Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.07.2009 03:05 - "След - пред" изборни уроци и надежди
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 2057 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 25.07.2015 21:59


Вчера. 06.07.09. Радио Ка2 задаваще един и  същи въпрос цял ден:- Доволни ли сте от резултатите от изборите за национален парламент?

 

Докато разбера, че дневното предаване е завършило и слушам записа от сутринта, навъртях 5-6 пъти телефона и си помислих,че операторите са заспали на пулта след тежката изборна нощ...Дали съм доволен?  Какво се случи на тези истерични избори?

Моята партия не получи това, което си мислех, че заслужава. А аз доволен ли съм?

-         Да! Защото, в същност,  аз не съм желал да се случи нещо друго.

 

Българския народ, в неговия си търпелив и насмешлив маниер, остави една банда крадци и политически мошеници да извърви до край пътя на тоталното си компроментиране и внезапно, решително и безцеремонно ги изхвърли от властта.

Като нахални мухи. И какво повече от това бих могъл да желая!?

 

В същност:

1/ Българският народ показа категорично и точно навреме, че не е нито заспал, нито е с робска психика, нито е тъп, нито глупав, нито изостанал, противно на оценките на собствените си и чужди ментори.

Той сам изми калта, лепната му от собствените му управници и се изправи с чисто лице пред отписалият го свят.
И светът му изръкопляска!

 

2/ Българският народ категорично заяви на играещите си с търпението му управници от миналото, че тлъстата сметка за мирен преход от тоталитаризъм към демокрация е платена до край и, че смята  „мирния преход „ за завършен. Той каза на тези избори, че от тук нататък Той ще определя съдбата си и всеки, който забрави това, ще си получава заслуженото!

 

3/ Българите показаха, че страхът от бившите насилници е в миналото и , че ако някой не се съобрази с това , ще му се наложи да усети народния гняв.

 

4/Изборите показаха, че българският избирател се е научил да различава истината и лъжата в политиката и да отличава политиците с морал от политическите мошеници.

 

5/ Българите показаха на целия свят, че свободата и честта за него стоят по-високо от лишенията на едно трудно изправяне на крака. Той избра Свободата и демокрацията пред унизителните корички хляб, с които го подлъгваха политическите измамници.

 

6/ Българите в страната и по целия свят категорично показаха на политиците си посоката, в която желаят да се движи държавата им. Българите потвърдиха Европа, като своя държава. Не Азия. Не и Евразия.

 

Българските избиратели защитиха честта на Отечеството си и наказаха тези , които я поругаха.

 

Ето това от случилото се на тези избори, ме прави доволен и горд да съм част от своя мъдър народ!

А моята партия? Тя също си е получила заслуженото. Другия път да се старае повече.

 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Поклони се на миналото си и се изправи българино!
 www.sparotok.blogspot.com

 




Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. abandoned - Подписът Соломон незнам дали оз...
07.07.2009 03:35
Подписът Соломон незнам дали означава Соломон Паси, но както и да е (ако е така поздравете баща Ви от мен, преводите му на Ницше са страхотни! :) Пиша Ви по повод точка 2. Дядо ми е заклет комунист и на тези избори НАСТОЯ да го отведа до изборната секция. Но когато излезна ми каза: "Сърце не ми дава да гласувам за друг, освен за БСП, но зачертах още четири партии в бюлетината", т.е. е упражнил правото си на протестен вот. Това за мен беше показателно, че на хората им е писнало.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7962567
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол