Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2013 22:11 - Когато България умре в сърцата ни
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 1886 Коментари: 1 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Ако България умре в сърцата ни

Инстинктът за продължение на рода е фундаментът за оцеляване на животинските видове.


Възпроизводството на рода е изначално условие за съществуването на човешките общности.


Семействата, родовете, племената, етносите, националностите, държавите и цивилизациите се раждат и умират в зависимост от способността им да гарантират подходящи условия за възпроизводство на гражданите си.


Държавата е управленска форма за отказ от права срещу гарантиране на договорени условия за възпроизводство на населението.


Условията за създаване и функциониране на държавата се закрепват с Обществен договор - Конституция и закони.


Основно и първостепенно задължение на държавата, заложено в Обществения договор / Коституцията / на всяка нормална страна е осигуряването на възможно най-добри условия за раждане и отглеждане на деца.


Ако населението на една държава намалява, причините не са в населението, а в отказа на държавата му да изпълни задълженията си по обществения договор.


Не изпълняват обществения договор само държавници, които не са или не се чувстват, граждани на държавата, която управляват.

 
Когато държавата напусне сърцата на хората, хората напускат държавата.

 
Било като престанат да се плодят, или като си намерят друга държава, в която ще се размножават при по-добри условия.

 

Предадена от своите водачи,


България е в този трагичен казус.





Гласувай:
8



1. zaw12929 - Държавата от човеци е като човек от клетки
08.01.2017 09:28
Току-що оплодената клетка от човек която съдържа човешкия геном, търпи невероятно развитие : за 25 години се създава изумително сложния възрастен човек , който се състои от сто трилиона клетки. Само човешкият геном може да сътвори човек. Човешкият геном е огромен сборник от инструкции, управляващ развитието на всеки един от нас. Природата ни на „човек“ е записана в тази „книга“.
След 25 ни рожден ден развитието на тялото ни- този „колос“ от клетни продължава развитие- започва нашето остаряване . Дължи се на последиците на мутациите на нашите гени по време на живота. Затова, ако искаме да разберем напълно и най-после да се справим с тези генетични фактори на живота- стареенето, смъртта, трябва да направим пълен опис на всички генетични играчи в човешкото тяло. това е работа на учените, да откриват зависимости. Всеки един от нас,обаче, дължи на себе си отговорността :ползвайки постиженията на науката, да не причиняваме на тялото си вреди, които ни правят болни и преждевременно остарели. Нужно е да знаем: кое спира стареенето- дава шанс за живот 120-150 години без болести с младежки вид.
. Обобщавам: трябва да знаем, да консумираме храни, които помагат тялото ни да произведе колагена, който влиза в състава на сухожилията, костите и хрущялите, строителен материал и „лепило”, което формира всички клетки на организма и осигурява еластичността на тъканите и органите, което запазва младостта на тялото и духа ни, защото само в здраво тяло има здрав дух. Това не е виц, а истина.
Както човешкото тяло съществува ако си произвежда вътре обновителните материи, така е и с държавите- ако няма вътрешно развитие- умират от прекалена омраза и отчуждение, защото в сърцата живее обичта и ако там я няма има смърт
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7984526
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10329
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол