Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2016 14:34 - За мутро - русофилите е по-добре Левски да не е съществувал. Нито Ботев...нито България.
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 1774 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 02.04.2016 02:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Българите се разделят политически и ментално на патриоти и русофили от първите наченки на националното си самоосъзнаване в условията на отоманската империя. /Симеон Радев/

Патриотите са привържениците на идеята за самостойна и независима България, които от времената на  отоманското владичество и до ден днешен отстояват разбирането си, че българския народ е създател и носител на уникални етнически, културни и държаво-творчески характеристики и традиции, които следва да се следват безкомпромисно и последователно в борбата за възстановяване на загубената българска държавност и да се защитават и отстояват категорично от българите и българската държава след възстановяването и.

Независимо от геополитическата конюнктура патриотите са поставяли и поставят Отечеството на първо място, а после себе си и любимите си хора, и никога парите, властта или сантиментите си към друго, включително към Султана, Русия или друг по-долен личен или политически интерес.

Персонални носители на патриотичния идеал, и в далечното и близко минало, и днес, са независимо образованите и свободомислещи, в болшинството си млади и непокорни личности, като Раковски, Левски, Ботев, Стефан Стамболов и техните последователи в миналото и днес.

Най-добрата илюстрация на самостойния български патриотизъм са осъзнатото геополитическо пророчество на Васил Левски - "Който ни освободи, той и ще ни пороби" и романтичната изповед на Христо Ботев пред любимата му, изречена преди да го докаже със смъртта си за Независима България - " ..после Отечеството, обичам най-много тебе".

Русофилите, това са бившите образовани или прости конформисти, страхливи приспособенци към отоманската и всяка друга следваща власт, които подреждат националните ценности в обратен ред - първо себе си, после личния комфорт и накрая Отечеството и интересите му, ако съвпадат с личния интерес.

Историческите условия са се сложили така, че русофилството се е превърнало в необходимата маска на родолюбие и революционност, които патриотите са превърнали в задължителен белег за принадлежност към българския национален стремеж. 

Приспособенците и някога, и днес са раздвоени в страха си да се противопоставят на силния и на страха да останат изолирани от масата българи във всеобщата им нетърпимост към Всяко чуждо потисничество.

Успоредно с метаморфозите на на властта, от Независимо Българско царство към Османско владичество, от Руска окупация към Независима България, от Съветска окупация към Независима Българска република, приспособенците са мутирали от български боляри в приемащи исляма, отомански постове и привилегии - васали на Султана, от чорбаджии в русофили - васални агенти и слуги на  султана и на руския Император , от чорбаджии русофили в комунисти - васали на Съветската империя, и от русофили комунисти в днешните мутро - русофили - васали на путинова Русия и на Путин.

В миговете на смяна на геополитическия вектор приспособенците променят цвета на кожите си, както веднага след падането на Стената, когато от комунисти, съвето-русофили мутираха във върли евроатлантици.

Както и днес, когато според тях, се задава ново руско "освобождение", върлите "евроатлантици" надянаха кожите на правоверни мутро-русофили., до степен да равизират образа и заветите на Апостола и да отричат политическата му саможертва, отричайки самия Васил Левски. 

Български патриоти винаги са били и са единствено тези, които във всякакви, и най-тежки условия, поставят Отечеството и интересите му пред всичко и всички, и които лично защитават и отстояват Независимостта на България и интересите на българите, във всякакви обстоятелства от всички, в това число и особено от Русия.

Ето защо всеки период от време, в който на власт за заставали български патриоти България бележи всестранен напредък и българите се множат и заживяват в достойнството на българските ценности.

Русофилите са днешните и  бъдещи путинофили, днешните и бъдещи туркофили, днешните и бъдещи американофили, германофили...

със сигурност те ще бъдат и бъдещите ислямофили, когато и какъвто вятър задуха край ушанките им, заменяйки личната си отговорност за съдбата на България с волята и действията на руския си или друг външен ментор..

От пръкването си и до днес русофилството е маската на безволевия, импотентен политически конформизъм и доколкото се поставя в услуга на руските и други чужди интереси, е повече илу по-малко осъзната форма на национално предателство. 

Това е причината всеки период на управление на русофилите да води България към позорна зависимост, държавен застой, корупция и духовен  упадък, а българите към мизерия и бягство от страната.

Опитите на русофилите да прикрият предателството си с премълчаване или изопачване на историческата истина, включително и чрез омърсяване на символите на независимия български национален идеал, каквото е безсрамното жонглиране с името и заветите на Апостола в интерес на Русия, са самопризнание за национална измяна и белег за отродяването им към престъпен мутро-русофилизъм...

Както в миналото, така и днес няма по дълбока пропаст вътре в българската етническа общност от тази между патриоти и русофили.

Тази пропаст може да се запълни единствено с умножаването на патриотите чрез образование в истината и намаляването на приспособенците чрез образоване чрез истината.

Само истински образования българин може да бъде патриот, а само лъжливо образования българин се превръща в нагаждач русофил.

Това е причината битката за истината в учебниците за миналото и за символите на националната ни идея да е така ожесточена.

Това разделение ще определя бъдещето на България и на етноса ни за години напред.

Ако патритизма не надделее над русофилството България няма бъдеще.










Гласувай:
4


Вълнообразно


1. krumbelosvet - Да живее новия Посланик!!!
28.03.2016 21:10
Той ще опази Левски и Ботев от русофилите, тия последователи на мутрата Иван Вазов. Да живее и сквернографията.
цитирай
2. demograph - Мутро-русофилите обикновено мучат
02.04.2016 02:17
krumbelosvet написа:
Той ще опази Левски и Ботев от русофилите, тия последователи на мутрата Иван Вазов. Да живее и сквернографията.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7962890
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол