Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2016 10:52 - Затворете си устите, а тичайте сред хората, защото мутруските пълзят към властта!...
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 776 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 19.10.2016 14:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Залозите в президентските избори са прекалено високи за евтини кавги в дясно   С вчерашните си изяви Борисов се опита да замете собствен проблем вътре в ГЕРБ, като си измие ръцете с реформаторските министри и депутати. И те се огънаха - защото властта създава естествени рефлекси на зависимост. Винаги в името на това "да се свърши работа", "да не изоставаме започнатото в най-трудния и важен момент". Примерно министър Ненчев ще бъде в правото си да каже - сега е най-важния момент за реформата в армията - предстоят търговете за нови въоръжения на флота, армията и ВВС. Звучи достатъчно достоверно за да повярваме, че има чувство за мисия и не гони само властта.
Вместо да вкарат самия Борисов в обяснителен режим защо е допуснал тази световна глупост на неговите депутати в тандем с Атака!?!? за ваканция на парламента - самоубийствен акт в условията на предизборна кампания, министрите реформатори допуснаха да им се карат като на малки момченца и момиченца. На мястото на реформаторите от сутрин до вечер щях да искам обяснение за този безумен акт и ош беш с партия като Атака и то от партия член на Европейската Народна Партия - това си е резил от ... до. 
Къде и кога питам Парламентарната група на ГЕРБ е обсъждала и търсила преди това да обясни мотивите и да получи подкрепата на депутатите от РБ. Или предполага по презумция, че всяка инициатива от ПГ на ГЕРБ е по дефолт "мъдрост" и без обсъждане заслужава подкрепа. Ако бяха получили друго мнение предварително от реформаторите, вместо да се координират с Атака по кулоарите - можеше да избягат от дискомфорта на сегашната ситуация.
Вместо ГЕРБ да види, че има проблем с избирателния закон - частта "не подкрепям никого" и "35 секции в страна" - което може да се поправи тихомълком и да получат дивиденти - те предпочетоха да се правят на ущипани и да се цупят защото не били разбрани. Дори и да приемем, че нещо е станало в миналото, което те не са желали, трябва да си страшно комплексиран да избереш да се караш с партньорите по тема, която винаги може да има различен прочит, вместо да я решите в едно действие. Да, налага се избор, между патриотите и българите в чужбина, които няма да могат да гласуват поради ограничението за секциите, но изборът не би трябвало да бъде труден за всеки, който претендира да бъде демократ и десен.

Може и да ги стяга чепика, че реформаторите имат друг кандидат и той си води кампанията успешно, но ГЕРБ трябва да приемат, че Трайков има свое поле за действие. Той грижливо избягва да атакува Борисов - спомнете си обяснението му за разрива, макар, че много знае и можеше с лекота да натрупа дивиденти с анти-Борисов говорене.

Ако постоянно министрите от РБ се огъват пред Борисов вместо да му показват гредата в очите мълчат гузно - кабинетът ще си падне от само себе си, защото без право на собствено мнение и критика спрямо инициативи на ГЕРБ - като тази с ваканцията на Парламента - няма смисъл от коалиция.
Може би всяко зло за добро, защото ще стартира антисистемния проект., но поне на изборите да се държат като нормални хора.
Как си мисли Борисов, че утре тези унизени министри ще могат да призоват за подкрепа на втори тур /ако Цачева стигне до там/ - колко души от дясното изобщо ще ги припознаят като "свои"!?, а не като част от неговата кохорта. 

Припомням, дори при задължително гласуване десните имат опция на втори тур да подкрепят или не кандидата на ГЕРБ, но това е по подразбиране.

Ако в ГЕРБ си направят труда да сметнат подкрепата за БСП, ДПС, АБВ, националистите и Марешки ще разберат, че руските политинженери печелят изборите за президент и взаимодействието в дясно изисква по-прагматичен подход.

И смяната на геополитическата ориентация ще стане факт не по форма, а като изпразване от съдържание.
За да стане още по-ясно - ако ГЕРБ загубят изборите сега, второ връщане на Борисов на власт няма да има. За него опция на съвместно управление с който и да е от по-горе посочените няма.

Ако ГЕРБ управлява в друга конфигурация партията ще потъне, точно както потънаха НДСВ, СДС и до голяма степен БСП. 

Затова малко по-кротко и по-мъдро.



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7962867
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол