Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.12.2016 21:36 - "Бежанците" изчезнаха в "Хитрино". Искам си ги обратно!
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 1594 Коментари: 5 Гласове:
1

Последна промяна: 15.12.2016 00:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В траур съм. Както всички българи и цялата ни държава, скърбя за жертвите на българската смъртоносна безотговорност. Състрадавам подобно на целия смъртоносещ ни български политически и държавен елит. Сдържам сълзите и гнева си заедно с целокупната българска патрЕотична общност и се втурвам да помагам мислено на пострадалите, като всички състрадателни български страдалци..

Но, след драмата в Хитрино, аз бързо започнах да тъгувам по времето, когато "бежанците" не се бяха изхитрили да се трансформират в Хитрино.. 

След Хитрино, бежанците вече ми липсват. Не, че ги имаше преди Хитрино. Липсва ми патосът на тяхното виртуално присъствие в словата и гримасите на големите мъже и жени на българската политика, държава и безмилостна култура.. Липсва ми апломбът на медиакалното им натрапване в живота ми. Липсва ми страхът от ежесекундната вероятност бежанците да изскочат иззад плета. Стопи се готовността ми да ги боря с камене и дърве в името на българщината...сякаш ми отнеха частица от патриотизма.

В новините за тях имаше такъв неподправен оптимистичен заряд... Бежанците бяха катализаторът на българската промяна. С бежанците се появиха надеждите за едно по-добро бъдеще." България без бежанци", мечтата на патриотичните ни видения забегна нанякъде заедно с маларийните бежанци. Те никога не бяха идвали, но можеха и да дойдат. Можеше всеки миг да се появят дългочаканите маларийни бегълци от безкомарните путини на Арабия. Можеше да дойде и лайшманиозата и да да разнообрази скучната статистика на инфаркти, инсулти и карциноми които косят българите.
Бежанците можеха напълно да изместят гонките, катастрофите, битите да смърт бебета, дърпането на уши до скъсване в школите на гимнастичките ни...можеше да ги нарочим за по- прости от нас и да се почувстваме европейци...можеха да ни направят поне мъничко щастливи с нещастието си....но не би.

Бежанци няма. Няма краста. Няма епидемия от малария. Няма и лайшманиоза....тъпо.

Заместиха се с Хитрино. Хитрино, това е нашата драма като бежанци, навряна в лицата ни. Жалката българска драма на вътрешно изгнание на бежанци в собствената си държава. Ние всеки ден бягаме от дълга си. Бягагането ни от отговорността си. Бягането от реалността. Тази реалност която ни удря по главите с цистерни, влакове, автобуси и оръжейни заводи и вилнеещи простаци. Която някой ден ще ни удари и с атомна електро централа по дебелите глави. Къде по приятна гледка бяха бежанците.

Но както се видя, от бежанците можем да избягаме. Защото ги няма. Можем да ги уплашим. Можем да ги прогоним. Можем да ги забравим. Можем да прогоним и злите си демони в душите си. Но от собственото си маниакално бягство от отговорност в работата, в дълга, в морала, в дисциплината, в изборите, в референдумите...не можем да избягаме.

Не можем да се спасим с измислени плашила от епидемичната безотговорност на наяхалите ни рояци от кръвосмучещите политически паразити, не можем да избягаме дори и с катадневен траур, не можем да се отървем..

Хитрино не можем да го надхитрим слагайки си бурки на главите. То хитро ни чака на завоя, като някоя поредна скъсана релса на Българската Държавност.

Хитрино ще ни го напомня все по-често. Защото всеки път когато се опитваме да заместим необходимостта да мислим и действаме според реалните условия на живота, с някоя хитро подхвърлена ни медийна измама, живота ще ни удря в земята, като в Хитрино...

Та, след няколко дни, когато пак се опитаме да заместим и Хитрино с някоя следваща злонамерена политикоманиозна хитрина, на хитрите ни глави ще се стоварят още по-големи цистерни, с още по-дълги траури...

Ако не престанем да се ловим на хитрините на хитрушковците и не престанем сами да се правим на хитрушковци Хитрино ще ни довърши. Не виртуалните бурки. Не беззащитните бежанци. Не демиозните призраци с които ни вкарват във вятърничави битки...

Защото не те ни убиват, а  Хитрино.





Гласувай:
5


Вълнообразно


1. planinitenabulgaria - На мен пък друго ми мина през ума като гледах как източваха цистерните.
12.12.2016 22:24
Как не хванаха източвача на КТБ, Делян Пеевски да източи цистерните. Източването е негова специалност, като източвач едва ли маа по-добър от него. Да се точи банка е безопаасно, но да се точи втечнен газ си си е друго...
цитирай
2. germantiger - ...
12.12.2016 22:43
Не си прав, че всички българи скърбят тези дни - четох бол народ, които се кефеха коментирайки в нета, че жертвите са български турци.

И знаеш, че за маса български боклуци вина за хитрино имат европа, сащ, нато итн, въобще на ГОЛЯМА ЧАСТ от днешния българин винаги му е виновен някой на запад.
цитирай
3. get - - Демографе, лъжеш или ... за "бежанците" ?
13.12.2016 00:23
planinitenabulgaria написа:
Как "Бежанците" изчезнаха в ...?


- Чети!
Последните данни показват, че над 500 000 имота в Източна България са продадени на руски граждани, предава bgnews168.
Данните са публикувани от Генералното консулство на Руската федерация.
Временно или постоянно пребиваващи руснаци има в областите Варна, Добрич, Шумен, Бургас, Ямбол и Сливен. Част от хората, които са си закупили имоти в България вече местят бизнесите си от Русия у нас.

Според туристическите агенции, страната ни е привлекателно място за руснаците от средната класа, които искат да избягат от напрежението в големите градове. Все по-често те купуват дом у нас, за да живеят тук през цялата година, а не само по време на лятната си ваканция. Избират градове предимно по Черноморието. Населението на Поморие например е нараснало двойно заради заселващите се там руски граждани.

За последните 10 години руските вложения в българската икономика са почти 2 млрд. долара. През миналата година петима руски граждани са получили български документи за самоличност срещу инвестиция от 1 млн. лв., каквато опция дава българското законодателство.

- Демографе прочете ли ... минимум четвърт милион ушанки имаме по Черноморието плюс инвестиции от 2 млрд. $ ... За отчисления данъчни - ще трябва да им дадем гратисен период ... още май? :)))
цитирай
4. demograph - 300000 руснака по най-ценните български земи не ви впечатляват
13.12.2016 01:15
Впечатляват ни с 3000 нещастника добрали се до "спасението"... Сега ни замотават с цистерните, утре с друга хитрина. Докато ни яхнат ушанките. После хич няма да ни се церемонят. Но глупаците, които пишат, че НАТО ни е " дронирало" в Хитрино заради ушанката президент, не забелязват ушанките. Те са ушанки...неспасяеми сме. Сега вицето ще почне да дава паспорти и за един милон рубли..
цитирай
5. vencivaleri1951 - А за всичко това е виновен Ляпчев
13.12.2016 12:55
demograph написа:
Впечатляват ни с 3000 нещастника добрали се до "спасението"... Сега ни замотават с цистерните, утре с друга хитрина. Докато ни яхнат ушанките. После хич няма да ни се церемонят. Но глупаците, които пишат, че НАТО ни е " дронирало" в Хитрино заради ушанката президент, не забелязват ушанките. Те са ушанки...неспасяеми сме. Сега вицето ще почне да дава паспорти и за един милон рубли..


Взе заем и оземли много хиляди други бежанци със земи по и около морето. Потомците им станаха реститути и нац-предатели-продадоха земите си на руски бежанци...

Демографе ти "шара"н ли си или нас за такива рибоци взимаш? Ами огледай се, ослушай се и ако не видиш влак си смени никмейна.
Това , че за сега не остават у нас не значи нищо-циганската , а и донякъде турската диаспора, чудовищната смъртност, емиграцията вършат "чудесно" своята работа и обезлюдяват България. Тези които "подпалиха фитила" и определиха дестинациите са и добри счетоводители. Защо да "вадят червата" на правещия си сепуко?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7985213
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10330
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол