Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2017 17:18 - Европа да спре кранчето на враговете си - най-после едно умно предложение
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 1949 Коментари: 5 Гласове:
2

Последна промяна: 16.03.2017 14:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Въпросът е дали Европа е толкова глупава, че финансира враговете си, коментира Манфред Вебер


image

Евроскептичните партии в страните от ЕС не бива да имат достъп до фондове на съюза. Това е предложението на Манфред Вебер, ръководител на ЕНП в ЕП.

По думите му групата е поискала от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер да предложи такива правила, че да се прекрати финансирането на евроскептични партии с еврофондове.

"Въпросът е дали Европа е толкова глупава, че финансира враговете си", каза Вебер пред репортери.

"Ройтерс" обяснява, че подобна мярка няма да е лесно да се предприеме. Законодателството, което Вебер иска от Еврокомисията - ако такова изобщо някога бъде предложено - се нуждае от одобрението на Европейския парламент и на страните членки.

Партии, които открито агитират срещу ЕС, получават щедри субсидии от съюза, защото десетки техни кандидати бяха избрани за евродепутати през 2014г.

Групата "Европа на нациите и свободите", например, е предвождана от Марин льо Пен и включва 40 депутати от Франция, Германия, Холандия, Италия и Полша. Те представляват партии като Националния фронт, Партията на свободата на Герт Вилдерс или Северната лига в Италия.

В друга група - предвожданата от Найджъл Фараж "Европа на свободата и пряката демокрация", има 42 евродепутати, включително 20 от UKIP. Тук са представители и на популистката италианска партия "Пет звезди", както и депутати от Чехия и Литва.

За да избегне критики за политическа цензура и за това как се дефинира що е евроскептична партия, Вебер казва, че силите, работещи срещу ЕС, не бива да бъдат обявявани извън закона. Но те би трябвало да приемат някои от фундаменталните принципи на съюза, ако искат да продължат да получават средствата. "Не е редно да се използват пари на данъкоплатците за онези, които искат да разрушат Европа."

"Това малко изхвърляне показва колко наистина отчаяни са еврофилите", каза лидерът на UKIP Пол Нътол. "Няма такова нещо като пари на ЕС. Това са парите на данъкоплатците и евроскептичните партии имат мандата на избирателите си, които също плащат данъци."

Евроскептицизмът се увеличава на континента и тревожи традиционните партии, включително заради перспективата антиевропейски кандидати да спечелят значителна част от гласовете на парламентарните избори в Холандия в сряда и на президентските избори във Франция през април и май. Спирането на финансовата подкрепа за тях би бил един от начините да се ограничи влиянието им, коментира "Ройтерс".
............................................................................................................................
Предложението е логично и лесно за обосноваване от правна гледна точка.
Депутатите в европарламента се избират на избори за европейски парламент - висш ръководен орган на Европейския Съюз.

Членувайки в ЕС държавите, по волята на мнозинствата на избирателите си, са създали и участват в Европейски парламент. Не евразийски, американски, руски, турски, полски или британски. Европейският парламент е създаден за да решава европейски въпроси а не анти-европейски.

Този европейски  парламент наистина се финансира от данъците на всички европейски граждани, било про или анти-европейски настроени. Но подобно на националните парламенти, данъчните постъпления се разпределят по волята на мнозинството, което е съставило правителство. Не по волята на малцинството което може и да е анти-всякакво.

След като, по волята на избирателите си, дадена страна е станала член на ЕС, средствата за издръжка на европейските структури следва да се разходват за функционирането на ЕС, не за саботирането или разрушаването му. Това е волята на европейските граждани изразена с приемането на членството на страната им в ЕС.

В този парламент, подобно на националните парламенти, не може да се допускат врагове, както в нациналните парламенти не се допускат антидържавни и антиконституционни представители и такива дебати.

Следвателно тези които кандидатстват и биват избирани да работят в европейския парламент следва да са убедени проевропейци, които са там за да работят за единството и просперитета на Съюза, страните членки и европейските граждани..

Следователно ЕС няма защо да финансира враговете си, както нациите не финансират, не допускат до парламентите си, не слушат предателските им речи, а преследват враговете си със силата на Закона..

Ако кандидати за депутати са с антиевропейски убеждения - нека да победят в изборите на страните си, да гласуват в нациналните си парламенти съответния "..екзит", да извадят страните си от Евросъюза, и да си работят срещу ЕС извън него.

Скандално е депутат в европейска структура да получава заплата за да работи срещу ЕС.. Да не говорим за разни мутри и нацисти, които се изпонавряха в европейските структури за да работят в полза на Путин и подобни, че и да ги хрантутят за това...

Тази мярка трябва да се приложи не само спрямо антиевропейски партии и депутати, но и спрямо правителствата на държавите членки на ЕС, които водят антиевропейска политика. Каква е логиката правителството на Орбан да получава европейски пари ако то води Унгария към Евразия. Да си отива в Путинския съюз и да цоца от Путин.

Предлаганата мярка не само трябва да се адмирира, но и да се прилага на национално ниво. В страни като България, например където руско-турски агенти са завладяли държавата с инструментариума на демокрацията и я унищежават. Под толерантните погледи на патриотите демократи.

Успех на Вебер и ЕНП! Такъв закон трябва да бъде приет незабавно.




Гласувай:
2


Вълнообразно


1. apostapostoloff - Тези, които не харесват ЕС,
15.03.2017 17:37
да се преселят в Русия. Там място за тях дал Господ.
цитирай
2. demograph - да се преселят в Русия. Там място за ...
15.03.2017 17:42
apostapostoloff написа:
да се преселят в Русия. Там място за тях дал Господ.

цитирай
3. demograph - Може и при Тръмп
15.03.2017 17:43
Хахаха..
цитирай
4. krumbelosvet - .
25.04.2018 19:50
.
цитирай
5. krumbelosvet - .
25.04.2018 19:50
.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7963757
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол