Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2017 19:57 - Със селски номера не се печели уважение Радеееев! Но ти толкова си можеш...
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 1425 Коментари: 2 Гласове:
-1

Последна промяна: 06.01.2017 19:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
С тези бесепарски трикове няма да спечелите уважение, нито в Кремъл, нито във Вашингтон, нито в Брюксел г-не товаришч Радев..
................................................................................................................................................................

 

В края на миналата година, новоизбраният президент Румен Радев даде едно интервю /платено според мен - демограф/ с твърде поръчков характер, за френския вестник "Монд". В него, той за пореден път повтаря абсурдни и опасни тези.

Хем заявява за Крим, че "анексирането му е нарушение на нормите на международното право", хем защитава отмяната на санкциите спрямо Русия, независимо от това дали тя ще се съобрази с международното право.

Хем заявява, че иска да се утвърдим като по-надежден партньор в НАТО, хем настоява: „Това обаче не означава, че България трябва да е враг на Русия, с която ни свързват значителни икономически интереси".

Така за пореден път внушава, че едва ли не страната ни проявява някаква враждебност към Русия.

Радев повтаря циничната си фраза: "Факт е, че бе извършено нарушение на международните правила. Реалността обаче е, че над Крим се развява руското знаме.“

След това в интервюто използва още едно клише на кремълската пропаганда: „Не мисля, че ще можем да водим ефективна борба срещу ислямисткия тероризъм, без да обединим усилията си с тези на Русия"

и накрая се скрива зад един цитат на бившия президент на Франция Валери Жискар д"Естен, според който: „Крим е бил руски както от историческа, така и от културна гледна точка, и че съдбата му трябва да се реши от неговото население.“

Две седмици преди встъпването в длъжност на новоизбрания президент, тези негови позиции продължават да 

провокират много остри обществени реакции

Г-н избран за Президент, не България е враг на вашата любима путинова Русия, а Русия ни смята за враг защото сме член на НАТО.

Няма как хем да сме лоялен член на НАТО, хем от Кремъл да ни смятат за приятел. С тези бесепарски трикове няма да спечелите уважение, нито в Кремъл, нито във Вашингтон, нито в Брюксел.

Ако искате да ви третират като генерал, не се дръжте като балкански хитрец!

Ако искате да ви уважават като Президент на България, не цитирайте услужливо всяка глупост, само защото е казана от бивш френски президент.
Имайте повече национално самочувствие и собствено мнение.
Президентите на великите сили също говорят глупости и правят глупости, това не е наш патент.
Четете, преди да цитирате Валери Жискар д"Естен, че Крим е бил руски както от историческа, така и от културна гледна точка.

Първо, абсурдно е драстично нарушение на международното право като анексията на Крим, да се оправдава с исторически аргументи.

Второ, историческите аргументи са неверни. На територията на Крим от древни времена има богата история и култура - бил е част от елинската цивилизация, Римската империя, Византия. През XV-XVIII век е център на Кримското ханство, васално на Османската империя, и чак през 1783 г. е присъединено от Екатерина Велика към Руската империя.

Московското княжествo и Руската държава възникват чак 

две хилядолетия по-късно

Първите данни според археологическите разкопки и летописите за наличието на уседнала градска култура от най-примитивен вид на територията на Москва датират едва от XI-XII век след Христа.

Бруталната политика на имперска Русия и болшевишкият геноцид спрямо местното население с цел подмяна на етническата и културната му идентичност с руска, а после и със съветска, не дават нито историческо, нито морално-политическo основание за анексирането на Крим.

Не може всички държави, които са извършвали геноцид да са укорявани и съдени, а само Русия да е привилегирована да получава бонус за това!

Като държавен глава на България, отговорен за националната ни сигурност и суверенитет, и като български офицер, Вие трябва да си давате сметка, колко е опасен за страната ни този прецедент.

Днес, съседна Турция се управлява от режим, който не прикрива неоосманистките си претенции към нашата територия, а московските емисари у нас се държат като генерал-губернатори.

Престанете да използвате аргумента с руското знаме, което се веело над Крим, защото у нас има цели региони, в които руското знаме се вее по-често от българското - по вашата логика българското Черноморие вече е руско. Да не говорим за руския анклав Росенец!

Иван Сотиров
....................................................................................................................................................................

Руското знаме се вее в празната кратуна този полуграмотен "измислен генерал", г-н Сотиров...




Гласувай:
4


Вълнообразно


1. planinitenabulgaria - Генералът се изявява като метастаза брежневата линия, наричана конформизъм,
06.01.2017 20:23
която още живее в него. Конформистът си признава: Отклонявам се от линията, но заедно с линията.
Твърде неук е генералът за да не знае за геноцида над татарите след ВСВ, извършен от Сталин. А татарите са с български етнос, мюсюлманизирани като нашите помаци, но и задължени да се откажат от езика си и да приемат турския, или ятаган. Той във всяка своя изява показва, че е човек на Путин, а след встъпванеето му в длъжност ще бъде негов войник. Същите мисли, както на генерала пред БТВ изтряска и Пластмасовия / Радан Кънев/.
Мисля, след встъпването на генерала в длъжност, не само Лиляна Идиотова ще бъде доволна от него. А с моя коментар до сега недоволните сме само двама...
цитирай
2. 1997 - Гласовете ви не са гласът на народа
06.01.2017 21:33
demograph, planinitenabulgaria - Принадлежите на една група ругатели, които раздвижват нагласи сред обществото за незаконно спъване и сваляне на законно избран президент. Вярвате ли в демокрацията... ако знаете какво значи демокрация, де?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7962162
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол