Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.05.2016 23:38 - Кремъл и Кой? играят чрез резервния си "кон" - патрЕотите
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 1933 Коментари: 8 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Щампите на националистите - предизборни маневри Кремъл и Кой? играят чрез резервния си "кон" - патриотите image

Снимка Веселин Боришев

Илиян Василев

Вече няма никакво съмнение - "патриотите" са поели ангажименти, но не към избирателите си, а към друг. Ако беше към избирателите, не вярвам те да не могат разберат абсурда на ситуация, при която реално лишават от право на глас техните роднини и приятели, емигрирали на Запад. Плашилото с вота на българските граждани в Турция не може да счита за невъзможен за обяснение казус, защото тенденциите за намаляване на тежестта на този вот са очевадни. Изкуственото форсиране на темата е инструмент на текуща политическа конюнктура, не път към осмисляне или оптимално решение. Тезите за скъпия вот, за трудни за организация избори и прочие медийни аргументи претърпяха фиаско. Стигна се дотам самият Симеонов да признае валидността на позициите на българите зад граница.

Остана само въздишката - "имаме ангажимент". И тук вече се съмнявам, че той е към техните избиратели.

Кремъл и Кой? играят чрез резервния си "кон" - патриотите.

Атака млъкна, ДПС има интерес да не допусне "турския" вот да отиде към ДОСТ, защото вътре в страната контролират по-голяма част от избирателите. Малките партии, които са постоянно на повикване при финансова мотивация, допълват картината. Каракачанов и Симеонов виждат в избирателния закон шанс да консолидират по-голяма част от националистическия вот и да останат единствен и доминиращ фактор сред националистите.

Ако не сте разбрали, Атака като проект е история. Непотребен, но платен. Те изчерпаха своята полезност като инструмент за политически и обществен натиск, в който бяха инвестирани значителни средства. Поръчителите имат нужда от резултати, а Атака не може да им ги даде - те са доказан и устойчив пасив. А на поръчителите им трябва власт, позиции, контрол върху развитието на страната.

Затова ресурсите се пренасочват към националистите, които форсират изкуствени "препятствия" за да могат да бъдат забелязани, съответни да станат значими при преговори. Чрез тях може да се контролира вътрешния политически процес не само в удобната мантра за външния враг - Турция, срещу НАТО, срещу ЕС, в комбинация с тезата за Спасителя от североизток, но и най-вече да се гарантира реинкарнацията на модела Кой?  

Борисов формално е в шах - на повърхността изглежда, че ако не приеме ултиматума на Патриотите, те ще напуснат коалицията. Ако пък отчужди българите зад граница, му е сигурна загубата на гласове, съответно на тежест във всеки бъдещ Парламент. Всъщност проблемът не е в отношенията между ГЕРБ и ПФ, а между различните крила вътре в ГЕРБ относно вариантите за участие във властта. Напрежението вътре в партията ще расте и единственото мобилизацията на нови избори може да го овладее или реши. Въпросът е дали Борисов може да намери нов Цветанов, или Цветанов ще намери нов Борисов.

"Турският вот", темата бежанци и всичко, свързано с рисковете на исляма, се очертават като ключов предизборен тезис на националистите.

Русия - брат, Турция - враг - това са простите щампи, в които се опитват да вкарат цялото мнообразие от въпроси по темата. Ако кресчендото по темата бежанци спада, нейната полезност пред избори се губи. Румяна Бъчварова се върна с важен коз - споразумението за реадмисия.

И националистите спешно търсят да вдигнат медийно топката със заместител - или бурките, или визи за Турция, или етнонапрежение с циганските бунтове, или раздуване на зловещи сценарии от ердоганизацията на съседката ни. При това забележете, във всеки един от тези варианти, действително има потенциал за тревога, но тя е преекспонирана и истеризирана.

Така националистите нито помагат за оценка и управление на рисковете и възможностите, нито дават верните решения.

Затова тезата на ВМРО, че ветото на избирателния закон е удар срещу националната сигурност,  е откровена манипулация - с тези си действия националистите дестабилизират България и играят чужда игра срещу националните интереси.

Това е случаят, при който демонстрираният патриотизъм не се покрива с родолюбието.




Гласувай:
4


Вълнообразно


1. krumbelosvet - Пу, не ги е срам
08.05.2016 10:00
Пу, не ги е срам, да служат на Кремъл. А цялата друга чужбина, освен Кремъл, служи на България.
цитирай
2. batogo - !!!:))) Поздравления за постинга, Демографе!
08.05.2016 10:46
"Кремъл и Кой? играят чрез резервния си "кон" - патриотите."
Да, това е една от основните истини за прехода и в това няма никакво съмнение, колкото и умело да се прикриват.
цитирай
3. get - @1. krumbelosvet - А бре момче ... не разбра ли комуниста поради "интернационалната"(?) си същност - му е съдено ... ?
08.05.2016 13:36
... да БЪДЕ ПРЕДАТЕЛ НА РОДИНАТА!?!

- Да оставим "воеводите" от ВМРО или "либералите" от ДПС ... да вземем за пример, другарят с тежко комунистическо минало, чрез баща му Андрей Премянов - той и, Председател на Тракийските дружества? С кратка биографична справка - за Красимир Премянов завършил в СССР:
а) „Международно право“ и б) второ висше образование, специалност „Политология“; Секретар и Първи секретар на Градския комитет, Окръжния комитет и Централния комитет на ДКМС. Член на Военните съвети на Гранични и на Вътрешни войски. На XIV извънреден конгрес е избран за член на Висшия съвет на БСП, а до 1997 г. е негов зам. председател - а извън партийната си дейност:
А. Председател на Българо-гръцки юридически клуб;
Б. "Почетен професор" на Одеския държавен университет;
В. Обявен за "Личност на годината" от българската диаспора в Украйна;
Г. Заместник-председател на Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД ... тук спирам с дългият поменик от титли и други звания за "признание" ... КАТО ПОЛИТИК-КОМУНИСТ и ПАТРеОТ ... И се спирам на "Инициативата" му от 2013 год. в качеството му на Председател на СТДБ - Проведена в Евро(гейският) парламент ... по инициатива на евродепутата Ивайло Калфин и с активната помощ на евро-лявата, тоест комунистката Маруся Любчева, която наред с другите и "високо-отговорни задължения" е член на Евро-къмисията ... отговаряща за равенството м/у половете :)))
Инициативата на ЗАПОЧНА с посещение на едно от заседанията на Групата на социалистите и демократите в ЕП. При срещата с Ханес Свобода, председател на Групата на социалистите и демократите в ЕП, се оказало, че г-н Свобода е добре запознат с въпросите на "тракийци" покрай инициативите на Маруся Любчева и Евгени Кирилов. Той смята, че те трябва да се решават на полето на патриотизма, но не и в тясното пространство на национализма.

- Всъщност в КАКВО СЕ СЪСТОИ ИНИЦИАТИВАТА НА комунистите "патриоти" се вижда ясно в изказването на "социалиста" Кр. Премянов който предлага - "представи идеята за Тракия без граници - създаване на Еврорегион Тракия."?

- Което по-късно разясни, в изказването си ... "Да бъдат премахнати границите на географската област Тракия и тя да бъде обособена като административен район в Европейския съюз, който се простира на територията на три държави - България, Гърция и Турция."!!


- А сега де - какво да каже човек? То бива, бива типегьозлук (превеждам от волжско"прабългарски" на "славянски"български - безсрамие; дебелоочие) ... ама то "другарЕте-патрЕоти" бият всички по същият ... в старанието си да изпълняват ВСЯКАКВИ И НАЙ-ИДИОТСКИ ПОЛИТИЧЕСКИ ИНИЦИАТИВИ ... ИДВАЩИ ОТ БЕЛОКАМЕННАТА ... ?
цитирай
4. krumbelosvet - След 9-ти подиграваха новите поети,
09.05.2016 13:42
че стиховете им са все "ан, ан, партизан".
След 10-ти - "с клизма, с клизма, долу комунизма!".
Ако няма рима, поправи ма.
Ще съм благодарен на опонента, ако мерне моя пост "Един грешен русофил". Може и "Русохейтърът". И "Хейтърството..." Три поредни поста са, много кратки.
цитирай
5. get - - Ех Круме ... Крумчо - ти докато си сричал римите - мен ме бяха намъкнали поради ... ?
10.05.2016 19:13
krumbelosvet написа:
че стиховете им са все "ан, ан, партизан".
След 10-ти - "с клизма, с клизма, долу комунизма!".
Ако няма рима, поправи ма.
Ще съм благодарен на опонента, ако мерне моя пост "Един грешен русофил". Може и "Русохейтърът". И "Хейтърството..." Три поредни поста са, много кратки.


... това, че бях "под пагон" ме намъкнаха в едни такива колизии - та още ми държи влага от комунизЪма и интернационализЪма - на патриоти подобни на вас! - Дано се бъркам в тази моя оценка?

- Така че, не се сърдя специално на ваша милост - и от ... поради принципните различия по които вие и АЗ ГРАДИРАМЕ - Какво представлява ЦЕННОСТ ЗА НАС?
- На едно от първите места в морално-етичната ми система, СТОИ ЧУВСТВОТО ЗА БЛИЗОСТ - Дори и с такива "бетонирани интелекти" ... кичещи се с нищо НЕ-ЗНАЧЕЩИ ЗА МЕН - Етикети ... англо или русо-ФИЛ ... съответно ФОБ - Защото обичам Род и Родина!? ... Панимайш, ... д.ю. ъндърстед ми ... капиш ... ферщеен?

- За да не остана неразбран обяснявам още ... та да не чуя отпосле квалификации от вида - фил или фоб?

Защото?
- Националзма може да бъде огромен – велик, никога !
Защото?
- Национализма е едно от най-страшните заболявания на човешкият Дух!
Като всяко едно зло, той се прикрива, живеейки в тъмнината(на безпросветността) и само си придава вид, че е породен от любов към родината.
На практика породен е той, от злобата, ненавистта към другите народи и към тази част от собственият народ, която не споделя шовинистичните му схващания.

А най-страшното при всичко това , че ? - Национализмът се оказва губител, не само на своята собствена култура, а и родина!

цитирай
6. krumbelosvet - Тук става някаква каша
10.05.2016 22:37
и аз се оттеглям в недоумение. Ако видите първия ми пост в блог.бг, "Българското нещастие и партийният бяс", може би ще разберете за какво болея и се боря. Поста е кратък.
цитирай
7. get - - Шизофренно ще бъде, ако застъпвате становище ВИДИТЕ ЛИ - Коминистите са и ...
10.05.2016 23:09
krumbelosvet написа:
и аз се оттеглям в недоумение. Ако видите първия ми пост в блог.бг, "Българското нещастие и партийният бяс", може би ще разберете за какво болея и се боря. Поста е кратък.


... патриоти, по-точното Родолюбци?
- Аз примерно НЕ БИХ СТАНАЛ НА КРАКА - Когато се запее Върви народе възродени ... и то на форум честващ КОМИНТЕРНОВЕЦА и по силата на това национален предател Георги Димитров!!

krumbelosvet написа:
Когато детският хор Бодра Смяна запя "Върви народе възродени", всички станаха на крака.


- Нямаше да стана на крака - защото все още една част от хоровете продължават да пеят ОСАКАТЕНИЯТ ВАРИАНТ на песента. А той бе осакатен в угода на партийната и политическа коректност ... затова "ведно със другите славяни ... " кръстосваш някакъв "дух с огнен меч". - Знаете ли още КОЛКО ПРОИЗВЕДЕНИЯ на български автори бяха или цензурирани(спрени и иззети от публичен достъп) или второто пренаписани - защото съдържали велико-български шовинизъм и в дух да бъде спазен пролетарският "интернационализъм" ?!
цитирай
8. krumbelosvet - Добре
14.05.2016 22:51
Няма да вървим възродени, ще се мразим до дупка. Какво по-добро за смъртните ни врагове?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7988045
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10334
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол