Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2018 09:54 - духовните учения и българите
Автор: bven Категория: Тя и той   
Прочетен: 572 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
Н о в о т о   у ч е н и е   е изначалното Духовно Учение на трите Свещени клона българи. В школата изградена от Всемировия Учител Беинса Дуно си дават среща духовните същности на разделените преди много векове човешки личности.

В края на XIX-то столетие на прага на XX-век в България се заражда едно ново за тогавашните години духовно учение. Християнско по дух, със специфична българска езотерика и естествена хилядолетна връзка с Тангризма, Орфизма и Богомилството. През 1896 година излиза от печат в България, книгата “Наука и възпитание” от Петър Дънов в страниците, на която Той за пръв път изнася основните, принципите, идеите и духовните закони, които за в бъдеще ще станат основи в преподаваното от Него Учение.

Защо Новото учение намира почва в България, при българите и кой е Петър Дънов? Днешният ден ни отправя предизвикателство да отговорим на тези въпроси, да подложим на преоценка множеството измерения на утвърдените ценности в нашия живот. Повече от всякога е нужно да променим нещо в себе си към по-добро, за да можем да продължим напред, и за да можем да продължим към по-добро и света, в който живеем.
Несъмнено във Всемира съществува Една Велика Хармония, в която е потопен Живота в неговите всевъзможни форми на съществуване, една от най-големите Вселенски загадки. Към разкриването на тази тайна, отправят взор мечтателите, учените и водачите от всичките времена и народи. Постигането на единодействие между Вселенска Хармония и творческа дейност на човечеството е основна задача на всяка една религиозно - философска система. Свещени са труда и жертвите, които се дават за реализиране на Небесната Хармония в човешкия живот. Космическият план на Вселенската Хармония не може да бъде спрян или променен от човешкото невежество и съпротива, единствено може да бъде забавен, понякога и с векове. В крайна сметка, целта остава същата, но тя бива достигната с несравнимо повече усилия и ненужни жертви.

Накратко: Великата Вселенска Хармония в човешкия живот на Земята се реализира, като Космически план. В този план съществуват особени, критични точки, които закономерно се появяват по пътя на неговото осъществявана. При настъпването на такива трудни и отговорни за човечеството моменти, Творците на Небесната Хармония разкриват в човека определени способности, закодирани в неговата духовна същност, чрез които той може да продължи нагоре и напред. Според задачите от Висшият план в земни условия се реализира Програма, която се разработва и детайлизира все по-подробно и конкретно, като определя извършването на определени действия, етапното и в определено време възникване на съответните Учения и Учители. Учителите на човечеството са превъплатени високо - духовни същности от най-висшите духовни сфери на Битието, изпратени на земята със строго определена мисия и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО преминали човешката практика преди милиони години. В Творческите йерархии Те носят името Посветени, ще проследим техният път във вековете: Мелхиседек XX век пр.н.е., Орфей XV век пр.н.е., Зороастър, Конфуции и Буда VI-IV век пр.н.е., Христос I век от н.е., Мохамед VI век от н.е., Боян Мага X век от н.е., Гуру Нанак XV век от н.е., Беинса Дуно XX век от н.е. Появата на Посветени и организираните от тях школи се извършва в строго определени географско локализирани точки от земната повърхност в т.н. кристализационни центрове. България е на географски и духовен кръстопът обединява полярности от различен тип, тук си дават среща Европа и Азия, Изток и Запад и сливайки се образуват Единство в Минало, Настояще и Бъдеще – България обменя ценности и в двете посоки. В духовно отношение Рило-Родопския масив в този момент е най-високото място на Земята, в древността тези земи са наричани “Небесна твърд”. Отпреди хиляди години Разумните, напреднали човешки същества са приготвили условия за създаването на духовен център на Рила. В планината Рила се намира най-старата и досега действаща Школа на Земята, Хималайте са по-нова планина, Посветените от там са идвали и идват да ползват тукашните библиотеки. Тук са складирани Знанията. Импулсите за възникване и развитие на културите в Египет и Индия са излъчвани и разпространявани от духовния център на Рила.
Българите, като народ съществуват от пред исторически времена, от 60 хиляди години те носят това име. Какво означава думата “българин”? - Тя е от древен произход коренът и се крие в дълбоката древност. От гледището на Просветените под българин се разбира човек, които търси Учителя си Намира Го и се учи. Кое е най-същественото за българина?-Той е най-твърдият елемент, който съществува на земята в материални условия и в духовния свят. Всяка превъплатена душа, която слиза на земята ще премине през българите, да добие тази твърдост, да и ударят печата на твърдостта.
Днешният българин притежава много добродетели наследени от миналото.Първо в нашите земи са живели българите - траки, които са наричани благати хора или благари, те са били изключително добродушни хора. От тях сегашните българи са взели склонността към мистичното и духовното. После идват славяните, те заживяват на целият Балкански полуостров. От тях българите са взели духа на саможертвата – самоотричането. Накрая идват Аспаруховите българи. От тях българите са взели храбростта.
Мнозина от учените, а и по-голяма част от нас, ще отрекат твърдението, че българите, траките, славяните ….. и всеки един народ, който е пребивавал и пребивава по земите български е от една и съща неделима духовна общност и има върховното право да носи името българин. Наистина, когато погледнем даден човек ще видим, че той носи ред специфични, наследствено характерни народностни черти. Това, което се е отнасяло до неговите деди и прадеди се е предало по наследство и върху него – наследсво от определен народностен тип и характерен етнически произход. Да, това е вярно! И е подчинено на закона за наследственността. Но трябва добре да разберем, че закона за наследствеността е човешка рожба – той не е нито Духовен, нито Божествен закон. Човешките работи се поставят и градят върху неговите основи.

Когато дойдем до законите на човешката душа, съдържаща в себе си велики възможности, която е създадена от Божествения дух, тогава нещата придобиват друг характер и ние навлизаме в областите на реално истинските измерения на човешкото разбиране. Ние преминаваме във високата сфера на действителните, неделимо свързани човешки същности, които са най-реалните неща във Всемира. Толкова реални, че буквално всеки един народ, в това вярно по-висше понятие, е орган със специфични задачи и роля в Божествения организъм. А, в Този организъм всяка една клетка, всеки един орган е с еднакво важни функции. И тогава, единственото мерило за даване на определение на досегашните достатъчно мъгляви категории: народ, народност, етническа принадлежност и дори раса е мястото, което заема общността от човешки същности в конкретено поле на духовните нива - заслужено дадено поле, което те обработват и получават плодове в своята духовна дейност. Когато погледнем по този начин върху действително реалните стойности от неизброимото множество на Природни форми, ще усетим и разберем, че всеки един от нас, отделно или в общност е неделима част от Цялото и сам, като такава неделима част е Цяло.

Съществува един план на Разумните сили в Природата - Бялото Братство съгласно, който е започната подготовката на българите отпреди 5500 години за сегашната им Мисия – Основоположници на шестата Славянска култура в Бялата раса.

От 22.08.1914 година планетата Земя навлиза в нов астрологически период под знака на Водолей. Цялата Слънчева система със своите планети се движи с определена скорост и заема нови космически пространства, които съдържат нови възможности и условия за проявление на живота. Това е една от причините за поява на нови елементи, които постоянно се вливат в живота на земята и дават тласък за ускорено развитие на човешката духовно - материална култура. Човечеството и живота на планетата Земя навлизат в ерата на Водолея, която се характеризира с установяване на последната шеста Славянска култура в V-та Бяла раса. Шестата Славянска култура, която е с продължителност 2160 години поставя основите на новата Шеста раса.
Шестата култура на Бялата раса утвърждава градивните си закони основно чрез славянските народи и това не е шовинизъм, защото мисията на славянството не е расова а общочовешка. При изграждането на Шестата раса, Славянството ще използва всичките духовни и културни ценности издигнати от напредналите европейски народи. Тези народи са изградили и изграждат външните условия, външните форми, в които се разгръща и влива съдържанието на Славянската духовност.

Какво е мястото на българите в тези процеси? Нека отново проследим Епохалната диаграма на духовните учения и съединим линиите на българското участие: Мелхиседек – Орфей – Боян Мага - Беинса Дуно. Няма друг народ по лицето на земята, който да е развил такава духовно еволюционна дейност, освен българския. От изпълненото с мистерии минало, през обеднялото откъм мистерии настояще и към характерното с космически мистерии бъдеще България заема важно място в световното Обединение.
На българският народ е даден Учител, преподадено е и записано на български език Учение за Новата култура, основано върху Любовта, която дава топлина, Мъдрост, която носи светлина и Истина, която освобождава. Българският народ има за задача да приеме Новото учение и го предаде на славянските народи, а чрез тях и на останалите народи по земята.

Нека се обърнем, към написаното след упорит много-годишен труд от д-р Вергилий Кръстев: ”Школата на Великия Учител е една. Тя е и долу на земята и горе – в духовния свят и още по-горе в Божествения свят. Тя е неделима в тези три свята и се обединява и управлява от Словото на Великия Учител - Беинса Дуно. За пръв път тази Божествена Школа бе свалена на земята и отворена от Великия Учител Беинса Дуно в България, в София, на “Изгрева” и Словото се даде чрез БЪЛГАРСКИ ЕЗИК и БЪЛГАРСКА РЕЧ чрез родените българи, дошли като ученици в тази Школа. Тя не може да се краде, да се обсебва, да се присвоява от този или онзи народ! Тя е за българския народ и е дадена чрез българско Слово, чрез Великия Учител - Беинса Дуно. Словото на Учителя, Музиката на Учителя и Паневритмията не могат да се обсебват и крадат от самозвани учители, родени в България или извън българската земя, които да си присвояват званието на учители и да присвояват съкровищницата на Бога, дадена на българския народ и за ПЛЕМЕТО СЛАВЯНСКО.

Следващият етап от пътя на Словото на Учителя и Школата на Учителя е Русия. А чрез нея пътят е към славянството. Но това ще стане само с ясното съзнание, че тази школа идва от България и това Слово идва от България чрез българския език, защото Всемировият Учител - Беинса Дуно - се роди именно в България, за да даде чрез български език Словото на Бога! Защото българският народ е най-стария окултен народ на земята и българският език е най-старият окултен език на земята и защото българският език е най-точният език, чрез който могат да се предават Божествените скрижали на Бога като символи, закони, принципи на Божието Слово. Затова чрез Българският народ това Слово ще се предаде на Русия и Славянството, а оттам пътя върви към цялото човечество. Това е пътят на Школата, определена от Всемировия Учител. А пътят на ученика е определен от Словото Му. Пътят на Школата е един и това е пътя на Словото на Всемировия Учител. Пътят на ученика е един и той е обозначен и показан от Словото на Всемировия Учител. Учениците, които изповядват Словото на Всемировия Учител и ГО ПРИЛАГАТ В ЖИВОТА СИ чертаят пътя на Общество “Бяло Братство”! Общество “Бяло Братство” се ръководи от Словото на Всемировия Учител - Беинса Дуно. Амин!”


копие от Духовни учения,2 ч.






Гласувай:
4



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bven
Категория: Поезия
Прочетен: 14914829
Постинги: 2718
Коментари: 13249
Гласове: 39058
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. българия отвръща на удара
2. Умма: Дали да се имунизирам
3. коледна приказка
4. Кръстова гора
5. Дивна8: Без извинение, г-н премиер!
6. истинската история на българите и александър
7. трите колена на българския род
8. мудри на новото време
9. подкрепете бъдещето на децата ни!
10. Българите от Казан - да вземем пример!
11. Българите са в сърцето на велика цивилизация!
12. Кармичната мисия на рода Дуло
13. Тайната на свещения български език
14. свещена българска земя
15. истинската българска история
16. ти си чудесна!
17. 10 знака, че вече сте с пробудено съзнание
18. Българите - богосъздаденият народ
19. златото на българите
20. тайните строители на българия
21. българското първо началие на Човечеството
22. ал джазира за българската земя
23. СВЕЩЕНОТО ПОЗНАНИЕ НА КАТАРА
24. и ще се разбере кои са българите!
25. защо сме още по-бедни?
26. България е най-древната държава