Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.03.2016 23:17 - Хибридната война на Путин завърши. Резултатът..Сбогом Пути
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 3456 Коментари: 3 Гласове:
-1

Последна промяна: 04.05.2016 16:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Резултатите от хибридната война на Путин срещу Германия, ЕС и Запада са лесни за артикулиране:
1. Войната легитимира приемането на Турция в ЕС - отдавнашен замисъл на западните стратези, който до хибридната война срещаше съпротивата на вропейското общество. Това е очевидно поражение за политиката на Путин за изолиране и погром над Турция.

2. Оправда приемането на Украйна и други държави в ЕС и НАТО, като демографски, икономически и културен балансьор на Турция, което също бе неприемливо за Европа преди бежанската атака на Путин. Провалиха се опитите на Путин да предотврати това.

3. Демонстрирано бе преимуществото на дългосрочното стратегическо планиране и подготовка на Запада пред прибързаните показни стратегически инициативи на Путин, които му донесоха тактически победи и съмнителна слава, но го вкараха в стратегическо поражение.. 

3. Показана бе способността на ЕС и  НАТО да се адаптират и отговарят на нестандартни и изненадващи "хибридни" предизвикателства с бавен, но адекватен и непреодолим тактически и стратегически отговор. Хибридното настъпление на Путин загуби сила и Русия мина в отбрана. 

4. ЕС и НАТО укрепиха единството и увеличиха военните и невоенните си възможности за защита на интересите си в променящи се геополитически условия. Разпад на ЕС и НАТО не се случи. САЩ и ЕС заздравиха съюза си пред общия противник, обратно на плановете и надеждите на Путин.

5. Хибридната война с путинска Русия показа на Запада слабите му места и необходимостта от решителни реформи в областта на управлението, отбраната, сигурността, интеграционната политика - неща нежелани от Путин.

6. Заплахата от Путин ускори технологичното превъоръжаване на Запада в сферата на енергетиката, информационните технологии, финансите, роботиката и други стратегически сфери, което са оказа катастрофално за агресивната по туземному Русия.

7. Демократичния свят направи нов прочит на горчивите уроци от миналото и настоящето, и предприема стъпки за да не се повторят, докато путинска Русия пренаписва историята за да оправдае следването на обречена политика с туземски средства.

8. Западът предприе широка дискусия за необходимостта от нов тип лидерство в условия на заплаха за демокрацията и ще стигне до вярното решение, без да пожертва свободите и богатството си, а Путин се завърна към демодираните практики от миналото и към управляваната бедност,  което  вече руши режима му.

9. Хибридната агресия на путинова Русия срещу западната цивилизация завършва с разгром на агресора. Нанасяйки последните си кървави удари, произнасяйки поредните си манипулаторски фрази, Путин моли за мир, който сам наруши.

10. Западът победи в тази натрапена му война, без да обявява победа и да бие барабани, усмихвайки се снизходително на обявените от загубилия битките по всички фронтове Путин, "победи"...
........
Макар в пропагандната си война срещу Запада путинистите и "полезните им идиоти" да твърдят обратното, реалността е, че като резултат от хибридната война, възстановяването на руската империя и силовото налагане на Путиния като глобален играч се превърна в химера на Путин.

Започва агонията на падането на режима му, но умиращата змия хапе най-опасно.

За сметка на това ЕС започва да се превръща в истинска империя на демокрацията, която в путино-ислямистката бежанска криза доказа привлекаталността си, а скоро ще демонстрира и могъществото си.

Започва да се очертава и перспективата за опитомяване на Русия и превръщането и в нормален и уважаван член на бъдещата панконтинентална демократична империя.

За Путин и путинизма обаче вече няма място нито в демократична Русия, нито в империята на доброто.

Победените не ги канят на масата...дори и когато се самообявят за победители. И ги изритват когато се бутат да седнат на масата неканени.








Гласувай:
4


Вълнообразно


1. apostapostoloff - И в крайна сметка стана така, че
21.03.2016 06:42
Русия си остана в XX век, а ние, цивилизованите и прогресивни хора, се движим постоянно напред и нагоре.
цитирай
2. podvodni - Опаланкааа, Демографчо днес не си е ...
21.03.2016 21:01
Опаланкааа, Демографчо днес не си е пил хапченцатааааа.
Лошо момче !!
цитирай
3. demograph - Написах този постинг за такива като подводничарят
22.03.2016 10:52
Които мъчително се прощават с туземските си блянове за световна, православно-шиитска империя на примитивите.
Нека да имат повечко време, за да сдъвчат горчивия хап на неизбежното поражение на Путиния.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7979113
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10328
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол