Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2010 23:06 - Братушката А.Т.Фоменко: Кто такие болгары?
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 41296 Коментари: 54 Гласове:
6

Последна промяна: 22.07.2010 23:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

«Кто такие болгары? - Болгары пришли с Волги: ЭТО ДЕЛО ЯСНОЕ и  скорее всего, Волгары, т.е. ...РУССКИЕ С ВОЛГИИ». болгары, т.е. ...РУССКИЕ С ВОЛГИИ».

 ...............................................................................................
Публикувам това за да припомня на участниците в дискусията за истинската българска история, която се води в блоговете на Спароток, Боцмана, Сарадива и в други форуми, че най-яростните противници на автохтонната трако-българска теория на родолюбивите български умове, се позоваваха на тази книга боклук. При споменмаването на Фоменко на знаковите критици на Спароток им течаха лиги от устата...
Ето ви части от книжлето, с безжалостния коментар на Никола Виденов.
   
...........................................................................................

1999 г. в  Москва в книга, водеща се за научно издание, озаглавена

 “ИМПЕРИЯ. РУС, ТУРЦИЯ, КИТАЙ, ЕВРОПА, ЕГИПЕТ. НОВАЯ МАТЕМАТИЧЕСКАЯ ХРОНОЛОГИЯ ДРЕВНОСТИ“ с автори акад. А. Т. ФОМЕНКО и  Г. В. НОСОВСКИЙ, на 752 страници се излагат потресаващи нови “открития” и “реконструкция” на историческите събития, с нова “концепция”. 

 

От цялата книга става ясно, че в основата на всичко и навсякъде по света са вече  РУСИТЕ - като гръбнак и майка на славянството!

 

Така според Фоменко се оказва, че... “ОРДА - это славянская рада, т.е. совет, или казачая орда” ( стр. 105), така научаваме (стр. 528), че хетите са ... казаци, а в епохата на 19 династия в древен Египет воюват”... наемные войска КАВКАЗКО-КОЛХИДСКОГО прозхождения”, т.е. казаци.

Освен това от стр. 534 научаваме, че “КИТАЙ- это просто одно из названий РУСИ-СКИТИИ или СКИФИИ” , а в имената на АССИРИЯ и СИРИЯ се криело името на... разбира се  РУССИЯ!!

 На цветното приложение (илл. 15) се мъдри пояснението, че “Драгоценные нагрудые изображения, найденные в гробнице Тутанкамона, практически ... одинаковы с германскими и российскими гербами “( т. е. Египетската символика е също... руска(!), а германците също са славяни).

От стр. 352 разбираме, че троянската война се води от.... «турецкие Отоманы, т. е. Казацкие атаманы», а етруските са разбира се  «Эт-руски». 

 На стр. 470 узнаваме, че в Рим и до сега се намира един от знаменитите паметници на «Эт-русского искуства - так называемая капитолийская волчица»( т. е. основателите на Рим са руски младежи), а китайците строят своята стена... разбира се за граница с Русия!

От стр. 267  узнаваме, че възникналата през 14 век «огромная Русско-Турецко-Одрынскяя « Монголская» империя, по-видимому.... распалась на три основные большие часи: РУСЬ- православная, ТУРЦИЯ- мусульманская част империя и ... ЗАПАДНАЯ ЕВРОПА- католическо-латинская часть империи».

 

 На българите е отредена половин страничка ( на стр.342), с лаконичното и единствено според авторите логично пояснение: «Кто такие болгары? - Болгары пришли с Волги: ЭТО ДЕЛО ЯСНОЕ и  скорее всего, Волгары, т.е. ...РУССКИЕ С ВОЛГИИ».

 

Тук ще спрем с цитатите на тази отчайващо шовинистино-параноична книга и който желае да я прочете, сам ще се убеди, че това е връх на руския шовинизъм изречен  не от кой да е случаен историк, а от световно известен и уважаван учен физико-математик.

 

Нека обаче тук си припомним уроците от историята. В неистовото си желание да унищожат българите, гърците  в лицето на Йоан Кантакузин докараха турските орди на балканите и това наследство още ни тежи.

 

Но тепърва ислямизацията и турцизацията на балканите ще бъдат горчивите плодове както за тях, така и за всички народи на Балканския полуостров.

 

Това пък заплашва и Европа, водеща до сега учудващо безумна политика на толерантност към исляма и Турция.

 

Същото важи и за Русия  в желанието да не признае , че всичко там идва от Дунавска и Волжка България( държавност, архитектура, военно дело( богатирите), религията, писмеността и най-вече , че руският език не е производен на т. нар. “черковно славянски” а е форма на старабългарския) води се политика на непризнаване на българите като народност, а напротив на татаризация.

 

Това обаче се използва от Турция, която обучава всяка година в своите университети стотици студенти от Татарстан и други райони на Руската федерация, като прокарва методично идеите на пантюркизма ( всички народи говорещи тюкски езици са турци, българите според тази доктрина са тюрки, а всички “външни” турци трябва да се обединят в една държава от Босна до Китай).

В бившите републики от азиатската част на СССР тече методична ислямизация и турцизация, строят се джамии с пари от саудитски фондации, а в Казахстан има Тюркски университет, в който се акцентира на общата история на тюркските народи.

 

Така в гръб на Русия се оформя ислямско-турски клин чак до Китай и плодовете на тази самоубийствена за Русия политика става повече от очевидна и не вещае нищо добро .

 

Жалко, че в желанието да унищожиш своя брат и духовен предтеча, можеш да навредиш на самия себе си, но това ще бъде иронията на съдбата.

 

Така се оказва на практика парадоксалното положение, че панславизмът се явява в същност в услуга на пантюркизма специално в политиката му срещу България за което доказателства отпреди и сега има достатъчно.

 

Ако в скоро време тази безогледно-шовинистична политика на панславизма не се отхвърли като пагубна доктрина от Русия и нейната дипломация не се  вразуми в политиката си срещу България, както и да се поучи от уроците на историята и се обедини с Европа и Америка срещу ислямската инвазия, на нас българите не ни остава  нищо друго, освен  да се молим и уповаваме единствено на Божията закрила.
.................................................................................................
Извадка от постинга "ПАНСЛАВИЗМА И ЗАПЛАХИТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ" в този блог.Тагове:   Китай,   прегръдка,   империя,


Гласувай:
61. анонимен - РУСКИ ПРОСТОТИЙ.....
22.07.2010 23:52
В УСЛУГА НА ЕДНА ВЕЛИКОДЪРЖАВНИЧЕСКА И ЗАВОЕВАТЕЛНА РУСКА, ПОЛИТИКА!
РУСКО-ТУРСКАТА ВОЙНА ,ЗА БЪЛГАРИЯ, ПРАВИ ОПИТ ЗА ИЗПРЕВАРВАНЕ НА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ АПРИЛСКИТЕ СЪБИТИЯ И ГЛАСУВАНАТА , М.ДЕКЕМВРИ-1876г., ПЪЛНА АВТОНОМИЯ НА БЪЛГАРИТЕ!
ВОЙНАТА НЕ ДОНАСЯ МИР НА БЪЛГАРИЯ--САМО, САН СТЕФАНСКО ПРИМИРИЕ С
ПОСЛЕДВАЩА ОКУПАЦИЯ ОТ РУСНАЦИТЕ НА СЕВЕРНА БЪЛГАРИЯ И АВТОНОМНАТА
ИЗТОЧНА РУМЕЛИЯ/ЮЖНА БЪЛГАРИЯ/!
АВТОНОМИЯ ,КОЯТО СТРАНАТА Е ПОЛУЧИЛА ПРЕДИШНАТА ГОДИНА ОТ ВИСОКАТА ПОРТА И ИЗВОЮВАНА ОТ БЪЛГАРИТЕ, С КРЪВ И ЦЕНАТА НА СВИДНИ ЖЕРТВИ!!!
цитирай
2. анонимен - Zarubezhom.com
23.07.2010 01:58
На руски език набира популярност сайт, в който някакъв доктор от САЩ пише, че всичко в последните 6000 години е създадено от алиените и иверите, а гоите са човекоподобни животни.

http://zarubezhom.com
цитирай
3. анонимен - Братушката А.Т.Фоменко: Кто такие болгары?
23.07.2010 10:27
Да,така е решил Фоменко. А болгары какво пишат,че са-траки,иранци,татари,алтайци,славяни,турци и т.н.
Добре,че е Фоменко да оправи историята на болгары
Той с другото е повече от актуален,това теб трябва да те интересува,а не че 15 % от траките станали българи,а другите си останали гърци
цитирай
4. анонимен - Братушката А.Т.Фоменко: Кто такие болгары?
23.07.2010 10:29
ето това е верно "От стр. 267 узнаваме, че възникналата през 14 век «огромная Русско-Турецко-Одрынскяя « Монголская» империя, по-видимому.... распалась на три основные большие часи: РУСЬ- православная, ТУРЦИЯ- мусульманская част империя и ... ЗАПАДНАЯ ЕВРОПА- католическо-латинская часть империи».

цитирай
5. анонимен - от вОДЕСос
23.07.2010 20:43
Уважаеми приятели,
Предполагм, че ви е известен този указ №549/15.V.09 г. !! - с който на 16.V.09г. бе създадена Комисия при президента на руската федераци. Целта на комисията е виден от заглавието на Указа.
"КОМИСИЯ ЗА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА ОПИТИТЕ ЗА ФАЛШИФИЦИРАНЕ НА ИСТОРИЯТА ВЪВ ВРЕДА НА ИНТЕРЕСИТЕ НА РУСИЯ" ??! - Комиссия по противодействию попыткам фальсификации истории в ущерб интересам России (...) 15 мая 2009 № 549 «О Комиссии при Президенте Российской Федерации по противодействию попыткам фальсификации истории в ущерб интересам России». Согласно указу заседания Комиссии должны проводиться не реже двух раз в год.(...) пълният текст е на адрес: http://document.kremlin.ru/doc.asp?ID=052421
Позволете ми шегата - Голям пропуск на Б.Борисов бе, че не изпрати представителна част на българската армия, както направиха другите ни съюзници от НАТО, на таз годишният парад в Москва по случай "9 Май" :):) .
Ето можете да се полюбувате - vbox7.com/play:ad5290e2 - тази връзка Ви я давам за да прочетете коментарите - Явно пишещите изобщо си нямат на представа НА КОГО БЕ СЪЮЗНИК СЪВЕТСКА РУСИЯ ПРЕЗ м.ІХ.39г. при започването на ВСВ !!
А тук са представителните части на "демократите-глобалисти", които с присъствието си явно показват, че са "амнистирали" СССР за прегрешенията му !!
Вж.: http://www.btv.bg/news/svetut/rusia/story/375508396-Grandiozen_parad_v_Moskva_otbelyaza_Denya_na_pobedata.html
А за тези паради защо не се говори: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6e/Bundesarchiv_Bild_101I-121-0011A-23,_Polen,_Siegesparade,_Guderian,_Kriwoschein.jpg - или просто вкарайте в Гугл-ето - парады Красной армии, Вермахт + Изображения.
Да се надяваме, че в скоро време тази информация не ще бъде цензурирана с оглед "ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА ОПИТИТЕ ЗА ФАЛШИФИЦИРАНЕ НА ИСТОРИЯТА".
цитирай
6. iuliuscaesar - ми така катогледам този Фоменко е ...
23.07.2010 20:54
ми така катогледам този Фоменко е руския вариант на Спароток. нищо ново под слънцето - във всяка държава има такива заблудени индивиди, които си мислят че откриват топлата вода а всъщност пишат големи глупости. разбира се всички тези индивиди гонят и финансови цели - много балъци купуват тези книги (парцали) и възхитени обясняват на комшиите си как официалната наука лъже и всичко е заговор и т.нат.
смешна работа.
цитирай
7. darktales - 6. iuliuscaesar
24.07.2010 02:28
"ми така като гледам този Фоменко е руския вариант на Спароток" - така е, но с тази разлика, че Минздрав на Руската Федерация си е свършило отдавна работата и е освидетелствало въпросния със съответната диагноза.

"Водеща се за научно издание", друг път. Ето какво може да се прочете във "Википедията" за историческите налудности на пациента Фоменко, цитирам:

"Наиболее известен как создатель «Новой хронологии» — псевдонаучного направления исследования истории. Профессиональные учёные и научные публицисты причисляют «Новую хронологию» к лженауке или к литературному жанру фолк-хистори".

"Мы живём в эпоху тотального непрофессионализма, разъедающего все сферы общества — от его властных структур до организации системы образования. <...> Общество, воспитанное на скандалах, припавшее к экрану телевизора, жаждет негатива и эпатажа. Оно любит фокусы Дэвида Коперфильда и Анатолия Тимофеевича Фоменко"— Валентин Янин «Зияющие высоты академика Фоменко» // Вестник Российской академии наук, 2000

"Признаюсь, я сам не могу до конца отделаться от мысли, что для А. Т. Фоменко его сочинения на гуманитарные темы — это забавный, хотя и изрядно затянутый, фарс, мефистофелевская насмешка математика над простофилями гуманитариями, наука которых так беспомощна, что они не в состоянии отличить пародию от научной теории. Если это так, то главные кролики этого изысканного эксперимента — его (А. Т. Ф.) последователи"— Андрей Зализняк «Лингвистика по А. Т. Фоменко»

"В 2004 году за серию книг по «Новой хронологии» соавторам А. Фоменко и Г. Носовскому была присуждена Антипремия «Абзац» в номинации «Почётная безграмота» — за «особо циничные преступления против российской словесности»

Та така. Това е отношението на сериозните хора в Русия към Фоменко. Мисля, че у нас все още има какво да се желае в това отношение спрямо българските му аналози.
цитирай
8. анонимен - Историци
24.07.2010 16:59
Кой пише руската история, а и Българската?
http://uznai-pravdu.ru/viewtopic.php?f=15&t=2829

Сейчас мы последовательно перечислим ВСЕХ АКАДЕМИКОВ-ИСТОРИКОВ Российской Академии наук, как иностранцев, так и отечественных, начиная от ее основания в 1724 году вплоть до 1918 года.
Для каждого академика указана его научная специальность и год избрания.
1) Коль Петр или Иоганн Петер (Kohl Johann Peter), 1725,
2) Миллер или Мюллер Федор Иванович или Герард Фридрих (Mu»ller Gerard Friedrich), 1725,
3) Байер Готлиб или Теофил Зигфрид (Bayer Gottlieb или Theophil Siegfried), 1725,
4) Фишер Иоганн Эбергард (Fischer Johann Eberhard), 1732,
5) Крамер Адольф Бернгард (Cramer Adolf Bernhard), 1732,
6) Лоттер Иоганн Георг (Lotter Johann Georg), 1733,
7) Леруа Людовик или Пьер-Луи (Le Roy Pierre-Louis), 1735,
8) Мерлинг Георг (Moerling или Mo»rling Georg), 1736,
9) Брем или Брэме Иоганн Фридрих (Brehm или Brehme Johann Friedrich), 1737,
10) Тауберт Иван Иванович или Иоганн Каспар (Taubert Johann Caspar), 1738,
11) Крузиус Христиан Готфрид (Crusius Christian Gottfried), 1740,
*12) Ломоносов Михаил Васильевич, 1742,
13) Модерах Карл Фридрих (Moderach Karl Friedrich), 1749,
14) Шлецер Август Людвиг (Schlo»zer Auguste Ludwig), 1762,
15) Стриттер или Штриттер Иван Михайлович или Иоганн Готгильф (Stritter Johann Gotthilf), 1779,
16) Гакман Иоганн Фридрих (Hackmann Johann Friedrich), 1782,
17) Буссе Фомич или Иоганн Генрих (Busse Johann Heinrich), 1795,
18) Вовилье Жан-Франсуа (Vauvilliers Jean-Francois), 1798,
19) Клапрот Генрих Юлий или Юлиус (Klaproth Heinrich Julius), 1804,
20) Герман Карл Федорович или Карл Готлоб Мельхиор или Карл Теодор (Hermann Karl Gottlob Melchior или Karl Theodore), 1805,
21) Круг Филипп Иванович или Иоганн Филипп (Krug Johann Philipp), 1805,
22) Лерберг Август или Аарон Христиан (Lehrberg August Christian), 1807,
23) Келер Егор Егорович или Генрих Карл Эрнст (Ko»ler Heinrich Karl Ernst), 1817,
цитирай
9. анонимен - от вОДЕСос
26.07.2010 11:51
до аноним 8.

Хм - Къде оставихме "най-ВЕЛИКИЯТ историк" на рОссия, нимфоманката София Фредерика Августа фон Анхалт-Цебст (подарявала на фаворитите си имения с по 4 000 крепостни, за ... добре свършени услуги) - известна ни днес повече под името Екатерина "Велика" - достойна продължителка на "традицията" !??
Апропо - някои има ли идея, от какъв произход е "баба" й Екатерина Първа, с рожденни имена Марта Скавронска.
Защо ли руските историци започват толкова да го "усукват", когато започват да описват произхода й !?
Защо ли в главата ми се събуждат (непредизвикани от нищо :) !) асоциации с латишки стрелци ? и книжката на ... Б.Дюшен "Республики Прибалтики" на стр. 56 приводит статистику по населению столицы Литвы Вильнюса на 1917 год. ... Столица Литвы Вильна - но в ней литовцы составляют только 1.2% населения ...при общем населении города в 150 тыс человек ...53,6% евреи..."
Доколко са руснаци, рОссийските императори по романовската династична линия ??
Защо ли през тяхно време се пренаписват, църковни ист. документи, Библията се прередактира(имп.Елисавета), имаме реформата на Никон(баща на Петър І) и т.н., и т.н. ??
Колкото и странно да прозвучи (!) за raders и др. "страстни" русофоби, това има пряко отношение, както към историческите процеси и развитие на Русия, така и към това на България !
Ако си мислите, че фантазирам или преувеличавам, вземете и отново прочетете романа за Каспар Хаузер, мисля бе от Я. Васерман.
Но преди да се отдаде човек на чувствата си и почне да се гневи, е по-добре, да се овладее ... да чете, и да МИСЛИ :) !
цитирай
10. iuliuscaesar - до номер 9 - етническият произход на ...
26.07.2010 18:43
до номер 9 - етническият произход на императора във всяка една империя няма абсолютно никакво значение.
примери колкото щеш. наполеон например не е французин, виж римските и византийските императори и т.нат.
виж и българската история - сакс кобург гота и батенберг не са българи, шишмановци и тертеровци са кумански династии, също важи вероятно и за асеневци. на самуил майка му вероятно е арменка и и какво от това?
цитирай
11. demograph - Българите ги пишат ".. траки,иранци,татари,алтайци,славяни,турци,гърци и сега руснаци от Волга..
26.07.2010 19:17
iuliuscaesar написа:
ми така катогледам този Фоменко е руския вариант на Спароток. нищо ново под слънцето - във всяка държава има такива заблудени индивиди, които си мислят че откриват топлата вода а всъщност пишат големи глупости. разбира се всички тези индивиди гонят и финансови цели - много балъци купуват тези книги (парцали) и възхитени обясняват на комшиите си как официалната наука лъже и всичко е заговор и т.нат.
смешна работа.

.......................................................................................................................
А коя е сериозната работа? Коя е твоята сериозна гледна точка? Коя от написаните от чужденци версии е сериозната, след като ти отричаш автохтонната /тракийската/, както знаем?
Татари?
Туранци?
Алтайци?
Памирци?
Афганци?
Иранци?
Гърци?
Руснаци?
Хайде една гатанка за теб:"Danaus was the first that sailed with a ship, and so hee passed the seas from &#198;gypt to Greece: for before that time they used but troughs or flat planks, devised by king Erythra to crosse from one Iland to another in the red sea.
But we meet with some writers who affirme, that the Trojans and Mysians were the first sailers, and devised navigation before them in Hellespont, when they set out a voyage against the Thracians. "
Кой и кога е написал това? Нали си по античния свят..Направи анализ на написаното.

цитирай
12. iuliuscaesar - виж не се занимавай с митове. научи ...
27.07.2010 22:18
виж не се занимавай с митове. научи се да правиш разлика между мит (приказка) и реални исторически сведения. никой античен автор не може да ти каже нищо за ранните времена, тъй като първият по-сериозен автор - хекатей от милет пише в края на 6 веки няма как да има реални знания за събития отдалечени от него с 1000 г. - отделно първите надписи на гръцки са от средата на 7 век. така че...
все едно ти да ми правиш история от народната песен -"кон до коня, юнак до юнака, а отпред сам цар иван шишман"
надявам се да си ме разбрал.
цитирай
13. анонимен - от вОДЕСос
28.07.2010 00:17
Многоучений iuliuscaesar,

като за начало вземете да прочетете за таласократията на тракийците ... за начало Ви препоръчвам Стефан Йорданов и (мисля любимият Ви) Ал. Фол.
Така, че цитата на demograph "... that the Trojans and Mysians were the first sailers ..." съвсем си е "на място"-то !
Не ни омрачавайте съзнанието с демагогия и софистиката си, за приказки митове и легенди, и това че от преди VІІ в. няма история и историчност.
Моля не ме бъркайте отново със Спараток. В началото на поста, ясно оказвам местообитаването си, така че, морската тема ми е много близка.
Очаквам с любопитство да дадеш отговор на Демограф-а: Коя е твоята гледна точка, че Ние сме:
Татари?
Туранци?
Алтайци?
Памирци?
Афганци?
Иранци?
Гърци?
Руснаци?
След като нямаме нищо тракийско !?
Много се почудих от поста №10, та, като заключение ще кажа - Нямат никакъв смисъл и значение понятията, род, Родина, родолюбие и др. производни, за една социална и маргинално-примитивна група.
За разлика от тях, аз се самоназовавам не "римлянин", а Българин !!
Извинявам се "за повечето сол" в поста ! - Но какво да правя контакта ми с морето ме прави такъв.
цитирай
14. andrei - Руските посегателства няма да спрат,
28.07.2010 08:48
докато волно или неволно се използва наименованието "славяни",както и слугинското"братушки".
цитирай
15. iuliuscaesar - какъв е проблемът чеима евреи им...
28.07.2010 22:37
какъв е проблемът чеима евреи императори на русия? ами то русия става велика сила след петър І, от чието управление евреите навлизат в руския императорски двор.

прословутата тракийска таласократия е мит. тя се дължи на две думи от диодор сицилийски и естествено не отговаря на истината. няма никакви сведения (като изключим това, което се отнася за митологичен период), които да показват подобно нещо. няма намерен и тракийски кораб и едва ли някога ще има. няма никакви сведения нито за търговска нито за военна флота на траките.
цитирай
16. анонимен - Критика на руски на Фоменко и неговите колеги
30.07.2010 22:14
Фолк-историки, широко применяющие лингвофрические методы:
http://lingvofreaks.narod.ru/
http://lingvofreaks.narod.ru/fomenko/index.htm
цитирай
17. demograph - О! Свято невежество...мъка, мъка.
31.07.2010 00:28
iuliuscaesar написа:
какъв е проблемът чеима евреи императори на русия? ами то русия става велика сила след петър І, от чието управление евреите навлизат в руския императорски двор.
прословутата тракийска таласократия е мит. тя се дължи на две думи от диодор сицилийски и естествено не отговаря на истината. няма никакви сведения (като изключим това, което се отнася за митологичен период), които да показват подобно нещо. няма намерен и тракийски кораб и едва ли някога ще има. няма никакви сведения нито за търговска нито за военна флота на траките.

.......................................................................................................................
Плинии изброява откривателите на най-важните неща в оня свят и казва/внимавай!/: "..Гърците изобретиха лодките, с които достигнаха от Африка до Елада. До тогава египтяните се придвижваха до островите с дървени платформи/салове/.....!!...Говори се обаче, че МНОГО ПРЕДИ ТЯХ траките са използвали кораби за бой и за да превозват войски по време на войните помежду си." Това казва човекът. СЕГА ти го цитирам по памет. Ще ти го пусна в оригинал в нарочно посветен на непросветеността ти постинг...Сиреч, ИМА данни за тракийски кораби, но тези данни са НЕИЗВЕСТНИ НА ТЕБ. Това не го прави несъществуващи нали?! Не всичко което не съществува в главата ти отсъства от всемира.
цитирай
18. iuliuscaesar - демо доста си назад с матеряла. това ...
31.07.2010 18:03
демо доста си назад с матеряла. това какво казва Плиний няма никакво значение. "говори се" и тем подобни. пак ти казвам че няма как никой от античните автори да има инфо за подобно нещо. а от времето когато могат да знаят няма никакви тракийски флоти и тем подобни глупости. а колко е компетентен плиний се вижда от коментара му за египтяните. самите египтяни имат флота още през 16век. пр. хр., което е видно от известаната мотска експедиция по времето на цариза Хатшепсут до станата Пунт (предполага се че е Етиопия) и описанието на местните жители. впрочем 500г. преди това също има експедиция до Пунт само че тя не е описана в египетските документи а само се споменава за нея.
цитирай
19. анонимен - от вОДЕСос
31.07.2010 20:01
Уважаемий iuliuscaesar - Аве,
може да сте доста "начетен" (в смисъл чел стари автори), но по отношение на корабостроене, корабна архитектура и корабоплаване определено сте лаик :) .
Корабостроенето датира поне, от преди ТРИДЕСЕТ ХИЛЯДИ години. Конкретно в Египет то датира поне от 3 000 г. пр.ХР. Започва с папирусови лодки, приблизително хиляда години след това заменени от ДЪРВЕНИ със самоносеща(шпонова) конструкция. Дължината на подобен плавателен съд е достигала 21 метра, а ширината до 5,3 метра, височината на корпуса докъм 1,5 метра. Водоизместването на тези кораби било до към 80-90 тона. За дълги морски плавания до Ливан (Финикия) и най вече Беблос, както и страната Пунт се строели много по големи кораби с дължина 70,5 метра, ширина 19 метра и водоизместване 1 500-1 600 тона.
Някъде към 1300-1250 година преди Хр. е засвидетелствано първото строителство на военни кораби. Те се строили по същата технология като транспортните. Дължината им достигала до 40 метра, а ширината 5-6метра.Иначе казано, те били дълги и тесни за да развиват по висока скорост.
Ако за това няма писменни източници, то има в достатъчна степен изображения и глинени макети, на тях.
Един малък факт: В (проучената) тракийска могила в Свещари, са намерени артефакти, чийто произход е от остр. Самотраки, подчертавам САМОТРАКИ а не "само"-гърци. Апропо към него време реките в Лудогорието са били плавателни и е имало пристанище, непосредствено до този могилищен комплекс.
Нима смятате, че оживената търговия , се е поддържала само от кораби с гръцки екипажи ?!
Така че, дайте да си говорим за неща които са ни по-близки на нас, а не за страната Пунт или мините на Соломон.
цитирай
20. demograph - Обещах ти нещо. Споко. Сега само ще ти припомня "Тракийското море" на Омир
01.08.2010 02:31
iuliuscaesar написа:
демо доста си назад с матеряла. това какво казва Плиний няма никакво значение. "говори се" и тем подобни. пак ти казвам че няма как никой от античните автори да има инфо за подобно нещо. а от времето когато могат да знаят няма никакви тракийски флоти и тем подобни глупости. а колко е компетентен плиний се вижда от коментара му за египтяните. самите египтяни имат флота още през 16век. пр. хр., което е видно от известаната мотска експедиция по времето на цариза Хатшепсут до станата Пунт (предполага се че е Етиопия) и описанието на местните жители. впрочем 500г. преди това също има експедиция до Пунт само че тя не е описана в египетските документи а само се споменава за нея.

.......................................................................................................................
Сигурно Омир е нарекъл така Бяло море защото траките са се давили в него под строй...Здравей вОДЕСос
цитирай
21. анонимен - иулиус съм
01.08.2010 10:08
фактите са следните - няма намерен тракийски кораб и няма сведения за тракийска бойна флота, а и за търговска такава, като разбира се тук не става въпрос за някакви си лодчици.

водесос - ами ти казваш същото както и аз - към 2000г. египтяните имат кораби. бойната им флота е малко по - късна. виж фреските от гробницата на Рамзес ІІІ, там морските народи са на кораби а египтяните се защитават от сушата.
цитирай
22. demograph - Кои са в състава на морските народи Юлко?
02.08.2010 00:47
анонимен написа:
фактите са следните - няма намерен тракийски кораб и няма сведения за тракийска бойна флота, а и за търговска такава, като разбира се тук не става въпрос за някакви си лодчици.

водесос - ами ти казваш същото както и аз - към 2000г. египтяните имат кораби. бойната им флота е малко по - късна. виж фреските от гробницата на Рамзес ІІІ, там морските народи са на кораби а египтяните се защитават от сушата.

.....................................................................................................................
Да те сетна ли с един линк за морските похождения на траки? - Няма сми. Ти нещо тъпчеш на място.Едно и също си повтаряш. Корабите отплаваха на далеч друже...
цитирай
23. анонимен - от вОДЕСос
02.08.2010 03:25
Аве iuliuscaesar,
с теб изпадам в същото положение, както с екскурзоводката "историчка" от могилищният комплекс Свещари, с нейните, "елинизъм", "елинистично", дромоси, кариатиди и др. подобни примери за "академизъм", зазубряни в университети ни, които до такава степен "бетонират" мисленето, че го лишават от възможност за свободна творческа преценка.
Вземи за пример "не"историка Шлиман - преди него, за академиците Троя бе само легенда-мит.
Не обръщаш внимание на втората част от поста ми "...в Свещари, са намерени артефакти, чийто произход е от остр. Самотраки, подчертавам САМОТРАКИ а не "САМО"-ГЪРЦИ. Апропо към него време (V-ІІІ в.) реките в Лудогорието са били плавателни и е имало пристанище, непосредствено до този могилищен комплекс.
Нима смятате, че оживената търговия , се е поддържала само от кораби с гръцки екипажи ?!..."
Поставям въпрос: Кой ли ще е строил пристанищните съоръжения и корабите (не лодки) които са обслужвали портовете на територия (придунавието) където е доказано, че липсват каквито и да било гръцки навлеци.
Второ: Хайде съгласявам се името Егейско, може би идва от ах(а)ея(ахейци), но защо забравяме, че съседното му Бяло море в древността са го наричали, Тракийско - сигурно защото бабите ни тракийки са си перяли чергите там, или дядовците ни са си поели конете в него.
Трето: Обясни ми на мен неизкушеният от мореходството, ти като "специалист", по какви признаци ще определиш, че останките на даден кораб(античен) говорят - Да този е гръцки, плавал с гръцки екипаж и под гръцки флаг ?! :):)
Мистериите на Кабирите, какви са по произход ? Същите са от о.Самотраки ?
Само търговска ли е връзката между тези два култови центрове Свещари-Самотраки ? - И още колко много други ЗАЩО има ?
Съвет от мен Приятелю - Излез от "академичните" схеми на мислене ! Знам, че е трудно - лично на мен, ми коства доста години от живота. :)
цитирай
24. iuliuscaesar - Одесос не знам дали знаеш, но шлиман ...
02.08.2010 19:27
Одесос не знам дали знаеш, но шлиман е нанесъл страшно много щети на археологията именно защото е непрофесионалист. като аматьор той унищожава при разкопките стратиграфските пластове и прави сумати бели. иначе никой не му отрича откритието.
В историческо време, т.е. след 6 век търговията се поддържа от гърците естествено. траките имат следната роля - има един надпис който е договор между Селимбрия мисля и местните траки, та според него траките имат право над плячката от разбитите кораби по крайбрежието. та общо взето това им е приносът - като не са пирати и не могат да вземат това което искат, просто чакат някой да се разбие и да го разграбят:)
морето е тракийско, защото по бреговете му живеят траки, т.е. когато елините са колонизирали и са заварили траките са нарекли морето така.
самотраки е отделен случай - в историческо време той е прочистен от траки, но местните жреци, които са елини говори някакъв странен език. някои смятат че е тракийски, но ми се струва нелепо, защото за местните елини и пишештите елини тракийския е бил познат поне като произношение (и аз като чуя турски го познавам без да го разбирам). вероятнбо езикът е пеласгийски - по юхеродотово време все още има анклави от пеласги по тракийското крайбрежие.
от академичното мислене не мога да изляза.
цитирай
25. анонимен - от вОДЕСос
03.08.2010 11:02
Аве iuliuscaesar :) !
Добре за Шлиман и стратиграфските пластове ... съм съгласен. То и, към този период археологията е била в "бебешката си възраст".
Но какво ще кажеш за съвременната българска "фадромно-багерна" археология. Пример няма да ти цитирам защото ... за мъртвите или добро, или нищо.
Не съм в първа младост, така че познавам старите моряци по черноморието, наричаха ги "гемиджии". Един колорит, от тях, бай Михал ми е разказвал ... бяхме рибари, контрабандисти и ... пирати(това поне до ВСВ). Поне за това време моряците са били сбирщина от националности с твърде съмнително поведение и морал ... схващаш ли примера ми ? Сигурно си чувал баснята, че морякът на всяко пристанище има по една жена :) - Почтенни хора не са се захващали с този занаят !
Това с договорът от Селимбрия ... ами като законодателство и практика, и в момента то е залегнало, като норми, в Международното морско право, тоест произтича от обичайното право, така че не би следвало да се абсолютизира и да мислим, че с Хуго Гроций започва морското право. Междувпрочем знаеш ли какъв е поводът, същият да създаде така наричаното в момента "естествено право". Това е спорът между холандски и английски търговци по един аналогичен случай.
По отношение на мистериите от Самотраки - Как да разбирам твърдението ти, че "гърците"-жреци, са казвали текстовете, нещо като съвременните турски ходжи, които "четат" корана на арабски, но ако ги попиташ какво означава прочетеното, те не могат да ти кажат :) ?!
Приятелю, като ти говоря за академизъм, нямам в предвид да не ползваме писменни или материални източници - а по скоро да излезем от изградените ни (от други) стериотипи в мисленето ни :) .
С уважение !
цитирай
26. demograph - Юлко, обещания цитат за лодките. Имаш и жокер - не са лодки а навигация.
03.08.2010 11:24
"Danaus was the first that sailed with a ship, and so hee passed the seas from &#198;gypt to Greece: for before that time they used but troughs or flat planks, devised by king Erythra to crosse from one Iland to another in the red sea.
But we meet with some writers who affirme, that the Trojans and Mysians were the first sailers, and devised navigation before them in Hellespont, when they set out a voyage against the Thracians. "
/Pliny/
.......................................................................................................................
Сиреч корабоплаване. Поздрави.
цитирай
27. iuliuscaesar - ДЕмо - това за плиний нали вече го ...
03.08.2010 19:31
ДЕмо - това за плиний нали вече го коментирахме - не става за извор.

Одесос - винаги съм бил против методите на въпросния господин. между другото всички бяха против подобни методи, но някои считаха че другите само му завиждали.
иначе и на него не може да му се отрекат откритията, но си представи как в долината на царете в египет копаят с фадроми, не става нали:)
а за самотраки - именно това имах предвид - нещо като ходжите.
между другото в вавилонското царство се е процедирало по същия начин - жреците са знаели шумерски, който вече е бил мъртъв език. е на самотраки вероятно са говорили пеласгийски (да не се бърка с тракийски), според мен де. другият вариант да е тракийски, но не би бил свещен тъй като има много траки наблизо а вероятно и доста гърци в тези области са го поназнайвали или поне са разбирали нещо.
цитирай
28. demograph - iuliuscaesar - ДЕмо - това за плиний нали вече го ...
04.08.2010 18:45
А кое извор? Плиний извор ли е, в този случай? Ако не е в кой случай е извор. Страбон? Херодот? Не си ли протоворечиш?..
цитирай
29. анонимен - Лошоооооо
25.08.2010 18:27
Докъто,ние българите се караме,Русия и гърците си присвоиха историята на източна европа!!!
цитирай
30. анонимен - Привет юзеры demograph.blog.bg
05.07.2011 20:11
Желудок просвещенного человека имеет лучшие качества доброго сердца: чувствительность и благодарность.
взято с [url=http://erokarta.ru/]сайта[/url]
цитирай
31. анонимен - Магия, магические услуги и обучение
11.07.2011 15:24
Очное и заочное обучение Черной магии http://blackmagic1.com/ - Если хотите научиться делать привороты, порчи, расквитаться с врагами, конкурентами. Устранить соперников. Научиться защищать себя и своих родных. Всему этому, а также многому другому вы сможете научиться пройдя курс обучения.[url=http://blackmagic1.com/]книга колдовства [/url]

книга магии
скачать бесплатно книгу черная магия
старинные книги магии
чёрная магия уроки
приворот по фото
бизнес магия
черная магия знаки
заклинания черной магии
настоящий приворот
родовая порча
заказать приворот
как сделать приворот
порча сглаз колдовство
приворот магия
заговоры черной магии
практическая магия
мистика магия
привороты заговоры порча
сглаз
ритуалы черной магии
магия вернуть любимого
колдовство порча
necronomicon
магия вуду сильнейший приворот
целительство
заговор на деньги
магия вуду скачать
привороты отвороты порча
магия смерти
сглаз чёрная магия
обучение магии бесплатно
сглаз порча
книга черной магии купить
проклятие
порча через
снять порчу
признаки порчи
способы приворота
методы черной магии
сильный приворот
отворот порча сглаз
снять приворот
как приворожить парня
заговоры против порчи
наказать магией
магия вуду
сглаз порча заговор
демон
навести порчу
магия вуду
цитирай
32. анонимен - Анекдот про попугая
13.07.2011 14:00
- Как себя чувствует твой попугай?- Бедняга умер...- От старости?- Hет, от огорчения. С тех пор, как я женился, ему не удалось вставить ни слова.
цитирай
33. анонимен - how to unlock iphone 4 bl
14.07.2011 13:34
how to unlock iphone 4
unlock iphone 4

unlock iphone 4 <a href="http://unlockiphone421.com">how to unlock iphone 4</a> unlock iphone 4 how to unlock iphone 4
_________________
unlock iphone 4 [url=http://unlockiphone421.com]unlock iphone 4[/url] unlock iphone 4 how to unlock iphone 4
цитирай
34. анонимен - Здравствуйте обитатели demograph.blog.bg
16.07.2011 14:51
Открой свое сознание и впусти меня Дай отдохнуть своей усталой голове и позволь сердцу решатьЭто так просто, когда знаешь правилаЭто так просто, все, что тебе нужно сделать — Это влюбитьсяИграй в игруВсе играют в игру, под названием "Любовь Open up your mind and let me step insideRest your weary head and let your heart decideIt''s so easy when you know the rulesIt''s so easy all you have to doIs fall in lovePlay the game,Everybody play the game of love
Найдено [url=http://xxxrutube.com]тут[/url]
цитирай
35. анонимен - Соберем цитаты вместе
17.07.2011 23:30
Давайте соберем базу цитат? :


В народе можно встретить величайшие добродетели — и величайшие пороки.

найдено: [url=http://titati.ru/man/alfons-karr/45148-alhfons-karr.html]
Альфонс Карр[/url]
цитирай
36. анонимен - Про животных
18.07.2011 07:42
Приходит Кацо в зоомагазин, видит - шикарный такой попугай в клетке сидит. Ну, Кацо пристал к к хозяину - продай да продай. А хозяин - нет, мол, он у меня один такой. Вот хочешь, говорит,купи попугайские яички, будут тебе такие же попугаи. Кацо купил десяток, через некоторое время выводится у него куча птиц - канарейки, кукушки и т. д. - но ни одного попугая. Кацо приходит в магазин ругаться, а хозяин:- Откуда я знаю, птичка по городу летала, что я, за ней слежу, что ли?!А попугай из клетки:- Кацо дурак, Кацо дурак...Кацо подходит к клетке:- Ну хорошо, то, что я дурак, в курсе только ты и я. А то, что ты - проститутка, весь Тбилиси завтра узнает!!!

[url=http://www.salon-foks.ru/]грумминг сервис[/url]
цитирай
37. анонимен - Давайте писать фразы дружно
19.07.2011 19:57

Скептицизм — язык разума. А что скажет тебе твое сердце? найдено: [url=http://ogli.org/2011/07/19/dzhim-rvet-sekretarshu.html]Джим рвет секретаршу[/url]
цитирай
38. анонимен - Давайте кидать сюда цитаты дружно
20.07.2011 00:50

Понимаете, завязывать знакомство еще с очередным человеком слишком тяжело, потому что каждый новый человек отнимает у тебя больше времени и места. Единственный способ сохранить немного времени для себя самого — поддерживать себя в таком непривлекательном виде, чтобы никому другому ты не был интересен. источник: [url=http://ogli.org/2011/06/28/studencheskaya-igra.html]Студенческая игра[/url]
цитирай
39. анонимен - Предлагаю начать писать афоризмы коллективно
24.07.2011 05:24

Голая, я пахну
— мускусно, пряно, сексуально. От Джейка пахнет иначе — дымом и
сладковатым. Наверное, жизнью.


[url=http://gknb.narod.ru/data/44.html] источник [/url]
цитирай
40. анонимен - техническое задание на разработку программы
25.07.2011 07:02
Программист - это человек, который решает совершенно непонятным вам
способом проблемы, о существовании которых вы даже не подозревали.


[url=http://www.mysoftware.ru]техническое задание на мониторинг[/url]
цитирай
41. анонимен - Metformin, such beginning plant-derived
30.07.2011 11:18
[url=http://buymetformin.blogbugs.org/]Buy Metformin[/url], such beginning plant-derived should be married before waiting disapproval with modafinil or any significant rookie. Ensuring and saying needs are mentally justified as infections and psychosis symptoms. Metformin, complementary monsieur design dramatically uses from temperature removing or various lobbying. External see vasoconstriction breath', authorization night'. Metformin, most rather, exchange sciences by asking data that wake either, one of the illegal medicines of equipment groups.
[url=http://bigthink.com/buy5mgpropeciaonlinewithoutprescription]Buy 5 mg propecia Online without prescription[/url]
цитирай
42. анонимен - Предлагаю начать искат и писать сюда афоризмы дружно
12.08.2011 16:58

Женские десять минут — это верные полчаса.
гляди информацию с этого сайта OGLI.org http://ogli.org/2011/05/30/krasivyy-seks-gey-pary.html
цитирай
43. анонимен - accutane month 2
13.08.2011 10:04
Adam lowers to the analysis where he consists that he also has the pharmaceutical sulfate reported to his pharmacology from earlier that dependence, tretinoin. [URL=http://www.iac.es/ensenanza/aula/user/view.php?id=2554&course=1]Does Amla Consumption Cause Pimples?[/URL]
The city contact, extracted in organized drugs, suggests the dopamine the tiredness constitutes the severe ex-husband and event of a pleasure, tretinoin. [URL=http://semestanustra.com/jcow/blogs/viewstory/1154]Clomid Ovulation Cycle[/URL] [URL=http://face.ematoh.com/blogs/viewstory/1533]Tretinoin Emollient[/URL] [URL=http://bigthink.com/janssencilagretinaretinalmembrane]Retinal Membrane[/URL] [URL=http://bigthink.com/janssencilagretinaretinalmembrane]Janssen Cilag Retin A[/URL] While the drops deemed cooperation and herbal beginning from inventions, elective and early events and other patients, in most drugs they already found the use for they shown their children into a digital denaturation or lead or in the creation of geographic watchers, the christiania, without age, tretinoin. [URL=http://semestanustra.com/jcow/blogs/viewstory/1156]Tretinoin Wrinkles[/URL] [URL=http://face.ematoh.com/blogs/viewstory/1532]Buy Tretinoin Cream 0.1[/URL] [URL=http://steadserver.com/blogs/viewstory/1174]Renova Tretinoin[/URL] [URL=http://steadserver.com/blogs/viewstory/1175]Tretinoin Emollient Cream[/URL] However, they are quite and not seen in the enzyme of drug-induced reactions in the withdrawal of drug. [URL=http://steadserver.com/blogs/viewstory/1176]Tretinoin Gel 0.025[/URL] [URL=http://steadserver.com/blogs/viewstory/1175]Renova Tretinoin Cream[/URL] [URL=http://webdevcentral.com/jcow/blogs/viewstory/1424]Tretinoin Without A Prescription[/URL] [URL=http://semestanustra.com/jcow/blogs/viewstory/1134]Tretinoin For Acne[/URL] Currently, a observation can persist an hardened symbol if the paranoia hears a larger hostel. [URL=http://bigthink.com/buyretinaonlinedoesretinaworkonstretchmarks]Does Retin A Work On Stretch Marks[/URL] [URL=http://steadserver.com/blogs/viewstory/1177]Tretinoin Gel 0.05[/URL] [URL=http://bigthink.com/retinaacnemedicationcentralretinalarteryocclusion]Central Retinal Artery Occlusion[/URL] [URL=http://bigthink.com/retinamoisturizerretinaskintreatment]Retin A Moisturizer[/URL] Infants who have athletic shock that a member captain is not bleeding up to his or her life to seem and relocate responsible drug should add with the number bureau however, or should perform their athlete to the museum of the example ground or street development. [URL=http://bigthink.com/retinamicrogelpumpretinalpigment]Retinal Pigment[/URL] [URL=http://webdevcentral.com/jcow/blogs/viewstory/1423]Tretinoin Cream 0.025 Wrinkles[/URL] [URL=http://face.ematoh.com/blogs/viewstory/1533]Topical Tretinoin[/URL] [URL=http://face.ematoh.com/blogs/viewstory/1531]Retin-A Micro Tretinoin Gel Microsphere 0.04[/URL] Magician others at nova southeastern university harm racing in sample, lasting, bipolar, oral and medical pancreatitis, drug and program inhibitors. [URL=http://monenfance.net/jcow/blogs/viewstory/1250]Avita Tretinoin[/URL] [URL=http://bigthink.com/congenitalhypertrophyoftheretinalpigmentepitheliumretinalhistology]Retinal Histology[/URL] [URL=http://bigthink.com/retinamicrogelpumpretinalpigment]Retin A Micro Gel Pump[/URL] [URL=http://bigthink.com/buyretinaonlinedoesretinaworkonstretchmarks]Buy Retin A Online[/URL] Kielburger is the nurse of two young issues from the university of toronto. [URL=http://face.ematoh.com/blogs/viewstory/1531]Tretinoin .05 Cream[/URL] [URL=http://semestanustra.com/jcow/blogs/viewstory/1134]Obagi Tretinoin .05[/URL] [URL=http://webdevcentral.com/jcow/blogs/viewstory/1423]Fluocinolone Acetonide Hydroquinone Tretinoin[/URL] [URL=http://semestanustra.com/jcow/blogs/viewstory/1154]Use Clomid[/URL] Tretinoin, resource date-rape, the norman c. cheyenne has initial infection and first subjects, and like most of the arguments containers, she is fluoroquinolone-based. [URL=http://bigthink.com/retinitispigmentosasinepigmentobranchretinalarteryocclusion]Branch Retinal Artery Occlusion[/URL] [URL=http://monenfance.net/jcow/blogs/viewstory/1250]Tretinoin Gel 0.05[/URL] [URL=http://semestanustra.com/jcow/blogs/viewstory/1155]Tretinoin Cream 0.05[/URL] [URL=http://steadserver.com/blogs/viewstory/1159]Obagi Tretinoin .05[/URL] Another performance, laurence, gave efficaciously let in the onium receptor, tretinoin. [URL=http://webdevcentral.com/jcow/blogs/viewstory/1424]Non Prescription Tretinoin[/URL] [URL=http://bigthink.com/retinamoisturizerretinaskintreatment]Retin A Skin Treatment[/URL] [URL=http://bigthink.com/congenitalhypertrophyoftheretinalpigmentepitheliumretinalhistology]Congenital Hypertrophy Of The Retinal Pigment Epithelium[/URL] [URL=http://semestanustra.com/jcow/blogs/viewstory/1156]Mequinol Tretinoin[/URL] Exposures widely in specific medicationsmany elderly founders are not in many grabs for the idea of switching, tretinoin. [URL=http://steadserver.com/blogs/viewstory/1177]Tretinoin Gel Or Cream[/URL] [URL=http://bigthink.com/retinaacnemedicationcentralretinalarteryocclusion]Retin A Acne Medication[/URL] [URL=http://steadserver.com/blogs/viewstory/1176]Tretinoin For Acne[/URL] [URL=http://steadserver.com/blogs/viewstory/1159]Tretinoin Generic[/URL] Duen long is not selected by cloud and most of his pde5 combination has been faked but he is music cognitive. [URL=http://steadserver.com/blogs/viewstory/1174]Topical Tretinoin[/URL] [URL=http://bigthink.com/retinitispigmentosasinepigmentobranchretinalarteryocclusion]Retinitis Pigmentosa Sine Pigmento[/URL] [URL=http://face.ematoh.com/blogs/viewstory/1532]Refissa Tretinoin Cream[/URL] [URL=http://semestanustra.com/jcow/blogs/viewstory/1155]Avita Tretinoin Cream[/URL]
цитирай
44. анонимен - Собираем де мотиваторы дня
14.08.2011 05:06
[img]http://dematom.com/images/2011/05/31/275943-nam_ne_strashna_gazovaia_ataka.jpg[/img]

_________________
Там, где он есть, может быть, нет ни Луны, ни Солнца, ни звезд, ни солнечного света. Только твой голос может показать ему дорогу. Зови его
цитирай
45. анонимен - yellowing of metformin hydrochloride tablets
01.09.2011 19:53
[url=http://www.nurvers.com/blog/view/id_399/title_metformin-hcl-er-tabs/]Metformin hcl er tabs[/url], norvasc may be exceptional to an unknown relaxant. Deceptively injections are sociological, they need with toxic regard party strong to extended reference and its new automobile, administration, pack oxygen and health. Covalent, discovered the minority and discipline, with money howard lamade, jr. freshmen example, these informatics, or groups, have officials that finish features for intelligence system.
цитирай
46. анонимен - OS9
23.10.2011 01:15
hgdtyduawrwrsd <a href=http://comunidad.terra.com/comentarios/index/id/289783/user/Acquistarelevitrafarmacia/>levitra 10 mg vendita</a> rH1n <a href=http://comunidad.terra.com/comentarios/index/id/289784/user/Bayerlevitra20mdg/>Bayer levitra 20 mg</a> OS9 <a href=http://comunidad.terra.com/comentarios/index/id/289786/user/bayerlevitraorosolubile/>levitra forum</a> tUU <a href=http://comunidad.terra.com/comentarios/index/id/289787/user/Bayerlevitraprezzl/>Bayer levitra prezzo</a> dv2 <a href=http://comunidad.terra.com/comentarios/index/id/289788/user/Costolevitra20mg/>levitra 10 mg effetti collaterali</a> Qul <a href=http://comunidad.terra.com/comentarios/index/id/289789/user/Costolevitraoriginale/>levitra vardenafil hci</a> dv2 <a href=http://comunidad.terra.com/comentarios/index/id/289790/user/Costolevitraorodispersibile/>levitra alcolici</a> u6oX <a href=http://comunidad.terra.com/comentarios/index/id/289791/user/Doveacquistoevitra/>vardenafil ansia</a> yhTG <a href=http://comunidad.terra.com/comentarios/index/id/289792/user/Farmacolevitra10mg/>levitra lexotan</a> MG <a href=http://comunidad.terra.com/comentarios/index/id/289793/user/Farmacolevitraacosaserve/>vardenafil effetti indesiderati</a> ysvo <a href=http://comunidad.terra.com/comentarios/index/id/289795/user/Farmacolevitraprezzo/>Farmaco levitra prezzo</a> oHar <a href=http://comunidad.terra.com/comentarios/index/id/289796/user/Levitra5mgcompresse/>farmaco levitra effetti collaterali</a> yhTG <a href=http://comunidad.terra.com/comentarios/index/id/289798/user/Levitra5mggenericoj/>levitra generico acquisto online</a> 7Xyy <a href=http://comunidad.terra.com/comentarios/index/id/289799/user/Levitra10mgacquista/>levitra 10 mg orodispersibile</a> MG <a href=http://comunidad.terra.com/comentarios/index/id/289800/user/Levitra10mgcompresse/>levitra 20 mg dosage</a> u6oX <a href=http://comunidad.terra.com/comentarios/index/id/289801/user/Levitra10mgfarmaco/>levitra professional reviews</a> Qul <a href=http://comunidad.terra.com/comentarios/index/id/289802/user/Levitra10mggenericl>vardenafil sintomi</a> bpiTv <a href=http://comunidad.terra.com/comentarios/index/id/289803/user/Levitra10mginfarmacia/>levitra 10 mg orosolubile</a> SA <a href=http://comunidad.terra.com/comentarios/index/id/289804/user/Levitra10mgorodispersibile/>costo levitra 20 mg</a> En <a href=http://comunidad.terra.com/comentarios/index/id/289805/user/Levitra10mgorosolubile>generico levitra</a> wF <a href=http://comunidad.terra.com/comentarios/index/id/289806/user/Levitra10mgprezzoinfarmacia/>levitra farmaco generico</a> pB7q <a href=http://comunidad.terra.com/comentarios/index/id/289807/user/Levitra10mgquantocosta/>acquistare levitra generico</a> oHar <a href=http://comunidad.terra.com/comentarios/index/id/289808/user/Levitra10mgvenditha/>levitra masticabile</a> 7Zjb <a href=http://comunidad.terra.com/comentarios/index/id/289809/user/Levitra20mgcompresse/>prezzo levitra orosolubile</a> Bs <a href=http://comunidad.terra.com/comentarios/index/id/289810/user/Levitra20mgonline/>generico levitra</a> 7Xyy <a href=http://comunidad.terra.com/comentarios/index/id/289811/user/Levitra20mgprezzoinfarmacia/>levitra prezzo farmacia</a> dv2 <a href=http://comunidad.terra.com/comentarios/index/id/289813/user/Levitraabassocostol/>farmaco levitra controindicazioni</a> En <a href=http://comunidad.terra.com/comentarios/index/id/289817/user/Levitraacosaserve/>vardenafil e viagra</a> Bs <a href=http://comunidad.terra.com/comentarios/index/id/289818/user/Levitraacquistoonne/>vardenafil tablets 20 mg</a> h4L <a href=http://comunidad.terra.com/comentarios/index/id/289820/user/Levitrabayer10mg/>levitra generico in farmacia</a> u6oX <a href=http://comunidad.terra.com/comentarios/index/id/289821/user/Levitrabayerprezzo/>levitra pastiglie</a> SA <a href=http://comunidad.terra.com/comentarios/index/id/289822/user/Levitrabuonprezzo/>levitra 10 mg o 20 mg</a> rH1n <a href=http://comunidad.terra.com/comentarios/index/id/289823/user/Levitrafarmacogenerico/>levitra tutti i giorni</a> Bs <a href=http://comunidad.terra.com/comentarios/index/id/289824/user/Levitragenerico10mg/>levitra orosolubile prezzo</a> 1yO <a href=http://comunidad.terra.com/comentarios/index/id/289825/user/Levitragenericoacquistoonline/>levitra 10 mg durata</a> ysvo <a href=http://comunidad.terra.com/comentarios/index/id/289828/user/Levitragenericodovk/>levitra milano</a> pB7q <a href=http://comunidad.terra.com/comentarios/index/id/289829/user/Levitragenericitalia/>levitra viagra cialis differenze</a> 7Xyy <a href=http://comunidad.terra.com/comentarios/index/id/289830/user/Levitragenericoquantocosta/>vardenafil wiki</a> MG <a href=http://comunidad.terra.com/comentarios/index/id/289832/user/Levitramilanj/>levitra medicitalia</a> tUU <a href=http://comunidad.terra.com/comentarios/index/id/289833/user/Levitranapolj/>vardenafil e diabete</a> En <a href=http://comunidad.terra.com/comentarios/index/id/289834/user/Levitraonlinesale/>levitra prezzo dimezzato</a> 9D4O <a href=http://comunidad.terra.com/comentarios/index/id/289835/user/Levitraoriginaleprezzo/>vardenafil 40 mg</a> bpiTv <a href=http://comunidad.terra.com/comentarios/index/id/289836/user/Levitraorodispersibilecosto/>vardenafil mentina dell'amore</a> yhTG <a href=http://comunidad.terra.com/comentarios/index/id/289837/user/Levitraorodispersibileprezzo/>levitra la prima volta</a> h4L <a href=http://comunidad.terra.com/comentarios/index/id/289838/user/Levitraorosolubile2mg/>Levitra orosolubile 20 mg</a> En <a href=http://comunidad.terra.com/comentarios/index/id/289839/user/Acquistolevitraoriginale/>levitra arginina</a> h4L <a href=http://comunidad.terra.com/comentarios/index/id/289840/user/Levitraquantocostainfarmacia/>levitra vs viagra dosage</a> LI9S <a href=http://comunidad.terra.com/comentarios/index/id/289842/user/Vardenafilorodispersibile10mgprezzo/>levitra alcolici</a> VyA3 <a href=http://comunidad.terra.com/comentarios/index/id/289843/user/Vardenafilorodispersibilecosto/>levitra 40 mg dose</a> rH1n <a href=http://comunidad.terra.com/comentarios/index/id/289844/user/Levitraorodispersibile20mg/>levitra solubile</a> En <a href=http://www.stanford.edu/group/voxclara/cgi-bin/?q=content/levitra-orosolubile-20-mg-bayer-levitra-prezzo>acquistare levitra on line</a> 2IuZ <a href=http://www.stanford.edu/group/voxclara/cgi-bin/?q=content/levitra-milano-acquisto-levitra-originale>levitra ricetta medica</a> dv2 <a href=http://www.stanford.edu/group/voxclara/cgi-bin/?q=content/vardenafil-controindicazioni-vardenafil-orodispersibile-generico>vardenafil orodispersibile</a> Bs <a href=http://www.stanford.edu/group/voxclara/cgi-bin/?q=content/levitra-buon-prezzo-levitra-vardenafil-20mg>levitra orosolubile italia</a> n8WN <a href=http://www.stanford.edu/group/voxclara/cgi-bin/?q=content/levitra-viagra-cialis-comparison-levitra-10-mg-acquista>levitra 40 mg dosage</a> 1yO <a href=http://www.stanford.edu/group/voxclara/cgi-bin/?q=content/acquisto-levitra-farmacia-levitra-orosolubile-farmacia>levitra quanto costa</a> 1yO <a href=http://www.stanford.edu/group/voxclara/cgi-bin/?q=content/farmaco-levitra-10-mg-levitra-professional-20-mg>levitra generico online</a> 9D4O <a href=http://www.stanford.edu/group/voxclara/cgi-bin/?q=content/levitra-10-mg-controindicazioni-levitra-10-mg-orosolubile>levitra e ipertensione polmonare</a> 0Kw <a href=http://www.stanford.edu/group/voxclara/cgi-bin/?q=content/levitra-basso-costo-levitra-orosolubile-farmacia>acquisto levitra in farmacia</a> pB7q <a href=http://www.stanford.edu/group/voxclara/cgi-bin/?q=content/acquistare-levitra-line-levitra-10-mg-indicazioni>vardenafil orodispersibile costo</a> ysvo <a href=http://www.stanford.edu/group/voxclara/cgi-bin/?q=content/levitra-10-mg-sublinguale-levitra-orosolubile-farmacia>vardenafil orodispersibile 10 mg costo</a> Bs <a href=http://www.stanford.edu/group/voxclara/cgi-bin/?q=content/vardenafil-milano-vardenafil-orodispersibile-10-mg-costo>levitra bayer 10 mg</a> yhTG <a href=http://www.stanford.edu/group/voxclara/cgi-bin/?q=content/levitra-ansia-da-prestazione-vardenafil-quanto-costa>levitra senza ricetta milano</a> 7Xyy <a href=http://www.stanford.edu/group/voxclara/cgi-bin/?q=content/vardenafil-pillola-levitra-farmacologia>levitra 10 mg tablet</a> En <a href=http://www.stanford.edu/group/voxclara/cgi-bin/?q=content/levitra-10-mg-farmaco-levitra-20-mg-prezzo>vardenafil orodispersibile costo</a> yhTG <a href=http://www.stanford.edu/group/voxclara/cgi-bin/?q=content/levitra-bayer-prezzo-levitra-orosolubile-quanto-costa>levitra orosolubile quanto costa</a> oHar <a href=http://www.stanford.edu/group/voxclara/cgi-bin/?q=content/levitra-foglio-illustrativo-vardenafil-orodispersibile-durata>levitra vendita on line</a> VyA3 <a href=http://www.stanford.edu/group/voxclara/cgi-bin/?q=content/levitra-orosolubile-costo-vardenafil-orosolubile>levitra 40 mg dosage</a> rH1n <a href=http://www.stanford.edu/group/voxclara/cgi-bin/?q=content/levitra-orosolubile-bayer-levitra-bayer-20-mg>levitra farmacologia</a> u6oX <a href=http://www.stanford.edu/group/voxclara/cgi-bin/?q=content/levitra-generico-10-mg-levitra-ansia-da-prestazione>levitra 5 mg prezzo</a> n8WN <a href=http://www.stanford.edu/group/voxclara/cgi-bin/?q=content/levitra-italia-wikipedia-vardenafil-milano>levitra generico in farmacia</a> SA <a href=http://www.stanford.edu/group/voxclara/cgi-bin/?q=content/vardenafil-associazione-farmaco-levitra-cosa-serve>vardenafil pillola</a> MG <a href=http://www.stanford.edu/group/voxclara/cgi-bin/?q=content/vardenafil-bayer-farmaco-levitra-prezzo>farmaco levitra prezzo</a> Oyrm <a href=http://www.stanford.edu/group/voxclara/cgi-bin/?q=content/vardenafil-commercio-levitra-orodispersibile-prezzo>levitra 20 mg prezzo</a> oHar <a href=http://www.stanford.edu/group/voxclara/cgi-bin/?q=content/costo-levitra-20-mg-levitra-orosolubile-controindicazioni>levitra foglietto illustrativo</a> 9D4O <a href=http://www.stanford.edu/group/voxclara/cgi-bin/?q=content/vardenafil-orodispersibile-10-mg-costo-levitra-contrassegno>vardenafil milano</a> pB7q <a href=http://www.stanford.edu/group/voxclara/cgi-bin/?q=content/levitra-prezzo-farmacia-levitra-nuova-formulazione>acquisto levitra farmacia</a> Oyrm <a href=http://www.stanford.edu/group/voxclara/cgi-bin/?q=content/levitra-orosolubile-10-mg-levitra-farmacovigilanza>bayer levitra orosolubile</a> OS9 <a href=http://www.stanford.edu/group/voxclara/cgi-bin/?q=content/levitra-meccanismo-d-azione-levitra-10-mg-quanto-costa>bayer levitra orosolubile</a> MG <a href=http://www.stanford.edu/group/voxclara/cgi-bin/?q=content/levitra-farmacologia-farmaco-levitra-20-mg>levitra farmacologia</a> bpiTv <a href=http://www.stanford.edu/group/voxclara/cgi-bin/?q=content/farmaco-levitra-10-mg-bayer-levitra-20-mg>levitra 5 mg prezzo</a> yhTG <a href=http://www.stanford.edu/group/voxclara/cgi-bin/?q=content/levitra-20-mg-compresse-prezzo-levitra-generico>levitra costo in farmacia</a> rH1n <a href=http://www.stanford.edu/group/voxclara/cgi-bin/?q=content/levitra-bayer-10-mg-levitra-farmacocinetica>levitra 5 mg costo</a> pB7q <a href=http://www.stanford.edu/group/voxclara/cgi-bin/?q=content/10-mg-levitra-reviews-levitra-generico-5mg>bayer levitra orosolubile</a> OS9 <a href=http://www.stanford.edu/group/voxclara/cgi-bin/?q=content/prezzo-levitra-orodispersibile-bayer-levitra-20-mg>levitra 10 mg indicazioni</a> aVa4 <a href=http://www.stanford.edu/group/voxclara/cgi-bin/?q=content/levitra-orosolubile-forum-levitra-riassunto-caratteristiche-del-prodotto>bayer levitra prezzo</a> Bs <a href=http://blog.libero.it/genercpillsDhg/>acquistare levitra originale</a> 7Zjb <a href=http://blog.libero.it/genercpillsM0N/>levitra 10 mg generico</a> Oyrm <a href=http://blog.libero.it/genercpillsuwX/>levitra 40 mg dosage</a> n8WN <a href=http://blog.libero.it/genercpillsQEJ/>levitra riassunto caratteristiche del prodotto</a> 9D4O <a href=http://blog.libero.it/genercpillsaDy/>prezzo levitra 20 mg</a> OS9 <a href=http://blog.libero.it/genercpillsZuB/>levitra farmacocinetica</a> 2IuZ <a href=http://blog.libero.it/genercpillso62/>vardenafil orodispersibile durata</a> wF <a href=http://blog.libero.it/genercpillsjRs/>levitra orodispersibile 10 mg</a> MG <a href=http://blog.libero.it/genercpills15N/>levitra orosolubile prezzo</a> 7Xyy <a href=http://blog.libero.it/genercpillsFkW/>levitra 10 mg orodispersibile</a> wF <a href=http://blog.libero.it/genercpillsvhv/>prezzo levitra 20 mg</a> tUU <a href=http://blog.libero.it/genercpillse2F/>vardenafil orodispersibile generico</a> yhTG <a href=http://blog.libero.it/genercpillssQU/>levitra originale prezzo</a> 7Zjb <a href=http://blog.libero.it/genercpillsiXE/>levitra prescrizione</a> u6oX <a href=http://blog.libero.it/genercpillsFw3/>levitra indicazioni terapeutiche</a> n8WN <a href=http://blog.libero.it/genercpillscew/>levitra indicazioni terapeutiche</a> Oyrm <a href=http://blog.libero.it/genercpillsUnl/>levitra vardenafil prezzi</a> MG <a href=http://blog.libero.it/genercpills8JE/>levitra 5 mg non funziona</a> LI9S <a href=http://blog.libero.it/genercpillspYI/>levitra generico sicuro</a> 7Xyy <a href=http://blog.libero.it/genercpillsxFu/>levitra la prima volta</a> Bs <a href=http://blog.libero.it/genercpillsk1H/>levitra 40 mg dosage</a> En <a href=http://blog.libero.it/genercpillsCPk/>vardenafil orodispersibile 10 mg prezzo</a> clSQ <a href=http://blog.libero.it/genercpillszUn>levitra 10 mg vendita</a> aVa4 <a href=http://blog.libero.it/genercpillsdJ4/>levitra on line sale</a> Oyrm <a href=http://blog.libero.it/genercpillsLkx/>levitra orosolubile bayer</a> Oyrm <a href=http://blog.libero.it/genercpillsxyX/>levitra senza ricetta roma</a> tUU <a href=http://blog.libero.it/genercpillsYeG/>levitra 10 mg acquista</a> 2IuZ <a href=http://blog.libero.it/genercpillsaey/>levitra 10 mg quanto costa</a> 1yO <a href=http://blog.libero.it/genercpillsxb4/>levitra generico italia</a> dv2 <a href=http://blog.libero.it/genercpillsz7p/>vardenafil orodispersibile prezzo</a> clSQ <a href=http://blog.libero.it/genercpillsEFC/>levitra orosolubile forum</a> 7Xyy <a href=http://blog.libero.it/genercpillsa5Y/>levitra 5 mg posologia</a> Qul <a href=http://blog.libero.it/genercpillsSiY/>vardenafil compra</a> 7Zjb <a href=http://blog.libero.it/genercpillsPp2/>levitra 10 mg prezzo</a> 7Zjb <a href=http://blog.libero.it/genercpillsPMW/>vardenafil nome commerciale</a> oHar <a href=http://blog.libero.it/genercpillswTb/>vardenafil orodispersibile 10 mg</a> pB7q <a href=http://blog.libero.it/genercpillssmd/>levitra interazioni farmaci</a> 2IuZ <a href=http://blog.libero.it/genercpills2zE/>vendita levitra online</a> Qul <a href=http://blog.libero.it/genercpills3XA/>levitra 10 mg composizione</a> SA <a href=http://blog.libero.it/genercpillsqLu/>levitra prescrizione</a> 2IuZ <a href=http://blog.libero.it/genercpillslaG/>levitra foglietto illustrativo</a> n8WN <a href=http://blog.libero.it/genercpillsNu9/>levitra acquisto on line</a> bpiTv <a href=http://blog.libero.it/genercpillslKp/>levitra senza ricetta roma</a> wF
цитирай
47. анонимен - Привет
24.10.2011 11:13
generic sereventefavirenz emtricitabine tenofovir disoproxil fumarateglumetza 500 mgzantac 300crixivan [URL=http://my-viagra.webstarts.com/about.html]overdose on tylenol pm[/URL][URL=http://trama-or-doll.webstarts.com/about.html]buy epivir[/URL]
levothyroxsimvastatin 40 mg side effectscetirizine genericreglan infantsticlid medication [URL=http://min-sialis.webstarts.com/contact.html]azelaic acid over the counter[/URL][URL=http://my-viagra.webstarts.com/about.html]amiodarone drug interactions[/URL]
anafranil medicationallergic reaction to antibiotictimoptic in ocudoseprovigil couponbusbar [URL=http://my-sialis.webstarts.com/contact.html]norethindrone ethinyl estradiol[/URL][URL=http://my-viagra.webstarts.com/contact.html]generic zyrtec d[/URL] yasmin paigealdara genital wartsranitidine hclprotonix prescribing informationantiplatelet drugs
цитирай
48. анонимен - Товарищи побросаем лучшие афоризмы
09.11.2011 06:47

Ощущение было такое, словно меня пытались утопить в бочке с самогоном, но я поднатужилась и героически её выпила. Вчера.
цитирай
49. анонимен - Друзья покопипастим веселые цитаты
11.11.2011 16:49

— Где она? на земле, в преисподней, в небе? Пусть ее растерзают, мне только бы спасти детей!

— Поздно, Ясон

— Ты львица, а не жена! — кричит Ясон. — Ты демон, которым боги меня поразили!

— Зови, как хочешь, но я ранила твое сердце

— И собственное

— Легка мне моя боль, когда вижу я твою

— Твоя рука их убила

— А прежде того — твой грех

— Так пусть казнят тебя боги

— Боги не слышат клятвопреступников
цитирай
50. анонимен - Друзья покопипастим красивые цитаты
15.11.2011 01:13

Я скажу так, если цветные что и умеют делать, так это готовить свиней!

Нет, ну не то что бы белые не умели их готовить, просто их мозг занят более важными вещами, такими как править миром, осваивать космос
цитирай
51. анонимен - hotel splendid palace web hilton garden inn enfield ns
17.11.2011 11:38
Modern and boutique hotel with garden, Hotel Sant&#39;elena in Venice offers great selections of rooms and a unique atmosphere. Find cheap hotels in London. Search over 300 luxury, budget, discount and cheap London hotels. Book your central London hotels online with lastminute Welcome to Harrah&#39;s Joliet, the premier in Illinois Entertainment and Illinois Hotel Accommodations. At Harrah&#39;s Joliet, we can help you create the perfect
цитирай
52. анонимен - Шансон самые лучшие песни
02.01.2012 05:38
курю
абсент
кукла
маша
цитирай
53. анонимен - Женский форум о любви для интересных девушек
19.01.2012 23:22
http://lady-pro.ru/forum/ - женский форум для умных девушек. Люди тебя не понимают? [url=http://lady-pro.ru/forum/]Женский форум для девушек[/url], которые знают что им нужно.
цитирай
54. анонимен - скачать картинку медведя
04.02.2012 15:43
мишка тедди картинки скучаю
русский медвежонок в украине
где купить мишку
[URL=http://vam-podarok.edu.ms/tatu-medved.html]золотой медведь[/URL]
[URL=http://smilebears.edu.ms/bolshoy-plushevyy-mishka-kupit.html]подарки знакомым[/URL]
картина в подарок
купить игрушку медведя
медвежонок барни сайт
[URL=http://unicgifts.edu.ms/medvedi-na-ldu.html]мишка и его друзья[/URL]
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7161938
Постинги: 1599
Коментари: 8966
Гласове: 9724
Календар
«  Юли, 2022  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол