Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.01.2017 22:36 - Какво се случва в САЩ? ТръмПутистки преврат?...
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 1482 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 01.02.2017 17:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Начинът по който Тръмп спечели изборите и подхожда към управлението на САЩ тревожно започва да наподобява на организиран от вън с вътрешно съучастие преврат.
- Не, не демократичен републикански политически поврат, а пропутински военно - екстремистки преврат...!

ТръмПутия по пътя към "deep state" подобно на Путиния или Ердогания.
https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox/159f843f038dbdd6

След като армията и спецслужбите минат в негово подчинение очаквайте всичко.
Тръмп или ще стане диктатор - пионка на Путин, или ще наблюдаваме грозен импийчмънт, който може да предизвика граждански сблъсъци с неизвестен край...да не кажа по-лошо.


...Или ще постави ушанките и леваците на мястото им.

Дано да се окажа лош пророк за първите две опции.


В редица държави от ЕС, като Унгария и България, пропутинските преврати са вече факт.
Подобни "случки" се подготвят и за Германия и Франция.

Случващото се в Западния свят започва да добива очертанията на, управлявано от Кремъл, мащабно стратегическо мероприятие на КГБ и световния цоциализъм.

То може да бъде пресечено само с
ответна, бърза и по-голяма сила.
/Демограф/
................................................................................................................................................................
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Тръмп може да загуби всичко заради секретния доклад Крайни сексуални прояви и възможност за изнудване са стъписващи и за онези, които му п uhрощаваха Щефан Корнелиус 13.01.2017,
https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox/159f843f038dbdd6

В тези времена един секретен доклад може да се окаже всичко – лъжа или разкритие, долнопробна театрална драма или анализ сред пушилката на креслива политика. Това, което е обобщено от бивш британски агент по отношение на бъдещия президент на САЩ Доналд Тръмп, в крайна сметка има потенциала да хвърли Америка в държавна криза или в последващ епизод от историята на собствено делегитимиране на страната и нейните институции.
  Кой изготви досието срещу Тръмп?

Защо трябва да се гледа сериозно на този документ, независимо от липсата на доказателства по изложеното? Защото тайните служби на САЩ го приемат сериозно. Четиримата висши началници на службите по вътрешната и външна сигурност са отишли при новоизбрания президент, за да посочат сериозността на обстановката. Службите са имали информация от половин година, а така и време да потвърдят или опровергаят обвиненията. Те избраха момент след изборите и преди поемането на поста, за да се конфронтират с Тръмп. Ето защо документът не бива незабавно да се отхвърля.

Тръмп може да загуби единствената властова база – избирателите

Естествено, че съществува възможността службите да са посегнали към необичайни средства, за да възпрат в последния  момент  саморазрушителната система „Тръмп“. Не може да се говори за липса на фантазия, още повече при анализите на американския апарат за сигурност. Но преди да се заговори за конспирации, трябва да се отчете нещо друго – точно тайните служби най-добре познават влиянието и властта на президентската институция. Ако те съзнателно биха я захвърлили в мръсотията, най-вероятно биха причинили по-големи щети, отколкото самият Тръмп.

image Непотвърденият доклад срещу Тръмп „отведе“ руските хакери в Пловдив

Отровната смесица от сексуален екстремизъм и възможност за изнудване, скрита под ушанката на руската тайна служба, ще стигне и до онези избиратели на Тръмп, които досега прощаваха на идола си всяка погрешна стъпка и словесни изхвърления. Тези избиратели са единствената властова база на Тръмп. Ако той я загуби, губи всичко. Иначе Тръмп има малцина съюзници. Те не са дори в неговата партия, нито в администрацията, американската икономика и естествено не и сред мнозинството в страната, което избра Хилъри Клинтън.  Още преди да е встъпил в длъжност, Тръмп долавя ледения дъх, който ще го срещне във Вашингтон.

От велика сила САЩ бързо могат да се превърнат в посмешище

Така, както по време на предизборната битка Тръмп разгроми противниците си с подмолни средства, сега за него се подготвят всички мислими средства за мъчения. Заплахата от импийчмънт на Бил Клинтън заради аферата „Люински“ се е запечатала в колективната памет на политическата класа на САЩ. Тръмп не може да очаква пощада.

Тръмп не е неуязвим, както изглеждаше по време на предизборната борба. Напротив. Неговите политически сигнали в преходния период свидетелстват за липса на суверенитет и още повече за пълно отсъствие на осведоменост на политическото поприще, по законите и комплексността   на света. Тръмп няма да се ориентира в този свят, САЩ няма да се подчинят на несмилаемата логика на своя президент. Ирационални властимащи не решават проблеми, те натрупват нови. Тръмп го доказа само за осем седмици. Все някога тази грамада от лъжа, фантазия и говорилня ще рухне.

Ето защо разумни хора във Вашингтон изобщо не обмислят да се възправят срещу Тръмп с лукавство и коварство, а как да предпазят страната от сгромолясване. Нито един президент в американската история не е имал в ръцете си толкова разрушителен потенциал, както Тръмп. Никога Америка не е била толкова ранима – като глобална, иновативна, икономическа и, естествено, от гледна точка на сигурността суперсила.

Доладът с изнудващ потенциал показва колко бързо една суперсила може да се превърне в посмешище.
Какво красноречиво противоречие на това е изтичащото президентство на Барак Обама, който в продължение на осем години води страната без скандали, сериозно и добронамерено. Накрая Обама се провали заради омразата, сковала Вашингтон. Президентстването му остава недовършено, защото така поиска Конгресът. На онзи, който е вярвал, че не е възможно да се стигне до по-голяма блокада, повече разруха и омраза, Тръмп отвори нов хоризонт. В Америка нищо не е невъзможно.

 

-----

 

* Авторът завежда ресор “Външна политика” на в. “Зюддойче цайтунг”, откъдето препечатваме коментара му. Преводът е на Клуб Z.



Тагове:   преврат,   сащ,   ЦРУ,   Путин,   КГБ,   usa,   Putin,   тръмп,   trump,   dictatorship,   civil war,


Гласувай:
2


Вълнообразно


1. getmans1 - ЧовекА има две топки, едната ако я ...
14.01.2017 23:14
ЧовекА има две топки, едната ако я държи Путин дали пък в Америка няма кой да държи другата!?
Всичките тези писания са хибридни, Путин елегантно победил хАмериката, ха-ха-ха!
цитирай
2. planinitenabulgaria - Много е страшно за света това, което става в Америка.
14.01.2017 23:37
Затънали в охолство, американците затъпяха и станаха манупулируеми от страни примати, за които те хабер от понятие си няма какво става в тях. Същото важи и за страни на Европа - Австрия, Италия, Гърция, донякъде Франция и Испания, където популисти печелят популярност сред електората им от примати. Това в Америка обаче е много страшно, това е най.големият успех на Путин от идването му на власт. Той деиндустриализира Русия, разчита на природните ресурси и на въоръжанията, с които да плаши света. При такава политика той трябва да руши всичко позитивно в света, за да забави смъртта на Русия. Тази разрушително линия той води по целия свят, подмятайки ракети, неговата разрушитела дейност в България води Корнелия Нинова, която се възпротивява срещу всичко, което правителството реши. Защото така се дестабилизират Балканите, ЕС и НАТО.
Американците трябва да предотвратят идването на примата Тръмп на власт, иначе лошо. Тръмп е производно на Путин, но не е само той, в тази игра участва и ФБР. Тоз примат ще сгромоляса Америка, а това ще повлече до последици в Европа и целия свят. Същото дередже се получи и в България с човека на Путин, Радев, но бедите ще са само за нас, ще влезем отново в ЕС /Евразийския съюз/ и това ще е краят на България. Че с методите на хибридната война Путин ще постигне такива успехи никога не съм с и и помислял...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7980250
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10328
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол