Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.05.2011 14:45 - Защо изчезват българите
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 14194 Коментари: 32 Гласове:
17

Последна промяна: 24.11.2012 04:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

ЗАЩО ИЗЧЕЗВАТ БЪЛГАРИТЕ

1. Эксперты выяснили, почему русские вымирают.

Алкоголь и табак ни при чём!

Именитый американский экономист и демограф Николас Эберстадт, последние 35 лет своей жизни посвятивший изучению российской демографии, утверждает, что причиной стремительного сокращения населения России является отнюдь не водка с сигаретами, как это утверждают многие демографы.

По его мнению, настоящей причиной роста смертности является тоска, то есть отсутствие национальной идеи.

Эберстадт считает, что главная причина катастрофического роста смертности в психологическом настрое населения – оно утратило веру в «светлое будущее», в то, что в России всё будет хорошо, что страна будет развиваться.

По словам учёного, пессимизм в отношении будущего наблюдается даже у обеспеченных людей, живущих в России.

Кроме того, Эберстадт утверждает, что российское население очень подкашивает осознание собственной ничтожности перед государственной машиной.

По его словам, россияне осознают, что не могут влиять на обстановку в государстве.

Кстати, слова Эберстадта подтверждаются статистикой – Россия далеко не самая пьющая и курящая страна в мире. В Греции, например, курят вдвое больше, а в Великобритании и Чехии потребление алкоголя сильно превышает российское, однако смертность в этих странах намного ниже...”
http//www.trinitas.ru

Не изчезват ли по същите причини и българите?

Заместете Русия с България и ще видите.

2.Защо американците живеят дълго и раждат много деца?

Те се хранят най-нездравословно, тлъсти са, "тъпи" са, бачкат най-много, не почиват повече от седмица годишно, не знаят къде е Европа, не са чували за България,...зле са. Но имат най-голяма продължителност на живота?..Защото ВЯРВАТ в успеха си, в по-доброто си бъдеще, а вярват в успеха си  защото успехът е собствените им ръце. Не във волята на государя.

3. Защо бягат българите?
Едвин Сугарев

 

 

imageИ бягат масово – като че ли България не е родина, а прокълната територия или позорна участ, която не можеш да промениш – от която можеш само да избягаш. Това доказват – при това повече от убедително – току-що представените данни от проучванията на на Института за икономически изследвания в БАН.

Според тях през настоящата година цели три пъти са се увеличили българите, които искат да се преселят в друга европейска страна – в сравнение с 2007 г. Тогава 326 хил. души са имали планове да емигрират – но само 20 процента от тях са провиждали емиграцията като постоянно свое битие. Днес потенциалните емигранти са над 456 хил. души – затова пък близо половината от искат да се изселят завинаги.

Тази драматична българска миграция представлява наистина впечатляващ резултат– паралелно с данните за демографската криза, която красноречиво показа как нацията се топи. И ако можем да направим някаква оценка на българския преход, то тези данни я изразяват по-точно от всички други.

Драмата в това изследване обаче не е само в броя на хората, загърбили родината си. Драмата е по-скоро в тяхната мотивация. През 2007 г. напускащите България са посочвали като основен свой мотив възможностите за професионална реализация или просто по-добрия стандарт на живот. Сега вече не е така. Сега не си тръгват оттук само защото искат да печелят повече. 200 000 души – или близо половината от участвалите в анкетата, са дали отговор, че просто не желаят вече да живеят в България. Според представилия данните доцент доц. Минчев това е индикация, че българите са загубили и последните илюзии относно бъдещето си.

Те не копнеят за по-лъскава кола и по-пълен хладилник – те просто искат да се махнат оттук. Тази страна ги травмира, кара ги да усищат принадлежността си към нея като позорно клеймо. И когато отидат там, закъдето са се запътили, носталгията няма да бъде вече достатъчно яка корда, за да ги обвързва с българското. Най-вероятно ще се стараят да го забравят – защото тази забрава гарантира относително приемливо присаждане в чуждата среда. И ще се стараят и децата им да нямат памет за България.

Някой трябва да отговори защо става така. И някой трябва да понесе отговорност за превръщането на България в мащеха, която прокужда своите чада. В територия на фалша и лъжата, в обиталище на нетърпим цинизъм и простащина, във феодално владение на всякакви уроди.

Българите бягат – това е положението. Няма как да ги задържим, ако не променим условията, в които живеят. И не точно материалните условия – а ценностите и достойнствата, които определят родното битие. Само че кой да го направи? Гоце, Доган, Станишев, Сидеров, Борисов – кой? Няма кой. Тъкмо те са тези, които карат българите да гласуват с краката си.

Последният все пак бил измислил как. Той, горкият, решил чисто и просто да закрепости младите българи в страната им. Затова поръчал на министъра на образованието да измисли механизъм, който да задържа завършилите висше образование на местния пазар на труда. “Трябва да се обвърже обучението на студентите държавна поръчка с реализацията им в България“ – заявил българският премиер.

Остава да видим как ще стане това. Може би като им се отнеме правото да пътуват? Или може би по стария комунистически механизъм: три години работа по разпределение? Колко лесно – превръщаме образованието в сделка – и всичко ни е наред. Продаваме на запад умни и добре образовани българи. Да се въведе и механизъм на "трансфер" и "продаване" в чужбина на завършилите студенти, обучени с държавни дотации, по подобие на футболистите, бил предложил още премиерът.

Това се предлага в 21 век – в страна от ЕС. Да не оставяме завършилите студенти сами да избягат, а да ги “продаваме” в чужбина. Вместо да оставим българите да ни се изплъзнат, да ги превърнем в експортна стока.

Ето ви едно от обясненията защо българите бягат. Защото не искат да бъдат крепостни селяни на разни тъпи като тикви селяндури, провъзгласили се за национален елит.

Задължително четиво или Как се фабрикуват лъжите в историята на българите. /Западните добичета, говедото Иречек и телетата след него/:
http://www.ivanstamenov.com/files/gs-justinian.pdf


 3.




Гласувай:
17



1. get - Казано е, в Евангелие от Тома !!
10.05.2011 17:16

- Този който, е роб против волята си – може да стане свободен !

- Но този който от свободен, по своя воля или на господар, се е продал в робство – повече не ще да стане свободен !"

- С уважение !

от Гет "ктист"

П.П. Богарина не се ражда - възпитава се !!
цитирай
2. lambo - Ние българите, изчезваме по волята на Ротшилдови
10.05.2011 19:02
Владетелите на света имат план да ни унищожат до 1930 г.
Заради това над 85% от всички детски се плащат на циганите,
а 100% от всички данъци се плащат от нас

Нито един етнически българин не е допуснат до горния етаж на власта
Даже Сидеров и Борисов са от цигански произход
цитирай
3. shtaparov - Отговор:
11.05.2011 00:36
-Заради съсипиите,които му нанесе комунизма-социализма!
цитирай
4. sparotok - така е
11.05.2011 01:20
Така е, липсата на национална идея и единство, песимизма и ниското самочувствие са отрова за всеки народ...Затова - ГОРЕ ГЛАВАТА!
цитирай
5. zvezdichka - Липсата на самоосъзнаване
13.05.2011 14:43
и бих казала на вяра прави голяма част от българите като "шамандури" или щрауси, които си заравят главата в пясъка... А колко много има тук в България като нематериални съкровища, с които да се гордее българина, но човек трябва да има очи да ги вижда и открива, да ги сътворява дори. Защото погледа на човек има сила да привдига, но има сила и да събаря. Просто въпрос на избор!
цитирай
6. shtaparov - Къде беше
14.05.2011 01:04
Националните идеи ги изработва и прокарва властта,а къде беше "нашата" от 1944 до 1990 година? Отговор: беше на тоалетна.

Доп.коментар: този отговор е груб,но справедлив.
цитирай
7. andrei - Докато не вземем нещата и съдбата си,в свои ръце и не пометем цялата
14.05.2011 07:25
предателска сволоч,така ще бъде.Щом,така нареченият народ чака като стадо овце пред кланица -нищо добро не ни очаква.
цитирай
8. get - В "Сказание за народите" (956г.) Петър Осоговец, го казва !!
14.05.2011 10:58
" ... И вси народи получиха от Вечния по един звезден дух. Само над България тъмнееше мрачина - и звезден ангел не развя криле над нея.

И ронеше сълзи ангелът, що пазеше България, че всички си имаха другар, а той нямаше. И с плач поиска от Бога звезден дух-другар да му даде. Та се смили над него Творецът, ала нямаше вече звезда и звезден дух.

И духна тогава Бог в простора - и осени с божествено мановение Млечния път да властва над България...

И превратна бе участта на Египет, умряха двата народа-близнаци на Междуречието, изгоря Елада, погина Юдея, разсипа се Рим, само Византия и България останаха...

Но този, що се вслушва в пророчески вещания, знае твърдо, че неповолни бранни дни ще разсипят и Византия навсегда, а България като Огнена птица ще се възражда из собствената си пепел, та докрай на вековете ще пребъде...

...Защото гаснат звездите една по една, ала Божият пояс ще свети вечно - и Млечният път ще бъде светъл саван над мъртвата вселена...”

- Погина ли Византия - според прорицанието ? - Да !

- Странно мога да звуча - но Аз вярвам и казвам - Амин (да бъде) !!

- С уважение и пожелание за Вяра ... надежда и Любов !! - Тогава България ще я бъде !!



от Гет "ктист"
цитирай
9. joysii - Извинете, че Ви притеснявам тук, но ...
15.05.2011 10:37
Извинете,че Ви притеснявам тук, но няма как да отговоря на глупавите Ви коментари по мой адрес при Спароток.
Защото той е страхлив самозванец и не смее да ги публикува.При него се мъдрят само Вашите простащини, моите отговори ги няма.
Не бих искала да подмина просто така, този Ваш коментар за мен:
"Останете си при любовните сериали и китките и не се пъчете с дупето напред в сериозните теми на този блог, защото се излагате на опасност. Реклама на блога си можете да направите и по по-почтен начин. Например си да пуснете там актови фотографии. В този блог, всеки ваш коментар разголва плиткоумието ви, а все пак то не е толкова еротично..А и нямате особена полза, защото в този блог воайори не се завъртат често. Освен в случаи както с вас, когато думата Орган в постинга на Спароток очевидно ви е заблудила, че става дума за един орган от човешкото тяло, а не за име на историческа личност... "
..........................................................................................
Не,че някой компетентен човек се връзва на мненията на тукашните"историци", но...все пак доста наивни и неграмотни ви се доверяват.
Еротика и история са две различни неща.
Това ,че аз написвам отвреме навреме нещо за любов, не вреди никому.
Но да дрънкате разни глупости и фантасмагории свързани с българската история , и да твърдите ,че те са истина, да обиждате и омаловажавате работата на учените историци и археолози...е низост.
Позволявате си да лъжете най-безотговорно.
В ума Ви са дупета, сериали и разни органи....това не е история и археология,драги!
..........................................................
И тук - при Вас - пак едни и същи от местните т.нар. "историци" си врат носа в неща дето не разбират - махленската раздумка.
................................
И уж много отворените ...а пък те супер страхливци - трият неудобните коментари.
Жалка картинка.
Поздрави, и поне се дръжте като мъже....не трийте изобличаващите Ви коментари или тия дето не са с мазни хвалби.
цитирай
10. demograph - И силно го пожелаха, и се погледнаха, и заедно го решиха, и се спасиха
22.05.2011 13:57
get написа:
" ... И вси народи получиха от Вечния по един звезден дух. Само над България тъмнееше мрачина - и звезден ангел не развя криле над нея.

И ронеше сълзи ангелът, що пазеше България, че всички си имаха другар, а той нямаше. И с плач поиска от Бога звезден дух-другар да му даде. Та се смили над него Творецът, ала нямаше вече звезда и звезден дух.

И духна тогава Бог в простора - и осени с божествено мановение Млечния път да властва над България...

И превратна бе участта на Египет, умряха двата народа-близнаци на Междуречието, изгоря Елада, погина Юдея, разсипа се Рим, само Византия и България останаха...

Но този, що се вслушва в пророчески вещания, знае твърдо, че неповолни бранни дни ще разсипят и Византия навсегда, а България като Огнена птица ще се възражда из собствената си пепел, та докрай на вековете ще пребъде...

...Защото гаснат звездите една по една, ала Божият пояс ще свети вечно - и Млечният път ще бъде светъл саван над мъртвата вселена...”

- Погина ли Византия - според прорицанието ? - Да !

- Странно мога да звуча - но Аз вярвам и казвам - Амин (да бъде) !!

- С уважение и пожелание за Вяра ... надежда и Любов !! - Тогава България ще я бъде !!



от Гет "ктист"

..Защото вселената и Всебог познаха чистотата на помислите им и тяхната доброта, и възневидяха лъжата, и я наказаха. И аз вярвам в това...защото заблудените овци, като пожелаха силно истината се върнаха в стадото и Всебог Ги прие.
цитирай
11. demograph - joysii - Извинете, че Ви притеснявам тук, но ...
22.05.2011 14:25
Не ме притеснявате. От вашите уста "простак" звучи похвално. Когато Раковски написал "И щем доказа необратимо, щото ние сме най-стария народ в Европа" спрели да го издават, чак до ден днешен. Когато Ганчо Цанов написал подобни истини, те Го оплюли, а след 9 септември и го съдили като враг. Когато Чилингиров казал - ние сме траки, те Го прогонили от България. Когато Стефан Гайдарски заявил същото, същите тези "професионални историци" го обявиха за агент на ЦРУ. Г.Сотиров умря в Канада преподавайки тракийската истина на стотици студенти от цял свят изучаващи древна история , и сега Тези чужденци защитават тази истина вън от България, по-горещо от българските ви приятели в БАН. Когато Спароток каза тези истини през анализа на езика ни и с добрина в душата си, те Го заплашиха със смърт. Същите тези "историци и археолози", които в съдружие с мафията, продават за жълти стотинки българските исторически съкровища. Просто четете повече и не се доверявайте на търговците в храма на българската история. Сама стигнете до истината. Не е задължително вашата истина да е тази на Спароток или моята. По-добре е да ваша си, защото когато сама стигнете до нея, истината ще е по-вярна от внушеното ви за истина. Пожелавам ви здраве и мъдрост.
цитирай
12. анонимен - Ключевые кража
26.01.2012 01:22
У многих, даже весьма состоятельных людей, <a href=http://zalogdamascus.ru/>автоломбард</a> временами возникают обстоятельства, <a href=http://zalogdamascus.ru/>кредит под залог</a> когда деньги необходимы не просто срочно, а безотлагательно.
цитирай
13. анонимен - Простотий
24.02.2012 15:13
Определено за 2000лв. заплата ще и майкаси да продадете.Мога да кажа,че оправдание клас Гоце,Боко означават само жалки оправдания за копнежа от по-висок стандарт на живот.Така че с това и 100 години ще я карате но няма 100 години да доживеете.такъв наро ще се затрие до 15-20години.ромите са 400 хиляди души приемете фактите и не се залъгвайте крахът на българия не е само заради "политици" а е по скоро заради самите вас-вие в форума и имигрантите.ТЪЖНО НО ФАКТ.Затова българия падна и под турско робство-заради парите-НИЩО НЯМА ДА ПРОМЕНИТЕ и след 10 години ще бъдете старци на по 58години.А за "турците" в българия са преди вас.
цитирай
14. анонимен - viagra 100 mg 4497
20.10.2012 04:49
<a href=http://ordercheapviagrahere.com/#cuwiu>order viagra</a> - <a href=http://ordercheapviagrahere.com/#yxejt >cheap viagra online</a> , http://ordercheapviagrahere.com/#atbok buy viagra online
цитирай
15. анонимен - payday loans 914 11455
20.10.2012 10:39
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#14510>payday loan</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#7323>payday loan</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#571 payday loans
цитирай
16. анонимен - buy viagra online 508 3333
20.10.2012 11:45
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#15609>viagra online</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#18110>buy generic viagra</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#15024 generic viagra
цитирай
17. анонимен - buy kamagra jelly 12798
20.10.2012 12:09
<a href=http://orderkamagranow.com/#haqbc>order kamagra online</a> - <a href=http://orderkamagranow.com/#mjjve >kamagra 100mg</a> , http://orderkamagranow.com/#rdhue buy kamagra 100mg
цитирай
18. анонимен - buy levitra online 18033
20.10.2012 16:08
<a href=http://orderlevitrahere.com/#bfpmd>cheap generic levitra</a> - <a href=http://orderlevitrahere.com/#unwep >generic levitra</a> , http://orderlevitrahere.com/#hrrzg cheap levitra
цитирай
19. анонимен - cheap levitra online
20.10.2012 16:23
If you want to buy levitra use keywords http://onlinelevitrabuy.com/#2807 - buy generic levitra, <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#2688>levitra without prescription</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#6340 online
цитирай
20. анонимен - order cialis 16638
21.10.2012 04:49
<a href=http://ordercheapcialishere.com/#hvoro>cheap generic cialis</a> - <a href=http://ordercheapcialishere.com/#kiplk >cialis online</a> , http://ordercheapcialishere.com/#dfwqs cialis 20 mg
цитирай
21. анонимен - payday loans 816 14373
22.10.2012 05:16
<a href=http://paydayloansveryquickly.com/#15212>payday loans</a> - <a href=http://paydayloansveryquickly.com/#2578>payday loans</a> , http://paydayloansveryquickly.com/#17463 payday loans
цитирай
22. анонимен - cialis online 711 16403
22.10.2012 06:09
<a href=http://buycialisonlinesafe.com/#7008>buy cialis</a> - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#678>generic cialis</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#17699 buy cialis online
цитирай
23. анонимен - levitra online 3159
24.10.2012 04:43
<a href=http://levitrastorehere.com/#rkalz>levitra online</a> - <a href=http://levitrastorehere.com/#zojww >buy levitra online</a> , http://levitrastorehere.com/#pacou cheap levitra
цитирай
24. анонимен - cialis online 10033
24.10.2012 12:02
<a href=http://cialisstorehere.com/#lunbl>cialis online</a> - <a href=http://cialisstorehere.com/#exlga >cialis online</a> , http://cialisstorehere.com/#brrqq generic cialis
цитирай
25. анонимен - cheap viagra 6903
24.10.2012 15:05
<a href=http://viagrastorehere.com/#hhcis>buy viagra</a> - <a href=http://viagrastorehere.com/#uiinj >buy viagra</a> , http://viagrastorehere.com/#dpmpc viagra online
цитирай
26. анонимен - cheap kamagra 7583
25.10.2012 01:04
<a href=http://kamagrastorehere.com/#iyxgr>buy kamagra online</a> - <a href=http://kamagrastorehere.com/#edfcm >generic kamagra</a> , http://kamagrastorehere.com/#tqiui cheap kamagra
цитирай
27. анонимен - payday loan online 15234
27.10.2012 01:47
<a href=http://badcreditloanhere.com/#atnaq>payday loan online</a> - <a href=http://badcreditloanhere.com/#atdkq >online payday loan</a> , http://badcreditloanhere.com/#vzrsk payday loan online
цитирай
28. анонимен - payday loan 10555
27.10.2012 12:45
<a href=http://instantloanhere.com/#zizgu>payday loan</a> - <a href=http://instantloanhere.com/#vzljm >payday loan</a> , http://instantloanhere.com/#kjhsz payday loan
цитирай
29. анонимен - payday loans online 11570
27.10.2012 22:11
<a href=http://directlenderloanshere.com/#wvgrm>payday loans online</a> - <a href=http://directlenderloanshere.com/#ykvxq >direct lender payday loans</a> , http://directlenderloanshere.com/#gsiwj payday loans online
цитирай
30. анонимен - need your help
29.10.2012 17:13
http://cheapviagraqual.com | http://cheapviagraqual.com/#9660 - viagra online | <a href=http://cheapviagraqual.com/#4734>viagra online</a>
цитирай
31. анонимен - levitra 20 mg 14824
30.10.2012 02:17
<a href=http://cheapgenericlevitranow.com/#jaaem>levitra online without prescription</a> - <a href=http://cheapgenericlevitranow.com/#pyuqy >cheap levitra online</a> , http://cheapgenericlevitranow.com/#ctlad order levitra
цитирай
32. анонимен - cheap viagra 16437
30.10.2012 10:01
<a href=http://cheapgenericviagranow.com/#ucobh>cheap generic viagra</a> - <a href=http://cheapgenericviagranow.com/#gclww >viagra online without prescription</a> , http://cheapgenericviagranow.com/#bcsdz cheap generic viagra
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7961317
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол