Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.01.2010 17:43 - С благодарност към един анонимен българин
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 4648 Коментари: 3 Гласове:
4

Последна промяна: 29.11.2013 22:23


Да си жив и здрав достойни българино!

ИСТИНАТА Е ОТ БОГА И САМО НА ДОБРИТЕ Е СЪДЕНО ДА Я РАЗКАЗВАТ

анонимен -
blagodarsko kum sparatok
08.01 12:56

Междо другото, реших да драсна някой ред за "траките", които какви ли не бяха изкарани от съвременните учени, де българи, де чужденци, като по този начин отвличат вниманието от полезрението на истинският проблем и ни наслагват грешни представи за истинската реалност.

Аз съм на принципа, че всеки има място под слънцето, и именно зради това, не съм съгласен да определят чужденци историята на един толкова славен народ като българският,
Отчуждаването на българите по име и по род е било засвидетелствано още от времето на Паисий, когато е създадена "Славната българска история", най-вероятно пречупено име през социалистическите идеи на 20-ти век.

През епохата на написването на Историята е имало гърцизиране, сърбизиране, русофилщина, турцизация и прочие. Днес се наблюдава същият феномен на самоопределянето на българите като "други"! Но нека се върна на темата!

Аз имах предвид, че точно поради съветската идеология да натрапи своя империализъм едва ли не като всесъществуващ, забатачиха историята на другите народи, като българите не бяха искарани какви ли не и монголи бяхме и татари бяхме и славяни бяхме (угро-фини) и какви ли не,

Но истината излиза на яве рано или късно. наскоро разбрах, че от българските земи през 19 век са били изнесени и унищожени важни книги-паметници на културата, за да нямаме история и да ни натрапят чужда.

По мои груби изчисления не може "вторият по големина народ, след индийците" да изчезне така лесно, както се твърди от съвременната история и не може славяните така мистериозно да се появят едва ли не от нищото.

Руснаците не могат да проумеят, че произхода на държавата си я дължат на скито-сарматите, като нека разясня името на руснаците - "рух" на ирански значи бял, светул, блестящ, страшно наподобяващо на роксоланите, на другите скити.

Значи ако се позамислим малко, то според древните автори траките били скити, според някои изследвания съвременните българи имат скитрки произход или тракийски, то следователно най-малкото българите ако не са траки, то са доста близки по кръв за да могат толкова бързо да образуват държавно обединение като България.

Нека престанат да ни изкарват, че сме слезли от Памир или от Монголските плата, че сме били татари, защото аз например нито съм с дръпнати очи, нито съм някакъв късокрак и съм по-бял от най-белите и не мисля, че може да се поругава българската история!

Благодарен съм на Спароток че пише подобни статии, защото неговите виждания най-много се доближават до моите.

Аз например се радвам, че съм българин, радвам се че българите са благородни, не веднъж доказано за хилядолетната си история, показващи благородство към победените и предизвикващи коварна завист у враговете.

Не напразно сега големите за деня са западните държави, като Германия, Франция, Англия и други, които аз лично много уважавам, защото са измислили много изобретения, с които си служим днес, но и съм разочарован от тях да изкарват българите такива, каквито не са, докато те преди, когато по нашите земи е благоденствала най-развитата цивилизация за времето си, са ходели с кожи по себе си и са се хранели с коренчета и ловуване, а сега се перчат със своя благороден произход, а някои от тях хулят неправдоподобно българите.

Жалко наистина!

Аз смятам, че да победиш някого в битка означава сила, а да му простиш, това е благородство, чувство, засвидетелствано единственно у благородните хора!

Коментарът е копиран от блога на www.sparotok.blog.bg


Тагове:   траки,   Бойко Борисов,   политика,   ДПС,   БСП,   новини,   революция,   държава,   Славяни,   избори,   телевизия,   кредит,   парламент,   младежи,   демокрация,   манипулация,   полиция,   медия,   власт,   Чакалите,   лъжа,   благодарност,   данъци,   македонци,   наркотици,   олигархия,   нов свят,   ипотечен кредит,   свобода на словото,   кредитна карта,   такси,   страх,   убийци,   свобода,   българи,   турци,   студенти,   съзнание,   затвор,   ГЕРБ,   видео,   РЗС,   управляващи,   алексей,   банка,   терористи,   протести,   история,   президент,   измама,   гърци,   икономика,   пропаганда,   конспирация,   Петров,   ДСБ,   Реквием,   просвещение,   бандити,   Бареков,   кредити,   фалшификати,   партии,   корпорация,   популизъм,   кукли,   бисеров,   Икономическите,   пеласги,   движения,   комитети,   уплаха,   жълти медии,   криминали,   парламе,   орловмост,   маши,   корпоратокрацията,   оруеловцебългари,   монополит,   тоталиtaризъм,   световнатабанка,


Гласувай:
4



1. virtualna1biblioteca - Molia,
10.01.2010 11:57
Kym predishniia posting napishi resiume sys svoi dumi i izoblichi falshificatorite na bulgarskata istoria.Ste byde ot polza za obstestvoto.
цитирай
2. demograph - Ще се опитам
10.01.2010 22:44
Благодаря. Добра година!
цитирай
3. анонимен - 1. Руснаците са славяни, а не скити, ...
14.01.2011 16:50
1.Руснаците са славяни,а не скити,каквото и да си говорим.Ами само ги погледни-нямат нищо общо с иранските народи! 2.Иранските народи не са траки-религията и обичаите им са коренно различни!Плюс това,средният ръст на иранските мъже е с 20-25см.по-нисък от този на траките-твърде голяма разлика! 3.Не е вярно,че траките като цяло са изчезнали-избити са тези,обитаващи нашите територии.Но пък даките,които са тракийски народ,оцеляват и днес техни потомци са румънците.Друг въпрос е,че много от румънските цигани се изкарват румънци. 4.Славяни и угро-фини са 2 различни етноса.Славяните са с широки лица(брахикефали),а угро-фините-с издължени(долихокефали).Пък и в периода на ранното Средновековие угро-фините като унгарци,естонци и финландци са с 15-20см.по-високи от славяните-пак твърде голяма разлика. 5.Древните българи не са тюрки-тук си абсолютно прав/а.Антропологията,религиозните им вярвания и обичаите го потвърждават! 6.Българите не са траки-нито религията,нито обичаите им имат нещо общо!Освен това,средният ръст на българите е 1.75-1.80м.,а на траките-1.90м.Още повече че траките са мезокефали(средна дължина и ширина на лицето),докато българите са долихокефали.Всъщност религията и антропологичният тип на българите ги определят като угро-фински народ,а не като тракийски или ирански.Пък и българските ханове носят угро-фински имена.Думите в нашия език за означаване на родови връзки,някои селскостопански животни,предмети от бита и много други са точно от угро-фински произход.Да не говорим за множеството угро-фински топоними по нашите земи-Уграш,Велека(Бялата на река-на древнобългарски balg-бял,на естонски valge и на финландски valkoinen също значи бял),средновековния град Угреш,който се е намирал в Загорието,Сакар(на финландски sakara-зъбер) и мн.други.А и ако българите бяха траки или перси,скити,сармати,алани и какви ли не още измишльотини,щяха да са известни на гърците още много по-отдавна!Пък и гърците щяха да ги наричат траки,скити и т.н.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7983634
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10329
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол