Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2018 14:23 - Кой лъже за визитите на Радев и Борисов в Русия - който по начало си лъже.
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 1632 Коментари: 4 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Руснаците разпространиха със садистична наслада в руското и българското публично пространство твърденията си, че президентът Радев „се е молил на колене” да го приемат на посещение в Русия и едва ли не със сълзи на очи и тръшкане на пода е просил среща с Путин. И те, от жалост към президента на братушките, които те много обичали,  го удостоили с посещение и среща с всемогъщият Путин, без каквито и да било предварително договорени теми за разговорите и документи. Което било прецедент в дипломатическата и междудържавна практика на Русия в отношенията и с държавници на други страни.

 

С една дума, макар и България да не заслужавала, защото била натрупала много грехове пред Русия /президентът Радев по конституция, представя България пред света, все пак/ руснаците се смилили, разчувствали и макар и с досада, приели молбата и спретнали на Радев едно посещенийце и срещичка с господаря на необятната руска земя и повелител на света Владимир Путин и някои субповелители.

 

Втората многозначителна „информация” разлаяна с подобна отмъстителна наслада, беше че след подгрявката на Радев, те щели да благоволят да приемат и министър председателя на България Бойко Борисов в Русия, за да си поговорят както мнооого голям с мнооого малък брат, както дядо Иван с провинило се внуче и т.н. подобни снизходително-презрителни двойки за водене на конструктивен и назидателен диалог, за конкретиката на греховете на България към Русия и на българите към руснаците, както и за идеите на българските водачи за тяхното изправяне и евентуално /!!!!/ опрощение.

 

Потвърждаващ акцент върху внушенията покрай случките описани по-горе постави, както можеше да се очаква, откъснал се зорлем от научните си дълбания в теорията на международните отношения Решетников, който изясни всичко неясно, ако е имало неясноти за някого сред дилетантите наблюдатели на лудата българо-руска любов:

руснаците и особено, и от немай къде вождът и учител на руските народи и на русофилските полународи Владимир Владимирович Путин, макар и с известна доза досада и въпреки огромната си ангажираност с въздушно-космическите си и вселенските дела, Е благоволил да приеме президентът на България Румен Радев и дори обещал, че ЩЕ приеме в покоите си дори и министър председателят български Бойко Борисов, за да „се сложи край на тази абсурдна ситуация”/той има в пред вид да се сложи край на тоя рев и сополявене на българите-грешници, като им се позволи да му се сложат доземи и да му поднесат даровете си по стария и добре известен вам евроазиатски обичай. ...пък да става каквото ще.

Заради добруването на братския български народ, разбира се, който люби Русия като побъркан и не е виновен за греховете на България /верен естествено „научен” извод на Решетников/.

 

Това е всеогласената руска версия на наистина абсурдната ситуация в която се озоваха българските високо-управляващи напоследък.

 

Но има едно нещичко за доизясняване, което и такъв ерудит като Решетников не може да изясни

 

То е че, както е всеизвестно, руснаците лъжат като цигани по повод и без повод , особено държавата и държавниците им. Че дори и Главния руснак , подглавните руснаци и подподглавните.лъжат като ромски главатари пред публика и без публика, на форуми и без да са на форуми, по повод и без повод... Това ми навява съмнения за истината около „ситуацията на абсурда”, описана по-горе.

 

Мисля си – Да не би ситуацията да е с обратен знак..? Защото лъжите са си лъжи, но поднесени така истерично и разгласени така шумно и толкова нагло, ми заприличват на спешен сценарии за изнудване на България, скалъпен в последния момент под влиянието на сгомняващата се за руснаците и вождовете им вътрешноруска и международна обстановка, особено на Балканите, където България играе водеща роля.

 

Ако е така, то ще излезе, че не Радев и Борисов са молили за спешни срещи „по милост”, а руснаците са потрошили краката да кандардисат Радев и Борисов на тези бързи посещения, по изключение, за да не изтърват момента да омилостивят и съблазнят България, за да не я изтърват завинаги след греховете, които Русия е натрупала в миналото и напоследък към българите..

 

Дали пък руснаците не са се усетили най-накрая, че както са я подкарали, само след още само една изцепка на Путин за азбуката „от македонските земи”, още една две изцепки от рода на Гундяев за „вината” ни, още един фал, като на Толстой за „изкупуването на България”, още една стъпка срещу единението на България и Македония или още едно антибългарско рамо на Сърбия като подкрепата на господството и над македонската църква...и от русофилски полународ българите много бързо ще се превърнат и то за много, много, дълго време в доста русофобски настроен Народ. И, че ако това стане Русия ще пробутва интересите си на Балканите, особено в Западните Балкани, през обкръжена  с врагове, навряна в миши гъз Сърбия, но „когато си види ушите”.

А  за Проливите и „Константинопол наш” ще си пее песнички до второто пришествие.





Гласувай:
5


Вълнообразно


1. get - I. - В момента чета архива на СССР от ...
29.05.2018 18:21
I.
- В момента чета архива на СССР от 1941 год. (протокол от срещата-преговори) между Сталин и външния министър на Англия, Идън, м.Ноември (същата година) ?
В стенограмата от същата, водена от посланика на СССР във Великобритания, др. Майски - чета следното - в пункт-3-ти, от протокола?
Давам цитата по архивната единица на Руския държавен архив(при нужда мога да посоча и сигнатурата под, която той се води !):

"Турция в виде компенсации за соблюдение ею нейтралитета может получить Додеканес(острови - д.м.), (и) НАСЕЛЕННЫЙ ТУРКАМИ РАЙОН БОЛГАРИИ к югу от Бургаса и, может быть, какие-либо территории в Сирии. (...) Тов. Сталин, со своей стороны, прибавил, что отход от Болгарии Бургасского района явился бы наказанием за поведение Болгарии во время войны.".
II.
Но една такава политика не е от време на СССР - а още от ИМПЕРСКА РУСИЯ?
От 1890 г. съществува и ПЛАН НА С. С. Татищев, но много преди има ДРУГ ПЛАН ...?
III-во
РАЗВИТ ПЛАНА, за действия на Русия на Балканите!
Същия е под наименование: "Памятная записка генерала Н.П. Игнатьева по Восточному вопросу" с дата 8-го января 1868 года.

Започвайки с коментари за неминуемо приближаваща криза(в Османска империя - б.м.), най-вероятно прерастваща в стихийно въстание на населението, Игнатиев съветва към ВЪЗДЪРЖАНЕ от ПРЯКА намеса, като в същото време указва:
"СЪРБИЯ ще се окаже ЦЕНТЪР НА СЪБИТИЕТО.
Предвид това, СЛЕДВА ДА И СЕ ОКАЖЕ ПОМОЩ с материални и военни ресурси, плюс обучението на сръбски и гръцки офицери в руската армия; готовност за диверсии в Османската империя, от посока на Персия и подготовка на арменци и кюрди за враждебни действия спрямо същата; подготовка на агитатори за работа сред балканското население; и най-накрая привличане на албанците, на страната на славяните и гърците."
- По нататък Игнатиев развива тезата, че в резултат на победата на славяните (в което той не се и съмнява), ще бъде анулиран Парижкият тракт, с което ЩЕ се ОТКРИЕ ИЗХОДА за Русия в Средиземно море. - Запомнете ДОБРЕ - това е ОСНОВНАТА ЦЕЛ И ЗАДАЧА още от Времена на Петър ... докато стигнем до Александър II "освободител" - за Русия!

- Граф Игнатиев доразвива:
НА РАЗВАЛИНИТЕ НА Османската империя ЩЕ СЕ СЪЗДАДАТ ДРУЖЕСТВЕНИ на Русия национални държави, УСТРОЕНИ ПО РУСКИ ОБРАЗЕЦ. Същите ЩЕ СЪЗДАДАТ ИЗТОЧНА (за "освободителката" Русия) КОНФЕДЕРАЦИЯ, в състав славянските държави, към която ще влизат Румъния, Гърция и Албания; КОНСТАНТИНОПОЛ ще стане СВОБОДЕН ГРАД СЪС СМЕСЕН или ЧИСТО РУСКИ ГАРНИЗОН."

На този план съставен от Игнатиев и представен чрез Външно министерство, РЪКАТА НА император Александър Втори Е НАПИСАЛА:
„Ето това е, което аз желая !”.

IV-то
Още по-интересно става, ако прочетем неговите мемоари излезли след смъртта му през 1914 г. под заглавие: „Сан Стефано. Записки графа Н. П. Игнатьева“, в Исторический вестник, Санкт-Петербург ... тук ще спра и ако проявявате интерес - ще ... ?
……………..
За обременените български, с руско "пан-СЛАВЯНСКИ+православни" фикции - може да остане с впечатление ... Изказаното от Татищев в неговата История на дипломацията че е ... ? Еднократен акт е, и е писан в угода на император Александър III?
- За това настоявам и давам допълнителна информация Че ...? Същата политика се следва и по време на Николай II ... КОЙТО даже при Първата балканска война - изрично предупреждава България, че на Босфора българската армия ЩЕ СРЕЩНЕ руската черноморска ескадра. Което не е голо устрашение ... а реален факт, тъй като той Николай издава заповед за мобилизация армията в южните провинции на Русия ... а военния флот се отправя към Проливите.

- Това става ОТНОВО и по време на Първа световна война, когато същия Николай получава ОФИЦИАЛНО ПИСМЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ от Великобритания ... че СЛЕД ВОЙНАТА, Проливите и Цариград ще попаднат в Руската окупационна зона.

- Това се продължава и по време на Съветска Русия - през 1939-40 год. когато руската дипломация УГОВАРЯ С ХИТЛЕР условия за Предаване на Босфор и Дарданели ... плюс военни БАЗИ на територията на България.

- Това става и през 1947 г. когато СССР отправя териториални претенции към Турция (пак в контекст на "проливите") - което принуждава, до тогава дружествената към СССР, Турция да премине към "запада" и стане по-късно член на НАТО.

- Това трябва постоянно не само обяснява а и доказва НА ИЗПРОСТЕЛИЯ И НЕИФОРМИРАН ПОРАДИ руско-съветската тотална пропаганда ... българин, живеещ все още с следосвобожденски химери от 1878 година!
цитирай
2. batogo - !!!:))) Поздравления, приятелю!
30.05.2018 10:52
Написаното от теб съдържа цялата истина, скрита зад скалъпения нескопосано декор на руската и про-руски настроената нашенска путиноидна псевдо-информационна прослойка.
Чест и почитания за този постинг!
цитирай
3. get - Написаното от теб съдържа цялата ...
30.05.2018 12:19
batogo написа:
Написаното от теб съдържа цялата истина, скрита зад скалъпения нескопосано декор на руската и про-руски настроената нашенска путиноидна псевдо-информационна прослойка.
Чест и почитания за този постинг!


Щом темата ЗА ПРЕДАТЕЛСТВОТО НА БЪЛГАРСКАТА КАУЗА - ви вълнува?
Потърсете книгата на генерал Павел Христов "Престъпленията на ген. Радко Димитриев" в която той ДИРЕКТНО ОБВИНЯВА този руски възпитаник а ОТ ТАМ ОТЯВЛЕН РУСОФИЛ за ЗАГУБЕНАТА ОТ АРМИЯТА НИ БИТКА за Чаталджанската позиция ... явяваща се последна преграда ЗА ЗАВЗЕМАНЕ на Цариград/Истанбул?
Жалкото е че този ПРЕДАТЕЛ БЪЛГАРСКИ поради РУСОФИЛСТВО - името му продължава да КРАСИ НАСЕЛЕНИ МЕСТА и улици?!!
цитирай
4. demograph - Атаката на Чаталджа
01.06.2018 00:46
Гет. Атаката се прекратява, защото руския флот в Босфора заплашва че ще открие огън по българските войници ако продължат напред. Фердинанд не разрешава въвеждането на вторите ешалони в участъка пробива. А трябваше! След няколко часа българската пехота щеше да разстрелва руснаците по палубите им. А Константинопол щеше да е наш. И друго. Разследване след Чаталджа е доказало, че русофили в армията са насопвали огъня на българската артилерия по българските войници. Радко Димитриев е един от предателите, търпян пак от страх пред руснаците. Но руснаците го утрипат като куче в Крим, където е ял рублите си за добра служба на Русия. Въобще русофилски мърсотии от преди турско та до днес.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7984450
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10329
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол