Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.05.2016 12:23 - Руски командос пита: защо воюваме с братята си?
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 1585 Коментари: 5 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Руски командос пита: защо воюваме с братята си ? Иво Инджев

 

image

Председателят на Обединения комитет на ветераните от ВДВ, ГРУ, Специалните части, ВМС и Морската пехота на Русия, Михаил Михайлович Вистицкий на празника на ВДВ – 2-ри август, написа емоционален пост във Фейсбук, където показа, какво е офицерска чест и съвест.

“… Има една песен “Сини Барети”:

“Вечно сините пагони – чернят върху раменете ни!”

В ротата ни имаше 27 украинци, и какво, кажете ми, днес всички те са ми врагове? След като са поискали да живеят без Янукович и неговата банда от мошеници и крадци ???

Не, няма заради политическата конюнктура да ме накарате да смятам моите приятели за врагове.

Mного често ми пишат диванно-компютърни бойци – защо мълчите, кажете си мнението за фашистите и т.н.

В отговор, мога да ги попитам:

Кои сме ние за Вас??? Войни на доброто ????? Тогава защо през цялото време воюваме на чужда земя??? Тогава защо в Полша, Финландия, Унгария, Чехия и Словакия, Германия, Латвия, Литва, Естония,  Афганистан, Приднестровието, Чечня, Грузия, а сега и в Украйна ни наричат ОКУПАТОРИ???? А??? Помислете малко! Някой от вас бил ли е  във войските, когато местните ти крещят в лицето – “…изчезвайте от тук Окупатори!” ???

Защо воюваме с бившите си Братя???? ВСИЧКИ тези народи фашисти ли са??? Защо никой не ни напада, а ние все воюваме и воюваме???? Защо почти всички мои Братлета са ранени и контузени само на чужда земя???? Събудете се, Русия вече няма съюзници, освен мизерната Беларус и виртуалния “Хондурас”.

Вече не искам да участвам в политическия живот на страна, в която по-голямата част от населението просто оглупя от псевдо-патриотичен плам, желаеща да УБИВА братята си за идеали, които дори не може да формулира и да обясни. Това, може би, е идеята за разширяване на империята, която не произвежда нищо??? В която няма хубави пътища и собствено производство, няма достатъчно болници, поликлиники, жилища, детски градини и домове за възрастни хора??? Където селското стопанство е разрушено и бизнеса е поробен. Където се краде повече от половината от държавния бюджет, а крадците носят георгиевски лентички.

Ние нямаме нито капитализъм, нито социализъм, а чиновнически феодализъм ( “необясним шибан боклук”). Сами не знаем накъде вървим. Не произвеждаме нищо- намерете в дома си поне нещо (освен жигули) с надпис “Произведено в Русия”. Няма с какво да се гордеем. Царят иска да управлява като Сталин, но живее като Абрамович. Трабва ли такава  феодална империя да се разширява? За да нямат нищичко и поробените народи???

По мое мнение, ако водиш правилната външна политика, всички съседни страни, ще ти бъдат СЪЮЗНИЦИ, ПРИЯТЕЛИ, И ПАРТНЬОРИ, с които след това границите ще се размият като в Обединена Европа, това и ще бъде “империя” на приятелството, партньорството, съгласието и обединението. Нямаме нито Съюзници, нито Приятели, а Партньори няма да имаме в близко бъдеще заради санкциите, приети от всички европейски страни. Или и те също всички фашисти???  Австралийци (подкрепили санкциите) и Мексиканци, Канадци и Американци, всички ли са фашисти? Всички освен нас? Фашисткият свят срещу човеколюбивата Русия- майтап. Не ви ли е смешно? Да, в Русия, човешкият живот и личността никога не са се ценили и не са стрували нищо, и по-специално, НИКОГА НЕ СЕ Е ЦЕНИЛ ЖИВОТА НА ВОЙНИКА. Може би в нас нещо не е наред …? ”

http://newrezume.org/news/2015-10-04-11158

Превод от руски за ivo.bg Васил Костадинов

 



Тагове:   ДПС,   атака,   ds,   Турция,   Руси,   Putin,   kgb,   имперска,   dogan,   agentura,


Гласувай:
10


Вълнообразно


1. get - - Колко ли, от "юначните&q...
10.05.2016 18:25
- Колко ли, от "юначните" пос.р..вци и "антифашисти" от Блог бг., ще има ВЪТРЕШНА СМЕЛОСТ не само да прочете а и да осмисли - силните, поради ПРОСТОТО назоваване на ИСТИНАТА ЗА НЕЩАТА, думи на войника?!
цитирай
2. oranjevia - Защото "братята " са ...
10.05.2016 21:40
Защото "братята " са бивши за съжаление. Защото отскоро и те се считат за отделен народ и кроят планове да " преработят" в украинци останалите руснаци - както македонците на Тито преработиха местните българи с помощта на Коминтерна. Защото родоотъпниците във минали времена са били наказвани жестоко .Защото след 20 години кьорав руснак няма да остане на Украинска територия- къде са българите в Егейска Македония и Беломорска Тракия днес? Защото Иво Инджев е пламенен русофоб.
цитирай
3. get - Казано е?! "Не съдете, за да не бъдете съдени; ... ?
10.05.2016 23:40
oranjevia написа:
Защото "братята " са бивши за съжаление. Защото отскоро и те се считат за отделен народ и кроят планове да " преработят" в украинци останалите руснаци - както македонците на Тито преработиха местните българи с помощта на Коминтерна. Защото родоотъпниците във минали времена са били наказвани жестоко .Защото след 20 години кьорав руснак няма да остане на Украинска територия- къде са българите в Егейска Македония и Беломорска Тракия днес? Защото Иво Инджев е пламенен русофоб.


... защото, с какъвто съд съдите, с такъв ще бъдете съдени; и с каквато мярка мерите, с такава ще ви се отмери."

- Казвате в източна Украйна руснаци живеят ... позволете да съм скептичен - защото, КАКТО БЪЛГАРИТЕ БЯХА гърцизирани в Гърция, така бяха "македонизирани" в Коминтерновска Сърбия ... така също, предимно БАЛКАНСКО НАСЕЛЕНИЕ са "руснаците" в източна Украйна!

- Вероятно ще ви се стори пресилено твърдението ми - но с факти(и то от руски източници) мога да докажа, че не съм голословен?!
цитирай
4. анонимен - Много силен текст,
11.05.2016 10:19
но не очаквайте да бъде разбран от споменатите в комент 1:)
цитирай
5. krumbelosvet - Кажи му ИИ
13.05.2016 06:24
и не го обиждай повече. Докъде е стигнал човека!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7962370
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол