Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2020 17:08 - От Елън до Елиът
Автор: mimogarcia Категория: Новини   
Прочетен: 337 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Като юноша никога не съм имал вечерен час – макар да се занимавах с безброй неща, бях отговорен. Когато изгледах филма „Джуно“ си казах – „Уау, абе аз тийнейджър ли съм?!“. Толкова шантава и дръзка, и непокорна бе 16-годишната героинята, че аз се почувствах като на минимум 50. Впрочем препоръчвам Ви лентата.

Джуно бе изиграна от високата „цели“ 1, 55 см. канадска актриса Елън Пейдж, която безспорно има хубав ген (с изключение на височината, де) – симетрично и изразително лице, чаровна усмивка, прекрасни естествени вежди. Преди няколко години Пейдж обяви, че е лесбийка. За съжаление се оказа, че заради сексуалната си ориентация е била обект на атаки от страна на режисьор, в чийто проект преди години е участвала. Тя обеща, че ще се бори за ЛГБТИ общността, за да не позволява и на друг да премине през това предизвикателство.

Когато онзи ден, на 1-ви декември, Елън с изявление разкри, че вече е Елиът, се шокирах. Стори ми се много странно. Разбира се, знам, че има транссексуални, подкрепям такива хора, писал съм за тях, включително за Кейтлин Дженър, доведеният баща на Ким Кардашиян, но винаги съм свързвал промяната на пола с непосредствената смяна и на външния вид.

Докато Дженър от канара мъж – олимпиец се превърна в кокетна дама, Елън/Елиът все още си е тя/той като старата външност, макар да се идентифицира по нов начин. Та четох доста, научих, че има и такива случаи. Признавам – не вдявам напълно… В случая с Пейдж това със сигурност е дълбоко обмислено, ала по отношение на други хора не съм съвсем убеден.

Една от най-важните стъпки при промяната на пола е, че разрешението за операция идва от психиатър и то след задължителна двугодишна консултация. Това е важна стъпка, която не бива да се взима под влиянието на някаква временна несполука – тип „ще започне наново“. Да, ама навлизаме във време, когато смяната настъпва след една публикация, след едно съобщение…

Самият аз съм си сменил името след дългогодишно опознаване на себе си. Искам ли го наистина или е временно явление. Чак когато бях пълнолетен, убеден, без никакво колебание, го направих. И това става въпрос за едно име, което го има само в личната карта, а инак всички ме знаеха като Мимо Гарсия така или иначе, но все пак…

Елиът доказва, че границата между половете се размива. Аз понеже не гледам спорт, не се вълнувам от коли много често не съм се чувствал на място в мъжка компания, макар че съм доста разговорлив и винаги си намираме тема, и да – има случаи, в които се питам – „Абе аз мъж ли съм?!“. Но как да е като някой път ти се натяква как другите правели… Всеки е различен, това е важното.

Щом някой се чувства добре такъв, какъвто е – трябва да го оставим да бъде щастлив. ОБАЧЕ трябва да внимаваме спрямо подрастващите. Понякога те в желанието си да следват тренда, може да направят грешна стъпка.

Пожелавам на Елиът щастие и роли!

image




Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: mimogarcia
Категория: Новини
Прочетен: 1951855
Постинги: 1841
Коментари: 3082
Гласове: 1014
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930