Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2018 22:01 - ОЩЕ ПОДРОБНОСТИ ОТ ПЛАНА ЗА СЪСИПВАНЕТО НА ПИРИН
Автор: planinitenabulgaria Категория: Регионални   
Прочетен: 1585 Коментари: 7 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

           СТРОИТЕЛНО-БАНКОВА  РАЗРАБОТКА  ЗА  НОВА  РАЗРУХА  НА  ПИРИН, СЕГА  ВЪРХУ  УНИКАЛНАТА  АЛПИЙСКА  ПРИРОДА  НА  РИДА  ЮЛЕН

 

    Въведение:

1.     Викъде в постинга си не споменавам понятието мафия или

задкулисие, както я наричаме сега. Сезирам се върху строителните фирми, които превърнаха Банско в българския Лас Вегас, кредитирани от една банка, не споменавам името й.

2.     За туристите, упознали Пирин, понятието Юлен е символ

на красота и вдъхновение. Аз със сигурност съм между тях, защото на крилете на силната си зрителна памет сега съм малко след Банско на пътя за Добривище и се наслаждавам на зелена красота на Юлена от беломурови гори, а над тях – огромни /!!!/ площи с едър клек, които достигат вр. Плешки. Зад зеленината на Юлена се виждат изшилени върхарите Дисилица,  Голямата стража и в дясно още една безименна скална кота, не по-ниска от тях, а вляво от тези скални великани и малко по-ниско – част от заоблените върхари над езерото Безбог. Специалистите различават вр. Безбог по голото му заоблено теме.

    Бил съм многократно по тези места, имах и фатална срещка под вр.  Дисилица. Не навсякъде в Пирин има пътеки, ползват се за изкачване морени и неопасни скали. Изкачвах се по едни скални тераси, за да прехвърля рида Юлена без да виждам какво точно има над мен. Хванал се на един ръб на скала, когато погледът ми достигна до горната й площ, видях на десетина см. от ръката ми змия, нагъната като карначе, усойница, която ме гледаше, развиваше и се оттегляше навътре по напечената повърхност на скалата, показвайки езика си от време на време. Ако при хващането си за скалата я бях докоснал? Тук е район на усойниците, както при Българския Матерхорн над х. Триглав.  Имах и друг случай с усоойници бебенца при езерото под вр. Голям Мангър. Току що излюпени, те бяха в група, печаха се на слънце пред камъка, зад който вероятно са се излюпили на топло. Приличаха на червеи с големи глави.

   А сего по същество:

 

 При връщане от вилата ни на спирка на метрото „Цариградско шосе” до мен човек говореше по телефона си с хора, които искаха от него иинформация как да се приберат от планината. Той им обясняваше, че на юг от тях е планината Алиботуш, в ляво от нея са Родопите, в дясно-Беласица, а на север е Пирин. Препоръча им след като се ориентират да не продължават към с. Парил, а да се спуснат към с. Петрово през новата хижа. Стана ми ясно, че туристите са в с. Голешево. След като спря да говори, аз попитах човека защо не ги отправи към с. Калиманци, до което има сериозен стар римски път от Голешево и е най-близкото село до него. От там се отива пеша до с. Катунци, от където има автобуси. Той ме попита от там ли съм, изяснихме се. Човекът се оказа екозащитник, банскалия живущ в София и взема активно участие в организирането на протестите срещу съсипването на природаата на дивния Пирин. От него разбрах, че в предложението на концесионера /б. м. бушонът на мафията за съсипване на планината/ има и друг план, ако не се получи със сисипването на Суходола, това е Пирин в участъка между Разлог и Банско. Педерасите от МОСВ са одобрили програма за развтие на скиспорта в региона чрез просичане на писти по местността Юлена в Пирин. Сегашният лифт до х. Безбог се предвиждало да бъде преустроен в кабинков с много големи възможности за изкачване на хора, като се предвижда още един участък от село Добринище до първата сирка на лифта, като по трасето междинната станция ще си остане. От последната му станция под ъгъл към вр. Дисилица ще се строи нов лифт. Това първоначално, но успоредно с него се предвиждало и изграждането на нов лифт, започващ почти от пътя между Банко и Добринище, който да достига до най-високата точка на пистата при вр. Дисилица, до където ще достига и лифта от с. Добринище. Тези лифтове дс голям капацитет обаче ще бъдат нещо като метрото на софийския градски транспорт, за другите спомагателни  открити лифтове и влекове не се говори, а без тях пистите ще останат недостъпни. За подслон на скиорите и за други нужди пък ще са необходими сгради /по Юлена/. Пистите ще се спускат от вр. Дисилица надолу към пътя между Банско и Добринище подобно на пистите от вр. Тодорка.

   Това е отлична плячка за мафията, която ще строи /б. м. краде/, ще има огромна сеч на гори с най-ценния дървен матириал, бяла мура, мафията ще го окраде. Ще се ползва всякаква техника, включително и швейцарски специални машини за изкореняване на клекови гнезда, ще се разшири и продължи пътят по долината на р. Юленска, по който ще се извозват нагоре материали и детайли с високопроходиими машини.

   И още един факт ще изтъкна:

   Покрай пътя от Банско за Баня е бъкано от ненужни хотели, които ще се превърнат в много нужни, ако този проект бъде реализиран. Тези хотели сега са собственост на банката, дала пари срещу ипотека на строителни фирми, кредитите не са обслужвани и така хотелите, както и голямата част от неппродадените апартаменти са собственост на банката, която няма на кого да ги продаде, защото балонът Банско се спука. Затова и усилията на мафията да започне нов безумен природорушащ проект с далечна цел тези грозотии да бъдат продадени на снобите и опростачените. Вероятно е ако разработката сработи част от ненужните сега апартаменти в Банско да се продадат, не вярвам обаче никому ненужните апартаменти след Разог по пътя за Предела в дясно да бъдат продадени. Стартът е даден с решението на педерасите от МОСВ. Те са бушона на концесионера, който обича България, прородата ни, който иска така да наппави, че Банско да се развива, да станем еврокурорт, да не ходят по Европа скиорите ни, да се развива Югозападна България – народът иска втора кабинка, казва той. Да не пропусна, че и за жриците по хотелите ще име повече раблота, както бе по време на наплива на чужденците в България. Това е подаване на тон за мафията, която иска да строи, известно защо, за банките, които искат да дават ипотечни кредити, известно защо, за горските да секат най-ценната дървесина, известно защо, за пътните строители, за строителите на уникални съоръжения, като високопланински лифтове. Да не забравя и доставчиците на тези лифтове. И всичко това, за сметка на уникалната природа на Пирин, от която остава все по-малко. На мен това ми прилича все едно да отрежем на Пирин сега пък един крак, за което мафията търси и получава одобрението на опростачената част от нас, включително и тези, които ни управляват и които са склонни да извършат това ековарварсство. Ще се намерят такива. Имам познат бизнесмен, с когото обсъдихме този въпрос, той отсече:

-         Хората искат да карат ски, трябва да има къде, на Банско са

необходими нови писти!

   Неговият глас е тежък, той има много пари, на Пирин не е стъпвал, той въобще не знае за какво става въпрос. Ако има референдум неговият глас на абсолютен некомпетентик по казуса ще има същата сила както моя, но за голямо съжаление към него изказвам мнение, че некомпетентните нямат морално право да участват при вземането на решения, защото те хабер от понятие си нямат и ще се наредят заедно с опростачените от социалните мрежи. С тези некомпетнти или платени глласове или на поддалите се на опростачването, на което те са прпицел, ние съсипваме природата си. Ето ползата за мафията от популизма, от опростачените от него. Мафията не иска  мислещи, свободни хора, които могат нещо да кажат.

     Това, което изтъкна като мотиви човекът, защо не трябва да се пипа там природата на мен ми е ясно, регионално съм отлично започнат с този дивен дял на Пирин, с венец на клрасотата Стражите, Газеите, Големия Мангър и голямото горно Газейско езело. От другата страна на Мантъра пък е най-високото езеро в Пирин. Както в Пирин растат най-големите черни мури в карстовия му дял под Суходолието, така в този дял на Пирин, който е гранитен, растат пък най-големите клекове в страната. Причината – те растат в изворната област на р. Юленска на височина около 2600 м. по равни места. Такива огромните клекови гнезда има под х. Рибни езера в Рила, но тези са още по-големи. Преминавал съм през тях, та са направо полегнали малки черни мури. Клекът е братчето, сестрата е черната мура, която живее до 2000 години. Ако се изпълни плана на концесионера, който е бушонът на мафията в Банскко от години, в следващите години този природен феномен, клекът, приспособен да живее при най-трудните климатични условия в страната ще бъде унищожен в участъка на Юлена. Аз съм човекът който може да каже, съжалявам че не съм на мястото на министъра със свиркаджийските устни, който разпали това противопоставяне на ценните хора срещу боклуците, за да ме чуе някой. По телевизията съобщиха,  че 2% от горите над Банско щяли да пострадат, а също и 1%   от горите над Добринище, нямало да има и строителство. Не вярвам на мафията, а на министъра на МОСВ не само не вярвам, но като го видя да го явят да говори по този казус ме втриса. Все едно разкапаният от остеопороза шеф на КЕВР да ми показват ка обяснява, че цената на водата трябвало да се повиши, а не казва защо, а причината са запратите на концесионерите на Софийска вода, които са над 200000 лв. на месец. Толкова ли няма един човек в Българя с излъчване или пък не миришещ на земя. Нека некой неизрод се яви, така че хората да го чуят, а не да споменават негова майка, за сменят канала и да не знаят официалното становище на тези, които сме избрали да рушат или да не рушат Майката-природа, както я наричаше Хайтов. Истината е, че от поразите върху Пирин ако мафията се „отчете” където трябва, загубите за природата ни ще са неоценими в сравнение с парите, взети като кредит от банката, която сега е в основата на това, което разделя нацията ни. По-добре втора КТБ и виновните на съд, отколкото разруха на най-дивната ни планина, мисля аз. Защо бе необходим този Лас Вегас в България, сбиращ снобите, защо самобитното градче Банско се превърна в грозилище, от което се не вижда Пирин, а магазинчетата пращат от кичове…

    Клекът – това са дърветата, които държат планината, пазят я от ерозия в алпийската й част. Сега мафията ще внася отново машини от Швейцария за изкореняване на клековите гнезда, както това стори вече на Маркуджиците и на Тодорка.

    Мисля, че тези, които се чувстват част от природата, които я пазат, ценните хора, ще надделеят на тези, които казват: Какво ни пука за природата, важното е да има пари.

   Тях аз наричам боклуците, но ми се струва, че в резултат на опростачването на хората, водено целенасочено срещу тях от социалните мрежи, съчетано с това, че доста от тях не са стъпвали на планина, ще надделеят да бъде досъсипан Пирин. Няма да ползвам втори път понятието боклуци, сега ще ползвам понятието нещастници. Това са хора, които нищо не могат да направят, не са ходили никъде, откъснати са от Майката-природа, израстнали са между четирите стени на апартамента си пред компютъра, зарибени са от социалните мрежи. Така те нямат най-важното в живота, ценностна система. Това е нов вид човекоподбни,  какъвто е и мултиетническия етнос в Лос Анжелес, който е най-пръв в света в тази категория.

   Спомням си последните думи на Хайтов, преди да почине:

   - Този живот, дето го живеем, хич не ми се живее. Отивам си със кеф!

   




Гласувай:
4



1. vesever - Не знам дали ще надделеят тези, к...
16.01.2018 22:53
Не знам дали ще надделеят тези, които обичат и пазят природата.
Миналата седмица имахме протест в Търново, срещу застрояването на Пирин.
Бяхме не повече от 100 човека, а Търново, доколкото знам, е с над 50 000 души население...
Може би българинът като цяло е изпаднал в някаква апатия...не знам защо е така.
цитирай
2. planinitenabulgaria - По-страшно от апатия, българинът е отчаян и не вижда бъдеще.
17.01.2018 17:12
vesever написа:
Не знам дали ще надделеят тези, които обичат и пазят природата.
Миналата седмица имахме протест в Търново, срещу застрояването на Пирин.
Бяхме не повече от 100 човека, а Търново, доколкото знам, е с над 50 000 души население...
Може би българинът като цяло е изпаднал в някаква апатия...не знам защо е така.


Той /българинът/ е изгубил вяра във всичко добро, което може да постигне. Давам пример с концесионерите на Софийска вода, София, които получават по над 200000 лв. месечн заплати и на на практика всичките пари от продадената вода отиват за заплати за тях. Хората са безсилни да направят нещо срещу това, каквото и правителство да дойде, защото нито прокуратурата, нито правиителството, нито КЕВР, нито двете шашмаджийски министерсва МОСВ и МРРБ се сезират върху този грабеж, макар неговата основа да е т. н. Наредба №4 но мининсътр Гагаузов от времето на Крадлив Дедо. Защо никой не премахва тази Наредба? Отговорът е, защото задкулисието, което някога наричахме мафията така иска.
Хората изгубиха вяра във всичко, отдадоха се на престъпност като тия, дето са начело на държавата. Давам пример с Делян Пеевски, забогатял със 70000000 лв. между двата мандата, кандидат №1 да купи ЧЕЗ. Духовните хора намират другаде утеха, младите напускат страната, защото виждат, че тя рухва под натииска на външни сили, опирайки се на пети колони в страната, имащи интерес това да се случи и да се вънем към ОНД.
Пример за отчаянието обхванало хората е този мой постинг. Много повече хората се интересуват от писания, които не правят смисъл, пишат коментарии, които също не правят смисъл, но да се замислят върху проблемите, които поставям, няма да стане. Те считат, че ако сторят това нищо няма да се промени. И не го правят...
цитирай
3. vesever - Положението в действителност е ...
17.01.2018 22:24
Положението в действителност е много тежко, ала ако българите не бягат и се обединят, би могло да има промяна...
Другият вариант е да се случи чудо от Бога, но според мен по-скоро трябва ние да опитаме да променим обстановката...
Надали, обаче избягалите сънародници биха се върнали...
цитирай
4. bdenkov - български антифашистки съюз
18.01.2018 07:34
КАКВИ СА ОСНОВНИТЕ ПРИЗНАЦИ НА ФАШИЗМА?
Според съвкупността от признаци съвременната наука разделя идеологията на фашизма на две множества: първа група признаци, характерни основно или само за фашизма и втора група признаци, характерни също и за други видове тоталитаризъм и националистични движения. Освен това, в различните видове фашизъм признаците на фашистката идеология могат да се проявяват с различна интензивност, а някои от тях могат да отсъстват. Група признаци, характерни основно или само за фашизма:f Краен национализъм (шовинизъм), достигащ до расизъм, а в агресивните му проявления – до геноцид; Идея за диктатура на националния елит начело с вожд, на основата на организиране на този елит като ръководна върхушка на партия от военизиран тип; Създаване на военизирана партия от “орденски” тип с твърда дисциплина и военизирани формирования; Определяне на враговете на нацията – вътрешни и външни; Претенции за разпространение на духовните ценности на своята нация и на своето движение в целия свят; Романтично пропагандиране на безкомпромисна борба за “световно – исторически” идеали на движението и култ към жертвоприношението и героичната смърт в името на победата; Пропагандиране на култ към силата и заплаха не само на така наречените врагове, но практически на цялото население;
Пропагандиране на фашистка, антисемистка и друга ксенофобска литература; Придаване на огромно значение на семиотичен (знаков) език на политическия стил (езикът на събранията, сборищата, шествията, партийните символи, униформата, лексиката), задължителност на този стил, в крайна сметка, за членовете на фашистката организация, като специфично изобразяване на фашистката идеология; Идеята за построяване на тоталитарна държава на основата на принципа на корпоративността (този признак е бил характерен за италианския фашизъм, но не е непременно задължителен за фашистката идеология).Група признаци, характерни не само за фашизма, но и за други видове тоталитаризъм и националистически движения:
цитирай
5. bdenkov - Български антифашистки съюз сайт
18.01.2018 07:39
Култ към вожда; Ксенофобия и, в частност, антисемитизъм (юдофобство); Отрицание на демокрацията, либерализма, плурализма, потискане на опозицията, чистка на целия държавен апарат; курс към репресии; Претенции за разширяване на териториалното пространство; Политическа и социална демагогия; Специална организация на военната и идеологическа подготовка на младежта. Признаци, които могат да доведат до фашистки преврат: Събаряне на създадените социални структури. Десоциализация, маргинализация на масовите групи от населението; Задълбочаване на икономическата и на социалната криза, осезаемо влошаване на условията за съществуване на преобладаващото мнозинство от населението; Отслабване на държавната власт и дискредитиране на нейните институции. Отчуждаване на населението от политическите и от административните структури. Падение на изпълнителната дисциплина. Масово неконвенционално поведение на гражданите. Ръст на пиянството, наркоманията, престъпността; Разпадане на предшествуващата ценностна система. Идейно-ценностна дезориентация. Нарастване на чувството за накърнено национално достойнство, формиращо фактора на масовото съзнание. “Привикване” на обществото към дясно радикалистки постулати и лозунги към насилие. Какви варианти на развитие можем да си представим в тези условия? Вариант първи (оптимален, но малко вероятен). На властните структури се удава да овладеят положението и, запазвайки демократичните институции, с тяхна помощ да се изведе страната в по-спокойни води. По такъв начин през 30-те години е разрешил кризисната ситуация в САЩ Франклин Рузвелт. Вариант втори. Управляващият елит се опитва да излезе от кризата чрез по-нататъшен демонтаж на демократичните институции. На този път е трудно да се спре. Той води до откровен авторитаризъм и открива възможността за тоталитарно прераждане на режима.
цитирай
6. bdenkov - Антифашистки съюз
18.01.2018 07:40
Вариант трети. Нарастващото нажежаване на социалното и политическото напрежение в страната ще бъде използвано от дясно екстремистките сили. Издигайки харизматичния лидер, те идват на власт под лозунга за национално спасение. Режимът, който се възцарява, не е задължително да стане фашистки. Обаче демократичното развитие на страната ще бъде преустановено. Вариант четвърти. На вълната на социалното и политическото недоволство възниква ново дясно екстремистко движение, в състава на което влизат популярни военни дейци. На обществото ще бъде наложена фашистка програма. Едва ли този режим ще се нарича фашистки, но работата не е в наименованието.
цитирай
7. planinitenabulgaria - Всички знаят какви са причините да не тръгне България по пътя към Евпора,
18.01.2018 12:51
че Русия ни ограбва чрез енергийната мафия, че тя има тук пети колони и в правителствотоо и в парламента, но изминалите 45 години, през които е формирано мисленето на хората и манипулаццията на тези хора чрез електронните мрежи, най-много фейсбука, пречат на бъдещето ни. Не само това, те застрашават страната ни от погибел. Какво друго би означавало за България да се върнем отново към ОНД.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12182281
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031