Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2010 21:44 - Спароток II Истината е от Бога
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 21695 Коментари: 38 Гласове:
19

Последна промяна: 04.03.2010 10:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
КАКВО ОЗНАЧАВА СТАРОБЪЛГАРСКАТА ТИТЛА КАНАС У БИГИ ?   www.sparotok.blog.bg Искрено се надявахме, че след идването на демокрацията през 1989 година ще дойде и промяна във виждането на нашите историци. Това обаче не се случи. Дори напротив, започна се една добре организирана кампания, целяща да убеди българския народ, че предците му са дошли от Азия, че пра-Родината е някъде в Памир и Тибет. Време е да се сложи край на това унижение, което убива нашето самочувствие и осквернява паметта на дедите ни!   Дълги години ние бяхме заблуждавани, че старобългарските владетели са носили титлата хан. За нашите учени бе без никакво значение, че не съществува нито един надпис, в който български държавен глава да е именуван така. Не бе обърнато внимание, че няма нито един гръцки, латински или арабски извор, потвърждаващ, че някога си, някой си български благородник е наричан от своите поданници хан. Тази титла се появи  в началото на 20 век в работите на ограничени учени, които познаваха твърде слабо историческите извори. Изследователи като В. Златарски считаха, че нашите деди са дошли от далечния изток туранци. Понеже титлата хан е използвана от  турански народито се стигнадо заключението, че и българският държавен глава ще да е бил титулуван така. Огромна пропаст се простира между предположение и реалност. В сериозната наука няма място за желания, мнения и догадки. Или разполагаш с убедителни доказателства за дадено твърдение, или не. Безкрайното повтаряне на измислици не може да се нарече наука. Фактът, че много наши сънародници все още вярват, че дедите ни са били управлявани от ханове, се дължи на упоритото натрапване на лъжи.   В последно време някои изобретателни “изследователи” решиха да прекроят хан на кан, като отново се скри смисъла на тази дума и не бе показан истинският й произход. Търсейки произхода на българите в Средна Азия, Петър Добрев предложи тълкуването на титлата КАНАС У БИГИ   като велик владетел, светъл владетел, смятайки, че в основата лежи санскритската дума ШУБХ. Думата ШУБХ означава наистина светлина, блясък, но на на същия език – санскрит частицата КАНА няма значение водач, а малък, дребен, момиче, девица, едноок. В този случай се получава не светъл водач, а светла девица, блестящо момиче, или пък светъл слепец ( едноок). Комбинацията не е особено подходяща за титла на един водач на войнствен народ.

Тълкуването на Добрев е погрешно, което от своя страна е доста странно понеже на него е известен гръцкият превод на старобългарската титла. Южните ни съседи тълкуват КАНАС У БИГИ като владетел от Бога, владетел в Бога (
ΕК ΘΕΟΙΑΡΧΟΝΤΟΣ/ΑΡΧΟΝΤΙΝ ). В случай че гърците предлагат превод, то най-логичното за един безпристрастен учен е да се съобрази с данните и да направи сравнение. На гръцки ΕKΘΕΟΙ означава от Бога ( в Бога). Ако потърсим подобна фраза в КАНАС У БИГИ, ще я забележим много лесно в У БИГИ.  Думата У отговаря на съюза У, В, ВЪВ, а БИГИ е просто дателен падеж на общославянската дума БОГ, имаща вариант БИГ (БПГ ) в украинския език. На старославянски У БИГИ означава във Бога. Колкото до гръцката дума ΑΡΧΟΝΤΟΣвладетел, то тя отговаря на старобългарската КАНАС, която не е нищо друго освен по-старата форма на общославянската титла  КНЯЗ. Това бе подробно обяснено от проф. Ценов в работата му “Кроватова България и Покръстването на Българите”. Ценов доказа също, че ние българите сме потомци на траките, най-древното цивилизовано население не само на България, но и в цяла Европа. За съжаление работите на този истински родолюбец бяха обречени на забвение допреди 10 години. Нашите учени ни заблуждаваха, че тракийският език е изчезнал. Твърдеше се, че ние сме потомци на нашественици от Азия. Това граничи с глупост, разбира се, защото антропологично, културно и езиково ние сме потомци на траките. Едно от доказателствата за това е фактът, че старобългарската титла КАНАС У БИГИ е обяснима на тракийски език. Тракийската дума КЕНАС отговаря на КАНАС-КНЕЗ-КНЯЗ, тракийската БАГАЙОС отговаря на БОГ ( имаща вариант БИГ в украинския и БАГА в словенския ).
Отново тракийският език дава обяснение на друга старобългарска титла - бълия владетел. Бълия идва от тракийските балайос, бален - силен, владетел. Интересна подробност е и, че дедите ни са именувани също с титлата регес( ), която е просто вариант на тракийската резосвладетел. Старобългарската титла каган пък идва от тракийската дума кагайос – висок. Каган значи просто височество. Старобългарската титла самъчий - началник идва от тракийската дума самос – връх, височина, т.е самъчий означава върховен, главен. Старобългарската титла таркан произлиза от тракийската дума тарк /талк- тълкувам, говоря, осъждам. Явно тарканът е бил съдия.

Нека обяснението на една българска титла с помощта на тракийския език да е случайност, но какво да кажем тогава за втората, третата, четвъртата, петата, шестата? Това е закономерност, чието обяснение е, че нашите деди са били част от древната тракийска общност. Тълкуванието и разбирането, че тракийският език е най-древната форма на българския, не е само наше мнение, един от най-дълбоко уважаваните учени на нашето време – Сър Колин Ренфрю, отбеляза точно и ясно в книгата си : “Археология и език”, че тракийският не се е различавал много от езика, говорен днес в България! Тук ще отбележим, че английският е загубил около 85% от речника си за 1000 години, докато българският се различава от документирания тракийски не повече от 10%. Статистически погледнато ние говорим тракийски...
  За читателите, които не са добре запознати с историческите извори, подобно изявление може да звучи странно, затова ще отбележим, че старите българи са идентифицирани многократно като мизи, пеони, трибали и кимерии, а това са без изключение палео-балкански народи.Те са имали свои княжества,  но през I-и и II-ри векса били покорени от Рим. Тези от тях,които са искали да останат свободни, е трябвало да напуснат България и да тръгнат на изток, към черноморските степи и Азия, далече от римските легиони. Мигриралите траки не забравили старата си Родина и водели много войни за освобождаването й. От II-и до VII век дедите ни са прекосявали Дунава многократно.За римляните обаче тракийските освободители са били нашественици, понеже империята е считала нашите земи за свое владение.След вековни усилия свободните траки постигат независимост от римската империя. През 681 г. те  създават Дунавска България, обединявайки се със сродните си племена.   В случай че тази информация бе представена на широката публика, би било невъзможно за различни авантюристи и ограничени личности да ни изкарват по произход туранци, монголци или памирци. Напротив, на всеки би било ясно, че ние българите сме потомци на древните траки, които са играли изключително важна роля във формирането на европейската история и култура.


Тагове:   траки,   Хан,   канас,


Гласувай:
19



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Kakvo ozna4ava dumata " sl...
02.03.2010 22:26
Kakvo ozna4ava dumata " slavqnski " .
цитирай
2. demograph - slavqnski =последното име и делата на хората населяващи земите на Запад от Виена.
03.03.2010 02:21
Когато нашите пишман историци, лингвисти и археолози намерят еднодръвките с които славяните са се измъкнали от северните блата и са заляли "като море" балканския полуостров през 4-6 век, ще можем да си отговорим на уместния ви въпрос. Понеже до сега еднодръвките не са изкопани,а се изнамират нови артефакти за етническо и културно проникване от Юг на Север, с начало Черно море, от поне преди 10 000 години, то е: а. съвременен термин за част от проточерноморския етнос, условно наричани от"траки"/в западното черноморие/ и "скити"/ в източното черноморие/, заселил Източна Европа и Мала Азия и запазил общите си езикови, културни и генетични белези, до "славяни"и техните "славянски" дела във вековете.
б.последното общоприето название на местното население-пеласги/траки във всичките им разновидности, главно траки/одриси, беси,..; мизи/гети-готи, даки, склавини..; и македонци/пеони.., мигрирали из цяла Европа и последно наречени "славяни".в."варвари"/не елини/, според гърците, населяващи земите извън земите, за които те са претендирали да са "елински". Според познанията и персоналното отношение на древните автори, се променя последователно през траки, скити,мизи, гети-готи, остроготи.. до "славяни" от западните хронисти.
г. емоционално-патриотично наименование дадено на българите/траки, мизи и македонци/ от Паисий, за да се почувстват част от голямата, свободна от чужда окупация роднинска народностна общност на прототраките, вече наричани "славяни".
д.термин от външно-политическата доктрина Руската империя, обхващащ всички народности говорещи близък език "славянски";
e.L. Niederle:.." ..Indo-European language... consisted of the Pre-Slavonic language and the Pre-Lithuanian language, which preserved their relation with the Old Trаck language."
slaves/english-роби; slavs/english-славяни; sclavini - тракийско племе населявало земите на югоизточна Румъния, сляло се в по-големите тракийски племенни общности мизи и даки; Slavonic -славянско/и e най-новото понятие za "slavqnsки".
цитирай
3. анонимен - 2. demograph - slavqnski =после...
03.03.2010 03:41
2. demograph - slavqnski =последното име и делата на хората населяващи земите на Запад от Виена.
02:21 ---- KARLOVI VARI E DOSTA PO NA-ZAPAD OT VIENA , MA I TAM VE4E NIKOJ , NE IZPOLZVA RUSKO-SRBO-GRKO-BOL6EVI6KIQ TERMIN , " SLAVQNI .
цитирай
4. анонимен - съм за гъмза-Честит празник на всички БЪЛГАРИ!
03.03.2010 13:49
Майка му стара,пълниш ми душата,Спароток!Да си жив и здрав!!!:)
цитирай
5. mehmedbulgaristan - Поздравления demograph-SPAROTOK -2
03.03.2010 14:35
Радвам се ,че делото на СПАРОТОК продължава. Благодаря ти demograph
цитирай
6. анонимен - Боже- поредният идиот! Тия ...
03.03.2010 15:07
Боже- поредният идиот!

Тия глупости сам ли си ги измисляш или ги четеш от някъде.
Надявам се да е първото и ти да си един самотен ненормалник, във вторият случай сте цял оркестър.
цитирай
7. анонимен - защо не мислиш
03.03.2010 16:51
анонимен написа:
2. demograph - slavqnski =последното име и делата на хората населяващи земите на Запад от Виена.
02:21 ---- KARLOVI VARI E DOSTA PO NA-ZAPAD OT VIENA , MA I TAM VE4E NIKOJ , NE IZPOLZVA RUSKO-SRBO-GRKO-BOL6EVI6KIQ TERMIN , " SLAVQNI .


Защо не помислиш малко? Цани Гинчев бе първият, който още през 19- век откри, че славяните са траки. Гинчев не е нито руснак, нито сърбин, нито болшевик.
Ценов тръгна по друг път, но и той стигна до същото заключение, че славяните са траки. Професор Ценов не е сърбин, не е болшевик, а е най-яростният противник на руската политика на Балканите. Ти май и Паисий ще изкараш болшевишки агент.

Я помисли малко! Нали точно комунистите унищожиха безброй доказателства за тракийският ни произход. Нали точно комунистите низвергнаха Ценов, който доказа, че сме траки, т.е. славянски народ.

Всъщност мисленето е процес за интелигентните хора, аз май много ти вдигнах литвата:)))))))))
цитирай
8. анонимен - ненормалник
03.03.2010 16:56
анонимен написа:
Боже- поредният идиот!

Тия глупости сам ли си ги измисляш или ги четеш от някъде.
Надявам се да е първото и ти да си един самотен ненормалник, във вторият случай сте цял оркестър.


Изтръпна ли като разбра, че истината не може да се скрие?
Можеш да се скъсаш от хулене, но с отричането на очевидното сам определяш себе си като ненормалник.
Кой разумен българин би повярвал, че е от монголско, или памирско потекло...
явно ти....Хайде, пийни си чай с мас от тибетски як, закърпи си шатрата и поемай обратно за там откъдето си се домъкнал!
След като не си българин и не можеш да се държиш като такъв няма какво да търсиш в България!
цитирай
9. анонимен - САМО ТАКА!
03.03.2010 16:58
анонимен написа:
Майка му стара,пълниш ми душата,Спароток!Да си жив и здрав!!!:)


САМО ТАКА!
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!
цитирай
10. анонимен - Да живее България!
03.03.2010 16:59
Да живее България и тези, които я обичат!
цитирай
11. анонимен - продължение
03.03.2010 20:43
Интересно е, ще публикувате ли и други неща?
цитирай
12. анонимен - критици
03.03.2010 20:50
Ей, аман от критици, един път да се появи нещо ново и веднага цъфва един умник и започва да недоволства.А бе като не им харесва нещо на тия критици що не направян свой блог?Там да си плюят и да си се кефят на простотиите.Тоя блог дава нещо по-различно, дали е верно, или не е верно ще разберем след време, но поне ни се дава възможност да се запознаем и с друга гледна точка.Какво му е лошото на това?Ако някой се чувсва обиден от тракийския произход на българите да се отрече от българското поданство.

Продължавай Демографе!
цитирай
13. анонимен - Костадинов
03.03.2010 21:02
Повелавам на всички да имате духа на Спароток.
Само леко уточнение:
За траките си абсолютно прав,но имаме и други гени/от което не виждам защо да се обиждаме/,прабългарите и също гените от всякаква измет,била тя римска,турска или ромска.Виждаме че "дамите" ни,не се съобразяват много с кой с лягат.Затова,внимавайте как възпитавате дъщерите си,че не се знае какъв зет ще ви доведат!!!
цитирай
14. panazea - Поздрав ,Демограф!
03.03.2010 21:06
:))
цитирай
15. анонимен - анонимен - защо не мислиш 16:51 ...
03.03.2010 22:05
анонимен - защо не мислиш
16:51 ----- TO4NO ZA6TOTO MISLQ TE PITAM , ZA6TO IZPOLZVA6 TERMINA " SLAVQNI " , IZMISLEN PREZ 18 VEK , V OBQSNENIETO NA HILQDOLETNATA PELASGO-TRAKO-BYLGARSKA OSTORIQ , KAKVA E VRAZKATA NE RAZBIRAM .
цитирай
16. demograph - Заедно -към истината. Благодаря на всички
03.03.2010 22:43
анонимен написа:
анонимен - защо не мислиш
16:51 ----- TO4NO ZA6TOTO MISLQ TE PITAM , ZA6TO IZPOLZVA6 TERMINA " SLAVQNI " , IZMISLEN PREZ 18 VEK , V OBQSNENIETO NA HILQDOLETNATA PELASGO-TRAKO-BYLGARSKA OSTORIQ , KAKVA E VRAZKATA NE RAZBIRAM .

........................................................................................................................
Понеже въпросът ви бе най-общ, ви отговорих по-обобщаващо. Съгласен съм с вас.Иначе, славяни са единствено и само гетите!
Земите, които Страбон определя за гетски, след половин хилядолетие Йордан определя като славянски. Българите повлияват значително роднините си и поради тази причина руснаци, словаци и т.н. са наречени славяни...
Реално, днешните словенци и словаци са потомци на вендите ( венети). Германците наричат Словения Марка Винедорум ( Венетски землища).
Чак Св. Колумбан казва - "Венеди, куи склави дикунтур" - Венетите наречени славяни...Ние сме владели тези венети. Орозий Павел поставя най-западния край на българските владения в Каринтия...граничеща с Марка Винедорум...
Това е и отговора на въпроса, защо за "Бога княз" Пресиян е погребан в земите на бивша Чехословакия? Първият цар на словените -венди носи българското име Само, което е и от тракийски произход. Такива ми ти работи.
Сега всеки се думка в гърдите и етноцентрира историята си. Не ни обичат защото сме им били господари.
цитирай
17. hitzkov68 - до Демограф
03.03.2010 22:59
Благодаря за постинга!Това е много е интересно!Къде си намерил тази информация?Искам да прочета по-подробно.Имам малка забележка:в украинският език няма дума,,БIГ" думата е БОГ.Това го знам защото владея перфектно този език!Със всичко друго съм съгласен.Благодаря!
цитирай
18. анонимен - Kak taj s leka raka prevedohte &q...
03.03.2010 23:44
Kak taj s leka raka prevedohte "Венеди, куи склави дикунтур" - Венетите наречени славяни. " sklavi kato slavqni i s leka raka predadohte bylgarskite zemi na slavqnite ? Po golqmo predatelstvo ot tova nqma .
цитирай
19. анонимен - Бог
04.03.2010 00:06
hitzkov68 написа:
Благодаря за постинга!Това е много е интересно!Къде си намерил тази информация?Искам да прочета по-подробно.Имам малка забележка:в украинският език няма дума,,БIГ" думата е БОГ.Това го знам защото владея перфектно този език!Със всичко друго съм съгласен.Благодаря!


В староукраински е навярно ,,БIГ". Речника на Фасмер споменава ,,БIГ".
бог
GENERAL: I. укр. бiг, род. п. бо́га, ст.-слав. богъ, болг. бог, сербохорв. бо̑г, род. бо̏га, словен. bȯ̑g, чеш. bůh, род. п. boha, польск. bóg, род. п. boga, в.-луж. bóh, н.-луж. bog. Наряду с ним: боги́ня, ст.-слав. богыни (Супр.), чеш. bohyně "богиня".
http://starling.rinet.ru/cgi-bin/response.cgi?root=/usr/local/share/starling/morpho&morpho=1&basename=\usr\local\share\starling\morpho\vasmer\vasmer&first=1061&text_word=&method_word=substring&text_general=&method_general=substring&text_origin=&method_origin=substring&text_trubachev=&method_trubachev=substring&text_editorial=&method_editorial=substring&text_pages=&method_pages=substring&text_any=&method_any=substring&sort=word

цитирай
20. анонимен - тъпо, тъпо, тъпо
04.03.2010 00:13
анонимен написа:
Kak taj s leka raka prevedohte "Венеди, куи склави дикунтур" - Венетите наречени славяни. " sklavi kato slavqni i s leka raka predadohte bylgarskite zemi na slavqnite ? Po golqmo predatelstvo ot tova nqma .

Пич, на теб познато ли тие понятието ортография.Съдейки по кръчмарските ти кометари си правя извода, че си простичко човече търсещо внимание.Родолюбци като Цани Гинчев, Методи Попов и Ганчо Ценов доказаха, че сме славяни.Ценов критикуваше руснаците, а Златарски, който завърши в Русия ни изкара туранци.И ти ли си русофил като родоотстъпника Златарски?Брой си рублите и си мълчи!
цитирай
21. demograph - " SLAVQNI" не променя факта, че сме траки=славяни и че ни наричат така.
04.03.2010 00:47
Порблемът е защо така упорито ни тикат да се зовем "тюрко-алтайци", монголци, та чак ще ни бият, ако дръзнем да кажем - А бе ние сме траки. После ни казвали славяни, но ние пък от едно време си се наричаме българи...?
Зад тази упорито насаждана лъжа стои нещо зловещо!...иначе щеше ли някой да плаща някому за да заплашва и бълва глупости срещу тази теза? Умните хора са наясно за какво става дума. Войнстващата неграмотност е за истината това, което са пирамидите за времето..
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
3. анонимен - 2. demograph - slavqnski =после...
03.03 03:41
2. demograph - slavqnski =последното име и делата на хората населяващи земите на Запад от Виена.
02:21 ---- KARLOVI VARI E DOSTA PO NA-ZAPAD OT VIENA , MA I TAM VE4E NIKOJ , NE IZPOLZVA RUSKO-SRBO-GRKO-BOL6EVI6KIQ TERMIN , " SLAVQNI .
цитирай
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Благодаря за явната и анонимна подкрепа!
цитирай
22. анонимен - Пелги , белги , болби
04.03.2010 15:03
Другарю московски панславист demograph , как тъй аз хем се боря с панславизма ви хем съм русофил , замислете се и смешно потърсете специализирана психиатрчная помощ . Понятието ортография ми е познато но аз използвам прекрасната българска правопис , защото не се гърчея , като вас а ине виждам как с правопис ще превърнете " sklavi " в " славяни " . А " твърдението " ви , че професор Генчо Ценов е доказал , че сме " славяни " е абсурдно . Но едно поне е ясно ,че западащия ви бизнес е кръчмарски или по - скоро каруцарски съдейки по изразните ви средства .
цитирай
23. анонимен - Пелги , белги , болби
04.03.2010 15:13
demograph написа:
Порблемът е защо така упорито ни тикат да се зовем "тюрко-алтайци", монголци, та чак ще ни бият, ако дръзнем да кажем - А бе ние сме траки. После ни казвали славяни, но ние пък от едно време си се наричаме българи...?
Зад тази упорито насаждана лъжа стои нещо зловещо!...иначе щеше ли някой да плаща някому за да заплашва и бълва глупости срещу тази теза? Умните хора са наясно за какво става дума. Войнстващата неграмотност е за истината това, което са пирамидите за времето..
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
3. анонимен - 2. demograph - slavqnski =после...
03.03 03:41
2. demograph - slavqnski =последното име и делата на хората населяващи земите на Запад от Виена.
02:21 ---- KARLOVI VARI E DOSTA PO NA-ZAPAD OT VIENA , MA I TAM VE4E NIKOJ , NE IZPOLZVA RUSKO-SRBO-GRKO-BOL6EVI6KIQ TERMIN , " SLAVQNI .
цитирай
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Благодаря за явната и анонимна подкрепа!


Ппоблемът другарю московски панславист demograph е защо вие московските панслависти упорито искате да убедите нас пелгите-белгите-болгите , коренното население на балканите и Европа , че сме били някакви си " славяни " , дума измислена през 18 век . Аз познавам между 4 000 и 5 000 а може би и повече българи и никои от тях никога не се е нарекъл " славянин " и не разбирам защо трябва да го правим сега .
цитирай
24. анонимен - олигофрения
04.03.2010 15:57
анонимен написа:
demograph написа:
Порблемът е защо така упорито ни тикат да се зовем "тюрко-алтайци", монголци, та чак ще ни бият, ако дръзнем да кажем - А бе ние сме траки. После ни казвали славяни, но ние пък от едно време си се наричаме българи...?
Зад тази упорито насаждана лъжа стои нещо зловещо!...иначе щеше ли някой да плаща някому за да заплашва и бълва глупости срещу тази теза? Умните хора са наясно за какво става дума. Войнстващата неграмотност е за истината това, което са пирамидите за времето..
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
3. анонимен - 2. demograph - slavqnski =после...
03.03 03:41
2. demograph - slavqnski =последното име и делата на хората населяващи земите на Запад от Виена.
02:21 ---- KARLOVI VARI E DOSTA PO NA-ZAPAD OT VIENA , MA I TAM VE4E NIKOJ , NE IZPOLZVA RUSKO-SRBO-GRKO-BOL6EVI6KIQ TERMIN , " SLAVQNI .
цитирай
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Благодаря за явната и анонимна подкрепа!


Ппоблемът другарю московски панславист demograph е защо вие московските панслависти упорито искате да убедите нас пелгите-белгите-болгите , коренното население на балканите и Европа , че сме били някакви си " славяни " , дума измислена през 18 век . Аз познавам между 4 000 и 5 000 а може би и повече българи и никои от тях никога не се е нарекъл " славянин " и не разбирам защо трябва да го правим сега .


Ей мърморко, страдаш от силна форма на олигофрения. Прочети Гинчев и Ценов и тогава лай. Родолюбци като тях доказаха, че сме славяни, новото име на траките. Ценов критикуваше Русия, това да ти говори нещо?Ти не си добре с главата бе, кой ще ти повярва, че познаваш 5 000 човека. Само от усилието да запомниш толкова лица и имена ти щеше да поумнееш, ама като ти чета простотиите виждам, че не си завършил и основно образование.
цитирай
25. анонимен - Пелги , белги , болби
04.03.2010 21:26
анонимен - олигофрения
15:57 ----
Ей мърморко, страдаш от силна форма на олигофрения. Прочети Гинчев и Ценов и тогава лай. Родолюбци като тях доказаха, че сме славяни, новото име на траките. Ценов критикуваше Русия, това да ти говори нещо?Ти не си добре с главата бе, кой ще ти повярва, че познаваш 5 000 човека. Само от усилието да запомниш толкова лица и имена ти щеше да поумнееш, ама като ти чета простотиите виждам, че не си завършил и основно образование.
=====================================================

Типично в каруцарския стил на другаря московски панславист demograph .
цитирай
26. demograph - До анонимния на кило ракия. Я виж тук какво ти бях писал..
04.03.2010 23:47
Когато нашите пишман историци, лингвисти и археолози намерят еднодръвките с които славяните са се измъкнали от северните блата и са заляли "като море" балканския полуостров през 4-6 век, ще можем да си отговорим на уместния ви въпрос. Понеже до сега еднодръвките не са изкопани,а се изнамират нови артефакти за етническо и културно проникване от Юг на Север, с начало Черно море, от поне преди 10 000 години, то е: а. съвременен термин за част от проточерноморския етнос, условно наричани от"траки"/в западното черноморие/ и "скити"/ в източното черноморие/, заселил Източна Европа и Мала Азия и запазил общите си езикови, културни и генетични белези, до "славяни"и техните "славянски" дела във вековете.
б.последното общоприето название на местното население-пеласги/траки във всичките им разновидности, главно траки/одриси, беси,..; мизи/гети-готи, даки, склавини..; и македонци/пеони.., мигрирали из цяла Европа и последно наречени "славяни".в."варвари"/не елини/, според гърците, населяващи земите извън земите, за които те са претендирали да са "елински". Според познанията и персоналното отношение на древните автори, се променя последователно през траки, скити,мизи, гети-готи, остроготи.. до "славяни" от западните хронисти.
г. емоционално-патриотично наименование дадено на българите/траки, мизи и македонци/ от Паисий, за да се почувстват част от голямата, свободна от чужда окупация роднинска народностна общност на прототраките, вече наричани "славяни".
д.термин от външно-политическата доктрина Руската империя, обхващащ всички народности говорещи близък език "славянски";
e.L. Niederle:.." ..Indo-European language... consisted of the Pre-Slavonic language and the Pre-Lithuanian language, which preserved their relation with the Old Trаck language."
slaves/english-роби; slavs/english-славяни; sclavini - тракийско племе населявало земите на югоизточна Румъния, сляло се в по-големите тракийски племенни общности мизи и даки; Slavonic -славянско/и e най-новото понятие za "slavqnsки".
цитирай
27. анонимен - Пелги , белги , болги
05.03.2010 01:25
До другаря московски панславист demograph , който вече явно не знае на колко кила самагон е : " д.термин от външно-политическата доктрина Руската империя, обхващащ всички народности говорещи близък език "славянски"; --- съвсем не случайно забравихте да напишете , че " славяни " е измислен през 18 век термин за целите на Руската великоимперска политика / за която работите и вие / с който се цели създаването на Руска разбирай " славянска " зона на влияние и интереси където Русия ще има основополагащо и доминиращо място и значение а българите са някакъв враждебен , страничен и непотребен фактор .
цитирай
28. demograph - След коментарите ви изтрезнях от раз
05.03.2010 11:20
Съгласен напълно с вас. Ето пиша го едно към едно, както вие сте го написали и се съгласявам с вас без резерви.
" славяни " е измислен през 18 век термин за целите на Руската великоимперска политика / за която работите и вие - е,това си е направо пресилено/ с който се цели създаването на Руска разбирай " славянска " зона на влияние и интереси където Русия ще има основополагащо и доминиращо място и значение а българите са някакъв враждебен , страничен и непотребен фактор ."/Автор -Пелги , белги , болги/
ПОздрави. Кефите ме.

цитирай
29. анонимен - Да ама не
05.03.2010 13:32
Благородния демограф не ще да си навлича беля с ПЕЛГИ-БЕЛГИ-БОЛГИ и се съгласява. Истината е,че славяни съществува като название на тракийски племена доста преди на Руската империя да и е до великослвянска доктрина. Четете повече Пелги.
цитирай
30. анонимен - Пелги , белги , болги
05.03.2010 15:47
Да видим , до кога ще издържите да пишете за българската а не за руската .
цитирай
31. анонимен - Пелги , белги , болги
05.03.2010 15:52
анонимен написа:
Благородния демограф не ще да си навлича беля с ПЕЛГИ-БЕЛГИ-БОЛГИ и се съгласява. Истината е,че славяни съществува като название на тракийски племена доста преди на Руската империя да и е до великослвянска доктрина. Четете повече Пелги.

=====================================================

Чета другарю , доста чета за разлика от вас , който четете само тезисите на ЦК на КПСС и вдигате болшевишки лозунги без да доказвате нищо . Кой са тези тракийски племена , чийто име е славяни и кои ги е нарекъл така . А и защо ?

цитирай
32. demograph - Всички тракийски племена са били наречени славяни
05.03.2010 22:32
Bohuslav Chropovski .."Therefore my opinion is that our national and state history started as soon as in the period of Samo’s realm and that this is the period when the names Sloven – Slovien – Slovak - Slovenka – slovensky were created../
Така си е, преди този период тези хора са венди, венети, винделики, субени и т.н., но не и славяни. Чак когато българина Само/623-658/ ги е подхванал и направил хора, тогава западняците са ги нарекли славяни...
Някой ден любимият ЦК на КПСС може да ги нарече и туранци..., А ЦК на БКП - ескимоси.
цитирай
33. анонимен - SLAVQNITE SA KOMUNISTI4ESKIQ E...
06.03.2010 00:30
SLAVQNITE SA KOMUNISTI4ESKIQ ETNOS , POKAZVAT POSLEDNITE RAZKOPKI NA LIUBQNKA V MASKVA .
цитирай
34. demograph - Пелгиецо, лягай си вече
06.03.2010 01:54
Лека нощ.
цитирай
35. dessko - Единствено, с което не съм съгласен ...
15.05.2010 14:01
Единствено,с което не съм съгласен е преселването на част от траките на изток бягаики от римската империя,за което пише Спароток-Според Махабхарата Владетелите на Бхарата(Балкхара)-или великата империя Арияна-оттук може да се предположи,че както казва и Херодот-траките са втория по многобройност народ след индийския(откъде Херодот има познания за индийте-100% от по стар източник навярно персийски-чак Александър Велики се сблъсква с Индия 100 години по късно.)
И така Траки,сармати или славяни са едно и също,но имена родени през различни епохи и от различни народи.
Според мен Българите или народът Бълги е изтласкван от монголските туранци(в последствие и от техните потомци метисите тюрки)- постепенно на запад-от град Балк(бълг),където са приети радушно или не от своите братовчеди другите тракийски(сарматски или славянски племена)-готи,анти,венети и пр.
Да съгласен съм,че българите са сармати(ирани),но не съм съгласен,че името Бълги е родено тук на балк-аните.
Друго,ако се види Кхонския съюз-май обхваща почти целия "Славянски ареал",да не говорим за неговия остатък-Велика България.
Тук искам да не се разбира под името Хуни-тюрки,които се появяват доста по късно-а Кхони(Конници).
По натам може да опиша и преминаването на дивтонга "КХ" в "К"( озвучен в Г) или в "Х",както и звукът "Ъ" в "У,О,А,Е" при различните "славянски" народи-Бълкхара-в Бълхара- Бълкара или Българа(Балкхара,Балкара,Балхара,Балгара,Булкхара,Булкара,Булхара,Булгара и т.н.)
(България,Кабардино-Балкария или Булгария(Татарстан),Чешкото Булхария,или руското Болгария.-направете аналог как името Хитлер в руския е Гитлер,Хун-Гунь и пр.)
цитирай
36. анонимен - Стелт
16.05.2010 12:30
Погледнете речниците на източноиранските народи, потомци на саките. Уверявям Ви, че там ще намерите още траки, т.е. българи. Вземете си по-дебели тетрадки, за да вадите паралелите с българския език.
цитирай
37. vladpomak - Глистев - Паразитов
01.04.2011 14:16
анонимен написа:
Боже- поредният идиот!

Тия глупости сам ли си ги измисляш или ги четеш от някъде.
Надявам се да е първото и ти да си един самотен ненормалник, във вторият случай сте цял оркестър.


Eто един от сганта чукундури-българомразци на Манол Глишев (който напълно заслужава фамилията му да е Глистев - той се промъква като този гнусен паразит в душите на по-необразованите или с кухо самочувствие български чукундури и ги заразява с българомразие. Каква недостойна дейност за един ужким образован и начетен българин!), който нещастник си има собствен блог и от него сипе хули към всички, които милеят за българското, а не за фалшификатите на неговите чукундури-учители! Жалки човечета наистина...
цитирай
38. vladpomak - Единствено, с което не съм съгласен ...
01.04.2011 14:33
dessko написа:
Единствено,с което не съм съгласен е преселването на част от траките на изток бягаики от римската империя,за което пише Спароток-Според Махабхарата Владетелите на Бхарата(Балкхара)-или великата империя Арияна- и т.н. докрая


Приятелю,
Прав си и все пак вглеждането в детайлите ти пречи каточе ли да видиш по-общата картина. А тя е - съгласно популационната биология или науката, която единствено може да обясни динамиката в развитието на биологичните популации, вкл. човешките - че "огнището на първоначалното възникване" или прародината на "праславяните"или "прасловените" или най-общо скитите е Балканския п-ов. Това се доказва и от последните проучвания на международния междудисциплинарен екип от учени, поставил си за цел окончателно да установи прародината на индо-европейците. Т. е. праиндоевропейци = скити (праславяни, прасловени)! Съгласно законите на популационната биология а те са Божии закони - не търпят компромиси!), когато една популация надхвърли носещата способност на местообитанието си тя започва да се разселва и да разширява ареала си. На езика на поп. биология този процес се нарича "популационна експанзия". Популационната експанзия на скитите от огнището на първоначалното им възвикване е започнала най-вероятно преди или може би непосредствено след Големия (Библейския) Потоп и е траяла поне няколко хиляди години. Има много косвени данни указващи, че това е и първата сред човешките раси/подвидове поп. експанзия. При нея древните скити достигат на изток земите отвъд Байкал, а като цяло - заселват почти половината Азия - на запад от Хималаите. Оттам и оттогава - скити в Иран, Имеон, ТянШан и къде ли не из Евразия. Интересно е да се отбележи, че Европа, бидейки само един "полуостров на Евразия е била заселена от експандиращите скити най-напред, заедно със Северна Африка.
Свършва мястото но може би трябва да изложа по-подробно моята скитска хипотеза някъде...
ВладоПомаков - pomak@abv.bg
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7962463
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол