Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.02.2010 23:13 - Български "професор"-национален предател
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 95098 Коментари: 7 Гласове:
2

Последна промяна: 29.11.2013 22:54


 

 

За един български "професор"-национален предател и фашизма в БЮРМакедония


дата: 18 Февруари 2010 г.,

автор: Роси Митанова, Георги Генов

 

Авторите разкриват потресаващата картина на нечовешкия режим в Македония...
Миналата вечер зрителите на телевизия с национално покритие станаха свидетели на безпрецедентен спектакъл във вечерното предаване на Иван и Андрей. Шоуто посвети време на една свръхсериозна и свръхболезнена тема за нас, и за българите в Македония – поредното? заседание на дело за попечителство над невръстната дъщеря на Спаска Митрова в Гевгели.
Гостуваха двама – условно казано, опоненти на тезата, която от: „защита правата на българите в Македония”, се изроди в махленска разпра за това - има ли въобще българи в Македония, и дали от главата на Зевс, или …как се е пръкнала македонската нация.
Думата изроди е използвана не случайно, защото от едната страна на барикадата - „за” правото на самоопределение на българите в Македония, беше застанал един културен и сравнително подготвен човек Никола Григоров.
…Но, от другата страна – недвусмислено „против” българите и „за” македонизма, беше пристигнало странно държащо се създание, с видими психологически проблеми, титулуващо себе си професор по антрополгия - Иван Калчев.
Как преподавателят по ДИАМАТ и ИСМАТ, или както ние студентите в Историческия факултет недвусмислено, без лицемерие и с точност, наричахме предмета му – Комунизъм, е осъмнал след демокрацията като професор по антропология, ще трябва явно отделна статия.
Та този „наш” преподавател по Комунизъм, се оказа навярно съвсем правомерно и по наследство, като знаем Коминтерновските лаборатории където се е пръкнала ин-витро генно-модифизраната македонска нация (този смехотворен човечец) „душата” на незаконната у нас, и кой знае защо още щъкаща насам-натам - ОМО „Илинден”. На всичко отгоре, безцеремонно размахваше органа си, на забранената организация, де, - „Народна воля”, изричайки безскрупулната лъжа за легитимността на вестника.
За незапознатите ще припомним, че този вестник, а и прословутата ОМО, която по-малко просветените люде бъркат с гей-дружинка, те са и толкова на брой, (малък нощен клуб ще им се стори широк) са преследвани от закона и полицията заради - цитирам: разпространение на човеконенавистни теории, за подронване на
националното достойнство, за кражба, изопачаване и фалшифициране на българската история! Въпреки тези факти, тези извън…законни същества продължават да се смятат да авторитети, и да разсмиват, слава Богу целокупната българска зрителска аудитория. И ние бихме изпопадали от смях, защото циркът, както го определиха повечето видели представлението, наистина беше пълен, ако…
Ако не ставаше дума за човешки живот, за право на съществуване, на самоопределение, на майчин език.
Предаването имаше огромен ефект: зрителите с очите си видяха, колко основателно е забранена ОМО „Илинден”, когато заговори душеприказчика на организацията - агентурният пропагандатор на македонизма - Иван Калчев.
Не искам да си представя какво би станало с бедния отродник, ако не беше пред екрана, а на площада, когато не се посвени да се гаври дори с паметта и заслугите пред България – на офицера от Българската армия - Гоце Делчев. Калчев размаха изфабрикуван в лабораториите на „македонизма” документ, с изявления на някакъв „македонски”, който великият Гоце, едва ли би разчел, ако можеше да се вдигне от паметното място.
Фалшификат, който дори седмокласник от основното школо ще разобличи, знаейки, че Гоце Делчев е завършил Военна академия във София, говорел и пишел на прекрасен литературен български, и че тачим подвига му тъкмо на загинал герой за целокупността на Майка България, както са наричали родината си по онова време достойните българи.
В истерична наглост, заядливо кресчендо, уж професор, и уж историкът Калчев, размаха и най-модерната агентурна фалшификация на историята на Балканите – за създаването на македонска националност още в ерата на Александър Македонски???
Същият този наш седмокласник би се изсмял на „професора”, защото народностите в Европа се идентифицират около 10 век сл. Хр., а за национални обединения и националността като понятие, става дума едва след 18-19 век, когато се образуват съвременните държави. Ама, той, професорът не чете учебниците по история за 7-ми клас, чете, наизустява и пропагандира само това, което са му написали генните инженери от небългарски/говори се, че иде реч за - сръбски ,
"македонски", и тям подобни тайни служби, ама на нас не ни се вярва, много, много…?!/
За гнусното отношение и двусмислиците спрямо българката Спаска Митрова, които Калчев се опита да внуши, е обидно да говорим.

Фактът, че българката е затворена, бита с тежки папки по главата и наричана "Българска кучка"; заплашвана, че ще бъде ликвидирана, ако не се откаже от българското си самоопределение, не смущава апологетът на македонизма.
Бог знае какво би се случило с храбрата жена, ако не беше вдигнала шум. Спаска и вчера за кой ли път заяви, че делото се е изродило/ пак тази дума, днес само мутанти ни се въртят в глават/ - в политическо.
Искаме само да знаете, че бедите на Спаска Митрова се умножиха, когато стана член на Централния комитет на РАДКО – неправителствена организация на сънародниците ни в Македония.
А делото си е политическо, а явно е било и замислено като такова. Вместо съдът да се занимава със съпружеските взаимоотношения, да провери наркозависимостта на съпруга на Спаска, се опита да изкара майката психически болна, щото се смята за…българка!
Ама тази жена наистина може да бъзе взета за луда. Защото да се осмелиш в Македония да кажеш, че си българин е толкова опасно, че си или луд, или…потомък на достойни българи като Гоце Делчев, каквато е Спаска!
Всички в Гевгели, знаят за какво става дума. Видяхме в репортажа на Андрей пред Съдебната плата там обаче, страхът на хората, повтарящи като в несвяст една и съща реплика, без да съзнават фашизоидността й: „Ами щом е българка, да си ходи…!” Само един българин саможертвено застана пред камерата, буквално като на аутодафе! Сега ще трябва да проследим какво ще се случва с него, след тази му изява на героичност, без грам преувеличение е така.
Та, само този мъж преодоля с видимо усилие страха си, и заяви ужасяващия факт:

”Тук, в Македония може да си албанец, сърбин, но…в никакъв случай българин, защото ще те ЛИКВИДИРАТ.”

Няколко пъти повтори…ликвидират!
Знаем, наши отговорни политици вече скептично се подсмихват под мустак, смятат че се драматизира излишно, наричат липсата на политика – тиха дипломация, нали не става дума за техния живот.

Като трън в… петата им идват „такива като Спаска и неизвестния храбрец, що му трябваше да се изцепва, сега и за него ще трябва да мислят, да се кахърят, само работа им отваря?!”
Докога, скъпи „отговорни” фактори, ще си заравяме главата в пясъка, и ще се заричаме, че Македонски въпрос за България не съществува.

Крайно време е да има обща и последователна политика по отношение живота и правата не само на Спаска, на онзи самоотвержен българин, застанал пред камерата видимо изтерзан и уплашен, а на мнозиството - освобождаващо се от страха и самоопределящо се вече като българи в Македония .
България е длъжна да подпомогне сънародниците си, подложени на ексцесии в Македония – защото определят майчиния си език като български, заради което нямат право на работа, нямат право на просветното и културното развитие, и да отглеждат децата си в нормална, а не в наистина шизофренна среда на развихрящ се все повече македонизъм.
Бедата обаче не е само в политиката на Македония срещу българите там, а и в неморалната политика на мълчанието, станала прикритие за безпомощността на българската дипломация по Македонския въпрос.
В основата на демокрацията към общността на ЕС, към която се присъединихме , и Македония се стреми да бъде, е – Християнският морал и ценностна система.

По въпроса с българите в Македония, българските политици не смеят дори да се явят на изпита, камо ли да го издържат с чест и достойнство.
Само да не си правят сметки, че единствено българите от Македония, ще плащат цената на безхаберието, ако принудително и безвъзвратно бъде претопена българската диаспора там. Мълчанието на политиците винаги е подпалвало Балканите по един неконтролируем начин.
Дано този път сме само лоши пророци.

Роси Митенова , Д-р Георги Генов - н.с. І ст.в БАН и главен редактор на "Исторически архив"

 Препечатка от Macedonian Tribune

Органъ на МПО Любенъ Димитровъ отъ Торонто Канада

 

 



Тагове:   траки,   Бойко Борисов,   политика,   ДПС,   БСП,   новини,   революция,   държава,   Славяни,   избори,   бан,   кадри,   телевизия,   кредит,   парламент,   младежи,   демокрация,   манипулация,   полиция,   медия,   власт,   Чакалите,   лъжа,   данъци,   науката,   македонци,   наркотици,   олигархия,   нов свят,   ипотечен кредит,   свобода на словото,   кредитна карта,   „наш”,   такси,   страх,   убийци,   свобода,   българи,   турци,   студенти,   съзнание,   затвор,   ГЕРБ,   видео,   РЗС,   управляващи,   алексей,   банка,   терористи,   протести,   история,   президент,   измама,   гърци,   икономика,   пропаганда,   конспирация,   Петров,   ДСБ,   Реквием,   просвещение,   бандити,   Бареков,   кредити,   фалшификати,   партии,   корпорация,   популизъм,   кукли,   бисеров,   Икономическите,   пеласги,   движения,   комитети,   уплаха,   жълти медии,   криминали,   парламе,   орловмост,   маши,   корпоратокрацията,   оруеловцебългари,   монополит,   тоталиtaризъм,   световнатабанка,


Гласувай:
3



1. sparotok - Да пази Господ!
15.02.2010 00:08
Да пази Господ!
цитирай
2. zahariada - И това са историци!
15.02.2010 09:21
Така е, като не се направи лустрация. Сега тия неща изобщо нямаше да ни интересуват.
Георги Марков - големия демократ. Беше станал абонат на медиите. Къде е сега? ПФУ...! Поздрави!
цитирай
3. demograph - Ей Андрейчо..Където пипнеш лига, мамка му.
15.02.2010 10:58
Само за това изказване това напикаващо се феодално старче трябва да си вземе цукалото и да си ходи!
цитирай
4. demograph - Теб Господ да те поживи!
07.03.2010 00:48
sparotok написа:
Да пази Господ!

цитирай
5. demograph - Не се и надявай
07.03.2010 00:52
andrei написа:
българският народ,да се наричат историци и да заемат академични постове.В БАН,трябва до един да бъдат изметени,идеологическата,агентурната и цялата про руска сволач,незабавно!

.......................................................................................................................
Днес една от БАН по К2 такива ги какънижеше, че ми идеше да я дръпна за радиоВълната..
цитирай
6. demograph - Сега на мен си ли да отговарям..???....
07.03.2010 00:55
demograph написа:
Само за това изказване това напикаващо се феодално старче трябва да си вземе цукалото и да си ходи!

.....................................................................................................................
Този Калчев е многозависим уникат. Употребяват го като стар дудук.

цитирай
7. demograph - Захариос, здравей
07.03.2010 00:57
zahariada написа:
Така е, като не се направи лустрация. Сега тия неща изобщо нямаше да ни интересуват.
Георги Марков - големия демократ. Беше станал абонат на медиите. Къде е сега? ПФУ...! Поздрави!

......................................................................................................................
Сега се намушква в министреството на отбраната...срамотилък!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7962677
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол