Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.04.2016 11:46 - Изборите в Сърбия и Априлското въстание на македонците
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 1993 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 25.04.2016 15:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
"Ако Сърбия беше член на ЕС, до сега всички македонци щяха да са със сръбски евро-паспорти" Лазар Младенов, македонски българин.
"Ако България беше Румъния, до сега всички македонци да имат румънски паспорти"
"Ако Бойко Борисов беше Орбан, до сега всички македонци да са с унгарски евро-паспорти"...
"Ако македонците продумат на руски, до сега Македония да се е "Крим/нала"..


В политическата програма на спечелилата изборите в Сърбия коалиция на Вучич, има една точка, с която привлече сърбите - Затваряне на преговорните глави с ЕС до 2019г.....сиреч членство в евросъюза, естествено ив  НАТО, "при запазване на добрите отношения с Русия".
Какво означава това за бъдещето на Македония.
- На втората седмица от приемането на Сърбия в ЕС, всички македонци ще имат сръбски евро-лични карти. Това означава.
Нима някой си мисли, че велико-сръбския шовинизъм ще пропусне този шанс да вкара македонците през сръбската врата в Европа?


В същият момент в Македония тече антисистемен бунт - въстание на гражданите срещу произвола на сърбо-мафиотското управление на страната. ..?
Какво означава това за бъдещето на Македония.
- Въстанието не е антисръбско, нито е пробългарско. То е антимафиотско и проевропейско, защото двете горни опции са изключени за македонците по разбираеми причини.
- Въстанието не е етно-религиозно, то е граждански бунт срещу сърбо-мафиотското 100 годишно статукво, което умишлено обвързва всяка крачка на македонското развитие с това на Сърбия.

Ако сърбашите съумеят да канализират недоволството в руслото на безсмислена битка на "протестъри срещу контра-протестъри" подобно на българските, резултатът е предвидим - налагане на задкулисен сръбски режим зад бурката на проевропейство по путински и  отлагане на европейските мечти на македонците за подходящи за сърбашите момент. А моментът ще бъде след приемането на Сърбия в ЕС..както винаги се е случвало до сега.

Просръбската върхушка в Македония стои зад всички препъвания на Македония по пътя към истинска независимост от Сърбия, нормализиране на отношенията със съседните държави членки на ЕС и НАТО, решаване на въпроса с името, стабилизиране на демокрацията и изпреварващо сръбското, членство на Македония в евросъюза и НАТО.

Македонските протести са знак за осъзнаване на истинските причини за застоя на Македония и за отстъплението и от евроинтеграционните процеси - връзването и за сръбската лодка..

От тази гледна точка,поведението на македонския политически естаблишмент в момента напълно съвпада с интересите на просръбското/мафиотско статукво и са част от плановете на сръбските, руските и гръцките служби.

Дестабилизирането на Македония, отлагането на политическите промени, които биха отворили бързо пътя и към членство в ЕС и НАТО, а и към естествено и неизбежно сближаване с хората в България, не е в интерес на вековната антибългарска коминтерновска ос Москва - Белград - Атина.

Сръбската пета колона в Македония успешно саботира всеки опит на Македония да се откачи от тази загробваща хватка и ще прави това докато не се създадат условия при които Сърбия, вече като член на ЕС и НАТО, ще е готова да поеме и контролира евроинтеграцията и, отстранявайки България от процеса и раздалечавайки още повече българите..

Затова, срещу въстаналите македонци се изправя цялата задкулисна машина на Оста.  Русия с хибридната атака на евроатлантическите ценности, Гърция с името и бежанците, Сърбия с българското и албански плашила и с македонистката пропаганда.

Зад справедливия бунт на македонските граждани стоят единствено моралната подкрепа на САЩ, антисистемната позиция на ЕС и, за кой ли пореден път обърканата и страхлива България.


Каква е връзката между тези събития и защо отношението на България към ставащото в Македония е по-важно от конференциите на Доган-Левски, балоните с бежанците и бурките на десетте пазарджишки циганки.

Защо:
Антибългаската ос Москва - Атина - Белград и Вардарската им връзка са в криза.

Русия загуби бежанската война и хибридната и диверсия срещу ЕС и НАТО "се спихна". Коминтерновските интриги на Лавров и неоимпериалистическите балкански амбиции на руската външна политика се оголиха в сблъсъка със Запада и Турция и бързо биват парирани.
Истината си пробива път в македонското общество и за България не е нужно да прави повече освен цивилизовано и по европейски да предоставя фактите за коварството на руската политика спрямо Македония. Поради тясната обвързаност на историята на двете страни, достатъчно е в България да се дава по-широка гласност на тези факти. Македонците могат да четат български и да мислят с главите си.

