Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2009 13:25 - Политици и морал
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 2623 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 25.07.2015 22:04


Стандартът "Костов"
Българино!

Само преди малко време, ти хленчеше, че няма за кого да гласуваш.. Сега надигна глава. Намери за кого да гласуваш?- Добре.
Но защо обаче продължаваш да съскаш срещу Иван Костов?

Защото морала и висотата на другите, удрят комплекса ти за малоценност ли?

Какво лошо има в това да видиш, че в България се зараждат наченките на истински политически морал? Е, жалко, но за сега, само Иван Костов е носител на такъв тип морал:
- "да се говори каквото се мисли и да се върши това което се говори".

Защо това дразни толкова много хора по форумите..??

Нормално е да се приветства всяко положително развитие в оцапания политически живот в България.

  Някога СДС беше заслонът, в който номенклатурата се скри от гнева на народа. Като му изпопадаха керемидките Бисеров, Бакърджиев, Софиянски, Юруков, Радонов и като лъсна отсъствието на политически морал и у хора като Ж.Желев, Бонев, П.Стоянов, СДС/после ОДС/ си получиха оценката на избирателите и заминаха в опозиция / а керемидките - завинаги/.

Те говореха неща, които не мислеха и извършиха дела обратни на думите си.

  После, някой ги замени с Царя със същата цел - да заслони тайната власт на номенклатурата и да си напълни "негово величество" джобовете. Избирателят не разбра на време това.
"Царя" говореше неща, които не мислеше и извърши неща обратни на говоренето му.

Така стана и с "Тройната коалиция". И БСП и НДСВ, и ДПС крояха тайни замисли, говореха едно а свършиха друго.

Получиха си го по най-унизителния начин. "Царя" заслужено бе изхвърлен от политиката и историята на България. Завинаги!!! БСП отиде в реанимация за дълго,а Доган в инфекциозното. 
  Кошлуков беше наказан за същата липса на политически морал. Останалите зад борда на тези избори - също, защото на българина му стана ясно, кой е истински и кой е менте.

  Яне Янев получи кредит от избирателите, защото няма за сега по какво да се види дали това, което говори е това което мисли и дали това което казва, че ще прави е това, което е говорил.

Страхотно мъдър е българския избирател!

  Сега  във властта идва Бойко Борисов. И неговият  проект ГЕРБ получи кредит на доверие. Критерият, по който ще бъде оценяван от избирателите е пак този: - дали се говори каквото се мисли и дали се върши това което се говорило от тази партия.

 Ако се размине с този минимум за наличие на политически морал, политическата кариера на Борисов ще е много кратка, а ГЕРБ ще има съдбата на политическите ментета до тук.

 Защото на тези избори, освен всичко друго, българския народ показа, че е платил с лихвите цената на мирния преход и от тук нататък всеки политик и политика ще получава това, което заслужава. Включително и развалени яйца и нещо по-твърдо по главите си. Страхът от брадвите го няма. Тоест, няма го и страхът от палките и хватките на полицията и мутрите. Сега сме на чисто -пито платено.

 Голямата победа за българската демокрация на тези избори е , че най-после, в представите на българския избирател, се ясно се открои образът на моралната и неморалната политика и физиономията на моралния политик и на политическия мошеник.

 Истината е, че Костов е политикът с нов морал. Възрастта му няма значение. Колкото и да се дразнят някои, Костов е огледалото в което се и ще се оглежда всеки, който от тук нататък помисли да прави политика. Процентите на партията му сега нямат никакво значение.

Колкото повече действуващите политици и държавни мъже се отдалечават от стандарта "Костов", толкова по-бързо ще изхвърчат от политическата сцена. И толкова повече ще расте подкрепата и процентите на водената от Костов или за придържаща се към зададения от Костов стандарт за политически морал, политическа формация.

А , че носителят на такъв морал сега се казва Иван Костов, е само подробност.
Можеше да се нарича Станишев, Симеон, Доган, но ...

Би могъл да се нарича и Бойко Борисов.

Аз истински си пожелавам това.

 

 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Поклони се на миналото си и се изправи българино!
 www.sparotok.blogspot.com

 

 




Гласувай:
0



1. анонимен - Пепо
06.07.2009 16:34
Добро и вярно наблудение на политическата класа в България.Костов наистина остана единственият политик,около който се сформира доста голяма група привърженици и то не от ония не-мислещите,манипулируеми,като електората на ДПС или БСП, а успели интелигентни,съвременни хора.Това е показателно!
цитирай
2. анонимен - Втората Божа заповед
06.07.2009 19:54
"И толкова повече ще расте подкрепата и процентите на водената от Костов или за придържаща се към зададения от Костов стандарт за политически морал, политическа формация. ?????????...
Покрепата не расте , а намалява. Костов е добър държавник , даже много добър, но много слаб политик. Може да кажете че той има силна воля да изведе нещата докрай, но да е еталон за моралност меко казано е учудващо.
Вината не е негова. Около силната личност винаги има сателити , които постоянно й втълпяват непогрешимост и величие - нещо което неменуемо води до загуба на моралния ориентир.
цитирай
3. demograph - Втората божа заповед
27.12.2009 22:49
Това имаме - в това се надяваме...Дай боже да се роди друго.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7960570
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол