Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2016 16:27 - Бежанците на Кулата хабер от Путин ли ни донесоха?
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 2205 Коментари: 7 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Договориха ли Путин и Ципрас нов сценарий – бежанците от Гърция към България?

Новият съюз

Дори българските русофили вече знаят, че Кремъл иска дестабилизация в държави членки на ЕС и НАТО

Дължината на българско-гръцката граница е 470 км, като 150 са относително лесни за преминаване. По протежението на границата няма ограда. В Гърция в момента има над 50 000 мигранти. Ясно е, че няма да останат там. Връщането им в Турция е възможно като резултат на постигнатите договорености между Анкара и Брюксел. Но в същата степен това връщане може да стане невъзможно, ако Анкара прецени, че решението турските граждани да почакат за желания от тях безвизов режим в ЕС, е обидно за полаганите от нея грижи за сдържането на бежанския поток.

Гърция няма интерес вече да насочва мигрантският поток към Република Македония.

И без това отношенията между двете държави са сериозно обтегнати. Същевременно интересът на руската политика не е да се дестабилизират държави извън ЕС и НАТО, а точно обратното – да се търси по всички линии дестабилизация в държави членки на ЕС и НАТО.

Стратегическият интерес на Русия е 

разпадането на Европейският съюз

Това го знаят дори българските русофили. И то би открило възможност пред Русия да прави своя политика поотделно с всяка европейска държава. И много лесно по-слабите държави, с продажни политици, ще станат част от мечтаната от Кремъл нова зона на руско влияние. Гръцкият премиер Ципрас, който за да дойде на власт получи сериозни финансови инжекции от Русия, е много вероятно и сега да се опитва да „хитрува“. Праща бежанците към България и получава едно финансово рамо от Москва. Защото е ясно, че два месеца преди президентските избори България ще навлезе в „процедура“ на силна партийна конфронтация. И евентуално нахлуване на бежанци в България през следващите няколко месеца и преди президентските избори ще постави в слаба позиция управляващата коалиция с проевропейска и натовска ориентация ПП „ГЕРБ“-Реформаторски блок. А точно отслабването на тези две политически сили е главната цел и на свързаните с Русия партии в България – БСП, АБВ, ДПС, Атака, както и на влиятелни промосковски кръгове от българското бизнес задкулисие.

При срещи в този формат, винаги се обменя информация и обсъждат отношенията на страната домакин със съседите.

Сондира се мнение относно евентуални техни реакции на едни или други съвместни действия на разговарящите страни. В този смисъл неизбежно двамата събеседници Путин и Ципрас са разговаряли за съседите на Гърция: Турция, България, Македония, а защо не и за Албания и Сърбия. Естествено, информацията е оскъдна. Дано заловените първи близо 100 мигранти на българска територия от Гърция се окажат само инцидент, но доколкото познаваме

коварствата и на руската, и на гръцката политика, 

както и популизмът, който тресе и Путин, и Ципрас, може да очакваме, че инцидентите ще зачестят с наближаването на президентските избори в България. Русия не е променила политиката си, а Гърция има интерес поне част от проблемите, с които се сблъсква, да се прехвърлят към съседна България.

Няколко са вече страните в Европейския съюз – Гърция, Унгария и Словакия са по-открояващите се, които все по-очевидно играят по акордеона на Москва. Малко е да се каже, че това не е добре за Европейския съюз. По-важно е, че никак, ама никак, няма да бъде добре за европейските граждани, за българските европейски граждани. Защото започне ли „всяка коза за своя крак“ да виси, със сигурност животът ни ще се стъжни.

Б.Р. Заглавието е на Faktor.bg
Александър Йорданов, vek21press.com




Гласувай:
3


Вълнообразно


1. staler - ма требваше още в заглавието да о...
29.05.2016 16:34
ма требваше още в заглавието да обявиш че контра дезинформацията е от ФЪКтор,да не се абим да я четем...
цитирай
2. get - - Демографе, чета коментара на този малоумник - който вероятно е от вида "интернационалист-патриот" ... :))) !
29.05.2016 20:02
staler написа:
ма требваше още в заглавието да обявиш че контра дезинформацията е от ФЪКтор,да не се абим да я четем...


... и не мога да се стърпя да не препечатам - коментара под статия излязла в сайта и от името на Комунистическата партия на руската федерация - носеща заглавие:
«Великое переселение народов – 2». Статья лидера свердловских коммунистов Александра Ивачева

... та това ЗОМБИ-интернационалист-комунист КАЗВА СЛЕДНОТО за мигрантската вълна НАСОЧЕНА към ЕС//в момента частност към България - не и без помощта на СССР:))) ... та това объркано с пещерно мислене от "Студената война" говедо, заявява следното:
"Это не просто переселение народов. Это завуалированная подготовка большого количества людей быть тем мясом, которое первым окажется у наших границ. Этих бедных людей уже сейчас заставляют учить те языки, на которых натовские крысы будут винить во всех своих грехах Россию." ... А сега де? Какво да кажеш предвид демонстрираното "мислене" - пък било то на български или сАветски комунист?

- Поздрав - пък ти не унивай ... продължавай - вероятно в необозримото бъдеще ... и такива бетонни глави поради комунистическото им мислене - Ще почнат да осмислят ПЪРВО - са Българи ... Второ: Човеци, а не "зомбита"?! :)))

П.П.
А "съветската" статия за Великото преселение на народите - 2/// Се намира на адрес:
https://kprf/party-live/opinion/146645.html ... последното давам за хора КОИТО ИМАТ КАЧЕСТВО ДА МИСЛЯТ С А М О С Т О Я Т Е Л Н О :))) !
цитирай
3. staler - геток, братко, ако четеш статии и ...
29.05.2016 21:31
геток,братко,ако четеш статии и коментари по саитове на комунистически партии,към теб могат да бъдат приложени две хипотези----първо-некои ти плаща да се занимаваш с хуиня-муиня....второ--лично се чувстваш обиден от комунизЪма/може би неуспял кандидат член на бкп?/....моите опорни точки са по семпли---до преди демократичния запад да организира цветните революции и откровените военни интервенции на местните диктатори,никои нищо не чуваше не само в европа но и по целия свят,за идили,миндили,емигранти и пр по една проста причина---те прибираха един значителен доход от собственните си залежи на петрол и газ,които използваха покраи собственното си благополучие, да хрантутят сънародниците си арабели,както и да поддържат едни сериозни силови структури с които да смазват всекакви религиозно-племенни амбиции на разни амуджи....е добре,сега покраи управляемия и не чак толкова управляем хаос,некои корпорации лапат нефтец нахаляву,други си продават оръжието,трети си заработват с частните армии.....ма некои требва да плати сметката----народеца на арабия и народеца на еуропа,братле....а дали путин се възползва,вие демократорите наи добре знаете.
цитирай
4. get - @ 3. staler - геток, братко, ако четеш статии и ... Ми да ти отговоря "братко" интернационалист-"патриот" ?
29.05.2016 22:15
- Не, не съм бил неуспял а бях член на БКП и полковник от МВР - Това първо, така че не "страдам" от чувство за неоценен "гений" - бях се поредният наивен-простак ВЯРВАЩ В ХИМЕРИТЕ на Марксизма-Ленизма!
- Докато НЕ ДОЙДЕ ... "зимата на Вашето недоволство" - при ОРГАНИЗИРАНИЯТ ОТ "ГОЛЕМИТЕ БРАТЯ" - "10-то НОЕМВРИйски" ПРЕВРАТ!
- После СТАНАХ СВИДЕТЕЛ - как НАЙ-ВЕРНИТЕ СИНОВЕ НА ПАРТИЯТА - Разграбиха НАЦИОНАЛНОТО БОГАТСТВО трупано по време на ДЪРЖАВНИЯТ КАПИТАЛИЗЪМ - не знам защо - наричан КОМУНИЗЪМ :))) ... та тези най-верни синове на Партията - станаха КАПИТАЛИСТИ-ПЪРВОПРОХОДЧИЦИ - Но, да не пропуснем и ДРУГОТО?

- Всичко бе ПРЕДНАЧЕРТАНО от ЕДНА РАБОТНА СРЕЩА (то имаше и още няколко други такива преди нея) - Но мисълта ми е за РАБОТНАТА СРЕЩА - от 1–3 декември 1989 година, когато се срещнаха ГЛАВИТЕ на Двете Империи - в Малта! Та там на тази среща БЕ ПРЕДРЕШЕНА И СЪДБАТА на милата ми България?! А поради това, че България ми е МИЛА ... ПРЕСТАНАХ ДА ВЯРВАМ - На дружбата от "векове за векове" най-вече в частта й БЕЗКОРИСТНА - както ни бе приучил да му вЕрваме, Големият ни "славянски" батко от Север! ... и т. н. ... и т. н. - Но в края на краищата И за мен БУДАЛАТА ДОЙДЕ МОМЕНТА НА ПРОСВЕТЛЕНИЕТО - Под вида и както го е казал народа - Кога ДВАМА СИ ГО МЕРЯТ - Го отнася ТРЕТИЯТ!
- За теб - не знам, но Аз определено не страдам от желанието да изпадна в позицията на "третият" ... Панимайш ... Ду Ю ъндерстейнд ? :)))

- Пък за НЕФТА и ГЪЗА прав си ПО ТАЗИ ПРИЧИНА - Както на нас по време на "Перестройката" ни спретваха "нежни революции" - така и сега на "арабските овце" им спретват "пролети" ... И това ОТНОВО ПРИ СЪВМЕСТНАТА ДИРИЖИРОВКА - На дамата ВИСОКО-ДОГОВАРЯЩИ СЕ ... За съдбата на Европа и Света - Където ни Европа, ни Света БЯХА ПОКАНЕНИ ДА ПРИСЪСТВАТ ... Нещо подобно, като Берлинският договор ПРЕДРЕШАВАЩ СЪДБАТА НА СЛЕД-ОСВОБОЖДЕНСКА БЪЛГАРИЯ ... Където България НЕ БЕ ДОПУСНАТА ДА УЧАСТВА - Ферщеен Зи? Другарю страдащ по комсомолската си младост и поредният Освободител ...?
цитирай
5. staler - иес, аи ду, братко, макар и да нямам ...
30.05.2016 00:19
иес,аи ду ,братко,макар и да нямам щастието да видя нещата тъи дълбоко из отвътре,доколкото си останах безпартиен редник от запаса.....около 30тина години са ти били необходими да прогледнеш че има нещо сбъркано около комунизма и съпартииците ти,дано след 30тина да разбереш --какво точно.....моем се опитам накратко да ти помогнем--първо--държавния капитализъм може да бъде хубаво нещо...ако не го строи некои съветски режим...на запад го наричат още--социализъм от зап-европ.тип,социално-отговорна държава и т.н.,,,второ--света господ го е създал така---в гората има хищници--вълци,рисове....има плячка---разни сърненца,заичета..и прочие путки заспали......има и тревопасни глигани,дето всеки ги заобикаля.........та ако хищниците са се събрали и договорили да ловуват/нещо съвсем в реда на нещата/,то ние тревопасните можем да изберем---дали ще сме сърненца недоебани или диви глигани.....трето---за да си те такова животно,като последното,требва да се казваш орбан,ципрас,милош земан,беата шидло,андреи киска, и т.н. и т.н.които не се страхуват да рият за жълъди нииде из гората.....четвърто--ако горбачов те е преебал в идеологически,икономически,военен,социален и пр план,то е само и единственно защото ти си му стоял наведен,хванат за палците,ако сега те ебе гусин маккеин и танте меркел,то е по същата причина..ако гусин путин се опитва да ти стори същото,то е защото си тръгнал на търговски преговори с свалени гащи...но какво общо има всичко това с опитите на козяшкия саит фък/оф/тор да ни пробутва евтина пропаганда тип -"работническо дело"?
цитирай
6. get - За господин Путин ли са нотките на ...
30.05.2016 09:37
За господин Путин ли са нотките на страдание прокрадващи се в коментарите ви "братко" или за социализма с "човешко лице" предвид тежненията ви към евро-комунизма?

- А примера от Зоологията, чрез който се опитахте илюстративно да оприличите социума от същества, за които казват: Бог е сътворил по свой Образ и Подобие - считам за не твърде адекватен?!

- Това от мен проЗДото - което е натрупало житейският си опит - не като сърне или зайче ... а с рани по гърба ми на "стар глиган"? !

- Хайде, със здраве - защото времето не чака а от приказки опит не се трупа :))))!
цитирай
7. demograph - Е..Сталер, да не си се хванал - заглавието е важното
30.05.2016 10:26
staler написа:
ма требваше още в заглавието да обявиш че контра дезинформацията е от ФЪКтор,да не се абим да я четем...

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7978377
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10327
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол