и на мен ми писна, и най-вече ми писна, че дявола не е толкова черен колкото ни са иска!!!
цитирай
4. bojil - Подкрепям по всички показатели- ...
20.02.2016 01:03
Подкрепям по всички показатели- аз бих направил същото!!!
цитирай
5. demograph - Като ходят по срещи в Европ и света
27.02.2016 03:17
Не се ли срамуват нашите политици и държавници, че на челото им пише "Аз съм управник от най-бедната държава в ЕС..и т.н."?!...може пък да се гордеят, защото да докараш до това дередже един свестен народ си е вид гениалност, извратена гениалност...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7961481
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол