Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.09.2016 07:35 - Плевнелиев: За война ли се стягаме с толкова генерали-кандидати за президент?
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 925 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image Росен Плевнелиев

Притеснението ми е, че досега политическите партии говорят за това, кого ще подкрепят, а не това, което ще свърши техният кандидат, заяви по БНТ президентът Росен Плевнелиев.


Не се срамувам от това, че ме обявиха за личност на годината на Балканите, надявам се и госпожа Нинова да не се срамува от това, нека и тя получи такова отличие. Не се срамувам, че съм първият президент, който даде път на референдумите, че свалих доверието си от Станишев, Местан и Орешарски, когато дадоха път на един медиен олигарх за шеф на ДАНС.

Днес в Европа се вижда много ясно противопоставянето, сблъсъкът този път е ценностен. Разбира се, че България е господар на собствената си съдба, но зависи от всеки един от нас Европа да не бъде върната във времето на Берлинския конгрес – едни велики сили си играеха със съдбата на малките. Противопоставянето много отчетливо е по линията на едни държави, които вярват във върховенството на интересите и геополитиката и други, които вярват във върховенството на правото, на човешките права и свободи. Трябва да си даваме сметка къде сме ние и какво отстояваме. Сблъсъкът в Европа този път е ценностен, допълни държавният глава.

На въпрос как се домакинства на 10 президента Плевнелиев заяви, че това е много голяма чест за България, признание за външната ни политика, доказателство, че в Европа силата не е само на страната на онези с големите икономки и армии. Силата може да бъде на страната на всеки, който дава решения, който е готов да допринесе и е добронамерен. За първи път в историята идват 10 президенти заедно, поясни Росен Плевнелиев. 

Гордея се, че в тази последна година от мандата ми има толкова интензивна външно политическа програма, наситена с резултати, знак на уважение и достойнство за България, каза той.

Някой друг дели нацията, не съм аз, никое мое действие не навежда мисълта в тази посока. неведнъж ми се наложи на мен да играя ролята на последния бушон в държавата, добави той. И попита - Защо толкова много генерали-кандидати за президент – за война ли се стягаме?  



Гласувай:
4



1. planinitenabulgaria - Това, че толкова генерали искат да станат президент на страната ни
17.09.2016 07:57
не означава, че се готвим за война. Това е признак на простотия и на подмятане на нов месия. Президент като Плевнелиев вече няма да имаме. Според мен задкулисието не му разрешава повече да бъде президент и каквото е трябвало са направили в тази посока са го сторили - абортираха най-истинския ни президент от желанието му за втори мандат. Никой друг не може да бъде като него. Този беше истинският ни Държавник. Той бе професорът в политиката ни. В този екип има само още един асистент, а останалите са бедни заблудени и манипулируеми поради липса на интелект студенти.
Президентската надпревара ще има едно странично явление този път. Малката партия АБВ ще събере повече гласове за кандидата си отколкото голямата на БсП и това за най-първата в голямата партия ще бъде така болезнено подобно на разцепването на перинеум от изключително надарен обект.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4086448
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5073
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031