Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2016 00:31 - Григор Лилов: Хитрино – Лъжи и манипулации!
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 9734 Коментари: 3 Гласове:
16

Последна промяна: 17.12.2016 00:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Въпреки многото информация на драмата с влаковата катастрофа при Хитрино ние въобще не знаем истината. И не се знае дали ще я узнаем.
Защо?

image


ГРИГОР ЛИЛОВ
Отговорът съм го дал още в книгата ми „Дуел” за тероризма. В нея написах следното по повод атентата на летище Сарафовово край Бургас: „Авторите на медийната кампания се ръководеха не толкова от девиза на нациста Гьобелс, че една лъжа, повторена 100 пъти става истина. Избраха модифицирания й, осъвременен вариант – във вълнението от 100 различни лъжи истината се удавя, а дори забелязана в такова обкръжение, също се окрасява като недостоверна.”

При Хитрино виждаме същия прийом. Например било експлозия на цистерна, не било експлозия, а изтичане на газ, газът бил пропан-бутан, не бил пропан-бутан, а пропилен, влакът се движил с превишена скорост, не се движил с висока и т.н.

А сега да видим по ред лъжите и манипулациите

ВЛАКЪТ СЕ Е ДВИЖЕЛ В ПОСОКА ОТ БУРГАС – НЕФТОХИМА ПРЕЗ КАРНОБАТ И КАСПИЧАН КЪМ РУСЕ. ЛЪЖАТ! ЗНАЧИ КРИЯТ НЕЩО С ТОВА!

Посоката обаче е била точна обратната – не от Бургас към Русе, а от Русе през Каспичан към Варна или Бургас.
Какви са аргументите за двете твърдения?
За първата, официалната версия на посоката свидетелстват: собственика на фирмата, железопътната администрация, прокуратурата, МВР и др. държавни органи. Говорят медиите и журналистите. Коментират всякакви звани и незвани експерти.
Няма да давам фактите за това твърдение „маршрут от Бургас към Русе” – има ги навсякъде и в изобилие.
За втората версия – моята, обаче съществуват не изявленията на този или онзи – официално лице или „вещ” експерт, а абсолютно безспорни доказателства!
Нека да ги пипнем, така да се каже, с ръце – т.е. да ги огледаме! Нищо, че вече вероятно сте ги виждали.
Опитът ме е научил, че човек повече вижда с ушите си – т.е. чрез думите на държавниците, медиите и „експертите”, макар че пред очите му картинката може да е съвсем различна. Психолозите и социолозите познават и са описали този феномен.
Разбира се, има и противоотрова срещу него – разследващата журналистика. И ето до какво стигна тя.

Какви са доказателствата за маршрут Русе – Варна (Бургас) вместо обявения официално Бургас – Русе? .
1. Снимките и видеозаписите, направени от дронове, виж картинка №02, №03, №04:

image

image


image

линккът на nova.bg

и видеозаписите:

www.youtube.com/watch

www.youtube.com/watch


На тях ясно се вижда поредица от 11 вагона, като след тях следват разхвърляните от взрива на прелеза и около него.
А какво има начело на поредицата от вагони, в обгорялата горичка?
Ако е краят на влака, тази поредица трябва да завършва с цистера.
Както е при този товарен влак на „Булмаркет”, пристигащ в Каспичан

www.youtube.com/watch

А ако е началото му, то започва с локомотив. Ами точно това има там, като се вижда! Известно е, че локомотивите теглят след себе си композицията, а не я бутат отзад. И машинистите трябва да виждат пътя, а не да го гадаят.
По правилата за безопасност, ако се превозват само някакви газове и има два локомотива (като се твърди в случая), те трябва да са само начело на композицията. Така е разписано в правилата (Наредби №46, №49, №58, № 59, Директиви на ЕС за летливи горива, превоз на опасни товари и транспортируемо оборудване под налягане.)
При маркер този локомотив тази посока е на югоизток – т.е. към Каспичан и респективно Варна или Бургас.
Тази посока е посоката на излизане от гарата – виждате, че коловозите се съединяват в един, а не на влизане в нея.
Всеки, който иска, може да отвори картите на Гугъл, за да види кои посоки накъде са! (картинка № 05):

image

Има и възражение срещу това мое твърдение.
На някои видеозаписи и фотоси се виждат няколко цистерни с локомотив пред пред зданието на гарата.
(картинка № 06, № 07):

image

image

Официално не се твърди никъде, че тази част от влака с локомотив са илюстрация на тезата за скъсване на влаковата композиция. Неофициално обаче се сочи именно това.
Тезата гласи – първите пет вагона и локомотивът след скъсването на композицията са се откъснали напред и спрели пред зданието на гарата. Тезата за скъсване след петия вагон е теза и на локомотивните машинисти.

Всъщност е само на един от тях. На един, понеже другите двама нито сме ги виждали в репортажите, нито сме ги чели по медиите, нито им знаем имената дори. Защо ли?
Владимир Петров – машинист на втория локомотив пред Нова ТВ: vbox7 (от 0:27)
– В шок съм още, даже виждате, че не мога да говоря правилно. (бел. – аз не го забелязах). Спомням си скъсване на влак, наистина, да. То се усеща придърпване и така – установяване, после спиране. След това вече са другите последици. Затишие, след това гърмежи. Аз не участвах в управлението на влака. Аз не мога да видя какво става пред предната машина. Стрелката как е била…

Това са аргументите – снимки и изявления, които без натрапчивост, но убедително трябва да докажат тезата за скъсване на влака след петия вагон и най-вече чрез фотосите и видеото от дроновете – тезата за посоката на движението му, неговия маршрут.

Да, но самата снимка или видео на „началото на влака”, както трябва да се предполага, всъщност е точно обратното доказателство – за края му.
Защо ли? Ами вгледайте се например във фотографията № 6:

image

На нея освен цистерните се вижда наистина локомотив. Значи според това „доказателство” виждаме друго „начало” на влака – точно обратното на онова, което ви показах.

**** Да, но както вече стана дума, правилата категорично забраняват композиция от цистерни само с газове под налягане (случаят Хитрино) да е с локомотиви от двата края!
**** Да, ама този локомотив не е на Булмаркет. Защото абсолютно всички локомотиви на фирмата имат лого „Булмаркет”, изписано от двете им страни с огромни букви и специфично оцветяване. За тази композиция – в червено и черно. Тук такова лого не виждаме.
**** Фаталният товарен влак е бил с два електрически локомотива. Но този локомотив от видеото е от съвсем различен тип, друг спрямо електровозите на фирмата. Да напомня, че контактната мрежа в района е била скъсана.

Имаме и други доказателства, че тези няколко цистерни с локомотив, макар и от катастрофиралата товарна композиция, не са нейно начало и с нейните локомотиви. Ето ви снимки № 8, № 9:

image

image

9
и № 11 от видеозаписите:

image

11
На тях такива цистерни няма. А още ги няма заради операцията.
Каква операция?
То е разкачването на оцелялата, абсолютно незасегната част от композицията (4 цистерни) от нейния край, за да бъдат изтеглени тези вагони на безопасно разстояние. Така че ако се получи нова експлозия, количеството цистерни да е по-малко.
Тази операция с няколко цистерни е извършена още на 10 декември сутринта. Свидетелство за нея намираме в информацията на МВР (виж картинка № 12):

image

12
Имаме потвърждение и в този репортаж на Нова телевизия от 10 декември:

www.youtube.com/watch


Имаме и това изявление на премиера Бойко Борисов от същия ден. Давам го по записа от bTV:
– Видяхме цистерните долу с колегите. Поне така, от професионален опит мисля, че няма риск да гърмят повече, но едната пропуска полипропилен, той е горлив газ, не би трябвало да се взривява Прокуратурата е тука, имаме разрешение ТЕЗИ, КОИТО СА ЗАДНИТЕ ЦИСТЕРНИ (бел.: главните букви са мои), да ги изтеглим НАЗАД, за да няма повече, поне инцидент.

Бойко Борисов bTV

Накратко – тези видеозаписи и снимки, които уж са опровержение на тезата ми за истинския маршрут на влака, всъщност са нейно потвърждение.
Потвърдено дори и от премиера на България – „ЗАДНИТЕ цистерни”, „да ги изтеглим НАЗАД”!
Защото от дроновете може да видите изтеглените „назад“ вагони, както и другата част на влака – предната, в посока към Каспичан, в изгорялата горичка, която въобще не е изтегляна.

ТОВА Е!
ЛЪЖАТ НИ ЗА МАРШРУТА НА ВЛАКА, ЗА ПОСОКАТА, В КОЯТО ПЪТУВАЛ!
ЦИНИЧНО НИ ЛЪЖАТ.
И ТЪПО, ЗАЩОТО САМИ СЕ ХВАЩАТ В КАПАНА НА ЛЪЖАТА!

Някой ще каже – е, г-н Лилов, какво пък толкова!
Какво значение има дали е пътувал от Бургас към Русе или както се оказа, в обратната посока – от Русе през Каспичан към Варна (Бургас)?!
Има значение! И то огромно!

1.
Кога се крие маршрут и посока?
Когато те могат да подскажат какво в действителност е превозвал този влак, накъде и за какво.
Крие се тогава, когато не е за посветените, а само за малък кръг лица от висините на властта. Крие се тогава, когато трябва да е държавна тайна!
Е, каква държавна тайна може да има в една товарна композиция с пропилен и пропан-бутан?
Каква е държавната тайна в един обикновен бизнес за превози?
Вие си отговорете!
2.
Когато се лъже за такъв факт, и то така безпардонно, това предполага да се лъже и за всичко друго: за евентуално разминаване на гара Хитрино с пътнически влак, за броя на убитите и ранените, за действителното съдържание на цистерните – поне на някои от тях (както ще разкажа по-нататък), за начина, по който се е случила катастрофата, за превишената скорост, за какво ли не!
3.
За да се лъже така мащабно и всеобземащо за маршрута – посоката, в която е пътувал товарният влак, означава да се крият не обикновени доставки за Нефтохима, а нещо друго. Какво ли?
Ами помислете си, а аз ще подскажа – например Варна и Бургас са пристанища.

БЕЛЕЖКА – относно лансираната среща-разминаване с пътнически влак.
На този линк е разписанието на БДЖ. Онова, което ни интересува, е в самият му край – на последните страници.
Е, няма да откриете този пътнически влак.
Давам и картинки с разписания от електронния сайт на БДЖ.
Както виждате на първите две картинки, няма как пътнически влакове да се срещнат с този на Булмаркет в Хитрино и отсечката около него.
Например пътнически влак от Варна през Каспичан до Русе има, но няма как да се засече в този отрязък от пътя си с фаталната композиция. Защото ако приемем официалната версия за маршрутите на движение на влака на „Булмаркет”, те пътуват не един срещу друг, а един след друг на повече от час разстояние.
Обратен влак от Русе към Бургас също няма, както се вижда.

Стоп! Заради третата картинка от разписанията на сайта.
Има такъв насрещен пътнически влак – готов за разминаване в 5:40-6:05 сутринта с товарната композиция, причинила бедствието.
От Русе. В 5:22 пристига на гара Самуил и 05:50 потегля от гара Самуил през Хитрино в посока Каспичан.

Има, обаче няма! Как!
Третата картинка от сайта не е валидна за онази драматична дата – 10 декември, събота.
Защото кой знае защо, на следващия ден, от 11 декември 2016 г., според мен ни в клин, ни в ръкав влиза в сила ново разписание на БДЖ. Именно в него се появява и този влак – до тази дата несъществуващ.
Разни мисли започват да преминават през главата ми. Сигурно и на вас: как се нагласяват и натъкмяват нещата от властта, за да съобщи версията си. Но мислите не са доказателство.
Разписанията обаче са! На онази дата – 10 декември, рано-рано сутринта, разминаване между товарен и пътнически влак на гара Хитрино няма как да се състои!

ВЗРИВЪТ И ТОВАРИТЕ.
РЕБУС С МНОГО НЕИЗВЕСТНИ

Според информацията, която имаме, композицията е била от 26 вагона – 3 с пропан-бутан, 20 с пропилен и 3 „бушона” – така нар. предпазни.
Официалните версии за случилото се изглеждаха и се изредиха през различните дни така:
1. експлозия на цистерна с пропан-бутан, помела три улици от селото
2. експлозия на изтекъл газ пропан-бутан
3. експлозия на изтекъл газ пропилен/пропен – търговско наименование)

Как у гърмяла цистерна с пропан-бутан у нас (случаят Езерово), може да видите на тези видеа:

www.youtube.com/watch

vbox7.com/play

Или тук при експеримент с нагряване:

www.youtube.com/watch


Дългият пламък, който изскача, е от предпазния винтил – при нагряване налягането се повишава и той се отваря.

Следователно ако е имало взрив на цистерна с бутан-пропан, не 3 улици, а половината село нямаше да го има (диаметър на поражения от няколкостотин метра – т.е. между 10 и 20 дка.) При това нямаше да съществуват и отделните зони на поражения, като се вижда на снимка № 02:

image

, а една огромна окръжност.
Експлозията на изтекъл газ пропан-бутан също не можеше да има такъв ефект. Той е доста тежък и нелетлив и е трудно бързо да се разнесе. Освен това взривният ефект при такава експлозия е много силен – по-силен от случилата се.

Показанията на свидетелите противоречат на версията за пропан-бутан.
От записите, направени с телефони в ранните часове, се виждат яркожълти пламъци. Пропан-бутанът гори с по-различен цвят.
Яркожълтото е отличителна черта на пропилена.
Според свидетелите от небето падали черни сажди и дим. Това също е отличителна черта при горенето на пропилена.
На това видео може да видите такова горене и черните парчета накрая:

www.youtube.com/watch

Имало е изтичане на газ и вятърът го е разнесъл покрай линията на облаци мъгла. След това от някаква искра е експлодирал.
Искра от високоволтовата мрежа на електрифицираните жп линии, от някой селски комин, дори от цигара. Този газ се отличава с изключително висока пожароопасност и лесно се възпламенява. Температурата му на кипене е минус 47.7 градуса, самовъзпламенява се при 455 градуса, около 1.5 пъти е по-тежък от въздуха, добре се разтваря във вода.

Според полуофициалната версия той изтича от някоя цистерна – тази, за която се разбра, че е разцепена отдолу.
Странно разцепване! Цистерните за газ са с двойна обшивка, предназначени са да издържат свръхналягане, имат предпазен клапан за изпускане на газ, ако това налягане се повиши (видяхте видеото с експеримента), пригодени са издържат на силни удари до 100-110 км в час. Затова навремето при друга влакова катастрофа – падането на няколко цистерни с пропан-бутан от 50 метра височина над р. Янтра, те не са гръмнали и изпуснали газ. (падане от 40 метра е равностойно на удар със скорост от 100 км/час.)

Съществува и втора загадка.
Давам извадка от Информационен лист на „Лукойл” за безопасност за продукта, като и на SIAD (виж картинка № 15 и № 17):

image

image

Идентификационен номер 601-011-00-9
Регистрационен номер 01-2119447103-50-0054
Наименование на веществото Пропен
Търговско наименование на веществото Пропен, Пропилен

Вижте картинките!
Обърнахте ли внимание? – Гаси се с предпазни средства, от разстояние, без присъствие на хора наоколо. Самият газ е малко отровен, не е така опасен за човека, но при непълно негово изгаряне се образува въглероден моноксид, който при вдишване е смъртоносен.
А сетете се как гасиха огньовете нашите пожарникари – без шлемове, маски, кислородни бутилки и т.н. Апропо, официално един човек от тях е в болница с поражения, а неофициално?!
Най-сетне в листовките се казва, че открит огън на пропилен не се гаси с пламък. Да, ама както можете да видите от излъчените по телевизиите и в Интернет видеа, именно с вода пожарникарите обливаха не само цистерните, но дори и онази, от която от един отвор в нея бълваше пламък.
Иначе официално ни съобщиха, че експерти от „Нефтохим” и „Лукойл” са на мястото на произшествието. Те поне за разлика от претенциите на политици, държавници, властници, управници, директори, „експерти”, журналисти и т.н. знаят за кое и за какво става дума при пожар от пропилен.
И сигурно са го съобщили на Оперативния щаб!
Версия 1: ама никой не им е обърнал внимание. Не го вярвам – няма самоубийци, камо ли пък премиерът ни Борисов, който беше на мястото.
Версия 2: началниците са знаели, че в плюещата пламък цистерна има нещо друго, а не пропилен ши затова не са се притеснили. Гасят в случая нещо друго, а не пропилен.

Затова въпросът обаче остава – какво точно е гръмнало освен пропилена.
И въобще официалната версия за превоз на пропилен към Нефтохима или към Румъния е доста абсурдна.
Защо?
Ето защо

Професор Петко Петков е инженер-химик, доктор на техническите науки. Той е специалист по „Технология на природните и синтетични горива, гориво-смазочните материали”, „Експлоатационни материали и опазване на околната среда”, „Стокознание” и „Технология на нефта”.
– В случая на мен лично не ми стана ясно накъде са превозвали пропилена и какво са щели да го правят. Не разбрах и кои са собствениците му. Аз търговците с газове и с продукти ги зная кои са, но никъде не можах да прочета в пресата, не чух в медиите кой е собственикът на самия товар.
-А за какво би могло да се използва това огромно количество пропилен, с който са пълни цистерните в тази влакова композиция?
– И аз се чудя за какво.
-За получаване на полипропилен?
-Не. За това трябва да има големи заводи. Пропиленът може да се използва като гориво, като газ за горене.
– Какви са горивните качества на пропилена в сравнение с тези на пропан-бутана?
-Пропан-бутанът е по-добър. С по-добри качества е. От друга страна пропиленът е по-скъп.
-Значи дори и за Вас като специалист е необяснимо за какво би могъл да послужи този полипропилен?
-Да, така е. Може би някъде, ако има заводи за синтез. Но да го пренасят по този начин не е удачно.

Пропиленът е продукт, който гори, но не се използва за това – по-скъп е от пропан-бутана.
Пропиленът е продукт на каталитичния крединг в Нефтохим и след алкиране със сярна киселина и др. се получава онова, което виждаме по бензностанциите на «Лукойл» – най-добрият им бензин от 98 октана. Другото, за което се използва, е за получаване на различни пластмаси и др. вещества.
Той е онова, което химиците наричат «междинен продукт».
«Нефтохим» го произвежда, обаче задоволява цялостните си нужди и чрез внос.
Т.е. ВНАСЯ, А НЕ ИЗНАСЯ.
Вижте например картинката № 23, която давам. Тя е справка от издаването на Удостоверения за „освободен от акциз краен потребител”. Накратко – бургаският комбинат потребява този газ.
За сметка на България, която е негов вносител, Румъния е негов износител!
А на нас официално ни обясняваха, че Булмаркет щял да го изнася от родината ни за съседите.
Господи!
За разлика от нас мамалигарите си имат и достатъчно нефт, и природен газ, и маса рафинерии, вкл. и на същата „Лукойл”.
За какво им е да си внасят пропилен от българия „Лукойл”, след като местният е по-евтин и не е оскъпен с транспортни разходи и товаро-разтоварни операции?!
Някои ептем ни взеха за канарчета!

НЕВЕРОЯТНО …. И ВЪЗМОЖНО

Затова и мен като г-н Петков живо ме интересува чий е товарът? Защото „Булмаркет” безспорно е превозвач, обаче стоката може и да е на друг.
На всеки друг.

Въображението е по-важно от познанието, казва Алберт Айнщайн
Да си представим например, че стоката, товарът в някои цистерни е бил дори и на АЕЦ „Козлодуй”.
През ноември там имаше планова профилактика и ремонт на пети реактор, който приключи към края на месеца. В такъв случай маса радиоактивни материали се изнасят и утилизират първо на място, а после в Русия.
Пътят е следния – шлеп по Дунава, жп транспорт Русе-Варна, кораб „море-река” до Русия.
От такъв реактор има маса тонове вода от първи контур (т.е радиоактивния). Всякакви опасни неща. И касети – първоначално с уранов окис, а сега, след процеса в реактора с немалко плутоний в тях.

Според свидетелите драмата в Хитрино започнала с блясъка на гръм. Зелен на цвят! Със зелена светлина. Чак после се разгоряли жълтите пламъци на газовете.
Ето например тук: 24chasa
Или тук: monitor.bg
и т.н.

Нито пропан-бутанът, нито пропена (пропилен) горят зелено.
Горят разни бенгалски огньове и фойерверки, но тук не става дума за тях – те не се превозват в цистерни.
Единственото, което се взривява в зелено, е концентрираната борна киселина.
Тя не е опасна за човека в ниски дози – тя, нейни соли и бораксът се използват като инсекцид, за разни мехлеми и познатия на повечето боракс.

Използва се в концентрирания си вид на едно-единствено място – в атомните реактори, понеже кристалите й се разтварят добре във вода. А вода има в първи контур за охлаждане на касетите с уранов оксид. Тя е забавител на неутроните, т.е. на реакциите на верижното делене. Борна киселина изсипваха например в гърлото на зейналото огнена радиоактивна паст на чернобилското ядрено чудовище.
Ето как гръмва-гори дори в ограничени количества тя – част от парите й (картинка № 26). Вижте го и в този клип: vbox7.com/play

Възможна ли е тази версия?
Да!
Защото свидетелите сочат необяснимо иначе явление.
И защото всички действия на властта доказват, че има нещо гнило и тайно:
– продължителната евакуация на населението,
– безкрайното денонощно източване на цистерните, сякаш всяка от тях е голяма колкото най-големия танкер в света,
– конните патрули по полето, за да не проникне никой,
– изгонването на кмета от Оперативния щаб (бел. – нарушение на законите от нас и параграфите на Националния план за защита при бедствия),
– лъжливите обяснения, които получаваме,
– дори десетките милиони, които като водопад започнаха да се изсипват над това село за разлика от други такива случаи – от с. Бисер през Мизия до квартал Аспарухово на Варна

Ако се превозва нещо радиоактивно – скрито, в нарушение на правила, в цистерни, задължително ще е необходим забавител на неутроните, за да не се случи най-лошото. Ще е необходим и още един забавител.
Той се нарича Ербий – химически елемeнт, метал. След престоя си в ядрената пещ той става радиоизотоп с атомно тегло 169. Т.е. излъчва радиоактивност.

–––––––––––
Периодът на полуразпад (докато стане безопасен за здравето) е 9.3 дни.
Т.е. почти 10 дни.
Правителството евакуира населението за 10 дни, както обяви.
––––––––––-

И забрани да се ползва вода от местните водоизточници.
Е, те няма как да бъдат отровени с газ.
Но с изтекли течности в земята – има, и още как.

Насипа площадки с чакъл под претекст да бъдат основа за тежките кранове. Всеки може да види от снимките, от репортажите, от Гугъл Мапс, че непосредствено до жп релсите вървят успоредни на тях асфалтирани улици и тази опeрация е била излишна.
Ала е напълно необходима, ако е имало дегазиране и изгребване на «лоши отпадъци». .
Изми си ръцете с течове в цистерните. Шест дни вече се изнизаха.
Изми си ръцете с липсата на съответните кранове у нас. С необходимостта да ги докараме от Румъния . Има ги – дори съвсем-наблизо, в Шумен. Има дори 200-тонни. Достатъчно е само човек да потърси обяви.
Вече тече седмия ден. Обещават до няколко дни – само няколко да се справят окончателно.
Мисля, че знам докога – до понеделник следобяд. До заветните 9.3 дни полуразпад.

********************************
********************************
********************************

Навремето, при взрива в завод «Миджур» посочих, че без охрана и уведомление опасните гръцки мини са минали по основни булеварди на столицата и по околовръстното шосе. И че в деня на драмата – експлозията, там се е предвиждал обратен транспорт – пренасяне на стотици хиляди мини отново през най-оживени места и в най-дълбока тайна.
Първо се оказах жълт автор на сензации, после лъжец и клеветник, а накрая тези факти и документи влязоха в материалите на обвинението и по съдебното дело.

И сега отново крият!

Затова г-н Станков, шеф на «Булмаркет», направи недопустимото – заяви, че най-вероятно машинистите са карали с висока скорост. Аз също поддържам тази версия, но не я смятам като основа причина за катастрофата.
Шеф на фирма, собственик на фирма трябва да е луд да я лансира, и то от свое име – това значи да олекне джобът му с немалко милиони, като така натопи фирмата си за бъдещи искове срещу нея и за непризнаване на претенциите й от страна на застрахователя. И да се изправи пред наказателна отговорност за неупражнен контрол.
Навремето бизнесменът Десислав Делев намекна за атентат – терористичен акт в складовете му за боеприпаси на Петолъчката до Сливен. Веднага след този намек нещо затвори устата му и той заговори за вината на фирмата му и работниците му, въпреки че така щеше да плати милиони. Също както сега прави Станков.

Аз мисля, че в книгата си «Дуел» доказах терористичния акт при онзи взрив на петолъчката като прелюдия към случилото се после, вкл. и на Бургаското летище.
Написаното в «Дуел» и данните за това беше нещо невероятно, но … възможно.
Когато най-сетне започна, заради … „опасност от разкриване на държавни тайни“ (!) съдебното дело по този случай беше дълбоко засекретено. И приключи с «неизвестен извършител».
Този път наистина реален „извършител“, а не измислен, за да се мотивира изсмукана оправдателна присъда. (макар че се опитах да идентифицирам потенциалните съучастници и дори споменах имената им и обсоятелствата в «Дуел»)

Недай си боже и тази драма – в Хитрино, да се окаже невероятно, но … възможна.
Не толкова отдавна у нас по сигнал на Интерпол и западните служби бе задържан ТИР с радиоактивен материал за мръсна бомба за Иран или Ислямска република – с произход също от нашата държава.
А сетете се откъде!
Огромният скандал беше потулен зад кулисите, медиите нищо не научиха, само аз споменах факта, макар че повече не се разпрострях.

На този фон са незначителни разкритията, които имам за железопътни стрелки от началото на 20-ти век (!), за първобитната РУКЗ – ръчно управление на стрелките (Релейна уредба за ключови зависимости), за далаверата за много милиони, наречена модернизация на този участък, за попиляните по земята стълбове на електроконтактната мрежа, без да са докоснати от никакви цистерни, за броя и имената на загинали и ранени, за това защо никой не интервюира началник гарата (мъртъв, макар че гарата си е цяла-целеничка, дори без избита керемида или нещо друго), или машинистите на първия локомотив, или …

Аман!
Ако някой не е разбрал, държавата ни е мафиотска!
И всеки мой-колега журналист и политик, който не показва, казва и пише това и не се бори срещу него, е съучастник на тази мафия.

Григор Лилов, Фейсбук

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image
image

image

image

Разследването освен от специализираните органи на Темида се води и от Национална компания „Железопътна инфраструктура”. Техните експерти помагат на прокурорите и следователите.
Да, но те заедно с „Булмаркет” са страни по случилото се в Хитрино и утре евентуално могат да бъдат и обвинени. Това е крещящ конфликт на интереси: парадоксално е изводите за случилото се да се правят и от лица с интереси да покрият свои евентуални отговорности и вини.
***** Повече от скадално е Уведомителното писмо на Европейската комисия, изпратено на България. То е за неизпълнение на задължението на страната ни за правилно транспониране (въвеждане у нас) на Директива на Европейския съюз относно безопасността на железопътния транспорт!
Забележете – писмото, с което ни уведомяват, че трябва да се вземат спешни мерки, иначе ще се пристъпи към наказателни процедури, пристигнало далеч преди катастрофата в Хитрино!
С това Уведомително писмо се иска и промяна в Наредба № 59 (2006 г.) за управление на безопасността в жп транспорта: изискването е да се създаде независим орган за разследвания на произшествия извън кръга на железниците и жп инфраструктурата!
***** Масово се посочиха данни за надвишена скорост. Но официални данни и досега няма. Ето един от възможните отговори!
Единият, вторият локомотив е с по-старите устройства – с тахограф и скоростомерна хартиена лента, върху която пише писец и от която може да се смъкнат лесно данни. Но те не са достатъчно меродавни.
Първият, челният, който е водещ, е с модерно записващо дигитално устройство с карта памет. Проблемът е, че у нас със софтуер за разчитането му разполага единствено „Булмаркет”. Т.е. фирмата може да си прави каквото иска, макар че е участник в тази катастрофа. А следствието и Прокуратурата не желаят да изпратят устройствата за експертиза в чужбина, при което ще се гарантира обективността на данните. Съобщаваме това, защото при катастрофата на влак преди две години при Калояново имаше опит за подправяне на данните.


image
bultimes.com/

image




Гласувай:
16



1. raders - :) Хм, значи Григорчо твърди, че е ...
17.12.2016 17:27
:) Хм, значи Григорчо твърди, че е гръмнала едва ли не атомна бомба. Пък аз твърдя, че Григорчо трябва да се позамисли малко. Ако има с какво.
цитирай
2. brancaleon - Хм
17.12.2016 21:18
Какво е това на снимката http://prntscr/dkn94n

Иначе пропан бутана си експлодира с жълт пламък
https://www.youtube/watch?v=Ijw69pYOCgw
цитирай
3. raders - Какво е това на снимката http://...
18.12.2016 09:42
brancaleon написа:
Какво е това на снимката http://prntscr/dkn94n

Иначе пропан бутана си експлодира с жълт пламък
https://www/watch?v=Ijw69pYOCgw


...и каква е радиацията, бе момче? Не отхвърлям версията за атентат, но това, дето го измъдрихте за ядрените отпадъци си е чиста проба невежество
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8671136
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031