Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2010 01:05 - Германската версия за готите се нуждае от преразглеждане /проф. Рьоринг
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 10529 Коментари: 11 Гласове:
8

Последна промяна: 30.05.2011 18:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
...Това обаче не знаят или се правят че не знаят мнозина съвременни историци, в това число и български..../А.Чилингиров/
Кое е "това" "това" ще намерите по-долу.

" .....всички видове опити за покушение върху идентичността на моя народ, неговата история и неговата култура са най-страшното углавно престъпление – независимо от това дали то се отнася към отделни индивиди, или към общността от тези отделни индивиди, за която ние сме приели названието народ. " /Ас. Чилингиров/
Пак той:
"..А за това престъпление ние сме възприели названието геноцид.

За шестте десетилетия, през които се занимавам с историята и културата на народите от нашата планета, аз не съм срещнал друг народ, срещу чиято идентичност да са вършени и да продължават да се вършат толкова покушения, колкото срещу моя, българския народ.

От много хилядолетия той е бил заставян да се бори срещу всевъзможни нашественици за своята земя, за своето съществувание, за своя език, за плодовете на своя труд и изкуство, за своята вяра.

И колкото пъти е бил гонен от родината си през петте хилядолетия, в които сме осведомени за неговото присъствие в европейския континент, той винаги се е завръщал в тази своя исконна родина – империи са възниквали и са изчезвали върху земята му, но той е останал на земята си със своя език и своите обичаи, предавани от поколение на поколение до ден днешен.

За произхода на българския народ и неговия език са съчинени и продължават да бъдат съчинявани най-различни теории, които го изкарват пришелец от едва ли не всички възможни краища на стария свят: от най-далечния изток до най-далечния север – от пустинята Гоби, зоната на вечния сняг в Памир и полярния кръг на северната евроазийска граница, до блатата на Задкарпатието.

Всяка теория, че българите били монголоиди, угро-фини, турци, задкарпатски славяни и какви ли не още, намира мигновено поддръжка сред чуждите и нашите историци.

Но не и твърдението, че са първоначалното население на нашите земи, запазило не само своя физически и генетически тип, но също своя език и своите обичаи, въпреки многобройните вражески нашествия, на които е било изложено в течение на хилядолетия,.

Между всички тези теории за произхода на нашия народ, неговия език и неговата култура, една от най-агресивните, но и от най-малко обоснованите е особено засилилата напоследък своята активност теория за „германски влияния“ не само върху етническия произход на българите, но и за създаването на българската държава, култура и дори език.

С манипулации в тълкуванието на историческите извори се налага насилствено и напълно необосновано идеята, че носители на тези етнообразуващи влияния били някакви германски племена, наречени готи.

Че такива германски племена никога през историческата епоха не са населявали не само нашите земи, но и съседните земи по брега на Черноморието, историческите извори са еднозначни – също както несъмнени са резултатите от археологическите, етнографските и езиковите изследвания в целия този район, които досега не са открили никакви следи от германско население в него, чието присъствие тук би трябвало да бъде по някакъв начин отразено върху паметниците на материалната и духовната култура.

Както вече беше отбелязано в предговора към първото издание на този сборник, неговата основна задача е да покаже по какъв начин се манипулират историческите извори, за да бъдат нагодени като доказателства за тезата за германско присъствие в Югоизточна Европа.

И как в тези извори названието гети, събирателно име на исконното население на Причерноморския район, включващо в себе си всички еднородни племена и народи, обитаващи в миналото този район, като траки, илири, даки, скити, сармати и т.н., се заменя с названието готи.

Кога и по какъв начин названието гети се заменя с названието готи, ни съобщава един от най-известните извори за историята на римската империя, чиято автентичност и надежност стоят над всяко съмнение: Historia Augusta (История на императорите) – в този сборник той е цитиран в последната студия.

Сред всички писмени извори за историята на нашите земи и тяхното население няма нито един, който да споменава някакъв нов народ, заселил се в началото на нашата ера в Югоизточна Европа, наричан готи.

И всички тези извори, без изключение, съобщават, че под названието готи трябва да се разбират гети, т.е. местното население, обитавало тези земи от най-дълбока древност, добре известно на всички историци и географи от Херодот до Страбон.

И в този смисъл, след полуофициално регламентираното преименуване на гетите в готи, извършено малко след победата на император Каракала (188-217) над партяните в 216 година, всички автори се чувстват задължени, споменавайки названието готи, да отбележат, че под него трябва да се разбират гетите, които били добре познати на всички съвременни читатели и нямало защо да им обясняват кой и какъв е този народ – значителен брой от изворите са цитирани в настоящия сборник.

Това обаче не знаят или се правят че не знаят мнозина съвременни историци, в това число и български.

А върху недоразумението от размяната на имената се изгражда цялата германска политическа и културна средновековна история, включваща т.нар. „Велико преселение на народите“, но и създаването на „индогерманските“ езици, и расовата теория, според която представители на най-чистата раса били германците-арийци – в действителност дори и самото название „арийци“ е съчинено през ХІХ век и не се предава от никакъв исторически извор.

Че историята на нашия народ се е манипулирала от хилядолетия насам, едва ли ще изненада читателя, пред чиито очи и съвременната история се манипулира по най-нагъл начин.

Също едва ли би могло да го изненада присвояването на нашата история и плодовете на нашата хилядолетна култура от други народи.

Науката на третото хилядолетие обаче разполага с по-надежни средства за проверка на много от лъжите, които са ни представяни и продължават да ни се представят като факти.

А тези лъжи са залегнали дълбоко в нашето съзнание – още от училищната скамейка ние сме обременени с безброй предразсъдъци за нашето минало, нашата култура, нашата писменост и нашата религия.

Айнщайн е казал, че за човека е по-лесно да разбие атома, отколкото своите предразсъдъци. Затова не си правя и най-малки илюзии, че читателят ще приеме лесно написаното в тази книга, ако и то да се представя въз основа на исторически извори, почиващи върху свидетелствата на най-компетентните и безукорни автори от древността и средновековието – от Херодот и Страбон, до св. Йероним и Храбан Мавър.

За мене не беше изненада, че ако и първото издание на тази книга да се посрещна с одобрение от най-различни слоеве на българската общественост – за което свидетелстват много писма на читатели – тя не бе спомената нито в нашия периодичен печат, нито в научните издания.

Толкова повече ме изненада рецензията за нея, поместена в официалния бюлетин на германските библиотеки, коментиращ най-значимите чуждестранни публикации. И в нея рецензентът, д-р Рьоринг, отбелязва, че тъй важните въпроси относно готите се нуждаят от ново преразглеждане.

В този смисъл се надявам, че тази книга ще помогне на младото поколение български историци да разберат по-добре българската история и да дадат приноса си за нейното прочистване от лъжи и заблуждения."

Асен Чилингиров, Берлин, 4 октомври 2008 г. Предговор към част първа на книгата му "Гети Готи"



Тагове:   траки,   Бойко Борисов,   политика,   ДПС,   БСП,   новини,   аватар,   революция,   държава,   Славяни,   избори,   телевизия,   кредит,   парламент,   german,   младежи,   демокрация,   манипулация,   полиция,   медия,   теория,   власт,   Чакалите,   лъжа,   данъци,   македонци,   наркотици,   терорист,   олигархия,   тюрки,   монополите,   Чилингиров,   нов свят,   ипотечен кредит,   свобода на словото,   кредитна карта,   такси,   страх,   убийци,   свобода,   българи,   турци,   студенти,   българска,   съзнание,   затвор,   ГЕРБ,   видео,   РЗС,   Готи,   управляващи,   алексей,   лъжи,   банка,   истина,   протести,   история,   президент,   измама,   гърци,   икономика,   пропаганда,   конспирация,   Петров,   ДСБ,   Реквием,   просвещение,   бандити,   фалшификати,   партии,   Иранци,   истинската,   корпорация,   популизъм,   кукли,   Икономическите,   сирийци,   спароток,   пеласги,   sparotok,   движения,   комитети,   уплаха,   жълти медии,   тоталиризъм,   бспдпс,   криминали,   парламе,   орловмост,   корпокацията,   насветовнатабанка,   корпокрацията,   маши,   оруеловцебългарири,   ПАВЕЛСЕРАФИМОВ,


Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Асен Чилингиров-един истински билгарин и патриот!
14.07.2010 07:12
Но никъде в публикациите си не застъпва и обратната теза,че българите са славяни,каквито тежнения има СПАРОТОК.Напротив с присъщият на Чилингиров анализ и добросъвестност доказва и заявява;"нИЕ СМЕ БЪЛГАРИ И НИЩО ПОВЕЧЕ ИЛИ ПО-МАЛКО".Всяко друго твърдение е плод на политически и експанзионистични намерения и амбиции."БЪЛГАРИН"е ясна и категорична национална идентичност!Всякакви опити,някой да се отърка в нея или да я подмени е откровенно посегателство и предателство!Бих допълнил,че тези,които смятат себеси за славяни и братя с руснаците/поради очевидна неграмотност и комунистическа обремененост/,имат прекрасната възможност да се преселят в тази страна и да не замърсяват въздухът в България!Същите тези люде,докато каканижат откровенни лъжи и глупости,България умира!!!Етническата карта на страната се променя и я променят с бързи темпове.Вече в страната циганският етнос е 1000000 души.Руснаци получили българско гражданство,в последните 20 години надвишава 450000 души.Турското малцинство и то е над 400000.Над 350000 са хора от други националности.При население от 6300000 души,какво остана от българският етнос,докато сте забили нос в исторически съждения и си ядете месата,като кучета?
цитирай
2. анонимен - До 1-ви.
14.07.2010 10:37
Няма да те разберат комунистическите тъпи глави,каквито и доводи да им представиш.И понеже съм свикнал да чета между редовете,ще ти кажа,каква им е идеята.Идеята им е , лансирана от руснаците;да докажат,че славяните са наследници на траките и да се отвори врата и възможност за Велика държава под името Тракия.Схващаш ли?Понеже с комунистическият интернационал,неможаха да създадат подобно нещо,сега им се отваря друга възможност.Това, в което Тодор ЖИВКОВ почти беше превърнал България/в 16 съветска република/сега се оказва,че са се явили достойни негови наследници и помагачи.Но нека добре да знаят,че опитите в тази посока са ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА.Нека добре да си го набият това в главите!
цитирай
3. анонимен - Един от тези"патриоти"
14.07.2010 10:57
е и Григор Симов.Братски съюз няма що!До преди известо време пишеше до американският президент,да го защити от комунистическо преследване-днес,със същите комунисти е станал ортак!Както се казва-хвала на такива" юнаци".
цитирай
4. iuliuscaesar - чилингиров кога стана историк? и ...
14.07.2010 17:10
чилингиров кога стана историк? и геолог?
той не беше ли нещо по изкуството???
цитирай
5. demograph - Но ти се явяваш едно от кучетата драги. Не се ли усещаш?..
14.07.2010 22:18
анонимен написа:
Но никъде в публикациите си не застъпва и обратната теза,че българите са славяни,каквито тежнения има СПАРОТОК.Напротив с присъщият на Чилингиров анализ и добросъвестност доказва и заявява;"нИЕ СМЕ БЪЛГАРИ И НИЩО ПОВЕЧЕ ИЛИ ПО-МАЛКО".Всяко друго твърдение е плод на политически и експанзионистични намерения и амбиции."БЪЛГАРИН"е ясна и категорична национална идентичност!Всякакви опити,някой да се отърка в нея или да я подмени е откровенно посегателство и предателство!Бих допълнил,че тези,които смятат себеси за славяни и братя с руснаците/поради очевидна неграмотност и комунистическа обремененост/,имат прекрасната възможност да се преселят в тази страна и да не замърсяват въздухът в България!Същите тези люде,докато каканижат откровенни лъжи и глупости,България умира!!!Етническата карта на страната се променя и я променят с бързи темпове.Вече в страната циганският етнос е 1000000 души.Руснаци получили българско гражданство,в последните 20 години надвишава 450000 души.Турското малцинство и то е над 400000.Над 350000 са хора от други националности.При население от 6300000 души,какво остана от българският етнос,докато сте забили нос в исторически съждения и си ядете месата,като кучета?

........................................................................................................................
" От вси славяни-най-славните. " - Това е което Те не могат да преглътнат.
А ние българите сме си просто траки от сътворението на света. Това е ясно и на слепите и глухите. Не съскай мазохистично.. Колко деца имаш? Колко внуци? Спароток има 3, аз 3+2... за сега. Ти колко българчета си народил, та се пенявиш?
Осмисли по-дълбоко за какво се води битката срещу нас. За да не сме траки. Никой нас не ни нарича славяни, а монголи, турки, иранци...защото когато след две-три години,преименуват славяните в траки, нас не трябва да ни има. За да не им пречим да присвоят величието ни.
цитирай
6. demograph - А ти драги си пишман историк
14.07.2010 22:46
iuliuscaesar написа:
чилингиров кога стана историк? и геолог?
той не беше ли нещо по изкуството???

....................................................................................................................
Античната история вече е пренаписана, а ти повтаряш неща от преди 200 години..
Днес щях да повърна като прочетох "Славянското присъствие на Балканите.."от Васко Арнаудов в тлъстия тритомник на Бакалов "История на българите". Бакалов пише, че българите се научили да воюват по-добре от римляните,а тоя дрънка как някъкви си "славяни"/"за които макар и да няма исторически данни"- това са негови думи/с едни бабини корита за храна на свинете завладяли и опустушили полуострова, в битка срещу Източен Рим...уникум. И ти като тях.
Траките изчезнали яко дим...майко мила. Те завладяли Рим, а ти ги изпаряваш. А тоя Веско пък туря карта в която "Седемте славянски племена" са заобиколени от "даки,струмяни, смоляни, сердици"...все траки. В 1700 година холандски картографи изписват тракийските племена почти поименно в състава на Отоманците, а ти и Те ги изпаряват 1300 годино по-рано..Българска злонамерена, неграмотна и продажна помия.
Чилингиров не бил "историк". Историци са, според теб, само тебеподобните. Ти не си историк, а тъпа русо-гръцка маша.
Известно ли ти е, че в момента, при реставрацията на Партенона, гърците се гласят да имплантират крити от 20 години тракийски текстове в камънаците си. Без да са ги превели..Защото не могат да ги преведат на друг освен на български език. Но те ще ги преведат, с помоща на предатели българи, като гръцки текстове...
Разбираш ли за какво става дума. Осъзнаваш ли какви ги плещиш? И като твърдиш, че работиш за България, защо съскаш срещу разобличаването на гръцките лъжи!?..
Да не си и ти стипендиантствал в Солун...или Москва.
Аман от елементарни пауни.
цитирай
7. demograph - Хабер си нямаш от стратегия момко.
14.07.2010 23:59
анонимен написа:
Няма да те разберат комунистическите тъпи глави,каквито и доводи да им представиш.И понеже съм свикнал да чета между редовете,ще ти кажа,каква им е идеята.Идеята им е , лансирана от руснаците;да докажат,че славяните са наследници на траките и да се отвори врата и възможност за Велика държава под името Тракия.Схващаш ли?Понеже с комунистическият интернационал,неможаха да създадат подобно нещо,сега им се отваря друга възможност.Това, в което Тодор ЖИВКОВ почти беше превърнал България/в 16 съветска република/сега се оказва,че са се явили достойни негови наследници и помагачи.Но нека добре да знаят,че опитите в тази посока са ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА.Нека добре да си го набият това в главите!
.......Нарочно за теб ще пусна един материал за да видиш ОБРАЗЕЦ на дългосрочна националистическа стратегия. Гръцка разбира се.
Това което ти се върти в главата и търчиш да го публикуваш, е елементарна късогледа тактика. Ако правиш разлика между тактика и стратегия, разбира се.После. Изясни си какво се е и се влага в понятието "славяни"- Само едно едничко-близост на езиците им. Ще отречеш ли наличието на такава близост?Защо и как се е стигнало до тази близост е друга тема.Точно там рови спароток и за това го атакуват.Защото разкриването на това е отговорът кой кой е. Кои са славяните в същност е големия въпрос и този въпрос надхвърля хоризонта на сегашните ти знания и разбиране за историческите процеси.Известно ли ти е, че както руснаците от някакви си там фини се превръщат в говорещи лош старобългарски "славяни", така галите от трако-българи гети стават латиноговорящи французи, румънците от траки-българи-даки стават романоговорещи власи, сърбите от прави българи стават прави срби, македонските българи стават сърбомакедонци, албанците от братя илирици стават само чужди ни съседи, тракобългарите в Мала Азия сега са вече турци..Виж как Библията на Улфила от тракийска се превръща в "Сребърната библия" и буквар за отделяне на западните траки от източните.Тези води са дълбоки. Помисли малко преди да нагазиш..
цитирай
8. анонимен - Никъде не съм оспорвал,
15.07.2010 07:26
че българите са траки!Оспорвам тезата,че славяните са траки,което твърдение е много удобно за руснаци и сърби.И от тази позиция лесно ни атакуват и правят опит да присвоят историческото ни наследство.За грътските манипулации сме наясно,но не разбирате ли,че мълчанието на гърците, по отношение на гореспоменатите е многозначително.За това се очудвам на слепотата и яроста,с която защитавате руснаци и сърби!Това,че сме дали писменост,език и вяра на руснаците не ги прави наши роднини!Трябва ли да споменавам,какви беди докараха на нашият народ-неведнъж,та още неможем да стъпим на краката си!Не правите никаква разлика между минало и настояще.Като чета писанията Ви,виждам как избягвате да дадете политическа оценка на настоящето и страхливо бягате от такова действие-по-безопасно е нали?Но забравяте,че историята на народите,отдавна не е чиста наука и е станала част от политиката.Въпросите,които поставяте се решават с политически средства и действия,а не със сълзливото заключение,че Бог ще ни помогне.Бог помага на тези,които се ангажират с настоящето и имат смелоста да го променят.Всичко останало е само загуба на време и енергия.Впечатлен съм,как ме поучаваш,какво е стратегия и тактика,която при вас не виждам да съществува.За персоните,които не знаят кой е Асен Чилингиров,оставям с мълчание.Това е въпрос на образованието и култура-която явно им липсва.Накрая ще добавя само това,че неможе човек,който до вчера се е клел във вярност на БКП,КПСС и съветският съюз да ме поучава и наставлява и облякъл се в нвозакупени патриотарски дрешки да се прави на ни лук ял-ни лук мирисал.Патриотизмът, с който искате да се облечете и прикриете миналото си,отдалече се вижда,че не Ви е по мярка.
цитирай
9. demograph - За теб пуснах последния си постинг. Сети ли се?
15.07.2010 23:41
анонимен написа:
Няма да те разберат комунистическите тъпи глави,каквито и доводи да им представиш.И понеже съм свикнал да чета между редовете,ще ти кажа,каква им е идеята.Идеята им е , лансирана от руснаците;да докажат,че славяните са наследници на траките и да се отвори врата и възможност за Велика държава под името Тракия.Схващаш ли?Понеже с комунистическият интернационал,неможаха да създадат подобно нещо,сега им се отваря друга възможност.Това, в което Тодор ЖИВКОВ почти беше превърнал България/в 16 съветска република/сега се оказва,че са се явили достойни негови наследници и помагачи.Но нека добре да знаят,че опитите в тази посока са ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА.Нека добре да си го набият това в главите!

цитирай
10. demograph - Не бягай от въпросите ми с тия заклинания "БКП КПСС И ДС".
16.07.2010 00:03
анонимен написа:
че българите са траки!........Накрая ще добавя само това,че не може човек,който до вчера се е клел във вярност на БКП,КПСС и съветският съюз да ме поучава и наставлява и облякъл се в новозакупени патриотарски дрешки да се прави на ни лук ял-ни лук мирисал.Патриотизмът, с който искате да се облечете и прикриете миналото си,отдалече се вижда,че не Ви е по мярка.

.....................................................................................................................
Ако си разумен ще се попиташ - Защо един "генерал от ДС" е на тези позиции?....И ще си направиш труда да прочетеш повечко от постингите му, а и да научиш нещо повечко за него..
Като се изчерпат аргументите ти, ти вадиш заклинанията. Смешна работа. Накъкви комплекси ли имаш, та не можеш да повярваш, че може да има генерал "от ДС" който да обича България, както ти я обичаш?!!/в което малко се съмнявам/ Би трябвало да ти стане кеф.. Ако твоята идеология се нарича любов към България, то тя се е оказала по-силна от комунизма на "генерала от ДС"..Какъвто никога не е имало в ума му.
Та. Ако искаш да си полезен бъди по-задълбочен.
Преди да заема тези си позиции съм изкълвал доста книги на разни езици и не съм спал пред компютъра стотици нощи.
И не плаши гаргите с "ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА" и подобни смешки.
Истерията в тях издава други мотиви за атаката ти срещу Спароток и мен. Тези ти мотиви не са чистички..Нали не се съмняваш, че са ми ясни номерата на едни служби."Крадецът вика - дръжте крадеца"
Помъдрявай бързо, защото другите не дремят.
цитирай
11. germantiger - ГОТИ - ГЕРМАНЦИ
01.11.2011 16:53
ИЗВИНЕНИЕ за прекомерния ми коментар - в него "обобщавам" това, което съм коментирал в различни спорове и което в бъдеще ще избягвам да правя.
По повод на готите дето уж били българи думите

Готтесберге
Гьоттинген
Готтард (вкл. прохода св. Готтард)
Готланд/Гьотланд
старото название Готтенхафен
племето готони/гутони споменато от Тацитус още
думата Готт-Бог
ОСВЕН ТОВА БОЛ СКАЗАНИЯ В ГЕРМАНСКИТЕ НАРОДИ ЗА ПРЕСЕЛЕНИЕТО НА ГОТИТЕ, ПОСЛЕ РАЗСЕЛЕНИЕТО ИМ, ЗА ТЕХНИТЕ "КРАЛЕ" - ДЕСЕТКИ САГИ, КОИТО МОГА ДА НАПИША С ТОЧНИТЕ ИМ ЗАГЛАВИЯ - ТАКИВА БЪЛГАРСКИ НЯМА!

И още имена на готите германци, нямащи общо с гетите - траки от мен:

GOTAHARD
Gender: Masculine
Usage: Ancient Germanic
Germanic name derived from the elements god "god" and heard "hardy, brave".
От него произлизат
GOTTHARD
GOTTHILF
GOTTHOLD
GOTTLOB
GOTTSCHALK

GOTELEIB
Gender: Masculine
Usage: Ancient Germanic
Germanic name derived from the elements god "god" and leub "love".
От него прозилиза GOTTLIEB

GODFREY
Gender: Masculine
Usage: English
Pronounced: GAHD-free [key]
From the Germanic name Godafrid, which meant "peace of god" from the Germanic elements god "god" and frid "peace". The Normans brought this name to England, where it became common during the Middle Ages. A notable bearer was Godfrey of Bouillon, a 10th-century leader of the First Crusade and the first ruler of the Latin Kingdom of Jerusalem.
От него произлиза GOTTFRIED

Подобна именна традиция българите нямат нито в древността на Готт, нито в средните векове - факт!

...

ЗА УЖ ТРАКИЙСКОТО РИХ/РИК

Това е списък от имена, реално съществували и съществуващи имена

Фредерик/Фридрих в по-късен етап ист. и име
Лудвиг/Людовик в по-късен етап ист. и име
Ерих име
Улрих име
Хайнрих име
Хендрик ст. име
Хилдерик сказание
Вундерлих име певец
Витциг ист ВСВ
Биттрих ист ВСВ
Либих име
Виллрих художник
Седрик сказание
Меровиг ист
Гензерих сказание
Вулдерих сказание
Рудерих сказание
Албрих нибелунгенлиид
Амелрих нибелунгенлиид
Витих нибелунгенлиид
Хелфрих нибелунгенлиид
Теодерих нибелунгенлиид и ист.
Дидерих ст. име
Хайлвиг ст. име
Еммерих име
Хлодвиг/Хлодовиг ист
Лайпцих се произнася
Нещо повече - голяма част от тези имена, които посочих нагоре СА ОТ ГЕРМАНСКИ САГИ-СКАЗАНИЯ, ТАКИВА В БЪЛГАРСКАТА НАРОДНА ПАМЕТ НЯМА ИЛИ АКО ИМА ТЕ СА ЕДИНИЦИ, В ГЕРМАНСКАТА ОБАЧЕ СА ДЕСЕТКИ И ТОЧНО МОГА ДА ПОСОЧА КОИ със заглавията!

Този списък мога да увелича с имена и топоними, женски имена, фамилии на райх... тези драснах сега по памет, не след търсене! А германски думи завършващи на рих/риг или райх...

...

ОТ МЕН ТАМ КЪДЕТО КЬОРАВО ТРАКИЙСКО НЕ СЪЗИРАМ (вероятно защото съм сляп като Бах-баща не Омир)?!

ТУК ЧЕТЯЩИТЕ АКО СЕ ЗАРОВЯТ ЩЕ ЗАНЕМЕЯТ В РАЗЛИКАТА ГЕРМАНСКО И ТРАКИЙСКО ИЛИ БЪЛГАРСКО!

Германските имена (сайта е за "всякакви"), в случая германските и готски или франкски имена далеч от българските:
http://www.behindthename.com/nmc/ger.php

Тук етнология, после приказки и сказания събирани по цяла Германия и далеч от българските въобще!

http://www.sagen.at/index.html
http://www.sagen.at/texte/sagen/sagen.htm < тук за всяка държава

ето и билдгалерията
http://www.sagen.at/fotos/index.php

http://literaturnetz.org/maerchen
http://www.1000-maerchen.de/1518d97d8d0a88911989259659470c58/classics,1.htm

Средновековие
http://www.genealogie-mittelalter.de/
Примерно името Аделайд/Аделхайд има родителите, съпрузите, децата им, обаче нема българско име примерно
http://www.genealogie-mittelalter.de/adelheid_fuerstinnen/adelheid_fuerstinnen.html

Пак за Средновековие и автори
http://www.stefanjacob.de/Geschichte/Unterseiten/Literatur.php?Auswahl=Fr&#65533;hmittelalter

ТУК САМО ИЗВОРИ ДА ИСКАШ ИМАМ ГИ ОТ KORDON ТУК В БЛОГБГ
http://www.vostlit.info/Texts/Dokumenty/index.phtml?id=2070

... и баварския, който няма потресаваща разлика въобще с германските диалекти, но е явно различен от български:
http://www.bayrisches-woerterbuch.de/z.html

...

Посочените в предходния ми комемтар "маркери", никой досега не е опровергал (ВКЛЮЧИТЕЛНО И СПАРОТОК)!

ТА ПИТАМ КАК ТЕЗИ "БЪЛГАРИ"-ГОТИТЕ НЕ ЗАПАЗИХА БЪЛГАРО-ТРАКИЙСКИТЕ СИ ИМЕНА, БЪЛГАРО-ТРАКИЙСКО-СЛАВЯНСКИЯ СИ ЕЗИК, ЗАЩО ТАЦИТУС ГИ ПИШЕ В ГЕРМАНИА, ЗАЩО ЗА ГОТИТЕ САГИТЕ-СКАЗАНИЯТА СА ЗАПАЗЕНИ В ГЕРМАНСКАТА РОДОВА ПАМЕТ КАТО ДЕСЕТКИ, АКО НЕ И НАД 100, НО В БЪЛГАРСКИТЕ СКАЗАНИЯ ГИ НЯМА ИЛИ АКО НЯКОЙ МИ ПОСОЧИ 1-2, АЗ ЩЕ МУ ПОСОЧА КАКТО КАЗАХ ДЕСЕТКИ...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7961146
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол