Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.09.2009 13:28 - Смъртта ни дебне отвсякъде. Дебилно предложение.
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 1779 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 29.11.2013 21:50



В България се прескачат контролен орган върху контролен орган.
Не. Не се прескачат, а направо си се яхат един върху друг.

Като са се наяхали, мислите ли, че някога нещо свястно ще свършат? Никога!
Защото замисълът е да не вършат нищо. Те са държавни ясли на управляващите, на които се отглежда скъпо платен електорат.

Така е не само с нещастниците от комисиите за защита правата на потребителите, прокуратура, съд, полиция. Така е с всичко до което се е докоснала престъпната "Система" от 20 години насам.

Министерството на бедствиите и авариите се превърна в бедствие за населението на България. Закрито бе на часа от Бойко Борисов. Правилно.

Сега услужливо се предлага създаването на "спец" звено за вършене на същото/нищо/.

България е малка държава. Тя има ограничени ресурси за всичко.
Поради това не може да си позволи да създава всичко за всичко.

Трябва да се види какво има, къде е, какво върши и защо нищо не върши както трябва...

Не може пртезидентът и правителството да си имат "спец" авиоотряд, армията да има всякакви "спец"самолети, вертолети и "спец" транспортни машини, МВР да създава "спец" авиозвено за наблюдение на границите по шенгенските договорености, друго "спец" такова за наблюдение на пътищата, трето за ловене на бандити, четвърто за гасене на пожари, министерството на здравеопазването да създава "спец" авиозвено за бърза помощ, за бавна помощ, министерството на транспорта да притежава "спец" авио компания за тинтири - минтири и така нататък разхитителни прахосници на държавни средства с нулев резултат.

Не може, в такава бедна страна като нашата, да има "n" на брой полиции/охранителна, криминална, икономическа, митническа, еко-полиция, горска полиция.../, жандармерия, военна полиция, разузнавания, контраразузнавания.. "спец" служби на квадрат, които нищо не произвеждат, като спокойствие и сигурност за гражданите и държавата, но харчат пари и заплитат неразплитаеми кълба от безсмислие.

Защо е такава кашата, ми е ясно. Защото в България трябва да е каша, та никой да не различи некадърността и злонамереността на всички действия на управляващите вече 20 години.

Да. Но сега идват на власт хора, които твърдят, че искат да направят нещо добро. че искат да направят страната по-богата, гражданите по-доволни, държавата по-авторитетна.

За да направят това, те не трябва да се подлъгват по тъпи съвети на генератори на безсмислици.

Правителството трябва да стори няколко прости неща.

Ще дам за пример само сферата на помоща на гражданите и организациите при бедствени ситуации, както в Охридското езеро, Бакаджика, пожара във влака..

- Ликвидират се всички "спец" авио структури, звена, групи, отряди, екипи и тем подобни и се създава Национална служба за спешни ситуации.

- В нея се включват всички "спец" "такова-онакова", съществуващи към момента, заедно с авиационната техника и друга техника с която разполагат.

- Ръководството на тази служба се възлага на армията, на основата на съществуващото СОК/Стратегическо Оперативно Командване/.

- Ликвидира се цялата бюрокрация в сегашните "спец" структури.

-Техниката и личния състав, необходими за "спец"операции, се базира на две три места в страната, на отдалечение 30 минути полет от всяка точка на територията.

-Готовността за действие на екипите, за различните случай да е максимум 5 минути.

И като се подпали гора, или потъне корабче, или автобус се метне в някоя пропаст, или човек го закъса със сдравето, или бандити вземат заложници, или оберат банка..съответната група, светкавично се мята на вертолета, самолета, БМВ -тата, бронираната кола и решава проблема.

Не като сега, двайсе институции се кумят кой да регира на нещото и докато се накумят, човека е умрял или бандитите са хванали гората.

Така, България ще има единна "спец" част за действие в подобни нужди. Тая "спец" част ще има всичко нужно за да реагира навреме и адекаватно. Това ще е ефтино, защото и техниката и хората и оборудването ги има.

Закупени са , подготвени са, но по парченце за всяка от десетките "спец" структури, като никоя от тях няма всичко необходимо за да помогне, когато се наложи.

А президента, министър-председателя и други важни особи ще пътуват с "Air Force N1", както е в USA и другаде, та и в любимата на някои Русия.

Така е и за останалите сфери от тежкия живот на българина.

Всеки държавен феодал си гради нещо, което да не прави нищо.

Като рече някой да оптимизира нещата, скачат да защитават територията си сякаш им е бащиния.

Все някой държавник трябва да има воля и власт да превърне безцелното харчосване на липсващие пари в целенасочено производство на необходимият обществен продукт.

На първо място-безопасност и сигурност на човеците в България.

Ако го направи, народът ще му целува ръка и ще го благославя десетилетия.

Дано.

Иначе народеца ще си играе на "прескочи-кобила" със смъртта при всяко показване на носа вън от къщи...


Тагове:   смъртта,   отвсякъде,   дебне,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7985133
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10330
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол