Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.10.2016 16:54 - Западът изтегля демокрацията от Източна Европа. После ще чуе Путин да чука на вратата на Германия..и т.н..
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 2594 Коментари: 3 Гласове:
-1

Последна промяна: 22.10.2016 17:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
На Западът не му е до демокрациите в Централна и Източна Европа и на Балканите. Изтегля се от там. И естествено, там вече се намества путинска Русия..

Констатацията, че Русия се "опитва" да разцепи и отслаби ЕС и НАТО, огласена тези дни от Вашингтон и Брюксел, е толкова закъсняла, че публиката не и обръща внимание, макар, че в нея се съдържа кошмарното предупреждение за наближаващ апокалипсис.

Завоалираните с обамо-могеринска "дипломатичност" фрази, боязливото посочване към причинителя и срамежливите препоръки за отпор на наглата руска подмолна атака срещу демократичния свят и кекавите му обществени, държавни и съюзни структури, предизвикват единствено иронично повдигане на вежда у отдавна забелязалите руската ръка в "единадесетте кризи" вихрещи се в ЕС и демократичния свят като цяло.

Мислещите европейци и околни наблюдатели се умориха да бият камбани и да надуват тревожно тръби за смъртоносната замесеност на Русия и огромната и легална и нелегална агентура в най-деструктивните явления, сполетели западната общност през последното  десетилетие. 

Ленивия управляващ елит на Запада го домързя да се размисли, за да потърси причинно-следствените връзки в злощастната серия от кризи, не поиска да се раздели с конфорта на камилската птица за да забележи прокрадващият се под безброй маски хищник на руския и световен тоталитаризъм,  не свали розовите очила пред зловещото настъпление на убийците на демокрацията и хуманизма, което започна с превземането на Русия и продължава със завоюването на огромни територии около и вътре в самия демократичен свят.

И то не само физически, като Сирия и държавите от Източна Европа, Африка и Латинска Америка, но и територии на духа, ценностите и рефлексите за самозащита и отхвърляне вътре в демоократичния свят..

Едва днес сред управляващия елит на  ЕС и САЩ, най-после, се появи недооформената тревожност за наближаваща катастрофа.

Но катастрфата не наближава, а е факт...!

Путинизма, редом с вариантите на проявлението му, като постмаоизъм, ислямски болшевизъм, турски популизъм, американски тръмпизьм или евро-орбанизъм, се разпространява като глобална чума в Америка, Великобритния, Франция, Германия, Холандия, Италия.и из целия свят.

Някъде е, все още, само осезаема тенденция, но путинизма под различчна форма, вече е НА ВЛАСТ в Турция, Унгария, Гърция, Словакия, Сърбия, Македония, Чехия, България и Латвия... Почти е на Власт в Австрия и Холандия..

Путинизмът пълзи към властта в САЩ, Германия, Франция, Италия и Кралството. Организира се за стъпки към завладяване на властта в Скандинавия и Испания..

Путинизмът вече разрушава ЕС, защото Русия не се "опитва", а разцепва, разединява, противопоставя, отслабва и поглъща части от демократичния свят заедно с демокрацията и демократите му.

Предсмъртното посочване на убиеца на демокрацията, направено с тези половинчати и последователно страхливи заключения и съвети към вече придърпаните от Русия бивши европейски демокрации Унгария, Словакия, България и Латвия, нито ще ги спаси от руската хибридна хватка, нито ще стресне някого в останалите държави от Източна Европа, и те повлечени към руската орбита.

Моментът на истината закъсня. Демокрациите от "стария Запад" пропуснаха да направят навреме поредица от критични заключения и да вземат крути мерки, които биха предотвратили в зародиш тържеството на путинизма в Източна Европа и глобалната епидемия от путинизми по целия свят.

Путин дърпа чергата из под краката на ЕС и НАТО. Падането на Запада по гръб в Сирия е само началото. Само след няколко седмици почти цяла Източна Европа ще  падне в лапите на Русия.

А Западът нека си лапа мухи.

Нека си водят американците техните пунически избори. Нека Джон Кери пълзи на колене пред Ларвов. Нека си се прозява оригинално в Уестминстър Борис Джонсън, нека Щейнмайер си страда по страданията на Русия под "унищожителните" санкции на Запада. Нека Оланд търчи да моли МГБ да спре атентатите..нека.

Нека американските посланици да си разтягат локуми, как няма нищо лошо източноевропейците, пък и всички по света,  да си пазят  добрите отношения с путинова Русия...

Не  чувт гласовете на разумните и препатилите. Скоро ще чуят агентите на някой Путин или Ердоган да чука и на техните врати...





Гласувай:
6


Вълнообразно


1. bojil - Проблемът на днешна Америка е този, ...
16.10.2016 17:06
Проблемът на днешна Америка е този,че тя не предлага за президент някой напорист и последователен антикомунист като Рейгън,а само някакви мижави мекушавци като Обама и Клинтън! В мечтания и подкрепян от путинистите Тръмп обаче има силен потенциал- той е в състояние така да извесели Путин и да го притисне до стената,че всички недоклепани путинисти да завият от бяс и безсилна злоба- стига да спечели изборите разбира се!
цитирай
2. apostapostoloff - Хайде, хайде, да не
16.10.2016 17:54
преувеличаваме! И Запъдът, и Америка са силно заинтересовани югоизточният фланг на НАТО да е много, ама много силен. Затова и взимат мерки по въпроса...

А Путкинова Русия се гърчи в рецесия, а догодина я чака фалит. Русия днес е една монголоидна империя на Нищото, затънала безнадеждно в двадесети век.
цитирай
3. tomcat2 - "Западът изтегля демокра...
16.10.2016 21:49
"Западът изтегля демокрацията от Източна Европа"

a дано,ако може и подлогите да си вземат ще е идеално!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7960727
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол