Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2016 17:17 - Защо в България бизнеса умира преди да се роди - като децата
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 2123 Коментари: 3 Гласове:
8

Последна промяна: 03.02.2016 01:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Имаш три безработни деца и голяма къща или скромна идея за бизнес.
Решаваш ти да започнеш бизнес и да осигуриш работа и препитание на трите безработни и висящи на гърба ти и на гърба на държавата, и на гърба на общината, и на бюрото по труда, и на НЗК, и на НОИ и НАП деца. Даже си мислиш да започнеш да плащаш данъци, осигуровки и такси на въпросните безработни деца и да осигуриш ред други икономии за държавата и общината.
Решаваш ти ,примерно, да даваш къщата на туристи, предимно чужденци, срещу валута от която и ти, и безработните ти деца, и опосканата хазна на държавата, и вечно безпаричната община силно се нуждаят..
Чужденците ще идват, ще се кефят на красивата ти страна, град и къща, ще плащат във валута и ще пълнят джобовете на всеки до когото опрат, в това число твоя, на безработните ти деца, на въшливата община и на опасаната ти държава, че и на кръчмари, лафкаджии и певачки...Супер.
Отиваш ти с куп бумаги под мишката и зареден с вяра, надежда и любов в общината и в държавата, заставаш пред гишето на държавата.
Казваш какво си намислил и чакаш държавата ти да изреве от щастие, че ти си решил да престанеш да и висиш на врата за помощи и подаяния за безработни и болни, да почнеш да храниш сам трите си безработни деца, да пълниш общинската хазна, здравната каса, НОИ и държавния бюджет със свежа родна или чужда валута.
И тогава, миг след това, бизнесът ти умира пред гишето.
Умират и мечтите и вярата, надеждата и любовта към Отечеството.
Защото, ако ти си решил да извършиш геройско благородно, градивно дело от което всички да станат малко по-щастливи, общината и държавата, и здравната каса, и НОИ..не са решили така.
Разбираш от мученето на чиновника/чката/ците, че в момента в който се излъжеш да подадеш заявление, че искаш къщата ти повече да не прашасва и обрасва в паяжини, а да я превърнеш в светъл паметник на туризма и печатница на валута за благото на общинарите, здравната каса, НОИ и НАП, на безработните ти три деца/каквити деца - дърти моми и ергени/и на Отечеството, разбираш, че данъка върху къщата ти ще скочи петорно, тока ще стане за промишлени нужди, водата, сметта...всичко. Че ще трябва да плащаш такса на всяко креватче и нарче, което си подготвил като примамка за валутата, и то имаш нямаш туристи...разбираш, че парите дето си похарчил за да направиш хубавия план и подготвиш обилната документация, са отишли за почерпка на бюрокрацията, която ти се хили отсреща, зад гишето.
Помръкваш, защото трите ти безработни деца няма да усетят сладостта на спечеленото със собствен труд, няма да престанат да висят пред бюрото по труда, няма да спрат да пишат молби за социални помощи...а за общинарите,  празната здравна каса, опоскания НОИ, НАП, ХЕИ, държавата и отечеството забравяш..
А ти си си мислил, как тия ще скочат от радост, че им падаш от врата и почваш да им пълниш касичките с данъци и такси. Заблуждавал си се, че щом имаш такава идея, за такава хубава къща, при такива ползи за всички - общината, и държавата, и здравната каса, и НОИ ще ти предложат подкрепа, по ниски данъци, по малки такси...само и само ти, трите ти безработни, общинарите, ЗК, НОИ, НАП, ХЕИ, държавата и отечеството да са поне малко по-богати и щастливи. А чужденците...мани ги..
Да...в този точно момент се усещаш, че не случайно България е ялова държава в която децата умират преди да се родят, точно както мечтите за по-добър живот се сриват преди да ги построиш, както плановете за успех които се провалят преди да си ги написал...ето заради това бизнесът в България е мъртвороден.. Защото го убиват в зародиш. А защо?
- Е...а ли им майката проста и на общината, и на НЗК, и на НОИ, и на НАП, и на ХЕИ, и на държавата, и най-вече, на политиците и на държавниците и..!




Гласувай:
9


Вълнообразно


1. batogo - !!!:))) Не мога да не ти сваля шапка за това есе, приятелю!
22.01.2016 09:33
То съдържа абсолютната истина за абсурдната държава България, чиято комунистически мислеща бюрокрЪция унищожава в зародиш всеки опит да бъде създадено нещо смислено и печелившо в нея!
цитирай
2. apostapostoloff - Това е така, защото
22.01.2016 15:16
са нафтавали на гудето из гъзо сос гужва бе, льольо!
цитирай
3. get - са нафтавали на гудето из гъзо сос ...
23.01.2016 19:44
apostapostoloff написа:
са нафтавали на гудето из гъзо сос гужва бе, льольо!


- Ще го преведеш ли на български език ... без определението ... льольо?!


II.
- Демографе, относно ЦЕНТРАЛИЗИРАНАТА и все Още използващата, Командно-административният, като Метод, ОСТАНАЛ ни от СоциализЪма - Икономика(!) трябва да сме благодарни на "командира" ... ставленика ... тоест гуденият ни от Рассия, за "пръв демократ" и "премиер" Иван Йорданович Костов!
- Поради тази причина ДЕЦАТА НИ БЯГАТ НА ЗАПАД - Запада, който малко по-малко, също обръщат на добре познатият ни "социализъм" ?

- Във връзка с това, което коментираме и без да съм параноик - Започвам да вярвам в думите на племенницата, на Кимон Георгиев и съпруга на един от внуците във фамилията Ротшийлд? През 30-те години на 21-и век България трябва да изчезне от картите, като държава!

- Някой питал ли се е - Защо са такива нещата?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7980454
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10328
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол