Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.12.2012 22:55 - Bizantion - откраднатата идентичност на Тракийската империя
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 10129 Коментари: 10 Гласове:
18


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ИЗМАМАТА НАРЕЧЕНА ВИЗАНТИЯ
Кoпирано  от блога www.dolsineq.blog.bg

                      ИЗМАМАТА НАРЕЧЕНА ВИЗАНТИЯ

Много хора изпадат в екстаз като чуят за Византия и византийско изкуство. В мислите започват да блуждаят представи за красота и благородство.

Някои смятат дори, че гърците са създателите на всичко хубаво в столицата на Източната Римска Империя.

И не само това, има такива, които искрено вярват, че Византия е гръцка държава.

Едва ли има по-голяма заблуда от свързването на гърците с основаването на Константинопол (Византион) и неговата култура. Понятията Византия и византийци е изкуствено. То е измислено през 1553 г. от немеца Йероним Волф. Самата държава Гърция започва съществуването си едва след 1830 г.

Преди да бъде зарината с пари и помощи от американски и западноевропейски идеалисти, Гърция е бедно, тъжно място, обитавано от жалки хора с нисък морал, както отбелязва Марк Твен в своя книга.

Нека видим как стоят нещата в действителност.

Византион е тракийско селище. Названието идва от името на основателя Byzas (то е древен вариант на българското Бузан). Това, че гърците се инфилтрират в тракийския град, не означава, че той е създаден от гърци, или, че името му е гръцко.   

До началото на ІV-ти век Византион е малък град. Тракиецът Константин Велики обаче осъзнава стратегическото му значение и го прави столица на Римската Империя. По това време гърците не играят никаква положителна роля в събитията. След Константин Велики идват неговите синове Константин І, Констанций, Констанс І. Последвани са от техния роднина тракиеца Юлиан, а също и от траките Йовиан, Валентиан, Валент, Маркиан, Лъв Бесът, Лъв ІІ, Юстин І, Юстиниан Велики, Юстин ІІ, Тиберий ІІ, Фока.

От превръщането на Византиум в столица на Римската Империя, до началото на VІІ-ми век в него са властвали петнадесет тракийски императора. Тяхна е заслугата за изграждането на най-красивите сгради и най-внушителните укрепителни съоръжения.

Между 330 г. и 610 г. предимно траки са тези, които защитават Контантинопол (Византиум).
Запомнете това много добре – в първите три века на своето съществуване Източната Римската Империя е управлявана предимно от траки! Три века е огромен период от време, напълно справедливо е да се каже, че нашите деди траките са изконните наследници на Източната Римска Империя ...наречена през ХVІ-ти век Византия. Не можем да пренебрегнем факта, че не само града е тракийски, но и това, че траки имат най-големите заслуги за неговото устройване и укрепване.

След 610 г. идва на власт идва не грък, а арменеца Ираклий – приятеля на княз Кубрат. Той е последван от синовете си Ираклий ІІ и Константин ІІ...Дори и в по-късни времена на трона в Константинопол седят не гърци а арменци. Става дума за: Христофор Лакапин, Константин Лакапин, Стефан Лакапин, Лъв V Арменец, Роман І, Йоан Цимисхи, Артавазд, Филип Вардан, Василий І...

В древния тракийски град царуват също и фригийците /малоазийски траки/  Михаил ІІ, Теофил, Михаил ІІІ. Според П. Каранис фригиецът Михаил ІІ не се бил елинизирал, презирал гръцката култура....както и много от неговите съотечественици:

“The Phrygians, for instance, as we may infer from what we know of the back- ground of Michael II, seem to have been only semi-Hellenized as late as the beginning of the ninth century. Michael, who is described as coarse, ill-educated, and contemptuous of Hellenic culture, was no doubt typical of the natives of Phrygia, many of whom may not have known any Greek at all“. http://www.arts.yorku.ca/hist/tgallant/documents/charanis.pdf

В Константинопол управлява също илириеца Анастасий, исаврийците Зенон, Лъв ІІІ Исавриец, Константин Копроним, Лъв ІV, Константин VІ и др.Около 40 владетеля на града основан от тракиеца Константин Велики не са от гръцки произход.

Пълно безумие би било Византия, или по-правилно Източната Римска Империя да бъде считана за гръцка държава...както си мислят някои хора.

Тракийските императори правят много неща за народа, от който са произлезли. Константин Велики финансира построяването на Плиска, Преслав и Силистра. Юстиниан Велики създава Юстиниана Прима.
Там е седалището на независимата  църква за траките. Отново Юстиниан укрепва Сердика (столицата ни София), Филипопол (Пловдив), Берое (Стара Загора) и др.

Когато император Маврикий си позволява гонения срещу дедите ни, тракиеца Фока въстава, сваля го от трона и сам става владетел на Константинопол (Византион). За това слабо познато тракийско въстание пише Йоан от Никиу...

Изконното право на траките над Константинопол е причината на Тервел да бъде дадена титлата кесар, а Симеон Велики да бъде провъзгласен за цар на всички българи и ромеи. През ХІІІ-ти век в надпис от земите на Асеновград, Иван-Асен ІІ е наречен цар на българи, гърци и други страни...Не случайно Папа Инокентий ІІІ признава, че предците на Калоян са от древен римски род...Във Ватикана са знаели много добре кои са нашите деди и какъв е техния произход.

Знаело се е, че Калоян е от същия род както и Константин Велики...и двамата са мизи.

В работата си “Кроватова България и Покръстването на Българите” проф. Ценов обяснява, че Константинопол е бил български град, който е бил прочистен етнически от гърците.

В “Убийството на Юстиниановата Самоличност” Г. Сотиров разказва за император Юстиниан. Той симпатизирал на група наречена сините. Те били с бръсната глава и кика, носели дълги мустаци...Сотиров предава и злобната забележка на Прокопий Цезарийски, че Юстиниан пропилял златото от хазната поради добрината си към...варварите...Любовта на един тракиец към собствения си народ е наречена...порок...

Следва да се запитаме – защо тези факти не са популярни? Защо е премълчана ролята на траките в основаването на Константинопол и първите три века от неговото управление? Става дума за три века, а не за година-две! Как може такъв голям период от време да се пренебрегне, още повече, че той засяга нашите предци!

Лъгаха ни, че старите българи са носили чалми, лъгаха ни, че  жилищата им са били юрти, лъгаха ни, че най-древните ни владетели са носили титлата хан, лъгаха ни, че сме сме потомци на тюрки почитащи Тангра, а заслугите на дедите ни в изграждането на Източната Римска Империя бяха сметени под тъмно одеало...

Гърция от друга страна бе поставена на пиедестал. Тракийските и пеласгийски богове Зевс, Атина, Дионис, Хермес, Арес и др. бяха наречени гръцки. Убеждаваха ни, че южните ни съседи са били велики, забележителни хора, че цяла Европа им е задължена...понеже Гърция е майка на демокрацията. Истината обаче е съвсем друга.

Корнелий Тацит пише за демокрация при старите германи, които избирали царете си по благородните им качества, а пълководците по смелостта им. Прокопий от Цезарея твърди за старите славяни, че от незапомнени времена живеели в демокрация...без да са я получили от гърците.

Докато “варварите” са ценели най-много свободата на личността, то старото гръцко общество е било основано на подтисничеството и робството. Атина не би могла да просъществува без потта и кръвта на робите. Гърците са считали за нещо съвсем нормално един роб да бъде подложен на изтезания, да му се отнеме правото да има семейство, да му се отрече правото на пълноценен живот. На робите дори не е било позволено да ползват своето собствено име, а само това, което собственика им измислел... Ако робиня раждала дете от господаря си...то било убивано. И ние трябва да се възхищаваме на това?

Представете си да не ви е подволено да имате свои желания, да носите своето име, да ви е отречено правото на образование и култура, да е законно да ви изтезават, да бъдете насилвани, а децата ви убивани. Поне за мен такова общество е кръг на ада, то не заслужава възхищение, а пълно отвращение.

Южните ни съседи се хвалят със своите мислители...Да, имали са и гърци такива, но как са постъпвали с неудобните. Сократ е принуден да се самоубие, Езоп укорил делфийците, че лентяйстват и живеят само от приходите идващи от храма. За това, че е казал истината делфийците скриват жертвен съд в торбата му, обвиняват го в кражба и го убиват...Херодот е бил принуден да живее в изгнание...той поне е имал късмета да запази живота си.../понеже бил варварин,сиреч тракиец,  Аристотел е изгонен от АТИНА../

Докато дедите ни са наричани най-праведните хора, то при гърците корупцията и упадъка на нравите е било нещо нормално. Страбон има доблестта да признае, че гърците са тези, които разпространяват корупцията и негативните качества сред варварите. Проституцията е непозната в обществата на траки, скити, келти и германи, в Стара Гърция тя е нещо нормално. По начало проститууцията е била непозната на старите римляни. Марк Порций Катон Старши е предупреждавал сената, че, гърците са развратен и порочен народ, твърдял е, че, ако Рим приеме гръцките нрави, това ще доведе до края на града...Не е тайна, че пороците подронват обществото и действат като бавна отрова...

Демостен е осъждан два пъти за корупция. Повечето хора не знаят, че гърците са първите фалшификатори на монети. Диоген, известен с фразата си – Търся човек...е пооткраднал от среброто предназначено за сечене на монети.  Гърка Харпал задига хазната на Александър Велики, а атинянието укриват мошеника. В последствие се разбира, че атинските политици са приели подкупи от Харпал и поради това са му дали дали убежище. Законодателя Солон организира опрощаване на дълговете и в същото време казва на приятелите си да заемат огромни суми...които никога няма да върнат (май това е примера, от който са се поучили нашите кредитни милионери:). Темистокъл казва, че няма смисъл да си лидер, ако не се самообогатиш и не направиш и приятелите си богати с властта, която имаш...Педерастията, наречена днес насилие над деца е считана за нещо нормално от дедите на нашите южни съседи.

Ето това е скритото лице на Стара Гърция, от която мнозина се възхищават.

А дедите ни, честните, благородните, опрощаващите бяха наречени варвари...Не е ли това крайната несправедливост, не е ли изкривяване на реалността? Нашите предци не са ослепявали пленени войници както направи Василий Българоубиец. Нашите деди не са давили и горили на клада стотици хиляди човеци заради различните им убеждения. Нашите деди не организираха и не поощряваха убийства на чужди държавници, както правеха старите гърци. Котис І е убит от двама гръцки братя – Питон и Хераклид – ученици на Платон. Тези убийци в Атина биват провъзгласени за национални герои.

Не ме разбирайте погрешно, аз не мразя гърците. Възхищавам се на таланта на Праксител и на Фидий, възхищавам се на откровеността и точността на Страбон. Възхищавам се на работите на Еврипид, Павзаний, Тукидид. Хубавото и положителното не бива да се отричат, но същото важи и за негативното. Не е редно то да се премълчава и укрива. Не е справедливо ние да сме вечно белязани като войнолюбиви варвари тормозещи Византия, а гърците да се смятат за най-великия народ на Европа. Светци и убийци е имало и в двете държави.

Смятам, че трябва да се стремим към приятелски отношения с Атина. Православни държави сме, трябва да се поддържаме един друг, но и трябва да си кажем истината. Пясъчните кули трябва да паднат, колкото и болезнено да е това за гърците, то е и наложително. Без болка няма катарзис, без катарзис няма бъдеще. Старото и гнилото трябва да изчезнат, за да направят място на едно ново мислене и нова духовност.

Не идва края на света, а началото на Ерата на Светлината.

Хубаво е да се подготвим за нея с добрина и истина в сърцата си..

http://www.in2greece.com/english/historymyth/history/ancient/harpalos.htm

http://elysiumgates.com/~helena/Economy.html

http://www.crystalinks.com/greekslavery.html

http://www.gutenberg.org/files/3176/3176-h/3176-h.htm

http://www.coinpeople.com/index.php?/topic/1950-the-crime-of-diogenes/

http://atschool.eduweb.co.uk/sirrobhitch.suffolk/Portland%20State%20University%20Greek%20Civilization%20Home%20Page%20v2/docs/1/kirsten.html

http://londinoupolis.blogspot.nl/2011/08/corruption-in-ancient-greece.html

Female slaves are described as being prohibited from keeping their children, and Infants born of master-servant liaisons were destroyed

http://www.fsmitha.com/h1/hell04b.htm

The Greek practice of pederasty came suddenly into prominence at the end of the Archaic period of Greek history; there is a brass plaque from Crete, about 650-625 BC, which is the oldest surviving representation of pederastic custom. Such representations appear from all over Greece in the next century; literary sources show it as being established custom in many cities by the fifth century BC.

http://en.wikipedia.org/wiki/Pederasty_in_ancient_Greece

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Erastes_eromenos_Staatliche_Antikensammlungen_1468.jpg
 
*******
Първичен материал от:
 
sparotok.blog.bg/politika/2012/11/19/izmamata-narechena-vizantiia.1021968



Гласувай:
20



1. saportok - Ето едно откритие, от което струи ...
23.12.2012 23:19
Ето едно откритие,от което струи Истинска наука!
цитирай
2. sparotok - истина
24.12.2012 00:42
Истината дава очи...понякога даже и на троловете:)

Колкото и да мърсуват малките човечета някои неща са необратими!
цитирай
3. shtaparov - Да: точно затова римските импер...
24.12.2012 09:25
Да: точно затова римските императори са плащали данък на Българите: понеже са държали незаконно древните БЪЛГАРСКИ земи в южните Балкани Мала Азия и Византион!
цитирай
4. saportok - Мръсници, тези византийски тра...
24.12.2012 10:58
Мръсници,тези византийски тракийски императори,скъпи ми господин shtaparov.
Тролчета,направо да си го кажем.Ромейски тролчета.
цитирай
5. demokrat63 - Определено добра статия- пускам я в ...
24.12.2012 12:34
Определено добра статия- пускам я в ФБ групите
цитирай
6. demograph - В тези коментари се съдържа ценна историческа информация,която ме оборва тотално
24.12.2012 17:40
1. saportok - Ето едно откритие, от което струи ...
23.12 23:19
Ето едно откритие,от което струи Истинска наука!
4. saportok - Мръсници, тези византийски тра...
10:58
Мръсници,тези византийски тракийски императори,скъпи ми господин shtaparov.
Тролчета,направо да си го кажем.Ромейски тролчета
...................................................................................................................
Това са коментари от учените , които joisii търси непрекъснато в курника си.
Замислям се дали заради толкова задълбочената критика да взема да се откажа от хобито си...и да спра да цепя дърва днес.
Весела Коледа.
цитирай
7. get - - Демограф, като гледам спаменето и жалките им опити да кажат нещо определящо съществено на троловете ...
24.12.2012 23:11
demograph написа:
1. saportok - Ето едно откритие, от което струи ...
23.12 23:19
Ето едно откритие,от което струи Истинска наука!
4. saportok - Мръсници, тези византийски тра...
10:58
Мръсници,тези византийски тракийски императори,скъпи ми господин shtaparov.
Тролчета,направо да си го кажем.Ромейски тролчета
...................................................................................................................
Това са коментари от учените , които joisii търси непрекъснато в курника си.
Замислям се дали заради толкова задълбочената критика да взема да се откажа от хобито си...и да спра да цепя дърва днес.
Весела Коледа.


... от това транссексуално същество с нейм "saportok" - което в опитите си да заработи "тридесетте сребърника" още малко ще се изкили ! (кила-дископатия, б.м.) !

Та отново ще попитам "маймуната на Господ" носеща името "saportok" ?!
- От преди 1557 г. с подвеждащото твърдение, вкарано от Йероним(ус) Волф - Някъде да се вкарва или споменава "ИМПЕРИЯ" Византийска ?
- Кой вкарва и допълва съзнателно това внушение за "Империум" в историческата литература ... маранът-християнин
и храненик на Източната индийска компания - Едуард Гибън с книгата си The History of the Decline and Fall of the Roman Empire.
- Кой допълнително "налива вода в мелницата" МИТ - Византия продължител на Римската империя ?!
- Какво прави през 476 г. ген.Одоакър, син на Едеко, последният от най-близкото обкръжение на Атила ?
- Кой е по произход Константин Велики - и по какъв начин става издигането му ?! - с помоща на какви войски ?! - Защо последният е "антисемит" ?!

- Така че, Запъртък трябва по сериозно "да се наведете" в старанието да изкарате си "платата" ... но ви предупреждавам - Има опасност не да се изкилите -а направо да се изсипите !

- Весели празници Демограф ! - живи и здрави, ти и семейство !
цитирай
8. nikikm - Ало,миришещият на лошо,
25.12.2012 19:46
saportok написа:
Ето едно откритие,от което струи Истинска наука!

Това ли можа само да измислищ,червей такъв!И мозъкът ти е на червей!И също толкова си лигав!
цитирай
9. get - - Ники "не се коси" а дай, да видим поради что - ни бе скалъпена такава история ?
27.12.2012 17:06
nikikm написа:
saportok написа:
Ето едно откритие,от което струи Истинска наука!

Това ли можа само да измислищ,червей такъв!И мозъкът ти е на червей!И също толкова си лигав!

- Вече споменах ролята на Запада в лицето на Й. Волф и Едуард Гибън за създаване мита "Византийска империя", като те застъпват, че тя е продължена от "Свещенната римска" на германците империя, тоест "Райха", който предхождаше Третият такъв на "фюрерът" им :)
- Но на север от нас, още една страна ... с имперски амбиции присвои и взе да развива политически доктрини с исторически претенции, по така наречената "теория", "Москва трети Рим".
- Всичко това даде изключително негативно отражение на развитието ни като народ и култура по причина ... прочети думите на Юрий Венелин, писани през далечните 30-те години на 19-ти век ??!

"Бихме очаквали, че вследствие войните на Руси с Турци, в България, както от минало така и през настоящето столетие, следва да даде повод да обърнем особенно внимание към този народ и за изваждането му от забравата.
Но за съжаление опита ни показва обратното.
Това обстоятелство става по-важно и поради това, че НАШИЯТ ЦЪРКОВЕН, СВЕЩЕН ЕЗИК, ОСВЕН МНОГОТО ДРУГИ ОБСТОЯТЕЛСТВА ОКОЛО РУСКАТА ИСТОРИЯ, Е БИЛ НО И ПО НАСТОЯЩО ВРЕМЕ СИ ОСТАВА ЗАГАДКА.

Някои са го приели за древен Моравски, други за Сръбски, без да имат убедителни доказателства за едното или другото; по-дълеч от сърбите (на изток) към Българската неизвестност никой не смееше да пристъпи; дори знаменитият Добровски със Сръбски „конвой”(подсигуряване/позоваване) се престраши до Македония(да стигне)(той прие езикът на Свещенното ни писание, при това не твърде категорично … за Сърбо-Българо-Македонски – в смисъл относно неговите Кирил и Методий, виж превод от Погодин).
Без да вземаме в предвид интересността поради големината на българите, като народ – и въпреки това не може да не се удивим, че не само един Карамзин, никакво внимание не им обръща, но и другите нови народописци, при изреждането на Славянските племена в по-голямата си част съвсем не споменават за Българите, за този жив, и понастоящем народ – а наместо това ни правят сметки за изтребените Померански славяни !!

- Нека дори и като за чужденци, по недоглеждане, или поради незаинтересованост, малко за тях да ни е грижа – НО Е НЕПРОСТИМО НАМ ДА ЗАБРАВИМ (за)БЪЛГАРИТЕ, ОТ ЧИИТО РЪЦЕ ПОЛУЧИХМЕ НИЕ КРЪЩЕНИЕТО СИ;

- КОИТО НИ НАУЧИХА ДА ПИШЕМ и ЧЕТЕМ;

- НА ЧИЙТО РОДЕН ЕЗИК СЕ ИЗВЪРШВА НАШЕТО БОГОСЛУЖЕНИЕ;

- НА ЧИЙТО ЕЗИК СМЕ ПИСАЛИ ПРЕЗ ПО-ГОЛЯМАТА ЧАСТ, чак до времето на Ломоносов (!!) и от които със неразривни връзки, е свързана люлката(порождението) на Руският ни народ и прочие !!

Quod erit demonstrandum(Което ще ви демонстрирам !) … „

- Какво да се прави ?! - това е историческата и иронията на живота ! - духовното ни дете да забрави и не ще да се сети Кой му е родител ?!

от Гет ктист - "еретик" за казионните ни историци
цитирай
10. demograph - Но Бог всичко вижда Гетски, нали?
29.12.2012 19:59
Мъдър е бил нашият Цар Прусиан...Бог всичко вижда. И прощава, но не забравя.
Весела Нова Година на почтените българи.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7939419
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10296
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол