Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.03.2017 09:35 - Новини от гробищата. Комунизмът убива народите, които се оставят да ги яхне.
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 3511 Коментари: 13 Гласове:
4

Последна промяна: 20.03.2017 12:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Стряскащо! България е в клинична демографска смърт, страната изчезва.
И днес България ще намалее със 140 души. Защото и днес патрЕотите ще се зъбят едни други вместо да правят българи.

/Демограф - Страната България не изчезва. Изчезва българския етнос. Комунистите убиват народите които яхнат.

А картинката е стряскаща защото комунистите - руски патрЕоти се готвят да яхнат остатъците от българския народ за да го доудушат, а народецът гледа умно...
безпомощен си мисли милия, че чака реда си пред реанимацията, а комунисто-ушанките вече са го поставили на опашката за кремация..

Президент Радеееев! Политициии!....
- Това е проблемът на проблемите на българите, не проблемите на Русия, не проблемите на Нинова, не проблемите на мафията, не проблемите на Доган..!!!/

Погребваме по 50 000 българи повече, от колкото се раждат и идват годишно.

България е в клинична демографска смърт. Българите изчезват.  България изчезва.

Такова сериозно предупреждение отправи пред БНТ доц. Петър Иванов, директор на Демографския институт към БАНИ. Картината, която той очерта, е повече от стряскаща. 

"Въобще не става дума само за раждаемост", обясни той. По думите му, раждаемостта намалява с 3%. Освен това страната ни е на първо място в света по смъртност, изпреварвайки редица африкански държави.

"Отрицателният прираст е най-голям в света", каза още ученият. "Компонентите не са раждаемост и смъртност - те са емиграция, застаряване и т.н.", добави той. 

"Тези 20 страни в света, които най-бързо изчезват, от тях 19 са бивши соцстрани.

Това не може да бъде случайно - има някакъв фактор, който действа в тази посока", обясни доц. Иванов. Освен това първите 7 страни по самоубийства в света също са бивши соцстрани.

"България е на първо място по брой самоубийства", съобщи демографът. Същото важи и за опитите за самоубийства. При нас "успеваемостта" е най-висока - един на всеки три опита завършва със смърт. За сравнение, средната цифра за Европа е 1:7.

Проф. Иванов обясни също, че има огромни разлики в смъртността у нас в зависимост от регионите. Най-ниска тя е в София, а най-висока в бедните населени места като тези в Северозапада, например. "Разликата е заради качеството на живот", посочи той.

"Въпросът е екзистенциален за България, България изчезва", предупреди ученият. По думите му, според чужди доклади,

след 1944 са избити 6% от населението на България - носители на качествен генофонд, учени, общественици, интелектуалци.

Според проф. Иванов, НСИ крие броя на циганите и казва, че са 300 000 - те просто изчезват. "Истината е, че циганите се увеличават на всеки 20 години с 2 пъти", обясни той.

"БАН получиха задача от Калфин да поправят демографската стратегия на България. И те я "поправиха", добави той. "Ясно е, че българският етнос изчезва. Хората със сини очи изчезват. Няма да има хора с руси коси, освен блондинките", предупреди той.

На въпрос "На кого принадлежи бъдещето" професорът отговори: "Във всеки случай не на етническите българи".


plovdiv24.bg

Спасението:

Ще ви повторя трите задачи за незабавно изпълнение, за пресичане на демографската криза и за поставянето на началото на демографски възход на българския етнос:

1. Веднага, със добре защитен от атаки, но и категоричен държавен акт, да се даде българско гражданство на "външните" българи.
И то по опростена до минимум процедура, изключваща бюрократични, финансови и корупционни спънки пред желаещите.
Това ще има за резултат моментално количествено нарастване на българското население като цяло и няколко десетки или дори стотици хиляди нови заселници с българско самосъзнание. Освен множеството вътрешно и външно и вътрешно политически и икономически ползи. 

2. Незабавно стартиране и заковаване, като задължителна за всички следващи управници, на програма за ускорена "асистирана раждаемост/инвитро/ за да може, в рамките на петгодишния мандат на Радев, всичките тези сега над 200 000 български двойки в детеродна възраст и желаещи да се сдобият с деца чрез инвитро процедури, да получат нужната финансова и медицинска подкрепа, без корупцията и кражбите в момента.
Колкото и да струва това на бюджета, резултатът - по 50  000 деца допълнително всяка година, СИ СТРУВА!!! Няколко десетки блока за саниране ще почакат.

3. Незабавно преминаване към стимулиране на раждаемостта според образованието на РОДИТЕЛИТЕ! Образованите, раждат и отглеждат образовани.
Образованите не стоят безработни. Образованите не създават престъпници и лентяи. Образованите плащат данъци, необразованите изсмукват данъци и помощи. Образованите са гаранция за бъдещето на нацията и държавата, а необразованите са кошмарът пред България.




Гласувай:
4


Вълнообразно


1. 1997 - Уговорка
20.03.2017 09:41
Като вземем предвид дейността на ККП по ограничаване демографския бум, да им благодарим, че иначе след 50 г. земята щеше да е само от комунистчета.
Благодарим ти, другарю Си!
Ако бяхме останали социалистическа можеше да станем 10 млн., но ни нагази мечка.
цитирай
2. vencivaleri1951 - Нещо сметките не излизат демографе
20.03.2017 09:50
Докато комунистите "дирижираха оркестъра" броят на населението в татковината ни нарасна от към 6,5млн на 9 .9. 44та до повече от 9 млн през 85та.

По точното определение е , че при преминаване към див капитализъм демографската картина в страната стана катастрофална.

Защото ако говорим за комунистически страни то такива като Китай и Виетнам, които въобще не се притесняват от демографски срив, а взимат мерки за контрол на раждаемостта.

Човекът макар и /не/мислещо животно се подчинява на основни природни закони и обстоятелства. Когато условията са живот са добри и популацията и смъртността са в приемливи граници. Нарушат ли се- смъртност, миграция, мутация се увеличават и "демографи" печатат "червени книги"
цитирай
3. demograph - С ботове, които повтарят коминруски мантри няма спасение
20.03.2017 11:30
Демографската смърт на българите бе програмирана с идването на руските комунинтернационалисти на власт на 09.09.44г.
Те избиха 6% от най продуктивната и плодовита част от българския етнос. Те унищожиха българското сели, където семействата бяха с пк 7-8 деца. Те набутаха оцекелите в панелките къдети и да искаш не можеш отгледа повече от две деца. Те накараха жените да работят като хамали вместо да раждат и гледат деца. Те отнеха доходите на българите като ги изравниха с циганите. Те отнеха надеждата че децата ще живеят по добре. Те унищожиха вярата в бог и смисъла на живота-да продължиш рода. Те заграбиха властта след промените и напъдиха в чужбина несъгласните с комунистическата мафия. Те имитираха "злата демокрация" и отвратиха българите от България. Те продадоха вличко на муТРуските и окрадоха народа. Те подмениха държавността с корупция до отчаяние. Те пропъждат всеки който опита да печели сам и да създава деца. Те продадоха Макеьония и българите в чужбина. Те изсмукват еврофондовете и бюджета и изнасят в чужбина печалбите. Те опростачиха българите с тоталното налагане на курвенски морал и лъжи. Те превърнаха националните светини в тор за охранване на ялови русофили като Доган и цоциалните олигарси. Те! Те подменят вота на българите с манипулации и псевдопартийни уговорки. Те държат българите на дъното на световните лоши кладации, за да има менторът им Путин лошия пример на пропаднала държава която е избрала свободата. Те управляват и защитават корупцията която е инструмент за изтребване на всеки народ. Те поддържат и хранят етническите съперници на българите-циганите и турците- за да ги ползват като електорат срещу всеки опит на българите да отхвърлят комунтруската им власт.
Нима други са на власт от 44г. до сега.? Те се сменят едни други в циркове наричани избори.
Те затлъстяха от кражби на народа си и го докараха до демографска анорексия. Ръста на населението по тяхното време беше остатъчен ефект от бума на раждаемостта на българите в годините преди тях!!!
цитирай
4. demograph - Глупаците отгледани от комунруските ще ликвидират българите
20.03.2017 11:34
Събудете се бе тъпчовци. Толкоз ли не можете да се усетите когато в лъжат в очите и бъркат в джобовете!...
цитирай
5. vencivaleri1951 - Това сме го слушали...
20.03.2017 12:37
Кажи нещо за статистиката. На 9ти септември-6,5млн-на 10ноември над 9. Да раждали са жените по 8, 9 деца и са си отивали под 40 години -така е и днес в мюсюлманските държави. При нас проблемът е , не че не се раждат деца, а че се раждат не в България или малко поотраснали децата напускат страната. Така е и във всички постсоциалистически страни защото се зароди капитализъм от 17, 18 век. Може ли да имаш деца когато заплатата е под жизнения минимум за един човек. Точно за това младите българи раждат деца навън или отвеждат там зецата си.
И когато говориш за минало незабравимо от преди 9ти ще ти припомня , чеблизо 40 % от домакинствата нямаха тоалетна. Не в къщата-въобще нямаха. Че над 70% нямаха вода в дома , а канализация над 80%. 40% от къщите бяха "плетарки"-не знам дали знаеш какво значи това. Ще обясня-къщи от плет, кал примесена за изолация и лепило с говежда тор. Неграмотно население над 70%. Точно за това се строеха панелки-за скорост при изграждането , а не за икономия. Всеки запознат със строителството знае, че себестойността на панелното строителство е по висока/да не се бърка с пазарната цена/ защото това е много енергоемко строителство. Впрочем панелът не е соц иновация , а на Запада. ДК1 например работеше с френска линия. Друг е въпросът, че вътрешната архитектура ние я побългарихме и нацвъкахме маломерни жилища, но то беше защото нямаше материална база, а и София например бе пострадала жестоко от бомбардировките. Няма да ти припомням коя срина столицата ни.
Така че драги демографе можеш да си тролиш колкото душа иска или колкото парички ти дадът/защото ако правиш катадневно тази" продукция" безплатно си за лечение приятелю/, но влагай и малко познания , а не клишета. Има статистика и не само българска. Вземи тези например на МОТ/международна организация на труда/ или СЗО/световна здравна организация/ и чети. Там има и за жизнено равнище, и стандарт, и раждаемост, и смъртност, и миграционни процеси ... Изследванията са за повече от век.
цитирай
6. apostapostoloff - БСП ще ни спаси! Ето как:
20.03.2017 13:58
Изпълнителното бюро на БСП е взело решение да се пребори с демогарфската криза чрез налагането на най- крути мерки. След като БСП вземе властта, правителството на Корнелия Нинова ще промени Наказателния кодекс и ще създаде законова рамка за преследване и наказние на хомосексуалните прояви. При това кабинетът Нинова ще се опира на стария наказателен закон от 1951 г. Неговият член 176 предвиждаше следното:



“За полово сношение или полово удовлетворение между лица от еднакъв пол наказанието е лишаване от свобода до 3 години. Ако това е извършено чрез насилие или чрез използване положение на зависимост, виновният се наказва с лишаване от свобода от 2 до 5 години.”



Възможно е обаче да бъде въведен по- мекият член 157 (1) от 1968 година:



„Който извърши полово сношение или действие на полово удовлетворение с лице от същия пол, като употреби за това сила или заплашване или използва положение на зависимост или надзор, както и с лице, лишено от възможност за самоотбрана, се наказва с лишаване от свобода от една до пет години, както и с обществено порицание.“



Не по- малки ще са наказанията и за организаторите и участниците в така наречените гей- паради. Предвижда се също така всички отявлени хомосексуалисти и лесбийки да се водят на отчет.



По този начин нашата младеж ще бъде избавена от морално- битовото разложение, царящо в Европейския съюз и ще бъде тласнато в правилната посока- повишаване на раждаемостта и преодоляване на демографската катастрофа. Така само след 4 години населението на България отново ще е 9 милиона!
цитирай
7. get - @1. 1997 @ 2. vencivaleri1951 - Альо-о-о другариата ... наместо да пустословите, вземете ...
20.03.2017 14:50
... да прочетете докладите от конгресите и пленумите си ??

- Прираста след "Девети септември" се дължеше на това население и този стопански бит ... Който вие в Конгресните си партийни документи се КЪЛНЯХТЕ ДА РАЗРУШИТЕ!

- Първо "социализЪма" победи селото - сещате ли, кога отчетохте това?
- Второ - за сметка на "селото", започнахте да изграждате промишлено БЕЗУМНАТА България ... и дотолкова я "интензифицирахте" и научно "въоръжихте", че ВОЖДА ВИ(на вас партийните индианци) в КРАЯ НА 80-ТЕ отчете, че всеки ВЛОЖЕН лев за интензификация на промишлеността И в научно-развойна или проектна дейност НЯМА РЕАЛНА ВЪЗРАЩАЕМОСТ ... поради което заговори, че е по-изгодно да изнася капитал в бурно развиващите се западни икономики - от тогава датира ... знаете ли какво ... това, което доведе до смъртта на "демократа" Илко Ескенази?
- Трето - след като бе унищожено СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО за сметка на промишлеността ... започна процеса на УРБАНИЗАЦИЯ - тоест мигриране на СЕЛСКО НАСЕЛЕНИЕ В ГРАДА ... и почнахте от селяни да правим пролетарий ... Е няма лошо ... Но от ТОГАВА ПОЧНАХА ПРОЦЕСИ ПО НАМАЛЯВАНЕ РАЖДАЕМОСТТА - та бе измислен "ергенски данък".
- Но и ергенският данък не помогна достатъчно ... та за 1 300-га годишнината, ВОЖДА ВЗЕ ТА ВНЕСЕ ЧУЖДИ ГРАЖДАНИ (единоплеменни ?) - Знаете ли за Какво ви обяснявам ДРУГАРИ-индианци верни следовници на "светлото социалистическо бъдеще" ... Ако не се сещате, да ви обясня, че ЗАМФИР(римско:) е синонимно на българското ЖИВКО ... Айде сетите се за какви "роднини на вожда" намеквам ... тоест КАК ВОЖДА НИ НАТРЕСЕ ДА МЪТИМ ЧУЖДИ ЯЙЦА ... в лицето на мургавите си роднини - които дойдоха за да закръглят цифрата "9-т" СИМВОЛ НА ПЛОДЯЩИТЕ СЕ ПОД МЪДРОТО И ТОПЛО РЪКОВОДСТВО НА ПАРТИЯТА българи ... От тогава датира и РИМСКИЯТ ПРОБЛЕМ!?
С допълнението - това, не го пиша на база НАИЗУСТЕНИ ИЛИ ПРОЧЕТЕНИ а на база лично КОНСТАТИРАНИ И ПРЕЖИВЕНИ НЕЩА - Като служител на МВР срещащ се всеки ден с "демографията" на България!

- Аман от партийни-индианци!!!
цитирай
8. vencivaleri1951 - " АльОооо демократариата....
20.03.2017 19:53
. .


Чели сме отчетите по пленумите и конгресите-коментаторът не ги е чел след като говори, че селското стопанство било унищожено. Въпреки , че няма да бъде коректно/заради торовете и заради съвременните практики по селекцията в растениевъдство и животновъдство/ , но пак ще се опра на статистиката. През 80те години добивът от личното стопанство само е съизмерим с общия добив в края на 30те години на миналия век. Единствено има отстъпление в овцевъдството и козевъдството. Първото е заради погрешно коопериране на планинското скотовъдство-каракачаните. Козите правилно се намалиха в планинските райони заради горите.

Статистически може да се направи сравнение и с днешното състояние. Брутният продукт през 85та година се разпределя като относителен дял по следния начин.
Производство в т ч и строителство над 60%.селско стопанство 33-34%, услуги около 6%
Статистика за 20015 година. Производство в т ч строителство около 21%, селско стопанство под 5% и услуги около 74%

Съгласно бюлетините на МОТ/седалището е Женева/ през 80те години България заема в различните години от 25то до 31во място в света по жизнено равнище. Това е веднага след Западна Европа, Северна Америка, Австралия, Япония...Вървим в пакет със соц страните, като безспорен лидер в тази група е единствено Чехословакия. Зад нас са страни като Португалия, Гърция, Турция, Кипър. България е световна марка в зеленчукопроизводството/нетен лидер в производството на домати например/, култура, спорт, винопроизводство , тютюни...Нямаше уважаваща се световна сцена без български певец или музикант...
Сега в бюлетините на МОТ сме съизмерими с изоставащите страни в третия свят. България според експертите на организация е страна в риск с над 50% от населението застрашено от постоянна бедност

И това си го направихме сами-не е имало нито война, нито природен катаклизъм .
Давиме се всяка пролет и есен, пали ме се всяка година щом температурата надвиши 30%
И няма как да е иначе щом лидери са ни Станишев, Борисов, Цачева..
цитирай
9. get - Альо-о, другариата ... :(((( .... учещ за живота на българският селянин от ПАРТИЙНИ публикации?
20.03.2017 20:32
Вероятно поради такива, като Вас през социализма се разказваше вица за "Колко вида лъжа има"? Ако продължавате да нахалствате ще ме принудите да го разкажа, а й отделно ДА ПРИПОМНЯ - КОЛКО стотинки(!) СЕ ЗАПАЩАШЕ ЗА "трудо-ден" в селското стопанство?

Отделно ще ме накарате да ви дам цитат от партийният орган "Правда" в който се казваше, че 1976 последната е ПОСЛЕДНАТА УСПЕШНО ПРИКЛЮЧИЛА с положителен икономически резултат ГОДИНА за съветското "народно" стопанство? А това бе в резултат рестриктивната политика на страните от ОПЕК които ВДИГНАХА В ПЪТИ ЦЕНИТЕ НА СУРОВИЯТ НЕФТ ... в отговор на Войната от Йом Кипур(Съден ден - за незнаещите!) когато предадената от СССР коалиция на арабски държави бе победена от Израел! Като при тази война, евреите демонстрираха НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТТА НА СЪВЕТСКАТА ГВОЕННА ДОКТРИНА - знаеш ли как стана това?

Но какво ли да обяснявам ... по-добре изгледате филма ни, "Женско царство" в което малко или много СЕ ЗАГАТВА ИСТИНАТА В ПОДКРЕПА ТОВА КОЕТО КАЗВАМ? ... КОЯТО Е ЯВНО НЕИЗВЕСТНА НА ВАС И ПОДОБНИТЕ НА ВАС "кабинетни" мислители ... представители на НОМЕНКЛАТУРНАТА ПАРТИЙНА-АРИСТОКРАЦИЯ И СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПРОПАГАНДА?!

П.П.
Както казват руснаците явно "трудно ви сгрява чайника" - така че, вземете прочетете в партийните документи ... на Кой конгрес в тезисите СЕ ГОВОРИ ЗА ПОБЕДИЛ СОЦИАЛИЗЪМ В СЕЛОТО? Е, щом имаме ПОбЕДА :((( - Ерго, от това следва да има и ПОБЕДЕН? Такъв стана "буржоазно-стихийният" селски производител ПО-БЕДЕН, след като го вкарахте в "социлистическия-кибуц" наречен ТКЗС!?
С това ПРЕЧУПИХТЕ НЕ САМО СОЦИАЛНИЯ а и ДЕМОГРАФСКИ ГРЪБНАК ... на народа Български превръщайки го от СВОБОДНИ СТОПАНИ, в аргати( в тази връзка Виж: АНГАРИЯ - б.м.) на ДЪРЖАВНИЯТ КАПИТАЛИЗЪМ синонимен с "недвусмисленото", като ОКСЮМОРОН понятие: "СОЦИАЛИЗЪМ"!!?

Ще завърша с опит за Обобщение, по Алексис дьо Токвил:
"Който търси в свободата нещо по-различно от самата нея - той заживява в създаденото от самият себе си РОБСТВО."!
Това е присъщо за хората НЕОСВОБОДИЛИ СЕ ОТ "СОЦИАЛИЗъМА" в мисленето!?
цитирай
10. vencivaleri1951 - Г-ине, жо....Какво имате против статистиката , отчетите и анализите на организация като МОТ например?
20.03.2017 22:20
[quote=get]Вероятно поради такива, като Вас през социализма се разказваше вица за "Колко вида лъжа има"? Ако продължавате да нахалствате ще ме принудите да го разкажа, а й отделно ДА ПРИПОМНЯ - КОЛКО стотинки(!) СЕ ЗАПАЩАШЕ ЗА "трудо-ден" в селското стопанство?

Отделно ще ме накарате да ви дам цитат от партийният орган "Правда" в който се казваше, че 1976 последната е ПОСЛЕДНАТА УСПЕШНО ПРИКЛЮЧИЛА с положителен икономически резултат ГОДИНА за съветското "народно" стопанство? А това бе в резултат рестриктивната политика на страните от ОПЕК които ВДИГНАХА В ПЪТИ ЦЕНИТЕ НА СУРОВИЯТ НЕФТ ... в отговор на Войната от Йом Кипур(Съден ден - за незнаещите!) когато предадената от СССР коалиция на арабски държави бе победена от Израел! Като при тази война, евреите демонстрираха НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТТА НА СЪВЕТСКАТА ГВОЕННА ДОКТРИНА - знаеш ли как стана това?

Но какво ли да обяснявам ... по-добре изгледате филма ни, "Женско царство" в което малко или много СЕ ЗАГАТВА ИСТИНАТА В ПОДКРЕПА ТОВА КОЕТО КАЗВАМ? ... КОЯТО Е ЯВНО НЕИЗВЕСТНА НА ВАС И ПОДОБНИТЕ НА ВАС "кабинетни" мислители ... представители на НОМЕНКЛАТУРНАТА ПАРТИЙНА-АРИСТОКРАЦИЯ И СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПРОПАГАНДА?!

П.П.
Както казват руснаците явно "трудно ви сгрява чайника" - така че, вземете прочетете в партийните документи ... на Кой конгрес в тезисите СЕ ГОВОРИ ЗА ПОБЕДИЛ СОЦИАЛИЗЪМ В СЕЛОТО? Е, щом имаме ПОбЕДА :((( - Ерго, от т

Говорете по същество , ако има какво да кажете. Посочвам Ви цифри, класации, мнение на неангажирани и водещи специалисти, а Вие ми излизате с клишетата на онези брадатковци с пуловерчетата от 90те които вече никой не помни. Не е лошо да разберете че фалцета и грубостта не са аргумент, а алиби на необразования и неправия. Бъдете здрав и Честита пролет!
цитирай
11. get - Съжалявам че отново ще ви обидя, повтаряйки ви ...?
21.03.2017 01:04
... явно "трудно ви сгрява чайника" !

- Наместо да ми размахвате като "свето писание" статистиката на Международната организация по труда от време : През социализЪма и след Великата криминална революция ИЗВЪРШЕНА от РЕВОЛЮЦИОНЕРИ със същата алчно-червена същност, като вашата!
Вземете потърсете данни на МОТ, на която Бългрия е член още 1920 г. За това - какво ЗАВАРИХА на 9.IX.1944 г. СЛЕЗЛИТЕ ОТ БАЛКАНА СЛУГИ НЕ НАРОДА а на ФИНАНСОВИЯТ ИНТЕРНЦИОНАЛ какъвто се явявате и вие славчо-ТРЪНСКИ партизанино?
Защото България, към сакралната за такива, като вас дата, Е ПРОСПЕРИРАЩА ДЪРЖАВА с КОНВЕРТИРУЕМА ВАЛУТА а самата тя заемаща между ШЕСТО-ОСМО място измежду ЕВРОПЕЙСКИТЕ СТРАНИ по своето икономическо развитие.
Отделно над 70% от трудово заетите се явяваха СРЕДНА КЛАСА а с това и на обезпечени и уверени в бъдещето а от там БЕЗ СТРАХ ДА ИМАТ И ОТГЛЕЖДАТ МНОГО ДЕЦА, хора!

Тези същите СРЕДНИ И РАЗЧИТАЩИ НА СОБСТВЕНОСТТА СИ НА СРЕДСТВАТА ЗА ПРОИЗВОДСВО плюс КАДЪРНОСТ, ЧОВЕЦИ, вие с идиотският по същността и поради извратеността на съветският болшевизъм ... строй, ОБЪРНАХТЕ НА БЕЗПРАВНИ ПАРИИ ... безволни изпълнители на тъпите ви ПЕТИЛЕТКИ, поради създаваните диспропорции ... а това поради волунтаризма ПОРАДИ незачитане елементарния икономически принцип: търсене - предлагане?
Както веднъж на "девети" така и през, ДЕСЕТИ НОЕМВРИ ПО ЗАРЪКА НА МОСКВА отново ОГРАБИХТЕ народа Български!!
На последното вече като зрял и съзнателен човек СЪМ ЛИЧЕН СВИДЕТЕЛ!
Така че, не ми приказвайте байки, както казват руснаците от чийто челен опит черпехте при ПРЕСТЪПНАТА ВИ(!) ПРЕВАТИЗАЦИЯ ... отново по ленински почин, в модерен вариант звучащ: Доокради ограбеният (бих допълнил) нещастен български народ!

След като ви казах тези горчиви откровения ... ми е тягостно някак на вас по произход съотечественика ми(забравил че е такъв) да ви пожелавам "приятна" пролет!
Защото пожелания се правят с добро и открито сърце - а как да имам такова спрямо вас и подобните ви?!
цитирай
12. vencivaleri1951 - Няма как да ми "сгрява чайникЪт", след като съм със самовар:)))
21.03.2017 11:04
get написа:
... явно "трудно ви сгрява чайника" !

- Наместо да ми размахвате като "свето писание" с!

Ама Вие наистина ли вярвате за "силният български лев: на 8ми септември 1944г и проспериращата икономика!?
Ще припомня само , че България от 42ра е на купони. Ще добавя , че България е победена страна във войната и че икономиката и извън селското стопанство е обвързана с Германия близо 80%. Банковия капитал в основната си част е германски. Тоест българският лев де факто е свързан с марката. И понеже явно бягате от цифрите Ви препоръчвам да почетете или си припомните Ремарк/щото поне се надявам че към художествената литература имате повече влечение отколкото към "точния изказ" на математиката и статистиката/ и да се запознаете какво струва германската паричка по време и след войната. Точно толкова чини и нашето левче.
И ако наистина си чел бюлетините на МОТ от онова време, как си пропуснал да проумееш цифрите, та говориш подобни нелепици. Не сте ли наясно за количеството пари в тези години у населението. Впрочем каква част от населението извършва предимно стоково-парични действия като близо 80% от населението използва парите силно ограничено. Дори попълването на фиска не се извършва с разплащане от болшинството домакинства , а с натурални сборове-наряди. И това е така защото в по голямата си част населението изпитва трайна липса или силен недостиг на парични средства. И днес българският лев е конвертируем, но значи ли , че е силен? Хайде да излезем от валутния борд и да видим какво ще се случи. Същото е и тогава-силен е левът колкото е силна марката. А с марката на 9ти септември можеш за милиард марки да си купиш кутия кибрит- по Ремарк. Не е без значение и фактът, че на България до голяма степен са опростени репарациите/плащаме единствено на Гърция и то в силно намален размер от присъденото, а Русия и Югославия ни опрощават изцяло/ именно поради факта , че сме в невъзможност да се разплатим поради фалит и недействаща икономика. Ето това наследява правителството на ОФ на 9ти септември
цитирай
13. get - @12. vencivaleri1951 - Отново безуспешни ... ?
23.03.2017 07:56
Не ви говоря ЗА ВОЕННОВРЕМЕННАТА И НЕПОСРЕДСТВЕНО след ВСВ ... ?

- Говоря ви за времето ПРЕДИ СССР в СЪУЧАСТИЕ с ХИТЛЕРОВИЯТ "ТРЕТИ РАЙХ" ДА НИ НАБУТАТ в нежеланата от Царство България война ... в тази връзка може да потърсите в дипломатическите протоколи Кога цар Борис казва първо НАЙН а после НЕТ на предложенията да се включим в ТРОЙНИЯТ СЪЮЗ? Но за това някакси избягвате да се сещате ЗАЩОТО КЪМ НЕГО ВРЕМЕ БОЛШЕВИЗМА И ХИТЛЕРИЗМА БЯХА СЪЮЗНИЦИ!!?
Вече от след това имаме иконом. споразумение "нойбахер" с всички последствия ... но отново ПОДЧЕРТАВАМ ТОВА СТАВА В РЕЗУЛТАТ ДИКТАТА НА СЪЮЗНИЧКИТЕ СССР и Германия(на Хитлер) - В СЪУЧАСТИЕ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ!!
А относно отмяната на конвертируемостта на лева(ни) - Защо не ни припомните КОИ БЯХА ИСТИНСКИТЕ ПРИЧИНИ ЗА ... Процеса срещу Тр. Костов и "престъпната" му банда?!
Прав сте като определяте главата си на "самовар" но като гледам упоритата резистентност на същата ... по-скоро бях я оприличил на снарядо-устойчивостта на тежкият танка КВ-1 ... срещу аргументите и фактите по въпроса :))))?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7961752
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол