Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2017 11:13 - Проруският преврат е днес. Ще успее ли?
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 1834 Коментари: 4 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Мълчанието на агнетата

Ценните указания на Кремъл се изпълняват буквално точка по точка в България

Илиян Василев

Писах преди време, че тези избори и изобщо избори - при сегашната система и правила - не решават нищо, защото тези, които ще попаднат в Парламента не могат да правят реформи, а тези, които могат да правят реформи - няма да спечелят депутатски места.
Представителната демокрация и институциите не функционират, защото има тотално разминаване между продукта на изборите и скалите на приоритети и интереси на мнозинството хора, които искат корумпираните да влязат в затвора, реформите във всички системи да позволят развитието да генерира справедливо богатство и неговото разпределение. 

Много неща знаехме, но това, което излезе като статия в Уол Стрийт Джърнъл - вероятно най-авторитетното американско издание, надмина всички очаквания.

Знаех и съм писал за операция "Решетников" и за нейните отделни етапи, за целите, за изпълнителите. Но никога не съм предполагал, че неистовото желание на новия лидер на БСП да влезе във властта "на всяка цена" ще я отведе до такива граници на национално предателство. 
Разбира се в БСП нямат друг ход, освен да отричат изцяло и на едро за участието им в изпълнението на плана на Кремъл. Както Нинова отричаше за

срещата с Решетников 

Дори когато се стига до гротеската някакъв пишман говорител на "новите", с основен стаж в "Дума" да твърди, че излязлото в Уол Стрийт Джърнъл е българска работа и не отразява западните стандарти на журналистика!?.

Това са стандартите му на възприятия - тези от вестник Дума - това и говори. Нищо, че под статията в WSJ има поне три други имена на авторитетни журналисти, нищо, че извън всякакво съмнение статията покрива толкова много различни аспекта и сюжета, че е изключено да бъде експромп. 
Всички факти са проверени, защото за разлика от обединяващия ги кръг "А-спекто", всяка дума в тази статия е минала през критичния поглед на "правния отдел" на WSJ, за да бъде сигурно, че вестникът е защитен срещу бъдещи съдебни претенции за невярно съдържание.
Статията разкрива мащабна картина на корупция и опит за тотална подмяна на ценности и стандарти на морал в политиката.

Най-важното разкритие - за този 30-страничен таен стратегически документ, който е връчен на Нинова, е направено с помощта на нашите контраразузнавателни служби.

Значи имаме хора, които защитават страната си, но тези служители, разкрили операцията на руските тайни служби, просто са нямали никакъв шанс да видят действие в резултат на своята разработка.

Началниците им, които са получили достъп до този документ, просто не са пожелали да работят с тази взривна информация. Със сигурност знаем, по силата на подчинеността в ДАНС, че тази информация е била предоставена на топ ръководителите в държавата, на прокуратурата, но от това не са произтекли никакви последствия. 

Най-вероятно защото веднага след това е трябвало да последва

изгонване на хората,

които са връчили този стратегически наръчник на Нинова, както и мащабно разследване за държавна измяна и намеса във вътрешните работи, което на практика би лишило БСП от реални шансове за добро представяне в Парламента. 

Това, че Нинова се е съгласила изобщо да получи този документ, означава, че го е очаквала, защото нали не си представяте как някой случаен посетител влиза от улицата и ви връчва наръчник, по който следващите месеци ще се ръководите, без това да е част от по-голяма и предварително договорена схема.

По-голяма част от действията на Нинова и нейния екип по тази следа попадат под най-тежките квалификации по Наказателния кодекс.
Сделката като схема изглежда проста - Русия помага на БСП да спечели изборите, а БСП поема ангажимент да извърши определени действия в нейна полза.

Не е нужно да спекулираме особено, защото възприетите публични позиции по време на кампанията покриват изцяло основни точки в стратегическия документ, които се посочват в статията на WSJ - и играта на социологическите агенции, които финансираха всички изследвания "със свои средства" и накрая се сетиха, два дни преди изборите да дадат по-реални проценти на подкрепата на БСП. И фейк новините, и особеното агресиране с теми от кухнята на Кремъл, като свалянето на санкциите срещу Русия, СЕТА, и интересуващите ги енергийни проекти. Но това е публичната или видима част.

Мога с голяма доза увереност да направя "просветена" догадка, че са поети и ангажименти към Москва и по отношение на конкретни политики и инициативи по време на българското председателство на Европейския съюз. Именно в тази посока бяха предупрежденията на президента Плевнелиев преди да напусне поста.

Това, че Решетников отрича, че неговите хора са предавали подобен документ, не означава нищо - той отричаше и за ролята с неуспелия атентат в Черна гора, а спешната визита на Патрушев в Белград, за да оправи кашата, доведоха до неговото форсирано изпращане в пенсията в началото на ноември. Това е и стандартна реакция на професионална руска разведка, която отрича категорично и напълно, докато дойде помощ от Центъра.
Многократно предупреждавах, че има безпрецедентна и мащабна руска намеса в изборите, при това много по-гротескна от всеки друг път и нейния пик е предвиден за самите избори. Но за стратегическия документ - наръчник, нямаше да узнаем нищо, ако не беше американският вестник.
Самият факт, че WSJ се осмелява конкретно да се позове на този документ и на "пет източника", означава, че той има достъп до него, който може да му послужи, ако нещата опрат до съд, т.е ако, примерно, Нинова и БСП кажат, че изнесеното не отговаря на истината, цели тяхната дискредитация и си потърсят правата в съд. Да, но знаят, че подобен документ има и че ударът върху репутацията на БСП, и върху цялата верига от Москва до София може да бъде съкрушителен. Включително да се стигне до забрана на партията.

Съгласуваната с Москва реакция на Нинова и институциите /в забележителен синхрон/ засега е да се отрича всичко и напълно. По почина на Ахмед Доган, който отрече очевидното, т.е. че писал и изпращал писмо на Ердоган.

От гледна точка на анализатора, има достатъчно косвени доказателства за съществуването на такъв стратегически наръчник за изборите - защото ако погледнете в ретроспекция,

ценните указания на Кремъл се изпълняват буквално точка по точка

Самият Бойко Борисов непряко потвърди за наличието на подобен документ.

Ние знаехме, при това със сигурност, че мащабната операция на Русия в България за подмяна на управлението и на елита е в ход, поне от по-видимата й част в края на месец февруари, когато Решетников излага първите си искания пред лидерите на българските партии. Смяната на Миков с Нинова също е част от тази операция, защото е сметнат за не достатъчно амбициозен, агресивен и най-вече лоялен. 
След това идват събитията през юни, при посещението й в Москва заедно с Първанов. 

Тогава беше дадена и командата за усмиряването на Сидеров и за обединението на Патриотите, за да може да мобилизира и обедини максимално националистическия вот, който винаги е бил резерв на проруските сили. В него е и двойната гаранция - Патриоти и ДПС, като скрит партньор на БСП във властта. 

Познавам добре методите на действия на руските съветници по избирните компании - тези които са написали наръчника на Нинова, са наети от службите им експерти. Те не са типични разузнавачи, но вече са се специализирали като експерти по хибридни войни, които се използват от Кремъл за избори в самата Русия.  Както в българския казус, така и във всички други те винаги имат местни партньори.

Не случайно в този контекст се активираха и Кънчо Стойчев и Андрей Райчев, и последва фейкът с Галъп Интернашънъл и истинския Галъп. 

Тези хора действат професионално - първо пускат "новината" във второстепенни сайтове, която след това се подема от основните медии, когато е нужно и в Русия, и така се активира цяла мрежа от свързани политици, медии, социологически агенции, партии, НПО - които работят в синхрон.
Такава бе схемата и с "новината", която второстепен сайт в България пусна - че сме поканили Ердоган на 3 март миналата година, след което беше подет от други сайтове, включително в Русия.

Вероятно няма да научите - но в България има постоянно присъствие от руски експерти или проруски български свръзки - които изпълняват функция много близка до тази на едновремешните

комисари, чиято цел е да получават информация,

да осъществяват текущ надзор и дават съвети. Има ги и към повечето ключови институции. 

Това прозира и в реакцията на "отговорните фактори" към статията в WSJ, която е скандал без прецедент в съвременната ни история. Забележете, всички те са предупредени от самия вестник, като им е дадена възможност да опровергаят съдържанието и да дадат своята версия. Но са избрали да мълчат, координирано.

За да не остане и сянка от съмнение - миг преди публикацията, когато българските институции са знаели, че ще излезе подобна статия - всички в хора започнаха да повтарят мантрата - "няма руска намеса в българските избори", "няма руска заплаха за България".
Сякаш за да докажат на Москва своята лоялност.

Не зная какво ще стане на тези избори, но след тази статия в WSJ България загуби много приятели на Запад. И отговорността за това не е на "омразните соросоиди или грантаджии", а на заговорниците, които бяха хванати "на местопрестъплението" с димящи пистолети.



Гласувай:
7


Вълнообразно


1. alchemist - Ако семейството ми не беше беляз...
26.03.2017 11:43
Ако семейството ми не беше белязано(предимно финансово) от комунизма и не изпитвах леко отрицателни чувства към руснаците(предимно като преносители на комунизма, след 9-ти). Благодарение на такива блудкави статии и фейкдемокрацията, щях да стана комунист и русофил, въпреки че тези две неща са взаимно изключващи се.
цитирай
2. apostapostoloff - Социализъм, ама на най!
26.03.2017 20:41
Ама много е готин Бойко, беееее! Страхотен е! Мъж, та дрънка!

Как само им го нафърфорчи! Натутурузи им го целия. Барабар с макарите. Направо им скъса г@за!

Разплака им фамилията. Разката им дръндара лелин. Скри им шайбата. Разказа им играта. Бръкна им в организма. Навря ги в кучи г@з. Ошашави ги!

Българите съзряха и поумняха. На тези избори България гласува ЗА цивилизована Европа. България гласува ЗА принадлежност към най- мощната военна машина в човешката история. България гласува за сигурност, прогрес и просперитет.

Обратната страна на медала е тази: българите казаха НЕ на реакцията. Българите казаха НЕ на изостаналата и западнала азиатска Русия.

цитирай
3. bojil - Проруския преврат те ще опитат да го ...
28.03.2017 16:45
Проруския преврат те ще опитат да го направят в парламента,като прецакат Бойко. Ако това не стане- тогава бандата на Славо Трафунов ще се намеси.
цитирай
4. krumbelosvet - .
03.04.2017 06:59
.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7939569
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10297
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол