Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05.2021 20:34 - Политологът Калоян Методиев коментира първата изява на Слави Трифонов....
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1726 Коментари: 6 Гласове:
11

Последна промяна: 09.05.2021 20:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

Политологът Калоян Методиев коментира първата изява на Слави Трифонов на живо днес.  Както писа лидерът на Има такъв народ наруши медийното си мълчание и даде интервю за БНР.  Политологът обаче е забелязал няколко издънки на шоумена. Ето какво пише той в личния си фейсбук профил:

На няколко пъти в кампанията журналисти ме питаха за коментар на Слави Трифонов.

Отговорът ми беше, че няма как да коментирам политологично някой, който не е обелил и една дума за политика, няма позиция по нито един въпрос и реално не участва в кампанията. Днес Трифонов даде първото си интервю (БНР при Волгин).  Две неща трябва да се отбележат в него  – заявката му, че  ще разгражда модела ГЕРБ и демонстрирания управленски капацитет.

Първо, Трифонов е един от архитектите на модела „ГЕРБ“ в мутренските му характеристики. И не просто на ГЕРБ, а на целия преходен проблем на промотиране на криминалния начин на живот в патриотично-музикална обвивка.  Героизирането на престъпниците, които го олицетворяваха през 90-те години, същите, които биеха хора по светофарите, крадяха бизнеси, харесваха си момичета и ги завличаха, рекетираха дребните търговци и производители, е и негово дело.

Мнозина сме били свидетелите на черния джип из София с надпис отзад: „Добрите момчета отиват в рая, а лошите, където си искат.“  Това прогони много от добрите момчета и момичета от България тогава. Човекът, който беше основният глас на мутра-реалността ли ще я събаря?! Човекът, който напълни до пръсване свирката с пара за едно интервю с Бойко Борисов, превърна същото това интервю в слугинажно самоунижение пред погледа на десетки хиляди зрители.

И днес от националното радио се самопровъзгласява за опозиционер на „режима“ като громи реалната опозиция като фалшива. Едва ли би могло да има по-нахална поза.

Второ, относно управленския му и политически капацитет. Интервюто разкри фундаменталния проблем на Трифонов в политиката – това не е неговата сила и компетенция. Оплете се, започна да се кара, не можа да изрази смислена позиция и затъна по конкретните въпроси за плоския данък, Истанбулската конвенция, отношенията Запада и Русия, пенсионната реформа… 

А това е политиката – решения на конкретни проблеми за държавата и обществото. В чист вид се видя, че да интервюираш и да пристискаш не е като да даваш интервюта, да изразяваш свое мнение и да взимаш непопулярни позиции, колкото и да е тежко и неблагодарно понякога. Хубаво е и гласоподавателите да започната да го разбират.

Този човек е гост в политиката. В шоубизнеса е сила, но в управлението най-вероятно ще е бедствие. Триседмичният му престой в парламента го показа –  продуциране на хаос, непоследователност, задкулисие, обиди, крясъци и компромати. А думите, които каза на Волгин, че никога нищо не е обещавал (по повод на мажоритарния вот) са индикативни, че отричането му от всичко може да се изпълнява с лекота.

За да обобщим, няма как Трифонов да е „новото лице“. Няма как и да е моралният съдник и протагонист на каквато и да е положителна промяна. Може да се окаже промяна, но само към по-лошо.  

                        image


                          image


                                            image


     Забележка:
     Сериозна, но и някак тъжна ми се стори статията на г/н Методиев и реших да привнеса малко хумор към нея с тези три снимки..
 





Гласувай:
12



1. missana - Да обобщим.
09.05.2021 20:42
Трифонов е най-обикновен политически презерватив. А Христо Иванов го запомнихме с: "Маджо пита какво ще направиш за него като вземеш властта?"
цитирай
2. planinitenabulgaria - Всичките в проработката на ГРУшника Радев са боклуци,
09.05.2021 21:11
missana написа:
Трифонов е най-обикновен политически презерватив. А Христо Иванов го запомнихме с: "Маджо пита какво ще направиш за него като вземеш властта?"


културен човек няма да се хване на простотиите му. Същите като Слави са Мая, Капон, Татяна, Генерал атанасоВ. Получи се обаче кофти - боклуците могат да бутнат някоя полезна за страната личност, но от тях нищо не става. След като стана ясно, че боклуци не могат да управляват страна, сега се понесе нов вопъл: Каквото и да дойде ще е по-добро от това, което беше при ГЕРБ и Бойко Борисов. Същата опорна точка, но с различни слова произнася и ГРУшиника - не е с ъществено обстоятелството, че този парламент изразходваше по 15-на милиона, лева на ден. Същественото е друго - корупцията в страната й нанася вреда в много по-големи размери. Това изказване на простакисимуса има и още една опция - не е страшен вирусът на Ковида, страшно за страната е управлението на Бойко Борисов. Защото в изпълнителната власт и в прокуратурата има мафия. Тази мафия е причината честни бизнесмени като Черепа и Цветан Василев да живеят извън страната. И поради това - второто кофти - той няма как да турне за служебен министър на финансите Василев и за министър на втръшните работи - Черепа. За министър на културата обаче има човек - Манолова, за министър на образоването - Слави, за министър на правосъдието - Христо Иванов. Шоуто ще продължи, но няма как да не отчета, че хората са си виновни идиоти да им играят този срамен сценарий. Който съсипва страната и много устройва врага на ЕС, Путин....

цитирай
3. elizabethborislavova - И аз останах със същото впечатление
09.05.2021 22:54
Добре е хората да осъзнаят каква грешка направиха.
цитирай
4. planinitenabulgaria - Хората не направиха тази грешка, имам предвит нечалгарите.
09.05.2021 23:39
elizabethborislavova написа:
Добре е хората да осъзнаят каква грешка направиха.


Това бе вотът на чалгарите, които не могат да мислят. Чалгаджията е този, който пише чалгата, чалгарчетата са консуматори на стоката му. Според неофициалната статистика опростаченото от Слави поколение е към 20% от електората. Като се прибавят към тях и двете партии-идиоти, рожби на ГРУшника, положението никак не е добро - вървим към дестабилизация, целта на ГРУшника.
цитирай
5. milady - ..Успокой ся! точноо,ама ти, нямаш на Идея от Синтез/ и Окултна политика,
10.05.2021 14:31
missana написа:
Трифонов е най-обикновен политически презерватив. А Христо Иванов го запомнихме с: "Маджо пита какво ще направиш за него като вземеш властта?"


и,Боко Тиквата, и Слаффчо Трът,и Черепа, и Радев,и кУрнела..и "Путя"..
са марионетки /навързани на синджира на БигБанкерС..$$$$$$$
кое,не разбра тук?
цитирай
6. planinitenabulgaria - Вие понеже сте във фертилна възраст
11.05.2021 11:46
milady написа:
missana написа:
Трифонов е най-обикновен политически презерватив. А Христо Иванов го запомнихме с: "Маджо пита какво ще направиш за него като вземеш властта?"


и,Боко Тиквата, и Слаффчо Трът,и Черепа, и Радев,и кУрнела..и "Путя"..
са марионетки /навързани на синджира на БигБанкерС..$$$$$$$
кое,не разбра тук?


разсуждаете как фертильница

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12180511
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031