Гърция затъва в поредната финансова яма, задъхва се в капана на бежанските си чалъми срещу ЕС и Германия и се дави в путинофилията на левичарския си елит. Политически и пропагандно гръцката политика към Македония се базира единствено на псевдоисторическият си национализъм, който прикрива зад "защита на патента си върху името Македония". Този дипломатически аргумент пада мигновено с един прагматичен  отказ на някакво македонско правителство от името Македония, в интерес на бързо членство в евроатлантическите структури.
България тук трудно може да се намесва. Македонците сами трябва да стигнат до този извод. Но за да стигнат до прагматизма е нужно проевропейците да станат непреодолимо прагматично мнозинство.

Сърбия е натворила достатъчно злини на населението в Македония. Колкото и да се гневим на антибългарските изяви там, ние трябва да осъзнаем, че те не са продукт на народностни нагласи, а резултат от 100 годишно промиване на мозъците на братята ни край Вардар с дивашка проопаганда на антибългаризъм и не по-малко примитивно насаждане на свръх македонизъм.
Залитането на сръбския политически елит в екстремните националистически прояви след разпада на коминтерновска Югославия, затъването му в русофилското, а сега и путинистко антиевропейско и антинатовско  говорене и действие, отвориха времеви исторически прозорец за постигането на истинска независимост на Македония от всемогъщата сръбска агентура и велокоруските и опори.

Този времеви прозорец ще се затвори с приемането на Сърбия в ЕС след една - две години.

До голяма степен гражданските вълнения в Македония днес са резултат от възползването на македонското общество от предоставения му шанс на ослабено сръбско влияние поради отслабването на самата Сърбия морално, териториално, икономически и политически.

Репресивната антибългарска политика на управляващите в Македония просръбски режими  ерозира от само себе си поради конфронтирането на целите на антибългаризма с проевропейските настроения на болшинството македонски граждани, които виждат в България не само "символ на злото" размахван от деградирала антиевропейска Сърбия, но и пример за постигането на по-добър живот чрез интеграция в обединена Европа, в това число и чрез България и дори само чрез българско гражданство в личен план.

Коварната роля на Сърбия за отдалечаването на Македония от мечтите на гражданите и за членство в ЕС и НАТО, чрез привързване към сръбския напредък по този път, е разгадан пъзел за протестиращите днес и за всички тези македонци, които тихом-мълком се сдобиват с български евро-паспорти и така влизат в ЕС, въпреки усилията на просръбското им управление това да стане със сръбска благословия и чрез получаването на сръбско евро-гражданство..

На този геосполитически фон, за България също е отворен исторически прозорец в който да изпълни братския си дълг към македонците, без исторически или дипломатически предусловия, без какъвто и да е политически или морален рекет. Българската държава е длъжна да направи нужното в подкрепа на братския ни народ, без да погазва морални и формални принципи на ЕС и НАТО, без да предизвиква съседите ни, без да усложнява положението на Балканите и в съюзите ни.

България трябва да продължи последователно и принципно да подкрепи евроинтеграцията на Сърбия, добронамерено и като добър съюзник да подкрепя усилията на Гърция за излизане от кризата, да продължи градивната си подкрепа на усилията съществуващите режими в Македония за членство в ЕС и НАТО, но и без да се намесва във вътрешните работи на Македонската държава и живота на македонците, да допринесе за увеличаване на броя на македонските граждани - симпатизанти на бързото присъединяване към евроатлантическите структури.

Заядливото и наставническо говорене и действие към хората в Македония трябва да бъде забравено. Нека те да си решават какви са, какви искат да са и  кой им е приятел, кой не...Ние трябва да направим това което сме длъжни като братя.

Най-безболезнени и приемлив и за нас, и за македонците начин е премахването на изкуствено създаваните, включително и от прокоминтерновски, проруски, прогръцки и просръбски кръгове в България, пречки пред получаването на български лични карти от желаещите това македонци. Ограниченията, в това число и корупционни трябва да паднат. "Оста" ще подскочи срещу нас, но не би могла да ни спре, защото би отрекла собсвените си практики. Подкрепящите евроатлантическата ориентация на Македония на Запад, ще подкрепят и нашите усилия за това.

Нестандартно решение за предоставяне на българско гражданство на македонците е най-важната и неотложна външно политическа задача на българските институции днес!

Това би трябвало да е и морален дълг за всеки смятащ себе си за български патриот е европейски гражданин на България.

Такова решение би било свеждането на процедурата за получаване на български документи за самоличност от македонци до българската държавна процедура за подмяна на личните документи, по срокове и цени както за български граждани, на принципа "паспорт срещу паспорт", "документ срещу документ".  Българските органи не бива да се фокусират върху наличието на доказана родственост. Единственото контролно действие в такъв акт би останала рутинната борба с тероризма.
Това ще се оцени както трябва от братята ни край Вардар. Ако се приложи и към други наши братски общности - резултатът би имал същия положителен ефект.

Сега му е времето. Който го направи, ще остане в българската история завинаги...

След няколко месеца и последния шанс за измъкване на Македония и македонците от сърбашката коминтерновска примка ще е пропилян от българските ура-патриоти и пишман европейци.



....................................................................................................................................................................





Гласувай:
7


Вълнообразно


1. minevv - da
25.04.2016 12:02
предоставяне на българско гражданство на македонците
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7960168
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол