Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.03.2010 11:38 - Друга теза за българите. Да дискутираме конструктивно.
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 6543 Коментари: 10 Гласове:
5

Последна промяна: 16.03.2010 11:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Получих този материал от "анонимен", като един вид участие в дискусията.
Благодаря му.
Не издържах и го публикувам, защото в него има много за размисъл, критика и коментар. - Какво е било преди 10000г.?

ИМА ЛИ ОСНОВАНИЕ ДА СЕ ТВЪРДИ, ЧЕ ВСИЧКО ЗАПОЧВА С БЪЛГАРИТЕ?

"""
ДА СЪХРАНИМ КОРЕНИТЕ БЪЛГАРСКИ, ЗА ДА ГРАДИМ ВЪРХУ ТЯХ КОРОНИТЕ НА НАШЕТО БЪДЕЩЕ
Научен Д О К Л А Д
на
Акад. Йордан Стоилов Иванов,
Асистент Анна Зографова – Чл.кор. на академия „МАБИК”
и
Асистент Елисавета Кърпарова – Гурния – капитан по морско дело
публикуван
в
Mont-press.com
Бр. 83(1620), год. ХIХ, 30.10. - 3 ноември 2008 г



В генезиса на българската нация ролята на автохтонното население на Балканите е основна.

 Разполагаме със сериозно аргументирана информация, която ни дава възможност да проследим и възстановим най-старата легендарна история на българите, която векове наред е била крита.

Защото тезата за старозаветното ни библейско родоначалие е истинска.

 
В тази посока е работил усърдно и известният български учен - акад. Владимир Георгиев, дешифрирал писмеността на етруските, диска от Фестос и доказал, че Беласгите /Пеласгите/Бел-асите/ са били в основата на най-древното население от времето на неолита и ранния бронз на Балкан ския полуостров и острав Крит (6 000 - 2 600 г. пр. н. е.).

Пеласгите ползвали линаерно писмо А, което доказват изследванията на професора по сравнителна лингвистика Г. Сотиров, а за глаголицата съществува теория, че е била създадена върху първообраза на алано-прабългарско руническо писмо, в което всеки древен глаголически знак е имал свой аналог от руните..

Според акад. -проф. Владимир Георгиев и критското население във времето на неолита е било изцяло /Беласгийско/ пеласгийско. Пеласги е етнонимът на автохотонния народ, населявал Балканите като предгръцко население.

 Прииждащите племена, обозначени от Херодот като Траки са имали родствена връзка с пеласгите, като изследователи и историци твърде неуместно заменили етнонима им с наименованието "траки".

Изследователят Петър Голийски допълва, че антропонимите и етнонимите са възникнали през 5-ото хилядолетие преди Христа.

 
Изследвайки етнонима „Беласги”, същият изследовател открива данни от времето на Тангризма, които пеласги живеели в затворена общност, дефинирана от него като „Религиозен орден”, съществувал в периодда на 6-5000 г. пр. Хр., В този орден били използвани имената „Бълг” или Болг” /означаващи “светлина”, “мъдрост”, и „ власт”/ като варианти на името на пеласгите и на техния върховен бог Зевс, който е бил пеласгийски, а не древногръцки бог, и това е нещото, което обръща наопаки цялата известна гръцка митология, която всъщност е митология на автохтонните балкански племена, а не на гърците – придошли в териториите на Балканите много по-късно.

Аналогия с древни подобни жречески общества бихме могли да търсим само и единствено всред жреците на древен Шумер, назовавани и то много по-късно „есеги".

От данни на старозаветните книги в Библията става ясно и че пеласгите са били предци и на филистимляните. Някои съвременни арабски изследователи като шейх Анта Диоп са склонни да търсят връзката между праотците на палестинците и филистимляните като родствени на Беласгите, пеласгите или техен клон, който е бил едно от техните естествени продължения.

За нас етногенезиса на балканските народи, включително и на Пеласгите продължава да бъде обект на изследване. До неотдавна такива науки като прабългаристиката са се занима вали с етнолингвистичните принадлежности и с произхода на предците, докато чрез научния метод на лингвистиката, както и чрез изучаване на прабългарската символика и етнография са били изследвани само отделни аспекти.

Не са изследвани добре протобъл гарските символи, древните гербове, знамената и инсигниите на предците преди и по време на древните разселения.


Според акад. Йордан Иванов, по името на Атрячите от Троя, интерпретирани по късно като етруски, назовавани също и тирени, по-късните историци ги идентифицират като ТРАКИ.

Всъщност тирените-етруски са били /Беласги/ пеласгите, данни за които присъстват в произведенията на Страбон и Тукидит.

 Според акад. Йордан С. Иванов същите протобългарски племена АТРЯЧИ, десетки поколения преди Троянската вой на мигрирали, в посока към земите на днешна Италия.

 По същите пътища по море до Лациум достига и библейският цар Еней, който там разселил своя народ.

Тези факти вече са доказани чрез изследванията и откритията в областта на палеолингвистиката, палеобалканистиката, с дешифрирането на хетския език, критско-микенската линеарна писменост Б, писмеността на етруските/ още повече, че акад. Владимир Георгиев още през 1936 година аргументирано защитава тезата за троянския произход на етруските, доказвайки близостта и родствата на етруски, хетски и лидийски езици.

Същата теза бе доказана по съвършено друг начин, чрез геномните изследвания на акад. Йордан Стоилов Иванов, дефинирал още през 1975 г., че древната прародина на Българите са Балканите и, че първите най-стари етноси тук са били дакомизийците и балтоилирите.


И тъй като Българинът е индивидуалист, не защото не познава историята си, а защото генетично знае, че историята на света е негова, длъжни сме да припомним отново и отново, че българска кръв е текла и ще продължава да тече във вените на представите- ли на етноси и народи от петте континента.

С българска кръв към момента продължа- ват да бъдат народите от Придунавието, Македония, Албания, Италия, Кавказ с Чува- шия, Татария, КабардиноБАЛКХАРИЯ, ИчкАРИЯ /Чечения/, ИнгушЕТИЯ, Дагестан, АбхАЗИЯ, БашкИРИЯ, /БашкА РИЯ/Ы, КазахСТАН, АфганиСТАН, ПакиСТАН, Азър байДЖАН, КюрдиСТАН, УзбекиСТАН, ТюркмениСТАН, Етиопия, Йемен, Персия, Иран, Ирак, Индия, Тибет, Северен Китай, Монголия, Бурятия, Сибир, Поволжието, Армения, Турция, Македония, Косово, Хърватия, Босна и Херцеговина, Панония, Трансилвания, Прикарпатието, Бавария, Германия, Белгия, Италия заедно с остров Сицилия, Испания с Иберия и страната на Баските, берберите в Африка ,Мароко , самите ДАРДАНЕЛИ, от древното име на българите ДАРДАНИ, разселени там след Троянската война, Британия /от миграциите на бритите-болги/ с Англия и Шотландия, Ирландия, Норвегия, Прибалтика Америка и др.

Така изброените държави само щрихи рат огромните територии на древните разселения. Всички балкански древни етноси, както бе доказано чрез геномните ДНК изследвания, са генетично свързани. А гено мът за българите в днешна България, кодиран с маркер ЕМ78-алфа, регистрира официални 21% от съвременниците ни като потомци на етноси, живели по българските земи преди 7 800 години.

 Коментарът на акад. Йордан Иванов по същия повод бе, че процентите са доста повече от 21%, защото представителите само на един от етносите от България – шопския, има корен на Балканите, който превъзхожда останалите.

Специфичните му проучвания и изследвания от 1975 – 1980 г. не само че кореспондират с най-съвременните констатации по изследванията на човешкия геном, извършени от руски и американски екипи, но ги превъзхождат и изпреварват значително във времето.

По повод нароилите се множество неверни хипотези и теории за произхода на българите, сме изключително благодарни на ръководството на академия МАБИК, което ни даде възможност да аргументираме нашата теза.

 
Според класическите изследователи, прабългарите са идентифицирани като индоевро пейци от източноиранската езикова група. Въз основа на анализа от най-ранните сведе ния за древната българска държавност, на съществувалите в старозаветно време протобългарски държавни обединения, империи, царства, въз основа на езиковите лингвистични извори, на генните изследвания, на изследванията върху на древнобългарската духовност, предхристиянски религии като тангризъм, зороастризъм, будизъм, даоизъм и пр., на обичаите, бита, древния фолклор, митологията, протобългарските писмени и епиграфски паметници, знаци и символи
.

 Древния български календар и на съпоставките му с Шумерския, сътворен също в района на Придунавието, на китайския, взаимстван от българския, смело можем да заявим, че България действително е била и продължава да бъде най-старата държава в Европа и, че българската цивилизация е една от най-древните велики в света, което потвърди именитият британски учен Арнолд Тойнби/?/.
Очевидно е, че така наречената“Изчезнала“ в хилядолетията назад във времето Велика България, с граници от Монголия, Китай до Атлантическия океан, на север Татрите и далече зад Карпатите, на юг – Средиземно, Бяло и Адриатическо море още няколко хилядолетия напред, отново във времето, трябваше да се доказва, за да бъде “преоткри та” за целия свят.

В момента най-жалкото за нас ,българите е, че европейците и света не оценяват значението на нашите истински исторически корени.

 
В този наш труд, предмет на още едно изследване ще бъде и т.н. ЯФЕТСКА ТЕОРИЯ ЗА ПРОИЗХОДА НА ДРЕВНИТЕ БЪЛГАРИ, на изследователя Соломон Розанес, която е особено ценна за науката.

Според тълкованията на библейските старозаветни текстове, от синовете на библейския Ной, описан в „Битие” - Сим, Хам и Яфет - са произлезли всички библейски раси и народите по света.

 
Според френския изследовател Вирей, живял през 18 и 19 век, през 1801 г. са съществували предци на Ной, за които в индийските митове се разказва, че подобно на него те седем пъти преди него, преди /Ной/ са спасявали от потопи човечеството.

Наричали ги Ману – прародители на хората. С тези Ману били свързани и легендите за потопи, сходни с библейския.

 
Проучвайки преписки на древните еврейски езици ладино, раши и староравински еврейски, изследвайки и монографията на руския учен акад. Павел Константинович Ковцов, коментирал средновековната поща - преписка на цар Йосиф ІV, Кхаган на Хазария, също и писмата на главата на еврейската диаспора в Кордоба, /Кортуба или Кертуба/, както и преписката на еврейския равин Хасдай ибн Шафруд, ректор на тамошния университет и тогавашен министър в двора при халиф Абдул Рахман ІІІ , /912-961/ както и по времето на халиф Хаким ІІ/961-976/, историкът Соломон Розанес се натъква на изключително интересни факти.

В намерените преписи на писмените документи пише, че самият цар Йосиф ІV съобщава, че е син на Аарон - цар на държа вата Тограма, като твърди в своя ръкопис, че произхожда от синовете на Яафет, от потомците на неговия син Тангра -Тогария.

Владетелят съобщава как е открил своето родословие в старите родословни книги на своите прадеди. Той пише, че “Тограма имал 10 сина и техните имена били – Авийор, Турис, Аваз, Угуз, Бизл, Трна, Хазар, Янур, Болгар и Савир.

Цар Йосиф ІV произхождал от синовете на седмия син от сино вете на Тограма”. " “Българите бяха многоброен народ, по-многочислен от пясъка в морето” казва през Х век хазарския Каган Йосиф.

Тук специално трябва да отбележим, че тази теория съвсем не омаловажава значението на Латинския хронограф, в който се говори за прародителя Зиези – Мезей. Коментарът на акад. Йордан Иванов е, че древните племена, продължили родовете на предците – просто всички са били наши братовчеди – първи, втори, трети.

Коцков пише, че „Т.е. древните българи и едновремешните талиши, гилянци, алани, прадедите на осетинците са били синове на един общ прабаща – Тограма”.

За тях и през 870 г. известният арабски хронист Ибн Якуби пише, че : “ Те - тези синове на Тограма – талиши, гилянци, дейлемци, българи, хазари, алани, даду /днешните дидойци от Източен кавказ/ и др. са от един общ ко рен!*

Той дори съобщава, както и хрониста Захарий Ритор, че” редом с едни други българи – всичките тези народи са имали много древни градове”, интерпретирайки ги като носители на една много по-стара древна култура на още по-стари племена.

Френски автор – Жозеф дьо Гин, ползвал за съставянето на “Историята на хуните” (1756 г.) стари китайски и арабски извори е открил Яфетическия корен на българите, описан от неговия колега и съотечественик - ла Кроа, написал и издал през 1768 г. “Кратка история на Османската империя“.

 Позовавайки се на древна легенда за произ хода на тюрките, достигнала до нас от узбекския летописец Абулгази (XVII в.), той сочи за прародител на българите Камари - Гомер .

Ползвайки също още и чешки и полски източници, Шарл-Клод Пейсонел е извел като родоначалник на българите в “Исторически и географски бележки за варварите по поречието на Дунава и Черно море“ (1765 г.) Алан – също непознат за Библията син на Яфет.

 
Тезата за Балканския произход на българите днес се подкрепя и от артефакти и данни, от откритите находки в Аркаим и в още 30 града на територията на Азия. Между тях е и Карагалъ.

Има легенди и артефакти и от разкритите древни царства Балхара, Бакт- рия Има находки, намерени на територията на бившата Кушанската империя, в Индия, Китай и Тибет, Месопотамия и Африка.

 
През 1997 г. изследователят Е. Н. Черних информира света, че „в Южна Башкирия е имало земи, в територията на днешната Оренбургска област, заселени от много древни времена с протобългарски племена”.

Същото важи и за уникалния древен протобъл гарски град на жреците Аркаим, в Челябинска област, проучванията на който продължават.

 
Няколко са хипотезите за произхода на протобългарите.

Някои учени сочат Таримската котловина за прародина на българската идентичност, други я търсят в Източен Туркестан - района между Памир и Хиндокуш, където определят предците като потомци на митичните древни племена -тохари - юейджи.

В историческата памет на уйгурите има спомен за родство с бълга рите, както и при пущуните. Хипотезите обаче, че прародина на древните българи е била някъде там просто не са верни.

Да – от районите на Памир и Хиндокуш предците ни, разселени там хилядолетия по-рано се завръщат. И това е била само част от пътя на мигралите, поели своя път от Балканите.

Точно в това се състоят неверните тълкования на някои съвременни историци. И тъй като напоследък продължава да се преекспонира тази теза дори като теория за произход на българите от Памир и Хиндокуш, длъжни сме да отбележим, фактите са верни само отчасти, тъй като периодът на разселенията от Памир и Хиндокуш в обратна посока към Европа, представлява само фрагмент от много по-късните разселвания на народите на запад, в посока към истинската прародина - Балканите.

 
Както е известно, в старите времена планините Памир и Хиндукуш са били наричани Имеон.

Те действително са били заселени от протобългарски племе на, достигнали в разселенията си от Балканите до там.

Затова ако по летоиз числението на Волжските българи, описано в древния епоса „Джагфар тарихи”, цитиращ дати от преди 30 000 г. пр. Хр., както и от “Книга за хуните” на Кул Гали, (XII век предците ни там са образували обединение от 7 племена, покори ли необятни огромни територии и създали държавата Шам, това още веднъж е потвърждение на факта, че първата тяхна миграционна вълна е тръгнала от Балканите, в периода между 70 000 и 53 000 години назад във времето на топене то на ледниците.


Люлката на българската етногенеза е тук на Балканите.

 
В същите онези древни геоложки времена и най-старата и дълга европейска река Ит-ил /Дунав/, по данни на акад. Йордан Иванов е протичала с 37 км по - на север, от сегашното й положение, покрай местоположението на днешната столица на Румъния - Букурещ.

По данни на акад. Иванов, оцелелите от потопа на Балканите /трети по хронология от общо 8 известни,/ са живеели по билата на високите планини, а също и в района на Аскейноса - Черното море, което първоначално било сладководно езеро, с размери 54 на 36 км.

При въпросния катаклизъм, във водите на Черно море потънали два етноса за което българската подводна археология вече разполага с данни – откритата каменна чиния на Черноморското дъно, отпреди 8 000 години е с изписани върху нея иероглифи - възможно най-старата открита писменост на света – още неразчетена.


Първите преселници занесли със себе си занаятите, мнното дело, постижения та в селекцията на житото, опитомените овце, кучета, прасета и коня, защото тяхното опитомяване също е ставало тук на Балканите.

По време на преселенията те разбрали, че свинското месо и сланината не били подходящи за топлите страни. Запазили тези животни за племената и етносите, които се заселвали на север.

 В Сибир, където сланината давала калории и предпазвала от студа, от който се научили да се предпазват, мажейки се със свинска и с тюленова мас, докато южните заселници започнали да използват овчата лой.

В планините по традиция се разселвали родените в балканските планин ски райони на Балкани те, а в равнините отсядали, родените в равнината. Така едните развили рудничарството и строителството,борели се с камъка, защото строителството било дело на планинците, които били и.рудничари те...а другите развили животновъдството, растениевъдството и занаятите.

 Някои племена изоставяли рудници, в които рудничарите не могли да слязат на дълбочина повече от 50 м. Така под форма на търсене на нови находища, започнала и миграцията със занаятите, с ювелирните изделия от сребро, злато, скъпоценни камъни и метали и абсолют но всичко, с целия поминък.

Истината е една - древните ни корени мигрирали на изток и югоизток от земите на Балканите , след третия библейския потоп,/от всичките общо осем/, които човечеството познава.

Възхода на културите на първите етноси и народи вървял почти паралелно.

 
Последните възприети от класическата наука пред библейски потопи се отнасят или по точно са определени от преди 24 000 години и от преди 11 552 г. пр. н.ера., Според изчисленията, изследванията и анализите на академик Йордан Стоилов Иванов, такова катастрофално бедствие - световен потоп, той датира към 12 050 г., /считано от 1980 г. назад във времето/.

 Извел е изчисленията си по календар според него, в наше време, това е станало през ХІ месец, на 24-то число, когато потънала и столицата на континента край Южния полюс. Оцелелите от този катаклизъм се спасили от този южен континент, достигайки райо на на днешния о. Мадагаскар. От там се разселили в 8 посоки – 3 на изток, 3 на запад и две на север.

При това разселение били терминирани расите – жълти, черни и червени.

А когато океанските приливни вълни нахлули мощно по времето на Черноморския потоп и във водите на сладководното езеро в региона на Балканите, те го залели и буквално разкъсали земята в района на Средизем но море и днешния Босфор.

Мощността на прилива била ужасяваща. Мегацунамни вълни залели уникални древни градове и селища, създадени много преди разцвета на Варненската цивилизация.

По същото време е съществувала естествена сухопътна връзка като ивица – суша, която е свързвала континентите Европа и Азия. По нея били осъществявани миграциите на първите бежанци, от оцелелите етноси, тръгнали в своето първо разселение на изток и югоизток.

 Вследствие на огромния прилив на океанска солена вода, сладководното езеро завинаги се преобразило в дълбоко солено море.

Потоп с подобна мощ е бил регистриран и по-късно между 8 и 7-мо хилядолетие назад във времето.

Специално Черноморският потоп е датиран от учените различно:.от преди 7 800 г. , от преди 5 700 г. и пр. Той също е станал причина за значителни миграции по познатия вече път през Кавказ и през Азия..

По тази причина следва да се прави разлика между понятията СВЕТОВЕН ПОТОП като гигантското бедствие, с огромни мащаби и местен потоп.

В литера турните анали са описани най-малки три такива – веднъж от шумерите, от времето на Девкалион и Пира и Библейският.

 В паметта на много народи от атолите в океаните се разказват различни легенди за първочовеците Ной, Иима, Ману, и други, спасили семейства и животни с кораби, подобни на кораба на Ной.

Тук обаче следва да отбележим и,че и цялата речна кал от Черномор ското езеро при потопа е била изхвърлена от вълната на придошлите порой ни води, далече от днешните крайбрежни ивици на изток. Хилядите дерета, в районите на днешна Грузия, Абхазия и дори в територии и на Казахстан представляват последиците от това събитие.

От изхвърлената фина кал там, по тези земи, местните се научили да правят тухли и огромни топки, които поставяли по оградите на къщите. Тази кална маса единствено става за изпичане на тухли и керемиди и количествата й са толкова огромни, щото са почти неизчерпаеми.

По този повод преди десети летия България пожела да помогне на тези страни в строителството на тухларски заводи, каквито бяха направени, в някои от страните.

Но населението там и до днес предпочита да изпича само тухли, изложени в сурово състояние на слънце, което позволява самият вятър и дъждовете да спомагат за подпълване на фугите по природно естествен начин.

Които са ходили в тези райони знаят за какво става дума и за да не се чудят, следва да се знае, че и до днес всичко на изток продължава да се прави от керпич по описаната от нас технология.

И тъй като по литературни данни, описаният потоп не е бил съвместим, с времето на отцеждането на ледниците, можем да заключим, че първото гигантско разселение от Балканите – като люлка на най-древната човешка цивилизация е станало точно във времето, както твърди акад. Йордан Стоилов Иванов, между 70 и 53 000 г. назад във времето.

В своето първо разселение на изток и югоизток, по времето след 3-тия потоп от общо 8 , според теорията на акад. Йордан Стоилов Иванов/, представители на оцелялото население от общо 123 местни балкански етноса, /и по данни на акад. Петър Петров/,след гигантски катаклизъм, мигрирали на юг и югоизток.

Една част през Кавказ тръгнала на изток. Други още по на юг. Оцелелите тръгнали от Балканите, от района на днешна Сребърна /в Стара планина/, Пернишко, Брезнишко, Трънско, Драгоманско, от Западния Балкан, от западните краища на софийското езеро във време и на неговото отцеждане.

 Било е във времената на етносите – дако-мизийци, пеласги, шумери, арменци...живели някога заедно.... Известно е, че протобългари от тези племена са се заселели в Месопотамия, в Мала Азия, където техни потомци живеят и до сега.

Днес много народи от Изтока, нямат корените на историята си, защото е била занесена от тук. Такива са филистимляните – праотците на палестинците.

Част от балканското население, претърпяло бедствието, останало тук, по високите полета и планините.

Това население е било терминирано от изследователи като трако-кимерийско.

Пътищата през Кавказ продължили към на плодородните земи на днешна Персия /Бабилон/ ,през Волгоуралието и още по на изток до терито рии в Земята на изгряващото слънце – днешна Япония, за което имаме преки свидетелства, цитирани и от самия император Хирохито, който в последната си среща с български дипломати каза, че е трябвало да изминатхиля долетия за да се срещнат народите ни отново.

 Още повече, че и в японските земи и до днес живеят представители на етнос със специфичен език, в чийто народни облекла присъстват българските шевици.

Тази информация присъства и в научния труд на академика, предоставен на АН на СССР и Украйна.

Докато пътят на дългото завръщане на индоевропейските българи по време на Великите преселения на народите е бил белязан от техните многобройни държави, в които в различно време са влизали огромни територии от Китай, Индия, Иран, Пакистан, Афганистан и другите държави от Централна Азия, Каспийско (Българско) море, Кавказ, Армения, Мала Азия, Русия, Украйна, Балканите, Централна Европа,по пътя обратно към континента Европа българските племена участвали в генезиса на древните нации на Германия (Бавария), Италия, Испания, Франция, Ирландия ...

От тогава са запазени етноними и наименования, с които местните съседни народи назовавали болгите: були, баллли, болгари, българи, балкари, буляри, биляри, бухари и пр.

В този период земите около реките Тигър и Ефрат били обитавани от Шумери, които вече обработвали метали и отливали сплави. Цивилизацията им е идентична с Варненската, като приликите са в жезлите и в женските накити.

При датиране с радиоактивен въглерод се оказа, че Варненската култура не е от преди 6-5 хил.г.пр.н.е., а е много по-стара. Това обстоятелство е особено важно, защото в един прекрасен ден учените ще докажат, че Нине вия, Ур, Йерихон и българският ХатсУР /Хацор/ на хуритите БАЛХАРИС СА на повече от 8 хил.г.

Разселилите се по новите места вече имали позна ния, строяли по древен тертип огромни селища, обработвали глина, доби вали мед, злато сребро и леели сплави, много преди останалите съседни азиатски народи.

Техните потомци били ваятелите и обитателите на уникалните древни градове Аркаим и Балх. Създали царства – строили градове държави – Аркаим, Карагалъ, ХатсУР, МА-РИ, МЕГИДО, Бабилон. В ХатсУР, /Хацор – на територията на днешен Израел/ бил най-северният ханаански град, където изследователите са регистрирали наличие на ортостати, нещо характерно само и единствено за северните държави.

В ХатсУР /Хацор/ до сега са разкрити 2 броя бронзови маски, бронзови царски статуетки, едната от които позлатена, докато в България през последното десетилетие непрекъснато се откриват и леярните, и инструментите и артефакти от много по-предишно време.

Според равина Бен Елиезер, откритите бронзови маски в Хатцор са датирани към 18-то столетие пр. Хр. А Старозаветните текстове не съобщават как е изглеждал самия град. За този град съобщава цар Соломон в библейски текст.

Едно обаче особено важно откритие от онова древно време на територията на Хатцор, което продължава да бъде актуална загадка за учените до днес е, че върху площта на дворцовия храм от 15 в. Пр. Христа , в/притвора и предверието/ както и върху "сърцевината" на двореца не е имало застрояване по причина, че мястото е свето.

Предположението на археолога Ядинт....е, че вероятно в онова далечно време е съществувала някаква стигма, по силата на която древните народи проявявали уважение към това място, около което били извършвани и древни ритуали и жертво приношения и огнепоклонство.

Този древен храм – много по-стар от Вавилонския, бил сътворен от жреците на предците протобългарски преселници, които запазили и там част от българските обичаи, но езикът им в голяма степен се променил..

Откритите в старите територии на България през 70-те г. на ХХ в. клинописни плочки и тяхната дешифровка свидетелстват недвусмислено, че Придунавието е било истинската древна прародина и на древен Шумер /Суйбиер/ ,за което свидетелстват многобройните топонимични и антропонимични наименования през земите, през които народите са вървели, така и тук, запазени до днес, като Шумен, с. Сумер, /Шумер в Монтан ско/. Тези и други архаични паметници ,в никакъв случай не трябва да се възприемат като случайно.

Според изследователя Марин Димитров, Шумерите на Балканите изначално са били етнос, а не нация. Според друга, хипотеза шумерите са преминали през Кавказ за да достигнат Южна Месо потамия и поречието на Ефрат.

По време на разкопки на древни градове в Месопотамия и източна Сирия – царството Митани, на хуритите – балхарис, са били откри ти останки от културата Урук.

 Немалко учени потвърждават, че шумерите са преминали през Кавказ, в придвижването им на юг. Междувременно един от най-точните древни календари на света - Вавилонският е включвал особености, дали основание на изследователите му да заключат, че е бил създаден - сътворен в Дунавските географски ширини.

И когато коментираме тези факти, следва да отчетем, в хода на историческото развитие, че именно предците ни дакомизийците, шумерите , протобългарите – пеласгийци, арменците, сапите, сепейците/шопите/, са започнали като етноси почти едно временно възхода на своите древни цивилизации.

Те са всъщност истинските първи създатели на инсигниите, емблемите, знамената, гербовете и символите. И тъй като в древността или във времето на предците, традициите са повелявали щото приемствеността да протежира исторически развитието на нациите, със закона за приемствеността се появили и човешките закони за символите.

Те позволили още от дебрите на древността, етносите и народите да бъдат разпознавани по символите, знамената и инсигниите, по седлата, по конете, по юздите на конете, както и по самите коне, по самото облекло, по печатите на лицата, които са изпълнявали функциите на държавната власт – Кханска, царска и т. н.

По това са познавали, виждайки коня, седлото и облеклото, кой в древността какъв е и то с цел, да бъде разпознат един народ от друг, древните създали инсигниите с някои различия.

 Точно този процес е намерил своето реално отражение в най-старите книги на света - “Ведите”, които и до днес остават най-древните литературни и културни паметници, в които има достатъчно текстове, потвърждаващи нашите тези.

Редно е да отбележим, че не са правени обстойни топонимични и антропонимични изследвания на древните територии с разселенията. Например тук на Балканите възниква и най-древното, обожествено в хилядолетията женско име – Рада.

Рад-ха, Радха КРИШНА, което достига Хималаите, Индия и Тибет, Тян Шан и Урал.

В “Законите на Ману”, в книги ІV и VІІ, историците – изследователи могат да преоткрият много данни за предците, и за величието на народите , живели някога на Балканите и отседнали след митарства и раз селения и по теченията на р. Ганг, Тигър, Ефрат, а впоследствие и по край брежието и на Каспийското море.

Точно тези народи създавали по пътищата си уникални древни велики държави.

 
Достигайки Азия, от основните мигриращи балкански племена се отцепили клонове, които се отправили към днешните земи на Иран, Сирия, Ливан, Мала Азия. В района на Двуречието създали държавата Самария (Шумер). Били носители на уникална култура, с която обучили местните. Застроили древни велики градове, развили земеделието и скотовъдството.

Основали градове-държави, които строили върху хълмове от страх от нов потоп и ги защитили със стени. В тези градове живеели по няколко хиляди. Подобни градове били Ур, Урук, Лагош, Мегидо.

През Среднобронзовата епоха, Хатцор, /ситуиран преди 7 000 години/, бил един от първенстващите, най-силни градове в Ханаан. Големи земни насипи и диги, ровове и няколко укрепени порти го защитавали от напа дения.

Голям разцвет градът бележи в 5 – 2 хилядолетие преди Христа. Един от по-късните негови владетели бил цар Ибни - Абду, чието име означавало "Син на Хадат" . Този владетел е изиграл особено важна роля в политиката на т.н. "Плодороден полумесец" или територията, обхващала земите от Египет до Иран.

За това научаваме от клинописните архиви, открити в двореца на царството Мари, /също протобългарска държава/ на западния бряг на Ефрат в Месопотамия.

 От близо 25 000 клинописни таблички, в 20 от тях се споменава името на града Хатцор. В тези дворцови документи, датирани от 18 в. Пр. Христа, се говори и за посланици и вестоносци, посещавали Хатцор както и за кервани, натоварени със злато, сребро, тъкани, подправки, слонова кост и различни други стоки, пътували и търгували там.

Една от разчетените и запазени клинописни таблички информира, че владетелят Хамурапи, създател на първата регистрирана правна система, живял /1792 - 1750 г. Пр. Христа/, като цар на Бабилон имал за свои представители - официални лица в Хацор: "Двама вестоносци от Вавилон, отдавна пребиваващи в Хацор, с един човек охрана тръгнали за Вавилон"/7/. На друга табличка са били записани и няколко поръчки на царя на Хатцор - Ибни Абду за калай, използван за получаването на бронз.

 Керваните, пътували между Вавилон и Хацор минавали и покрай други два големи търговски центъра Yam Khad i Qatna .Разположението на града Хатцор било по трасето на основния сухопътен търговски път, чието често упоменаване, в архивите на царството Мари доказва неговото значение в "Плодородния полумесец" през Среднобронзовата епоха.

Хатцор е бил споменаван често и в египетски папируси и в документи. Бил записан и в аналите на градовете на фараона Тутмос ІІІ /1490 - 1436 г.пр. Христа както и на градовете на Аменхотеп ІІ /1438 - 1412 г. Пр. Христа/ и Сети І /1305 - 1290 г. пр. Христа/. Хатцор е белязъл разцвет и през къснобронзовата епоха. Три писма, изпратени от царя на Хатцор - Абди Тирши, /14 в. пр. Христа/ до египетския фараон Ехнатон / 1348 - 1338 г пр. Христа/, били намерени всред архивите в Тел Амарна в Египет.

 От всичките древни ханаански владетели на градовете – царства, единствено Абди Тирши бил титулован като "цар" от фараоните на Египет. Владетелите на Ащарот, от/Басан/ Васан и Тир се оплаквали от царя Абди Тирши, че е завладял техни градове/ /. Владетелят на Тир обвинил в клинописите Абди Тирши, че е напуснал своя град и отишъл при народа хабиру /+ /.

В друг клинопис се съобщава как владетелят на Ащарот се оплакал на египетския фараон Ехнатон, написвайки следното: "Царят на Хацор взе от мен три града"/ /. Наименуванието Хатцор е било открито и в Ленин градския папирус 1116 А , също и в папирус от времето на Анастази І. Част от документите са и от времето на фараона Рамзес ІІ /1290 - 1224 г. Пр. Христа/. В тях името на Хатцор се изписвало и като име , "наред с онова на близката река"/ ? /.

Всички цитирани документи били открити извън Ханаан, затова бихме могли да предположим, че писмата, разменяни между царствата Мари, Египет, от Тел Амарна до Хатцор и обратно е следвало да бъдат пазени в архиви на града, но за съжаление до момента такива не са открити.

 В нито един ханаански град на съвременната територия на държавата Израел не са открити данни за това. Щрихирайки пътя, мигриращите заселвали свободните пространства, в които оставали да живеят хилядолетия. Други продължавали пътя към Урал, в райони на езерото Байкал както и по територии на днешните Монголия и Удмуртия /Бурятия/.

Предците се разселили из Турфанската област, по теченията на Горен Енисей, Ордос, Об, в Саяно-алтайския край, във Ферганската долина, района на планината Белур (Памир), съседен на древната предарийска цивилизация Мохен джо-Даро, а също и в територииите на днешните държави Афганистан и Пакистан.

В “МАХАБХАРАТА” има текстове, в които се споменава „за българи, по името на които едно от древните морета е било наречено българско /впоследствие Каспийско. В периода 6000 – 4000 пр. част от протобългарските племена отдавна били разселени из изтока. В същото време и други от тях продължавали да живеят в района на Враца, където местните се занимавали със земеделие, скотовъдство и грънчарство. В село Градешница е открита керамика със специ фични надписи, датирани и възприети от учените като едни от най-старите в Европа. Тогава в региона е бил вече развит медния рудодобив.


5500 г. пр. Хр. - В своe изследванe върху най-стария български календар, от който са взаимствали китайците, профе сор Васил Златарски е определил за начало на време-измерването по него 5500 г. пр. н.ера. Този зодиакален календар, с дванадесетгодишен цикъл е бил обявен от ЮНЕСКО през 70-те години на ХХ век за най-точен на всички времена. Според проф. Волфрам Еберхарт, автор на книгата “Локалните култури на Китай”, китайците го копирали и в периода 2697 г. - 2637 г. пр.н. е. и заменили с него своя лунен.


5 000 г. пр. Хр. - Изследвайки съдовете от 6- килограмовото златно съкровище, открито в България във Варненския некропол, проф. Колин Ефрю ги е опреде лилкато “ най-старото ювелирно злато в света”. По-стари са находки те от времето на дако-мизийците като каменната чиния с най-старата писменост, открита на морското дъно, в акватория на Балчик. За този култов съд, учените са изразили мнение, че е сътворен от култура, много по-стара от крито-микенската.


3182 г. пр. Хр. Тогава е бил регистриран гигантски потоп в Междуречието, по причина на който била разрушена столицата на града-държава Ат-Алан. За да се спаси, част от населението забягнало в култовата планина Арарат. Въпросният потоп поставил края на управлението на българските династии в Шумер.


3000 г. пр. н. е. В началото на III хилядолетие пр. Хр., в Месопотамия навлез ли семитски племена, които отблъснали българите – арийци в посока на устието на реките Тигър и Ефрат. Последният арийски владетел на Шумер бил Зиези, (посочен за родоначалник на българите, в “Латински анонимен хронограф” от 354 г. от н.е.). Зиези бил победен от семитския владетел Саргон Велики, като след смъртта му огромни групи българи мигрирали в посока Централна Азия. Към същото време науката датира и създаването на египетското пиктографско идеограмно писмо.

В Месопотамия е бил разпространен ХУРИТСКИЯ език, на който говорели хуритите балхарис /HURITI BALHARIS. Шумерите го назова вали субарийски. Шумерите са идентифици рани от българския изследовател Марин Димитров като етнос, а не като раса. В литературните анализа тях присъстват данни като за етническа общност, много по-различна от семитите.

Една интересна подробност: Едва през 1 хилядолетие пр. Хр., жителите на Месопотамия се научили да различават шумерите от семитите.

 Във втората половина на 3-то хилядолетие пр. Хр. стартирало и преселението на номадските етнически племенни групи амореи - марии, които основно били планинци, без представи за зърното и пшеницата. Не ги консумирали. Нямали и представи за градовете –държави. Хранели се с трюфели, мляко, мед и сурово месо и живеели по пещерите, а след смъртта си оставали дори и непогребани.

По същото време и в земите на днешните Етиопия и Йемен живеели разселилите се преди това наследници на великите ни предци. Между тях имало владетели от династията Богорис, потомци на същия най-стар династичен род Дуло от придунавието.

В Етиопия имало клон на рода Дуло, който дълго време властвал и след династия та Богорис. Известен неин владетел от 16-то столетие преди христа бил Аспа рис. Част от владетелите, продължители на рода Богорист, властвали и в земите на днешен Йемен.

В земите на днешна Етиопия и до днес съществуват предания за народ от преди 3000 г. пр. Хр. , ръководен от царската династия Богорис, пресели ли се там без своите корени. Едно от българските колена от там мигрирало на север по реката Нил, във времето на фараона Менес.

В “Илиадата” Омир /или Тамирис от Тракия/ е писал за древен владетел от Родопите, назовавайки го с името Мемнон: “Мемнон, цар на етиопци почте ни”. Представители на същото коляно “Богорис” били майсторите-строители на древния град Аварис, ситуиран някога, в района около Кайро, днешната столица на Египет.

Във времето на Второто хил. пр.Хр., в Месопотамия е датирана историята на българите хури-урарти, мигрирали към Индия и Туркестан. От историята е известно и, че Персииските династии на Аршакидите, Пахлави и Сасанидите са се считали за потомци, по-точно за наследници на древната протобългарска държава Балхара със столицата Балкх... .

И докато част от древнобългарските племена – кимерий ци били ангажирани като войни – наемници във времето на цар Саргон Велики, друг клан, известен като хунори, се отправил на североизток към пазвите на Азия и земите на днешен Китай.


Българските племена хури-урарти, мигрирали към Инд и в Средна Азия, Кашгария, Талас. Впоследствие, но значително по-късно, техни потомци създали Тохарските царства и Кушанската Империя Дуло в Индия. Значителен клан от протобългарски преселници отседнал трайно върху територии на ситуираната конфедеративна държава БЪЛГ, разделена на 15 протекто рата със съответни закони и владетели, подчинени на пъровладетеля.



Тагове:   теза,   миграции,


Гласувай:
5



1. zvezdichka - Много интересно
11.03.2010 12:43
ми беше да прочета всичко описано в този пост. Не съм предполагала, че сме толкова стара нация от порядъка на 70 000 години...
Описаното за символите ме заинтригува. И много други неща. Това за потопите го чувам за 1-ви път. Много интересни факти има описани тук!
цитирай
2. анонимен - да дискутираме
11.03.2010 13:07
Демограф - вашите работи със Спароток не ги приемам, но това вече си е жива фантастика. Честно ти казвам нямам желание да го коментирам. само някой неща:
1.рода Дуло управлява Етиопия(?).
2.как ще определиш по етнически признак население живяло преди 10 000 хил. години?
3.вече спорих с теб за гръцката "бета" и оттук за четенето пеласги. опитите да се чете беласги и оттук да се прави връзка с българи са смешни.
4.Владимир Георгиев не е разчел нито етруската писменост, а още по малко дикса от Фестос. Неговата "дешифровка" не се приема от никой друг и няма как да е достоверна. Впрочем скоро четох една руска "дешифровка" в която се говори за майка Русия във въпросния Диск. Явно и там имат такива академии като посочената по - гоере.
за другите работи изобщо не си струва да се коментира. тук се изкарват всички известни древни царе българи. И на какво основание?
цитирай
3. анонимен - "дешифровка" ...
11.03.2010 16:01
почему на руски?!!!!
цитирай
4. demograph - Да дискутираме..
11.03.2010 22:03
анонимен написа:
Демограф - вашите работи със Спароток не ги приемам, но това вече си е жива фантастика. Честно ти казвам нямам желание да го коментирам. само някой неща:
1.рода Дуло управлява Етиопия(?).
2.как ще определиш по етнически признак население живяло преди 10 000 хил. години?
3.вече спорих с теб за гръцката "бета" и оттук за четенето пеласги. опитите да се чете беласги и оттук да се прави връзка с българи са смешни.
4.Владимир Георгиев не е разчел нито етруската писменост, а още по малко дикса от Фестос. Неговата "дешифровка" не се приема от никой друг и няма как да е достоверна. Впрочем скоро четох една руска "дешифровка" в която се говори за майка Русия във въпросния Диск. Явно и там имат такива академии като посочената по - гоере.
за другите работи изобщо не си струва да се коментира. тук се изкарват всички известни древни царе българи. И на какво основание?

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
От крайност - в крайност...приятелю. Такива сме. Не съм го изчел задълбочено. На прима виста, веднага се открояват твоите въпроси. А има и други. Аз също ще ги задам.
Извини ме , тази вечер ще съм до тук. Лека.

цитирай
5. panazea - Че Беласците са най-древните жители на Балканите ,
13.03.2010 16:10
Спор няма! Затова и планината се Нарича Беласица!
Справка- нашия етнограф и пръв в много неща Георги Раковски!
Заради родоотстъпници досега нямаме истинска история!
Откритията на нашите учени се забраняваха!Изследванията за Българския Календар се показаха с 25 години закъснение!
Искаме да убедим света за нас , а самите ние нямаме единно мнение!
Хората ни изслушват с интерес , искат да знаят повече за нас!
А гърците ни откраднаха историята!
Докога ще продължаваме така , господа философи?
цитирай
6. demograph - Време е за промяна
15.03.2010 14:21
panazea - Че Беласците са най-древните жители на Балканите ,
13.03 16:10
Спор няма! Затова и планината се Нарича Беласица!
Справка- нашия етнограф и пръв в много неща Георги Раковски!
Заради родоотстъпници досега нямаме истинска история!
Откритията на нашите учени се забраняваха!Изследванията за Българския Календар се показаха с 25 години закъснение!
Искаме да убедим света за нас , а самите ние нямаме единно мнение!
Хората ни изслушват с интерес , искат да знаят повече за нас!
А гърците ни откраднаха историята!
Докога ще продължаваме така , господа философи?
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Детайлите не са важни. Очевидно е, че са натрупани достатъчно преки и косвени доказателства, че истинската история на българите и на България, не е тази, която е записана в учебниците и която продължава масово да се тиражира в луксозни издания и в уроците по история в българските училища и университети. Време е да се престане с паническото мятане на българските историци от теория в теория, една от други по-далеч от истината - монголска, туранска, памирска, иранска, пушунска и други, които запращат българите в пущинаците на световното минало. Истината е в нас и в земята която тъпчем.
Нека се обърнем към всички български историци, археолози, лингвисти, етнолози, математици, космолози, гелолози, философи.., на които е мило Отечеството, с призив - Не чакайте чужденците отново да напишат истинската ни история. Напишете я вие. Без ревност, без политическа пристрастност, без научни наочници, без да робувате на букаите на традиционни версии и постулати. Напишете историята с любов към България. Без страх и свян пред никого. Дайте на народа си чисто понятие за произхода и делата му, за да му дадете Вяра в днешните трудни времена и в идването на по-добро бъдеще.
цитирай
7. анонимен - Цар Кару І
22.03.2010 13:34
Рода Дуло? Много късна и азиатска работа. За древност да не говорим. За Египет - вярно е - още Кръстю Мутафчиев го доказа в книгите си. Коптите са потомци на БълГарите в Египет. Относно семитите (:) де да ги знам дали са мити или не) - в Anacalypsis на Godfrey Higgins има достатъчно инфо относно това - кои са, от къде идват, какъв език говорят, и техните имена - гръцки, юдейски, и цигански - общото между тях (хомосексуализма и педофилията) - въобще - http://karutzar.blogspot.com/2010/02/from-google-part-v.html
http://karutzar.blogspot.com/2010/02/from-google-part-iv.html
\\Браткиш, когато говоря за Египет имам предвид този преди старото царство и фараоните. И простиращ се из Цяла днешна Сахара, която тогава е била тучна градина, през Етиопия до морето и Йемен. Те по това време и Индустан е бил Арийски, и манггалите не са го били още накакали като конски мухи. За гърчолята - ами абсолютно е доказано (и генетичен тест), че са тифутоиди©, и каквото копнали от тези, които били преди тях (Траките) - копнали и профанизирали. Тирана Пизистрат направил тракиеца Тамир в гърчоляшкия Омир (което означава слепец). Пък на Тамир (Омир) даже се знае кой му е бил баща - певеца ФиЛаМон. А пък Мерое и Берое освен в България ги има и в Судан, Кости - също, за Сакар - писал съм нееднократно, а Карите (които са и Гари) си имат залив до Шабла - Карийски залив. А, може и да ти кажа името на преписвача и събирача на песните на Тамир (Омир) - Ономакрит - избягал в Персия за да се спаси от Пизистрат щото преписал Орфеевите химни, пък било забранено - невероятни паралели между гърчолята, византийците, манггалите, тифутоидите© - що се отнася до краденето и преписване за свои на Copyright произведения...\\

Още веднъж за "изцепката" 1.рода Дуло управлява Етиопия.
Пълен абсурд. Измислица. Провокативна измислица. Рода Дуло е и азиатски произход (и с бая монголски гени в кръвта си). Династията Богорис - потомци на рода Дуло? Моля, без анекдоти. Потомците на този род докараха ристиенството в Бг.
цитирай
8. анонимен - Ние българите сме славяни
23.04.2010 14:34
Няма никакво съмнение, че ние българите сме славяни. Псевдоучени, или платени от ЦРУ, или просто заблудени по модата искат да отрекат славянския ни произход. Няма да се спирам на "За буквите", "Проглас към Евангелието", "Азбучна молитва", от които има десетки преписи от Х и ХІ век, когато окончателно прабългарите са изчезнали в славяно-германското море, което и било Европа. Всичко "ново", "безспорно историческо", "Пеласгийско", "автохтонно" и пр. се прави с една цел - омраза срещу Русия, която ни освобождава като братска сло/авянска държава. Ще дам само едно неоспоримо доказателство: Глаголицата, която създава Константин Философ е сло/авянска азбука, преднацначена за чехите. Които не са си и помисляли, че не са славяни. Същата азбука и същите богослужебни книги на славянски са употребявани до ХVІ в в Панония - днешните Хърватска, Босна и Херцеговина и Словения. Същата азбука и същите книги славянските ученици на Кирил и Методий донасят в България - която цяла говори и пише на този език. Чехски? Не - толкова са били близки славяните тогава, че езикът се е различамал само с 2-3 промени - Щ, Ят-овата гласна, Голямата и малката носовка. И накрая - същите книги византийката княгиня Олга занася със свещенослужители - говорещи на сло/авянски в Киевска Рус. Значи и русите, украинците, чехи, словаци, /даже и част от Южна Полша/, поляците, лужишките сърби /на територията на бившата ГДР - около 100 хил/, белоруси, украинци, сърби, хървати, словенци и най-вече ние българите говорим на чист славянски език. Мама, любов, родина, слава, слово и 75 % от езика ни е със славянски корени. Не говоря за наставки, представки, окончания и пр. Членната форма е единственото, което вземаме от по-развития писмено елински език, но и това става едва след ХІІІ в.
България е и ще си остане славянска държава. И с генетиката е същото, въпреки ционистките фалшификации.
цитирай
9. анонимен - Панславизмът е компроментиран исторически код
13.05.2010 16:56
Стига бе! Когато "братята славяни" са живеели в землянки, ние българите сме строили крепости и там, където сме спирали, сме създавали градове и държави. Какво "славянско" има в българската шевица или какъв славянски привкус виждате в един Сандък от Терачина, в Мадарският конник?!? И защо мартеницата е само наше притежание? А да посочите славянски астрален възглед, календар?!?
За подобни на горното обобщаващи изказвания е необходим солиден културологичен материал, придружен от необходимият сравнителен анализ. Светлата социалистическа мисъл не можа услужливо да закопае българското, но затова пък явно опитите продължават...
Стига панславистки напъни! Нямам нищо против славяните, но един народ се определя от културните си натрупвания, а българските са доста различни и отличаващи се. Ако българите бяха славяни, то още древните летописци щяха да подчертаят този факт. Описвали са ни като скити, сармати, маги.... но никой не е изцапал перото си да ни нарече славяни.
....Пък и все още в България не са преобладаващи русокосите индивиди...
Минути за размисъл....
цитирай
10. анонимен - А Бог това вижда
17.05.2010 13:00
Горкото славянство, никой не го иска. Поляците се правят на сармати, хърватите - на източноиранци, българите също излязоха от една тежка историческа амнезия и се отцепиха, а именно последните бяха взети за единица-мярка на древнослевянска култура. Така е. Времето изтрива всичко, което не си е на мястото или е надуто до неузнаваемост. От "венети", "анти" и "склавини" днес май само склавините останаха да се коментират като вероятен славянски масив. "Славянското море" в което се дави от възторг анонимният № 8 изглежда си е една домашна идеологическа метафора в стил "Марин Дринов". Въпросът е кога езикът е наречен "славянски".
Днешният български език представлява говоримата форма на езика след Освобождението. От този момент този език непрекъснато се отърсва и отдалечава от белезите на литургичния "черковно-славянски". Това са поне впечатленията от по-общ план. Истината е, че без българската държава, която да развие културното дело на братята К. и М., културният модел в Европа щеше днес да е по-различен. Имали сме интереси - направили сме каквото трябва.
Що се отнася до антропологичния тип на българите, за който споменава анонимен № 9, скито-сако-сарматския свят не изключва светлия тип. Той е част от европеидната картина на етноса.
И едно мнение за автора на страницата - Демограф. Той май е по-мъжко момче от Спароток, който основно си лъска ореола. Не публикува само онова, което му хареса. Няма цензура. А що се отнася до Спароток, той си е един Аспар-отрек и българите няма да забравят манипулациите му. "А Бог това вижда".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7961653
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол