Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.01.2010 05:26 - България - наследник на древна Тракия
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 10130 Коментари: 11 Гласове:
3

Последна промяна: 29.11.2013 22:34


Ние Българите сме Траки по земя, кръв, език, култура и обичаи.

Въпросът за тракийското историческо наследство е отправен пункт за формулирането на българската националната доктрина в частта и
"КОИ СМЕ НИЕ?", "ОТ КЪДЕ ИДВАМЕ?" i "НА КЪДЕ ОТИВАМЕ". 


Колкото и странно да изглежда, ние българите, макар и древна държава и народ, сме изправени пред отговорите на тези въпроси не по-малко драматично и също толкова спешно, както това стои и пред нововъзникналите нации и държави в края на 20 век.

Липсатата на дори и относително категорични отговори на тези въпроси, обременява народа и държавата ни подобно тревогите на осиновено дете, загубило истината за родителите си.

Ако не им се отговори, неяснотата за миналото ще обърква настоящето ни и ще обвива в мъгла и несигурност бъдещето ни.

Без тези отговори, обикновените хора и държавниците ни ще продължат да залитат от посока в посока, без да могат да вземат ясни решения за съдбата си.

В отговорите на тези въпроси е заложена същността на неформулираната и досега Българска национална идея.


Истинската българска историческа наука трябва да се оттърси от политическите заблуди и от влиянието на считани за по-авторитетни исторически среди извън и вътре в България и да отвори очите си за истината, която и без това пониква в коректните научно-исторически среди по света.

1.Ние Българите сме Траки по земя, кръв, език, култура и обичаи.

Както и да сме се наричали ние самите, който и както и да ни е наричал във времето, ние сме Великите траки. В земята, кръвта, езика, облеклото и културата ни са доказателствата за това.

Историята на българите е историята на траките.

2. Траките са се нароили по днешните ни земи и не са се стопили или изтребени за да изчезнат, както проповядват гръцки, руски и наши лъжеисторици, а са били и си стоят и днес, в наше лице, на тази благословена земя.

3. Тракийските преселения са заселили Европа и  големи територии от Азия, и са пренесли културата по дивите тогава земи и народи. Културата на Европа започва от земите и от дедите ни. И това е известно.

4. Славяните са траки, говорят тракийски език и не са се пръкнали от блатата на Северна Русия, а са си били тук и преди повече от 10 000 години. Това е доказано но все още скрито.

5. Българската държава е била и преди Аспарух, а отвъд дунавските траки/българи/славяни само са идвали на помощ на въстаналите си сънародници на юг от Дунава.

6. Боговете и митовете на древна Гърция и Рим са тракийските богове.
Траките: -пеласги=хуни=готи=гети=даки=македони=българи=скити=славяни, са приели християнството директно от Апостолите, далеч преди Цар Борис.

7.Тракийското историческо наследство е българско историческо наследство.

Потопът е тракийска драма. 

Троянската война е тракийска война.

Александър Македонски е покорил и цивилизовал античния свят с моща на тракийските конници и пешаци.

8.По времето когато гърците, /набожни до гузност после и сега/ , като първи съюзници и културни наставници на римляните, са горили живи и разпъвали на кръст "първите учители"на Христовата вяра, по нашите земи ние траките вече сме славили Исус и то на Своя  език и писменост.

 9.И  Западен и Източен Рим са постигнали могъществото си и с геният на траките-императори, тракийските пълководци,  на върховете копията, на остриетата на мечовете и с бойните  колесници на тракийските войни и с храната и кожите от плодородните тракийски земи.


10. Историята на траките е в основата модерната европейска история, а не гръцките присвоявания.

Древно гръцката и римска култури са само интелигентно или лъжливо надграждане на изумителната с постиженията си тракийска цивилизация.
 
11.Тракийската култура и технологии / обработка на медта, желязото, земята, коня,колелото, каруцата, колесницата, мечът и скитските лъкове, златото, накитите, керамиката, сградите, дворците  и крепостите, боговете, сатирите, диите, Орфей../са първополагащият камък в основите на съвременната европейска цивилизация.
 
12. Първата писменост в Евразия е тракийската и никой не ни е дарявал с писмо. Траките са дарили много народи с писмо и духовност, с технологии и благоденствие.

13. Ние сме от свещенните земи на създателите на човешкия род, дошли сме по пътя на първопроходците, разплодили сме се в благодатните си днешни земи, преди десетки хиляди години, борили сме се и сме оцеляли на природни катаклизми и човешки противоборства до днес.

13.Разделили сме се на родове, племена, държави и империи и сме заемали нови и нови територии на земята и в прогреса. Воювали сме помежду си..
И какво ли още не ...

14. Истината за траките все по-настойчиво си пробива път в затлачената с псевдо-национализъм научна историческа традиция.

В света все повече се чуват гласовете на коректните историци, за Тракия като прародина на европейските  народи и културна основа на съвременната цивилизация. 

В света се създават нови Унивеситети по тракология, а ние затриваме собствената си тракология и артефакти..!

15. Най-върлите противници на тезата за българите като днешни траки, колкото и да ви учудва, са българските учени от школата на Златарски, продължителят му след 09.09.1944г. Ал. Фол.и неговите по-глупави творения Добрев и сие./ вижте списъкът на глупците в www.demograph.blog.bg/

А най-злостни епитети са залепили на българите българските „лъжеисторици”.

16.Няма държава около България, която да не се опитва да присвои тракийското ни минало.

Няма друга държава на света, която да прахосва великото си минало като българската.

17. Най-жалки са опитите на една група руски и немски учени полит-историци да припишат на руснаците нашето тракийско минало и дори езика и да запокитят българите в трънаците на историята..

Толкова жалки са и опитите на сърбо-македонистките "творячи" да разкъсат българи от македонци.

18. Монголо-туранската и ирано-алтайските теории за произхода на българите, са създадени в
политически, а не научни кабинети и се тиражират по света от определен кръг руски историци, a вече и от сърби, гърци, македонисти, хървати и кой ли не, с цел да се запрати българския етнос в баирите и степите на Монголия и Туркменистано-иран, докато в същото време те се опитват да измъкнат историята ни изпод носа на заспалите ни държавници и българомрази "историци" от феодалната БАН.

19. Сегашната официална българска история е създадена под силното влияние на руската и автроунгарска историческа школи, и окончателно деформирана под пагубното въздействие на съветската "соц-историческа" школа, чийто главен стремеж бе унищожаване на националното самосъзнание и оформяне на безволева група от хора, лишени от идентичност...

20. Няма народ и държава на Балканите и Мала Азия, който да не е поставил траките в официалната си история, която вече се преподава в училищата им, а гърци, сърби, македонци, хървати, босненци, словенци, словаци, руснаци, украинци, а сега и турци се самоопределят като преки наследници на траките.

21. Истината е, че българския език , едно към едно, е модерна версия на езика на който са говорили траките. т.е. Ние говорим тракийски език или ако искате тракийският език е български! / www.sparotok.blog.bg/

22. Историческите факти за автохтонния произход на българите са унищожавани най-систематично и целенасочено от руските/съветските/власти и от гръцките попове.

Тезата за автохтонния произход на българите е отрична с най-голяма ярост от български "историци-глупаци".

23. Гърците присвояват  всичко тракийско и изтриват българското и от камъните по територията си, а ние допускаме гръцки археолози да изследват/унищожават/ миналото ни...

***

Ние сме достоен народ с достойно минало.
Това се знае и пише от правремената.

Само българомразците полит-историци не го узнаха, не го знаят, и няма никога да поискат да узнаят това. Няма и да го напишат.

Поставяйки личната си кариера пред националния интерес, много от миналите и днешните ни учени не благоволяват да обнародват известни факти и исторически извори.

Това поведение е пагубно за България и българският народ и не подобава нито на учени, нито на граждани на държавата ни.

***
Българската историческата наука е спояващото звено между миналото, настоящето и бъдещето на България.

Тя трябва да заеме, най-после отговорното си , за съдбата на българите и България, място.

Българската историческа наука трябва, като отговори на първите два въпроса, да помогне на България и българите да си отговорят и на въпросите "КАК ДА ЖИВЕЕМ?" и "НА КЪДЕ ДА ОТИВАМЕ", за да заживеем по-добре и да се отправим уверено към едно по-добро бъдеще.

***
Историята е приложна наука за реалния свят и е висша политика .

В глобалния свят историята е висша Геополитика!

***
Колкото до съдбата на Института по тракология, очевидно е според мен, че трябва без колебание, да се направи следното:

1. Да се махне веднага името на Фол от названието му, защото Александър Фол опозори паметта на предците ни и отрови душите на съвременниците с лъжите си за "изчезването" на траките и заместването им с дошли "от тръстиките" славяни и един цигански катун монголо-туранци.

2. Вички които са лъгали от страх или алчност, или от глупост за истинската история на българите, да се уволнят от този институт и там да се назначат българи родолюбци.

3. Института по история на БАН, Института по археология, Института по тракология и ако има и други звена, да се обединят в Институт по тракийска история, който да стане мощно научно звено за истинска българска и световна история .

4. Първа задача на новия институт, заедно с министерството на образованието, да бъде написване на истинската българска история и учебници за децата от забавачницата до университетите! Още за учебната 2011г.

5.Новия институт, може и следва, бързо да се превърне в Световен център по древна история на Траките.Защото има всички предпоставки да се постигне това.

6.Историческата ни наука незабавно трябва да заеме мястото си на незаменим консултант на българското правителство при формулирането и провеждането на националната вътрешна и външна политика.

В много случай, съвместно с институциите по сигурността и външната политика.
***
Това е което трябва да се направи.
***
Ако не защитим тракийското си минало, скоро ще ни отнемат и настоящето и бъдещето!




Тагове:   траки,   Бойко Борисов,   политика,   ДПС,   БСП,   новини,   революция,   държава,   Славяни,   избори,   телевизия,   кредит,   наследство,   парламент,   младежи,   демокрация,   манипулация,   полиция,   медия,   власт,   Чакалите,   лъжа,   данъци,   македонци,   наркотици,   олигархия,   нов свят,   ипотечен кредит,   свобода на словото,   кредитна карта,   такси,   страх,   убийци,   свобода,   българи,   турци,   студенти,   съзнание,   затвор,   ГЕРБ,   видео,   РЗС,   управляващи,   алексей,   банка,   терористи,   протести,   история,   президент,   измама,   гърци,   икономика,   пропаганда,   конспирация,   Петров,   ДСБ,   Реквием,   просвещение,   бандити,   Бареков,   кредити,   фалшификати,   партии,   корпорация,   популизъм,   кукли,   бисеров,   Икономическите,   пеласги,   движения,   комитети,   уплаха,   жълти медии,   криминали,   парламе,   орловмост,   маши,   корпоратокрацията,   оруеловцебългари,   монополит,   тоталиtaризъм,   световнатабанка,


Гласувай:
3



1. demograph - Мълчанието проговаря
17.01.2010 06:35
Из форум mediapool
Мълчанието проговаря
Автор: BG
17 Януари 2010 00:36
copi-paste


До сегашното срамно положение на центъра по тракология се стигна след период на дълга и мъчителна деградация, за която не един и двама, в това число и хора от техните, предупреждаваха. Нека запознаем уважаемата публика с някои подробности от пейзажа.
През последните тридесет години от създателя на института беше лансирана спекулативна теория, която не почиваше на коректен анализ на извороведски и археологически материал и която, както добре е забелязал Скоп(ен)ус, не получи отзвук и влияние в сериозните научни среди. Дотук нищо фатално, дори и Айнщайн има брак и подхлъзвания в научната си работа.
Страшното и зловещото дойде след това - никой не можеше да работи в областта на тракийската религия, без да се съобразява с генералната линия на партията. Ако ли някой си позволеше, да намекне, дори неволно, че това май не е така, следваше терор и линч със средствата на репресивния апарат, който както се досещате, беше и е на разположение.
Клевети, лъжи, мерзости, публични охулвания, саботажи, коварства, доноси, следене, слухтене, интриги до пълно унищожение и това до ден днешен.
За тази дейност бяха привличани все нови и нови верни клакьори и еничари.
Така че в един дълъг период от време новите попълнения на обсъжданото “научно” място бяха единствено и само от слугини, интригантки, доносници и млади "надежни" подлизурковци. Резултатът от всичко това, както добре се вижда и от ИстаМбул, е тъжен, но справедлив.
Ето защо, ако се случи смъртта на този център, не е за плач, а за радост работата.
Това е Десети ноември за гилдията и огромен шанс за стойностните изследователи.
България няма да отстъпи позиции в тракологическите изследвания, а ще си възвърне загубените такива и много скоро ще станем свидетели на нови и силни свободно написани проучвания.

цитирай
2. sparotok - няколко коментара
17.01.2010 20:00
1. Наистина сме траки. Щом са тракийски традиционните ни земеделски сечива и пастирски принадлежности, носия, обичаи, лични имена, музикални интрументи, то може да не сме траки ?

2. В Илиада не е употребена нито веднъж думата варвари - чужденци, това показва, че става конфликт на сродни етноси.

3. Броят на хората осъзнаващи истината за дедите ни траките действително расте. Ако не бяха укрити исторически извори и археологически данни, то днес цял свят щеше да знае, че сме потомци на Арес и Орфей.
цитирай
3. demograph - Благодаря!
17.01.2010 20:08
Току-що пуснах последната версия.
цитирай
4. анонимен - ZA BALGARIIA
31.01.2010 19:57
PTODALZAVAITE DA PIWETE ZA ISTINSKATA BALGARSKA ISTORIIA-AZ KOETO MOGA DA NAPRAVIA E DA RAZPROSTRAMIAVAM NA BALGARI RODOLUBZI VAWITE PISANIIA.-BLAGODARIA VI MNOGO....-I USPEHI .
цитирай
5. анонимен - 1-OBIDENETE SE-;SAEDINENIETO PRAVI SILATA;-KUBRAT
12.02.2010 20:48
2-SEGA IMATE PREKRASNATA VAZMOZNOST-B.DIMITROV-ISTORIK! 3-I NE SE OPRAVDAVAITE-;PISALISME MU MNOGO -NE OTGOVARIA; -;NIAMA NA4IN DA NIAMA NA4IN;-RADIA TELEVIZII-PREDIZVIKAITE GI. PODKREPA WE IMATE OT ZELIIAT OGRABEN BALGARSKI NAROD!!!
цитирай
6. анонимен - 1-OBIDENETE SE-;SAEDINENIETO PRAVI SILATA;-KUBRAT
12.02.2010 21:19
4-AKO VIE STE UBEDENI V VAWATA FAKTOLOGIIA-A VIE STE!-DEISTVAITE -;KOGATO FAKTITE GOVORIAT..; 5-VSEKI EDIN OT NAS TRIABVA DA SI PONESE VINATA ZA SASTOIANIETO NA STRANATA -SAS SVOETO DEISTVIE ILI BEZDEISTVIE!!!
цитирай
7. анонимен - 1-OBIDENETE SE-;SAEDINENIETO PRAVI SILATA;-KUBRAT
12.02.2010 21:43
PREZ-1992g.KAZAX -GORDEIA SE 4E SAM BALGARIN SRAMUVAMSE 4E SAM SE RODIL V TOVA ANTINAZIONALNO I PRODAZNO POKOLENIE,I BOG DA PAZI B-IA.DOKATO NAWETO POKOLENIE SI OTIDE-DENO E PO SKORO TOVA-BALGARIIA DA IA IMA!!!-DANO VIE OPROVERGAETE ZAKLENANIETO MI!
цитирай
8. анонимен - 1-OBIDENETE SE-;SAEDINENIETO PRAVI SILATA;-KUBRAT
12.02.2010 22:02
NO POMNETE TOVA MOZE DA STANE SAMO,I EDINSTVENNO AKO SPAZITE ZAVETA NA HAN KUBRAT!!!
цитирай
9. demograph - Единството прави силата
14.02.2010 03:28
анонимен написа:
PREZ-1992g.KAZAX -GORDEIA SE 4E SAM BALGARIN SRAMUVAMSE 4E SAM SE RODIL V TOVA ANTINAZIONALNO I PRODAZNO POKOLENIE,I BOG DA PAZI B-IA.DOKATO NAWETO POKOLENIE SI OTIDE-DENO E PO SKORO TOVA-BALGARIIA DA IA IMA!!!-DANO VIE OPROVERGAETE ZAKLENANIETO MI!

..........................................................................

Прав сте. Това се мъчим да сторим - да обединим българите и да променим историята към добро!
Да сте жив и здрав!
цитирай
10. rosmistral - виж блог Ros Mistral
04.03.2010 03:51
Кои сме ние? Частичен отговор ще намерите в този блог.

Съществува МАБИК - Международна академия по българознание,иновации и култура,чиито член съм.

Виж и блог souroujon
цитирай
11. анонимен - @ demograph
27.10.2011 10:21
Много добре изказано. Обаче, след като установявате, че "стойностната" наука е въпрос на силова позиция, притесняващо е да се говори за "стойностни учени". Какво гарантира, че системата, която би заменила настоящата би била по-адекватна? И от чия гледна точка? Мисля, че решението не е в подмяната на една институция с друга, а в конкурентни институции. Разбира се, както показва желанието за елиминирането на Център по тракология, конкуренция в България в сферата на науката явно няма да има, а и дори да има, няма да се толерира (приема като нещо позитивно). Както догатвате, където няма конкуренция, няма напредък. Замяната на "нестойностни" изучавания със "стойностни" такива е само въпрос на гледна точка (върху хора, върху техните публикации и върху науката като цяло). А в демокрация, всеки има право на гледната си точка (т.е., "стойността" на дадена публикация не е аргумент).
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7961138
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол