Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.05.2017 18:57 - Вкарват ни насила в Еврозоната, после правим „евроармия“ и край с България… http://bultimes.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 820 Коментари: 0 Гласове:
0



Вкарват ни насила в Еврозоната, после правим „евроармия“ и край с България… Публикувано на 24.05.2017 в България
image image image

Европейската комисия ще представи следващата седмица предложение, което ще направи примамливо приемането на единната валута за всички страни от съюза, които все още са извън еврозоната. Това съобщи в Брюксел еврокомисарят по икономическите въпроси Пиер Московиси, цитиран от в-к „Дневник“.

Според „Ройтерс“ това е част от усилията да бъде сплотена преди началото на преговорите за Брекзит групата ЕС-27 – държавите, които ще останат след напускането на Великобритания.

Агенцията допълва, че предложението ще се съдържа в очертаването на бъдещето на еврозоната. То ще е част от по-широк план на Еврокомисията за реформиране на съюза след Брекзит и сред прилив на евроскептични настроения.

Всъщност обаче, реалната цел е очевидна – имперско строителство. Еврозоната фактически поробва всичките и членове, като превръща спестяванията на населението в заложник. Ако някой тръгне да излиза, или ако поиска независимост, веднага му предизвикват банкова криза, и го оставят без пари. Доколкото единственият източник на пари е ЕЦБ, то всички държави стават зависими от нея.

Държава със собствена валута, от друга страна, е по-гъвкава. Тя би могла сама да изплати най-малкото депозитите, които са в тази валута (напр. лев), защото може сама да я емитира. Това не е задължително да предизвика инфлация, защото може да се разтегли във времето. Но ако нямаш своя валута, не можеш да печаташ пари, съответно – спестителите фалират. С това заложничество, ЕС по същество държи „за шията“ всички членки на Еврозоната. Те нямат право дори да обявят фалит, и да се очистят, което е стандартното решение на капитализма. Вместо това ги обричат на вечна агония (напр. Гърция).

image image

„Ще се опитаме да изработим рамка, която да е толкова привлекателна, че да е – както казват във филмите – „предложение, което не можеш да откажеш“. Така Московиси отговори на въпроси на журналисти за подробности за неговата инициатива „за приключване на икономическия и монетарен съюз до 2025 г.“ Според него след Брекзит икономиката на ЕС ще бъде още по-силно доминирана от еврозоната и това би трябвало да е мотив към онези извън нея да се присъединят.

Всички страни от ЕС, с изключение на Великобритания и Дания, са задължени да приемат еврото, но не е фиксиран срокът, в който те трябва да се откажат от националната си валута. Московиси изтъкна, че всяка държава трябва да се движи към единната валута със собствено темпо, както и че Еврокомисията няма нито правомощията, нито желанието да принуждава, когото и да е да направи това в определен срок. Затова той предпочита да говори за примамливи предложения, вместо за настояване за по-бързо движение към еврото.

В страните извън еврозоната общественото мнение по-често е против раздялата с националната валута. В Полша – най-голямата икономика от Източна Европа, 57% са срещу еврото, показа проучване на „Евробарометър“, публикувано през декември.

Несъгласните доминират още в Чехия, Швеция, Дания и България, докато в полза на еврото се изказват в Унгария, Хърватия и Румъния.

Сега ще ни дадат „подсладители“, за да подадем сами молба за членство. ЕС винаги така прави – окупира като го представя като твое собствено желание. Самото ни влизане в съюза беше чиста окупация и плячкосване на държавата ни, но външно изглеждаше, че ние сами се натискаме. Това става именно чрез лицемерни словесни конструкции, и чрез подкупен елит, който уж от наше име, да изпълни волята на империята.

След като приключи насилственото въвеждане на еврото, остава само създаването на единната европейска армия. След това с националните държави ще е свършено. Т.е. ще станат просто имена на провинции. / ГН




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19798523
Постинги: 44977
Коментари: 6162
Гласове: 7180
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930