Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.06.2016 16:45 - Надежда Савченко...украински герой или руски агент
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 3992 Коментари: 16 Гласове:
1

Последна промяна: 11.06.2016 16:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Следя внимателно случаят Савченко и поведението на украинката по време на процеса срещу нея, както и след освобождаването и.

Като задължително предусловие при оценката на всяко събитие свързано с Русия си поставям въпроса: - Има ли интерес руската власт в даденото явление?
Когато има такъв, второто предусловие, неречете го предубеждение е, че със сигурност руските служби участват по някакъв начин или поне надзирават събитието.

Тази методика не ме е подвела до сега нито веднъж, защото имам безценния български опит...при руснаците празно няма.

Руската държава винаги е била свръх централизирана по вертикала и никога не е оставяла без влияние развитието на вътрешни или външни процеси, както дори и изявите на отделни личности, които се отнасят пряко или косвено до интересите или амбициите на империята.

Когато това се забрави или подцени, накрая прозяпалият се озовава в конфузната ситуация да си пляска шамари заради проявената непредпазливост или наивност. Историята на дипломацията и конфликтите вътре в Русия, около нея, Европа и в света са изпълнени с примери за подобно лекомислие. Но и с такива за даден ефективен отпор.

В момента Западът и държавите от "близката /на Русия/ чужбина" изпитват на гърба си последиците от притъпената си бдителност в периода от падането на Берлинската стена до днес. Честният поглед върху случващото се в Европа и около нея в последните години показва, че няма сфера от обществения живот на държавите от ЕС,  НАТО  и държавите около Евразия, в която дългата руска ръка да не е показала присъствието си.

Най-новата история на България, като опитен полигон и територия инкубатор на руски проекти, е изпълнена с примери за многоешалонна подготовка и внедряване на доброволни или платени агенти и сътрудници на руските специални служби във всички сфери на обществено-икономическия живот на една цяла държава, като се започне от отделни "влиятелни" персони и се завърши с цели подставени партии и правителства.

Разбира се, "руските връзки" и способностите на Русия да управлява или надзирава събитията, са ограничени от реалните възможности на руската агентура и от срещаният отпор от страна на потърпевшите или противоборстващите. 

Случаят с украинската пилотка, пленена, осъдена и освободена от руски затвор е добра възможност да се проследи от самото начало до края един такъв случай, който аз считам, че ще илюстрира с един елемент технологията на въздействие на руските специални служби върху вътрешната политика и състоянието на една държава - Украйна - чрез използването на повече или по-малко зависима от тях личност, каквато е Надежда Савченко.

С всеки изминат ден и с всяка проява на Савченко у мен се затвърждава подозрението, че събитията свързани с личността и са продукт на внимателно, отдавна разработено и последователно изпълнявано оперативно мероприятие на руските служби, като значима частица от мащабния план за дестабилизация на Украйна и завръщането и в сферата на руското господство.

Подозренията ми се основават на спецификата в произхода на личността Надежда Савченко, кариерата и в украинската армия и съпротива, в подбора на обстоятелствата при които беше пленена, отвлечена и съдена, в поведението и в плен, пред съда и особено след освобождаването и, което аз очаквах с голямо любопитство.

Твърде много и твърде странни са обстоятелствата около Савченко и особено някои неща в поведението и напоследък, които съвпадат с моментните интереси на Русия за да бъдат определени като случайни или като плод единствено на особеностите на характера и и на обстановката в която е била поставена от съдбата.

Като се позова отново на безценния български опит в "общуването" на страната ни с пръкващите се "внезапно" за активна антибългарска дейност на отдавна и старателно легендирани, според нуждите на Русия, персони, като "осветените" вече руски агенти Сидеров, Каракачанов, Първанов, Доган, и самоосветяващите се като руски политически заменки Симеонов, Симеон и техните медийни, културни и икономически подобия от вида Трифонов, Ваксберг, Паси, Герджиков и прочие, намирам за твърде основателно подозрението си, че героинята Савченко бързо се хлъзга към ямата с руски агентурни отпадъци.

Издава я припряността, с която се хвърли в битка за формиране на позиция в политическия живот в Украйна, и то точно в сферите, в които Москва има спешна нужда от промяна на нагласите на украинците и правителствата на западните държави:
- подсилване на антиправителствените настроения зад лозунги срещу корупцията,
- призиви за незабавен край на войната,
- настояването за преговори със сепаратистите/!!!/, които тя/!/ да поведе,
- внушения за включване на отцепилите се области състава на Украйна заедно с всички насадени от Русия проблеми и с руската агентура в тях,
- за признаването на окупацията на Крим от Русия, 
- разграничаването си от "кумира" и Юлия Тимошенко от мига на посрещането и,
- провокативната и заявка за президентския пост направена при първата и свободна поява пред медиите,
- почти пълното отсъствие на думи за благодарност за усилията на украинското ръководство за освобождаването и,
- вербалната и атака срещу целия политически елит на Украйна,
- призивът и за бързи предсрочни парламентарни избори,
- проявата на забележителна и целенасочена самоинициатива в публичните и изяви,
- пълната и готовност за незабавно пропагандно "турне" в Европа
..и т.н по-дребни детайли.
Всички, които отговарят на нуждите на Путин в момента.

Моето усещане, четейки и слушайки изявите и, е като да чета коментарите на путински трол или православен неопатриот в  България...

Личността на Надежда Савченко, подозрително, не само за мен, съвпада с профила на повечето българи, оказали се в последствие подставени лица на Кремъл  - безупречна до блясък биография на герой - направо копие от клишетата за съвършенния "съветски човек" със западна легендировка /в нейния случай - националистическа/, дисидент, герой-единак, върл русофоб, приличен оратор..и т.н., но и качества, които биха я направили зависима и лесна за обработка, вербуване, манипулация и изнудване, като свръхамбиция, нездраво самолюбие, мания за изключителност, месианство.., та до членуването и в батальона "Айдар" считан за фашистки в Русия, и дори предпочитаното от руските вербовчици - оспорвана сексуалност.

Не случайно това беше забелязано с тревога от украински и чужди наблюдатели. 

И за мен е съмнително неочаквано доброто и физическо и психическо състояние след месеците на "психически тормоз" и гладната стачка в руски плен, изненадващата и подготовка по въпросите на политиката и проявата на учудваща, за изтощен от престоя в затвора /по думите и/ човек, енергичност и свръхактивност, с която тя се моментално се хвърли в политиката. В това число и в дипломацията..."понеже няма време за губене?"..,


Дано да се окажа лош пророк. Дано Украйна има по-голям късмет от България.
....................................................................................................................................................
Комментарий: Надежда Савченко - от всенародной любимицы до "агента Кремля"

Украинский журналист Сергей Руденко специально для DW комментирует заявления Надежды Савченко, которые на ее родине поставили часть политиков в тупик и вызвали резкую критику.

image

Выступление Надежды Савченко в парламенте Украины 31 мая 2016 года

Надежда Савченко предложила провести прямые переговоры с ДНР и ЛНР для урегулирования ситуации в Донбассе. Бывшая узница Путина выразила готовность лично встретиться с лидерами псевдореспублик Александром Захарченко и Игорем Плотницким. Это заявление Савченко вызвало резко негативную реакцию у большинства участников политического процесса в Украине и взорвало социальные сети.

Мол, не должна народная любимица идти на переговоры с сепаратистами. А если она на этом настаивает, то это означает только одно: легендарная летчица играет на руку Владимиру Путину, считают оппоненты Савченко.

Вот так за две недели Надежде Савченко удалось преодолеть короткий путь от всенародной любимицы до "агента Кремля".

Экспромт или домашняя заготовка?

История с заявлением Савченко о необходимости прямых переговоров с лидерами сепаратистов выглядит как минимум странно.
Надежда сама позвонила на радио ведущему передачи Матвею Ганапольскому и в прямом эфире рассказала о том, как можно урегулировать конфликт в Донбассе - путем переговоров с сепаратистами. Она уточнила, что готова общаться с Плотницким и Захарченко как депутат Верховной рады и на большее не претендует. Лидеров самопровозглашенных республик она готова воспринимать как народных депутатов ЛНР и ДНР.

image

Сергей Руденко

Для некоторых политиков и блогеров сказанного Савченко оказалось достаточно, чтобы обвинить ее в игре на руку Владимиру Путину. Ведь Кремль давно настаивает на прямых переговорах Киева с лидерами псевдореспублик. Цель - вынудить Украину признать, что война в Донбассе - гражданская, а тех, кто захватил там власть, - воспринимать одной из сторон процесса мирного урегулирования. Хотела того Савченко или нет, но в этом случае она подыграла Путину.

Мало кто сомневается в том, что летчица преследует благородную цель - остановить войну на востоке страны и освободить украинских военнопленных. Но предложенный ею формат - двусторонние переговоры с ЛНР и ДНР - выбивается из канвы общей политики Украины. Для Киева и Плотницкий, и Захарченко, как и все, кто взял в руки оружие в Донбассе, - террористы, с которыми переговоры не ведут.

Без права на ошибку

Савченко наверняка отдавала себе отчет в том, что ее инициатива переговоров будет негативно воспринята частью общества и многими политиками. Почему же тогда она сделала это заявление? Версия первая: Надежда прилагает все усилия, чтобы освободить своих соратников из плена. Версия вторая: она озвучила чужие идеи, цель которых - подтолкнуть Киев к переговорам с сепаратистами.

Обе версии могут быть верны. Вот только сама Савченко права на ошибку не имеет. Она - символ борьбы за целостность и независимость Украины. Украинцы могут простить Надежде многое, но только не их разочарование в ней. После возвращения в Украину от Савченко ждали чего угодно, но только не предложений о переговорах с сепаратистами.

КОНТЕКСТ   Савченко заявила о готовности вести переговоры с ДНР и ЛНР

В числе шагов для урегулирования конфликта на востоке Украины Савченко назвала продление санкций против России и прямые переговоры с сепаратистами, которые летчица готова вести лично.

Дебют Савченко в Раде: как это было Савченко: Я хочу мира, но не ценой любых компромиссов Комментарий: От штурма к осаде Украины

Ее заявления идут вразрез с действиями украинской стороны во внешней политике. Надежда - не только народный депутат Украины, но и член Парламентской ассамблеи Совета Европы. Две недели назад она сообщила, что готовится к европейскому турне. А это значит, что "формулу примирения" с ЛНР-ДНР она наверняка повторит в европейских столицах. После этого и президенту Порошенко, и министру иностранных дел Климкину потребуется приложить еще больше усилий, чтобы объяснять свою позицию европейским коллегам.

О "факторе Савченко" в украинской политике

За две недели после освобождения Надежда Савченко успела высказаться не только о будущем Донбасса. Она заявила, что, если это понадобится для родины, готова стать президентом Украины. А еще - демонстративно проголосовала против конституционных изменений в судебной системе, на которых настаивал Петр Порошенко. Словом, Савченко ведет себя так, как считает нужным, а не так, как от нее ожидали.

В ближайшем будущем "фактор Савченко" будет если не главным, то, по крайней мере, определяющим в украинской политике. У Надежды сейчас - большой кредит доверия от украинцев. Как она им воспользуется, пока никто не знает. Кто-то убежден, что миссия Савченко прописана в Москве: спровоцировать в обществе недовольство действиями Порошенко. Кто-то искренне уверен, что Надежда может претендовать на президентство. А кто-то считает, что она как "агент Кремля" сама быстро "сольется".

Как бы там ни было, появление депутата Надежды Савченко в Киеве оживило украинскую политику. С ней вынужден считаться Петр Порошенко. К ней прислушивается Юлия Тимошенко. Ее знают в Европе. А отныне - переговоры с ней не прочь вести и лидеры псевдореспублик в Донбассе Плотницкий и Захарченко. Савченко сейчас может позволить себе говорить и поступать так, как считает нужным. Но одно должна понимать: кредит доверия, выданный ей, не вечен.

Автор: Сергей Руденко - украинский журналист и политический обозреватель. Издал несколько книг об украинских политиках. Автор еженедельной колонки на DW. Сергей Руденко в FacebookСергій Руденко
Смотрите также:

    Смотреть видео02:22 Политические перспективы Савченко: самостоятельный игрок или разменная монета? (27.05.2016)   АУДИО- И ВИДЕОФАЙЛЫ ПО ТЕМЕ   Политические перспективы Савченко: самостоятельный игрок или разменная монета? (27.05.2016)  








Гласувай:
4


Вълнообразно


1. blackpredator - малиий, ма сега ко праим?!
11.06.2016 16:59
Сестрата и Ингелинка и те путинофили?
петата колона у българското "Ало, ало"
то и Слевуновия аватар...
цитирай
2. 1997 - И каква стана тая?
11.06.2016 20:51
хи- хи- хи.
С НЛП ще променят и Столтенберг. хи- хи
цитирай
3. getmans1 - Е, ако е така все някои ще са за смях, ...
12.06.2016 14:44
Е, ако е така все някои ще са за смях, само не си представям как първите двама ще и „мият краката и ще и пият водата“.

Ние братлета, сме по-лесни ще се отчетем с някоя друга псувня а вие пригответе езици, ако и да сте свикнали!
цитирай
4. get - - Защо им обръщате внимание на тези две моми с леко поведение ?
12.06.2016 21:56
getmans1 написа:
Е, ако е така все някои ще са за смях, само не си представям как първите двама ще и „мият краката и ще и пият водата“.

Ние братлета, сме по-лесни ще се отчетем с някоя друга псувня а вие пригответе езици, ако и да сте свикнали!


А по отношение на "казуса Савченко" - мисля има вече изречена една максима?

"Господ да пази народа, който има нужда от герои." - а за предатели кандидати има бол, както виждате от по-горните блогови изяви на същите!?

- На двете добичета следва да им се обясни ... Истинският БЪЛГАРИН МИСЛИ ЗА СТРАНАТА СИ - а не за това КАКВИ ХВАТКИ си прилагат двете супер-сили ... които доста често действат и в синхрон ... давайки храна за болни мозъци, имащи н а и в и н и т е т а да се съолицетворяват с едната или другата "сила" ... избивайки по този начин комплексите си за малоценност?!!

Един български мъдрец го е казал много точно - Човек е това същество, в което бог е съчетал черти от ангела и свинята - да положим усилия да приличаме повече на първият ... предвид кочината, в която са ни отредели да живеем!!

- Дано бъда правилно разбран - дори и от тези от "модерното ЛЯВО" пространство в страната ни - приемайки, че дори и те припознават себе си ПЪРВО за българи, а после за леви?
цитирай
5. dobronameren - Не ми влиза пряко в интересите
13.06.2016 11:04
но понеже в мен дреме един Шерлок, ми стана много интересно - и от идеята на постинга и от коментариите под него. Ще следя развитието на тази интрига с голям интерес.
цитирай
6. dobronameren - Шерлока в мен се интересува и от още нещо.
13.06.2016 11:15
Защо напоследък някои блогове смениха едновременно задния си фон със синьо-зеленикав "извор на лъчи". Определено е някакъв знак за разпознаване. Спомням си, че преди 15-тина година на някои новостроящи се частни и обществени сгради се вееше българското знаме. Питал съм защо тук го има трикольора, а на съседната сграда в строеж го няма. Може и да са ме излъгали, но ми бяха обяснили, че знамето означава "КК" (кадесарско куче).
цитирай
7. get - но понеже в мен дреме един Шерлок, ми ...
13.06.2016 18:52
dobronameren написа:
но понеже в мен дреме един Шерлок, ми стана много интересно - и от идеята на постинга и от коментариите под него. Ще следя развитието на тази интрига с голям интерес.

- КАЗАНО Е?

"Пазете се от лъжливите пророци, които дохождат при вас в овча кожа, а отвътре са вълци грабители:
ПО ПЛОДОВЕТЕ ИМ ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ. Бере ли се грозде от тръни, или смокини от репей? Тъй, всяко добро дърво дава добри плодове, а лошо дърво дава лоши плодове:
не може добро дърво да дава лоши плодове, нито лошо дърво да дава добри плодове.
Всяко дърво, което не дава добър плод, отсичат и хвърлят в огън.
И тъй, по плодовете им ще ги познаете." !!?

- И тъй по плодовете(делата !) а не по думите - ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ?!
цитирай
8. dobronameren - Уф, изключително ми стана ясно
16.06.2016 14:52
кой какъв е като прочетох какво е казано в Библията...
цитирай
9. bojinkata - Много е ясно и без чуденки! Агент на ...
16.06.2016 15:02
Много е ясно и без чуденки! Агент на КГБ е курвата! Иначе нямаше да я пуснат! Алооооууууууууууууу СБУ!
Споменат е и Столтенберг! И той е в кюпа! За жълти стотинки продаде на Путин норвежка база за подводници като министър на отбр. на Норвегия! И сега - шеф на нато! КГБ му се отблагодари достойно! Тези работи не стават лесно! Къде спи вкр-то на нато?
цитирай
10. get - - Уф-ф, какво да ви кажа ... а ако още преди един Столтенберг или Савченко имаме ...
16.06.2016 23:33
dobronameren написа:
кой какъв е като прочетох какво е казано в Библията...


... агенти и то дотолкова високопоставени ТА ДА НЕ ПОВЯРВА ЧОВЕК ... защото са работели ПОРАДИ "ИДЕЙНИТЕ" СИ СЪОБРАЖЕНИЯ ... помагайки на КГБ ??

- Да сте чували, освен за осветеният като агент Стеклов-Столтенберг ... един който е още в голямата политика и носи псевдоним "Бор"?
- А да знаете, ЗА КОЛКО ЗАПАДНЯЦИТЕ ИЗТЪРГУВАХА с "чичо Сталин" вкарването на Западният свят ... в "справедливата" им система на финансов диктат след Бретън Ууд?
- А да знаете случайно че вероятно основният "архитект" на Бретън-уудската система Хари Декстър Уайт, бе също агент на Саветите?! Това го твърди не само "предателя" Олег Гордиевски, че от 1935 год. Хари Уайт е агент ... но и съвременни автори ... но не това е важното а едни други СТРАННИ И ВЕРОЯТНО ТРУДНО ЗА ОСМИСЛЯНЕ ОТ ВЕС ВЪПРОСИ - Като?
1. Защо държавата Израел бе създадена благодарение на Сталин?
2. Защо прословутият план за унищожение на следвоенна Германия го наричат "План Моргентау" но на практика е разработван от неговият съветник ... и прословут архитект на Бретън Уудската система вече упоменатият Х. Уайт?
3. А знаете ли КАК БЕ ИЗПОЛЗВАН ПЛАНА МОРГЕНТАУ - за да се провалят секретните сепаративни преговори между Третият райх и Англо-Американците ... и най-вече от КОГО?
4. А знаете ли ЗАЩО БРИТАНЦИТЕ СЛЕД 1942 год. ЗАПОЧНАХА АКТИВНО ДА ПОДПОМАГАТ съпротивата оглавявана от верният на Сталин(тогава) Тито а не примерно сръбските монархо-националисти? ... а от този последен ми въпрос ... произтича другият - Знаете ли ОТ КОГА//ВРЕМЕ - Е сключено тайно и допълнително споразумение между Британия и СССР за подялба на Европа след края на ВСВ?

- Така че Холмс - не е лесна работата на разузнавача-аналитик ... какъвто вие имате претенции да бъдете? Затова НАЙ-НАПРЕД препоръчвам: ЧЕТЕТЕ БИБИЛИЯТА :)))!
цитирай
11. dobronameren - Нямам претенции да съм бил разузнавач. Че много зная - да, защото съм аналитик. И чета
17.06.2016 09:02
Не точно Библията, а съвременни материали, където попадат и разни блогове. Уверявам ви - там е много по-интересно.
Например - пращам коментар на Demograph, а ми отговаря get. А никнейма на този get съкратено ли е от getmans? Когато ТОВА ми стане ясно, ще седна да отворя Библията.
А, имам и един предварителен въпрос, преди Библията - Написаното в постингите на споменатите трима (примерно) ДУМИ ли са или ПЛОДОВЕ/ДЕЛА. Защото ако са думи, ще ги игнорирам. Но ако са дела, а?
цитирай
12. get - - Първо дайте да се разберем по някои основни неща?
17.06.2016 11:08
dobronameren написа:
Не точно Библията, а съвременни материали, където попадат и разни блогове. Уверявам ви - там е много по-интересно.
Например - пращам коментар на Demograph, а ми отговаря get. А никнейма на този get съкратено ли е от getmans? Когато ТОВА ми стане ясно, ще седна да отворя Библията.
А, имам и един предварителен въпрос, преди Библията - Написаното в постингите на споменатите трима (примерно) ДУМИ ли са или ПЛОДОВЕ/ДЕЛА. Защото ако са думи, ще ги игнорирам. Но ако са дела, а?


- Проявеният от вас интерес - по отношение на събития ставащи около се захранва от ИДЕОЛОГИЧЕСКИ или от РОДОЛЮБИВИ м о т и в и?
- Ако сте движен от първото СМЯТАМ РАЗГОВОРА НИ ЩЕ БЪДЕ БЕЗПРЕДМЕТЕН?!

- А, ако сте движен от второто - за което - прощавайте но проявявам доза скептицизъм - тогава ще ви поставя елементарно въпроси НА КОИТО ВИЕ СЛЕДВА САМ ДА СИ ОТГОВОРИТЕ ... на база "анализи" за събития от миналото и определящи историята на България? Та въпросите ми които ще ви поставя(а преди това сам съм ги поставял на себе си) са:
- Достойни ли са да носят и да се числят КЪМ СПИСЪКА НА БЪЛГАРСКОТО офицерство лицата ... генерали(!) Никифор Никифоров, Радко Димитриев, Владимир Заимов ... за малко щях да пропусна и "генерала" Иван Винаров?
- Считате ли, че бе уместно, да се издигне, един действително достоен за заслугите на генерал Иван Колев, паметник ... който с действията си през ПСВ възвърна в националните предели Добруджа, отнета ни вследствие Руските имперски машинации - А и още, Той разбивайки "дебаркационният корпус" съставен от руски воини носители на "георгиевско отличие", с това обрече на неуспех, всякакви по-нататъшни ламтежи на русите по ОКУПИРАНЕ НА ПРОЛИВИТЕ - тази тяхна н я к о л к о вековна мечта ... докарала ни толкова беди, на нас като народ ?!

- Да питам ОЩЕ ... Кой ни натика във Втората световна война - не бяха ли виновни за това и "братушките", които в този момент бяха СЪЮЗНИЦИ НА ГИТЛЕР?

- Тук ще спра и ще изчакам анализите Ви уважаеми "Шерлок Холмс" или ... Уотсън ?!
цитирай
13. dobronameren - Get (Гетю?) не ми отговаря на въпроса, написаното в пост Думи ли са или Дела
18.06.2016 16:59
а ме засипва с нови Думи/Дела. "Засипва", защото освен посочената тройка имена, има още поне 3 милиона пъти по 3 други тройки. Обяснението ми ли?- Дори съвсем наскоро го повторих за 3х-ти път: Това е прийом за избягане на даден спор, като отваряш нов спор и това е известно отпреди ... да каже някой спароток (искам да кажа - много отдавна).
Аз пък пак ще върна Гет в основното русло. Епитетът ИДЕОЛОГИЧЕСКИ има за корен "Идеология", а епитетът РОДОЛЮБИВИ е с корен "Обич към Родината". Излиза, че Гет не би разговарял с мен, защото ако имам Идеология - не съм комунист, не мога да бъда Родолюбец. Баси "разсъдъка"!
цитирай
14. get - - Не знам защо вкарвате в спора някакви свои "мании" от вида - Кой пък си ти? :)))
18.06.2016 19:21
dobronameren написа:
а ме засипва с нови Думи/Дела. "Засипва", защото освен посочената тройка имена, има още поне 3 милиона пъти по 3 други тройки. Обяснението ми ли?- Дори съвсем наскоро го повторих за 3х-ти път: Това е прийом за избягане на даден спор, като отваряш нов спор и това е известно отпреди ... да каже някой спароток (искам да кажа - много отдавна).
...


- Нямам нищо общо С НИКОЙ ОТ ДВАМАТА или ТРИМА БЛОГЪРА с КОИТО СЕ ОПИТВАТЕ ДА МЕ "ПРИПОЗНАЕТЕ"!

- Аз пък ще ви кажа - зад идеология(та) ... обикновено се крият червено-кафявите и с други още цветове от "дъгата" ... "родолюбци"?
dobronameren написа:
Аз пък пак ще върна Гет в основното русло. Епитетът ИДЕОЛОГИЧЕСКИ има за корен "Идеология", а епитетът РОДОЛЮБИВИ е с корен "Обич към Родината". Излиза, че Гет не би разговарял с мен, защото ако имам Идеология - не съм комунист, не мога да бъда Родолюбец. Баси "разсъдъка"!


- По силата, че съм се родил и по-важното АКТИВНО ЖИВЯЛ в онова "СВЕТЛО БЪДЕЩЕ" съм се наслушал на какви ли не ИДЕОЛОГЕМИ, излели се в лозунги за по-лесно усвояване, като тези "Грижата за човека - първа грижа на партията" или "Дружбата с "големият брат" е необходима като слънцето и въздуха за всяко същество" - тук ще спра и ще ПРИПОМНЯ НА ГЛАС КОНСТАТАЦИЯТА - Болшевизма почива на основният постулат за "пролетарският интернационализъм" ... а от там й - още "по-светлото бъдеще" предвид подготвяната "Световна пролетарска революция" :)))

- Само не можах да вникна в смисъла на обърканият в края на изложението ви слог ... а от там и логика? Та отново да попитам - Вие в качеството си на "интернационалист-пролетарий" ли заявявате "Аз съм родолюбец"?
- Ако е така със съжаление ще трябва да ви кажа: Сори грешка?!
цитирай
15. dobronameren - Не питам "Кой си ти?" Още по-малко "Кой си ПЪК ти?"
19.06.2016 08:05
Интересувам се от сходството в никовете и вероятно имам мания, но към мисълта, че никой не кръщава свое творение току-така. Все има едно на ум. И повече няма да повдигна въпроса, защото заявите писмено, че "Нямам нищо общо С НИКОЙ ОТ ДВАМАТА или ТРИМА БЛОГЪРА с КОИТО СЕ ОПИТВАТЕ ДА МЕ "ПРИПОЗНАЕТЕ"!"
Другото обаче ще напиша пак и по-остро - вие сте тарикат! Защото аз заявявам писмено "имам Идеология - не съм комунист", а вие ми връщате "Вие в качеството си на "интернационалист-пролетарий" ли заявявате "Аз съм родолюбец".
Защо така?
цитирай
16. get - - Вероятно объркаността в слога ви - ме подвежда, тъй като точната редакция, на това ...
19.06.2016 21:59
dobronameren написа:

Интересувам се от сходството в никовете и вероятно имам мания, но към мисълта, че никой не кръщава свое творение току-така. Все има едно на ум. И повече няма да повдигна въпроса, защото заявите писмено, че "Нямам нищо общо С НИКОЙ ОТ ДВАМАТА или ТРИМА БЛОГЪРА с КОИТО СЕ ОПИТВАТЕ ДА МЕ "ПРИПОЗНАЕТЕ"!"
Другото обаче ще напиша пак и по-остро - вие сте тарикат! Защото аз заявявам писмено "имам Идеология - не съм комунист", а вие ми връщате "Вие в качеството си на "интернационалист-пролетарий" ли заявявате "Аз съм родолюбец".
Защо така?


... което вкарвате за аргумент в своя защита, Е?
dobronameren написа:

Излиза, че Гет не би разговарял с мен, защото ако имам Идеология - не съм комунист, не мога да бъда Родолюбец..

- Да не се опитвате да ме вкарате в гротескният спор - Коя армия би било по-добре да ни освободи на "9 Септември". Във връзка с това без да съм на нивото на Холмс - считам, че още от пролетта на 1942 год. съдбата ни на окупирана и държава сателит на СССР е БИЛА ПРЕДОПРЕДЕЛЕНА от договорките между "либерална" Британия и "тоталитарна" (с или без кавички) Съветска Русия?!

- И като един верен на Рода си Санчо - не ще досаждам с повтаряне на думите за Свободата казани от рицаря Ла"Манчски ... а ще припомня - Завещаното ни в стихове от българина Фотев?

Не на площадите - а в нашите души
Тя - Свободата - се изгражда и руши.
По-съвършена от невинното ни детство,
не се предава и приема Тя в наследство.
На себе си прилича - и на любовта.
По-неизменна и по-лична от кръвта ...
Тя е надеждата ми в действие и сила.
Към нея се пристъпва нежно с "Мила"
в часът, когато, Tвоя биография
внезапно стане Тя –
(а) не епитафия!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7960805
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол