Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2016 20:53 - Как Путин избра Радев за президент на България
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 1263 Коментари: 3 Гласове:
-1

Последна промяна: 03.12.2016 20:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
​Както "избра" Земан, така Путин избра и Радев. При спяща система за национална сигурност. С помоща на ДС ръководено от КГБ , с руските мигранти и с пълзенето на русолюбивите патрЕоти..
...........................................................................................................................
Кремъл, с помощта на ФСС „избра“ чешкия президент-откровенията на политконсултанта
6 месеца преди изборите в Чехия са изпратени около 90 руски професионални пропагандисти

След изборите в САЩ, България и Молдова в Русия преля патриотичната вълна. Телевизията внуши на руснаците, че всички победили кандидати са проруски и сега в отношенията на Русия с международната общност ще настъпи „златен век“. На свой ред политиците в тези страни са убедени, че в щабовете на победителите са работили руски специалисти с руски пари.

И това наистина е така

През 2017 година в Европа ще се проведат още няколко избирателни кампании, от резултатите на които зависи политическото и икономическото бъдеще на РФ. През април ще бъде избран новият президент на Франция, а през септември – канцлер на Германия. Именно от позициите на тези две държави зависи ще бъдат ли запазени антируските санкции, доколко агресивна ще бъде политиката на НАТО край границите на Русия.

Сериозно безпокойство проявяват и в Чехия, където президентските избори са насрочени за януари 2018 година. В тази страна се намира най-силната руска диаспора, много от нейните представители вече имат статут на граждани на ЕС. Там са базирани и десетки хиляди едри руски бизнесмени, включително такива, които се крият от руското правосъдие. Те контролират цели пазарни сфери и са заинтересовани от „лоялността“ на чешките власти към себе си.

Чехия е парламентарна република и основната функция на президента е да назначи министър-председателя и останалите членове на правителството, които след това вземат всички политически и финансово-икономически решения.

По време на предишната президентска кампания през 2013 година на втори тур отидоха дясноцентристът Карел Шварценберги проруският лявоцентрист Милош Земан.

Журналист от URA.Ru успя да се свърже с един от политическите консултанти, който през 2013 година помага на Земан да стане президент. С условието да не бъде цитирано името му той проговаря за „професионалните секрети“, които със сигурност отново ще бъдат използвани и на предстоящите избори за държавен глава на Чехия.

По думите му, в навечерието на кампанията, естествено са проведени сериозни социологически проучвания.

Те показват 

разкол на чешкото общество

на две големи части. В първата влизат възрастните хора, възпитани по времето на СССР и социалистическия блок, а също така жителите на селата и малките градове. Те и до ден днешен възприемат Русия като най-близък приятел, а КАЩ – като главен враг на Чехия и съжаляват за разпада на съветската империя. Именно те стават впоследствие опората за избирането на Милош Земан.

Във втората част са младежите и жителите на големите градове – Прага и Бърно. За годините след „кадифената революция“ през 1989 година те лично са получили достъп до благата на западния прогрес, научили са се да заработват парите си на свободния пазар и да ценят свободата на словото. Те са основната електорална база на прозападно настроения Карел Шварценберг.

Анализът на социологическите данни сочи идеологическа криза в прозападния лагер.

„В Чехия така и не успяха да създадат нова политическа идеология, която би могла да привлече населението към западните ценности. Единствена теза е, че Чехия е станала част от Европа. Но това не е достатъчно да обедини една толкова консервативна страна“, казва източникът ни.

Приблизително 6 месеца преди изборите в Чехия са изпратени около 90 руски професионални потиконсултанти. Нашият източник каза, че основната им задача е 

разпалването на антиамерикански настроения

и пропаганда на „дружбата с Русия“. Парите за тяхната дейност пристигат по необичаен начин, тъй като за официални банкови преводи не може и дума да става.

„Ние използвахме мрежи от казина, косвено контролирани от един много известен руски чиновник. Казваха ни кога и къде, в кое казино, на коя маса до отиде някой от нас. Когато ми се падаше да отида аз, на масата нямаше никакви други играчи. Аз правех възможно най-високия залог, а крупието правеше така, че да получа голяма печалба. И това се правеше много пъти“, спомня си политтехнологът работил за Земан.

По думите му, в щаба на Земан не е имало строга система за отчетност на похарчените суми, а хората заработвали „много-много големи пари“.

Останалите суми се харчели, в частност, за оказване на „финансова помощ“ на членовете на избирателните комисии.

Именно тогава в Чехия започва въвеждането на система за компютърна обработка на бюлетините. Чехите, като децата, вярваха, че машината не може да бъде измамена. Но ние търсехме във всяка комисия човек, който може да ни помогне да направим точно това“, разказва анонимният източник.

Той отбелязва, че пред него и колегите му е стояла задачата за равномерно „натрупване“ на гласовете. Обаче те не успяват да намерят решение и в някои секции се получават анормално високи резултати за Земан.

„Тези аномалии се виждат в таблиците с резултатите от гласуването с просто око. Често, изненадан съм, че чешката опозиция досега не е обърнала на това внимание. Изненадан съм, че чешките математици не направиха така нареченото „разпределение на Гаус“ което много ясно показва наличието на фалшификации“, казва специалистът.

Агитационнатамрежа на Земан е построена от три компонента. На първо място това са собствениците на неголеми магазини.

„Всеки от тях познава семействата, които купуват от него. Ние им „помогнахме“ с пари и ги помолихме по време на всяко пазаруване да разказват на купувачите за положителното влияние на Русия върху икономиката на Чехия“, разказва той.

Акцент е сложен и върху служителите в агенции за имоти.

„Голяма група от тях получи от нас пари, за да предадат на хората, които продават, купуват или наемат жилища, една проста мисъл: ако Чехия дружи с Русия това ще бъде добре за всички чехи“, разказва руският политконсултант.

Трета важна среда стават спортистите.

„Ние помагахме за организирането на множество спортни събития. При това плащахме разходите, които трябваше да паднат върху чехите. Тоест, това не бяха подкупи, а „косвена финансова помощ“.

Именно руските консултанти отговарят за реализацията на такива спецпроекти като 

подготовката и публикуване на компромати срещу опонентите на Земан

„Ние изяснихме, че чехите се отнасят толерантно към сексуалните експерименти. Но те осъждат ходенето при проститутки или наличието на любовници и го използвахме успешно“, казва нашият събеседник.

Но те срещат неочакван проблем, когато съставяли план за унищожаване на агитацията на противниците.

„Оказа се, че в Чехия никой не иска да къса плакати или да унищожава билбордовете на нашите противници. Макар че в Русия това е обичайна практика. Наложи се да докараме група хулигани от Русия“, признава той.

Руският специалист е убеден, че на предстоящите избори през януари 2018 година отново ще участват негови сънародници. Най-вероятно руснаците отново ще заложат на Земан и кампанията ще се провежда по същата схема.

Той не изключи възможността в близко време да ни предостави секретни документи а също така да назове фамилиите на хората, които ще помагат на действащия президент да бъде преизбран за още един мандат. Включително и имената на членовете на изборните комисии, които ще работят за това.

Източник: rusjev.net




Гласувай:
3


Вълнообразно


1. demograph - Заместете Чехия с България
16.12.2016 11:46
И Земан с Радев, прибавете чалгата на Слави и Новия Левски, и се пренесете в муТРуска "България"
цитирай
2. bojil - Ева ли го как??
20.01.2017 12:34
Ева ли го как??
цитирай
3. krumbelosvet - .
01.04.2017 17:44
.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7960407
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол