Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2009 23:38 - Ако управниците на България продължат да се взират в ноктите си
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 3046 Коментари: 6 Гласове:
2

Последна промяна: 25.02.2010 02:17


Лъжливата история води към края на историята ти

 

Неоспорим факт е, че в отношенията на повечето държави, наложилите се за исторически „истини”тези от миналото, оказват понякога решаващо влияние върху вземането на решения със стратегически последици за цели държави и народи .

Примери: Холокоста и създаването на Израел; отнемането на територии от България по Ньойския мирен договор /аргументирано като населени с небългарски /тракийски и македонски...!!!/ етнос, като е цитиран "българския" историк Златарски/; изключването на Гърция от зоната на съветско влияние в края на Втората Световна война /като "люлка" на западната цивилизация/; бързото приемане на Полша и Чехия  в НАТО и ЕС след края на Студената война /като част от европейската култура/; механичното причисляване на България в зоната на турско влияние от САЩ в момента /като тюрко-алтайска народност, според родните лъжеисторици/..и други.

 

Създаването на ЕС прави много по- свободно търсенето, излагането и дискутирането на историческите факти и много по- вероятно отхвърлянето на тезите на "авторитетите" в историята, наложени по политически и националистически причини през ерата на националните държави.

 

Имаме наднационално държавно образувание -ЕС. Това дава големи шансове истинската история на европейските народи и държави да бъде показана в обективния и вид.

 

Членството ни в  ЕС дава на българската историческа наука неповторим  шанс да се разбият историческите шаблони от времената на национализма /гръцки, немски, италиански, руски, сръбски..български/ и да се даде на хората от демократична Европа истинската история за корените на европейската цивилизация.

 

Това би било от огромна политическа полза за единството на ЕС. Поради това, разкриването на истината за единен етнически корен на народите в Европа и единното начало на произхода и възхода на общоевропейската цивилизация, ще срещне моралната и материална подкрепа на наднационалните структури на ЕС.

 

Напоследък излизат все повече данни, че фалшивата германска /предфашистка/ версия за произхода на европейските народи се подлага на все по-дълбоки съмнения и критики. И на гръцките лъжи  за "приноса" на древна Гърция за културното и политическото устройство на модерния свят. И на руските великославянски исторически блянове.

Заедно с това се надуват и нови исторически балони. Като македонизма и новите руски и турски историко-научни мутации.

 

Та, очевидна е перспективата на дълга и деликатна историческа дискусия, в края на която, с общото убеждение на коректните учени историци, може да се формулира Нова история на заселването и цивилизоването на Европа, в която българите да получат справедлива оценка за приноса им към европейската и световна култура и прогрес..

 

На този фон, българската "официална" историческа наука продължава да дреме. Дрямката им, за съжаление, е обхванала и българските политици.

 

Но другите не дремят. Вижте с каква държавна подкрепа и с какъв бяс, гръцките, руските, турските, сръбските и македонски поддръжници на псевдо-исторически тези, защитават и налагат worldwide очевидни лъже-истории.

 

И докато БГ факторите, в това число и БГ "официализирани историци" са заети с късогледи битовизми, околните държави наливат средства,  в това число и европейски пари, за да търсят /или по-скоро унищожават/ доказателства в полза на националистическите им планове.

 

Парадокс –с гръцко финансиране българо-гръцки екипи извършват археологически проучвания на древнотракийски селища...Гърците финансират намирането на исторически доказателства, които биха оборили свещенната им „Мегали идея”? Да не би да си мислите, че тези екипи ще намерят такива доказателства?...По скоро ще ги унищожат, което са правили от 2000 години насам.

Щом като българската държава не финансира търсенето на доказателства за собствената си велика история, другите държави ще финансират унищожаването им. Под тъпия поглед на българските официални историци и управници...

 

Липсата на, формулирана на държавно ниво, национална визия за миналото и бъдещето на България, продължава да препятства усилията и на свободните от щампи учени да променят фалшификатите поне в българската ни история. Наличието на унизително лъжлива официализирана версия за историческото ни минало, прави унизително и днешното ни, "ден за ден" а не осъзнато признато и устойчиво присъствие на европейската сцена.

 

Лошото, че български полит-историци и моделираните от тях „исторически” представи на политиците и обществото ни, са били и продължават да са, по съществото на дейността си, враждебно настроени срещу собствения си народ и са отразявали и продължават да отразяват необективно историческите, а от там и да тълкуват погрешно съвременните събития.

 

Късогледството по отношение на историята води и до късогледство в съвременната политика.

Ако управниците на България продължат да се взират в ноктите си , вместо да използват шанса да получим полагаемото се на българите уважение, като първосъздатели на европейската цивилизация , а от там и повече от трохи от европейската трапеза на народите, България ще  си остане като незначителна хранителна добавка, вместо като основен материал при замесването на общоевропейското национално тесто.

 

Ако българските политици, не подкрепят усилията за намиране на историческата истина за българите и за държавата им, а продължат да зяпат в устата на Големите исторически манипулатори, ще се окаже отново, че другите народи са ни окрали и миналото и бъдещето.

 

Очевидно е, че от историческия нихилизъм на българските политици за България са произтекли и в момента произтичат вреди с неоценими размери. Заслугата за това е на /анти/българските историци, които са ги направили такива с насаждането на вредни за България исторически неистини в училищата и университетите.

 

Тези наши псевдо-историци за съжаление, нито са осъдени, нито са отстранени от позициите им, от които могат да въздействат на образованието и на самочувствието на народа и на политиката на държавата.

 

Мисля си, ние да хванем и да им устроим един, поне виртуален съд, за да назовем престъпленията, имената и присъдата им.

 

Макар че, най-справедливата им присъда би била да ги удавим в The Lethae waters - презрение и забрава.



Тагове:   траки,   Бойко Борисов,   политика,   ДПС,   БСП,   новини,   революция,   шанс,   държава,   Славяни,   избори,   телевизия,   кредит,   парламент,   младежи,   демокрация,   манипулация,   съюз,   полиция,   медия,   власт,   Чакалите,   лъжа,   данъци,   македонци,   наркотици,   олигархия,   нов свят,   ипотечен кредит,   свобода на словото,   кредитна карта,   такси,   страх,   убийци,   свобода,   българи,   турци,   студенти,   съзнание,   затвор,   ГЕРБ,   видео,   РЗС,   управляващи,   алексей,   банка,   терористи,   протести,   история,   президент,   измама,   гърци,   икономика,   пропаганда,   конспирация,   Петров,   ДСБ,   Реквием,   просвещение,   бандити,   Бареков,   кредити,   фалшификати,   партии,   корпорация,   популизъм,   кукли,   бисеров,   Икономическите,   пеласги,   движения,   комитети,   уплаха,   жълти медии,   криминали,   парламе,   орловмост,   маши,   корпоратокрацията,   оруеловцебългари,   монополит,   тоталиtaризъм,   световнатабанка,


Гласувай:
2



1. razkazvachka - какво са политиците за българина -
18.12.2009 19:18
ние винаги сме смятали, че политиката е мръсна работа. Тогава политиците са онези, които сме си избрали да бъркат из мръсната работа.
Розите израстват върху тор, но не толкова много, че да ги задуши.
цитирай
2. grigorsimov - Оптимизмът ти за ЕС е голяма наивност
18.12.2009 22:30
Защото манипулаторите на народите и на историята създават днешна обединена Европа и манипулират целия свят! Това е факт. Затова се опитайте да си представите къде ни водят? – Водят ни към пълно унищожение!
цитирай
3. demograph - Съгласен съм. Но не ми се ходи в кланицата като добиче.
18.12.2009 22:57
grigorsimov каза: - Оптимизмът ти за ЕС е голяма наивност
22:30
Защото манипулаторите на народите и на историята създават днешна обединена Европа и манипулират целия свят! Това е факт. Затова се опитайте да си представите къде ни водят? – Водят ни към пълно унищожение!'
....................................................................
Григоре,
Европеизацията на икономиката води до нуждата от европеизация на културите. Тя минава задължително през интеграция на миналото. В основата на единното минало стоят корените.
Очевидно е, че гърците не са носители на генетичните белези на зараждащата се европейската нация. Става все по-ясно, че те не са и творците на модерния свят, а крадци на историческите основи на почти цяла Европа.
Обединена Европа не може да се гради на разпарчетосано минало, а на интегрирана версия за миналото. Брюксел има интерес от историческа версия, която да обединява около една единна, а не няколко противоборстващи си теории за произхода на европейската цивилизация.В единна теория българите/траките не могат да бъдат прескочени.Това съпада и с нашия исторически интерес.
Освен ако си висим на клона като маймунки и проиграем този шанс. Другото - в личния ви е-майл.
Поздрав.



цитирай
4. demograph - Кой да я изготви тази национална доктрина, бе Андрей..
20.12.2009 17:13
Освен ние тук.
Ето първото:
1.Да се осигури физическото оцеляване на българския етнос през вековете.
1.1. Достигане на положителен демографски баланс "раждаемост/смъртност" до 2015г. и поддържане на нарастващ темп на раждаемостта, с оглед от 2020г. населението на България да се увеличава с по 50 000 българи годишно.
1.2...................................................................
цитирай
5. panazea - 4eta s interes.
26.12.2009 23:53
Ne znam kakvo da kaja.
цитирай
6. demograph - Не казвайте нищо. Образовайте човек по човек.
27.12.2009 22:06
panazea каза: - 4eta s interes.
26.12 23:53
Ne znam kakvo da kaja.цитирай
...........................................................................
Краен срок за достигане на критичната маса на познанието 2012г....
Да сте жива и здрава
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7961209
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол