Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2013 11:26 - Самоеди 'На чуждите помогна ти, а своята страна затри.."
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 6472 Коментари: 10 Гласове:
12

Последна промяна: 10.03.2013 19:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

"..На чуждите помогна ти, а своята страна затри.."
Цар Пеласг/по Есхил
-виж по-долу.

Векове преди Аспарух българите водят многобройни битки в Тракия и из целия Балкански полуостров.

Известни са няколко големи български обсади на Цариград. 

На карта от 4 в. България е отбелязана като страна на Балканите, а катедрата на местния епископ се нарича "Българска", по името на земите, в които се намира.

Когато Аспарух е пресякъл Дунава, той се е съюзил с по-ранното българско население тук.

А човекът, който най-убедително доказва, че българите сме местно население на Балканите и отникъде не сме идвали се нарича д-р Ганчо Ценов - професор в Берлинския университет, който посвещава целия си живот, изхарчва огромно лично състояние за грамадните такси в секретните Ватикански и други библиотеки, докато не разкрива картината на древната българска история на Балканите.

Д-р Ценов е най-големият изследовател на изворите за древната българска история и най-забраненият автор в България за повече от 70 години

Той е и човекът, който доказва, че по-горе посочената история описват почти всички наши и чужди хронисти,  а версията на Златарски за „късното ни пристигане” се основава само на отделни тенденциозно подбрани текстове от множеството, при това фалшификаторски подменени в онези части, които не пасват на Златарската теория.

 

Заради тази си дейност Ганчо Ценов е международно признат и тотално забранен (и преследван от Златарски и овластеното му обкръжение) в България от 20те години на миналия век и доскоро...

 

През последните години съвременните изследователи отново извадиха книгите му от забвението и тези книги са като врял душ за официалната фалшификаторска „българскаисторическа” школа.

още =>


По-новите изследвания показват, че Аспарух просто е пресякъл Дунава , а легендата за хилядите километри пътешествие се оказва някакъв "странстващ сюжет" с неопределим първоизточник, който обаче поразително заляга и в легендите за заселването на саксите в Британия.

Митът за голямото преселение на Аспаруховите българи

Следващите, трагични за официалната ни история редове, показват, какви ги е забъркал "бащата на Българската история" Васил Златарски - "сценариста" на версията от филма "Хан Аспарух", така както всички сме го гледали (един иначе прекрасен български филм) - и колко може да се вярва на неговата властваща "историческа" (по-скоро митологическа)  школа фалшификатори и митолози - от Иречек до днес...

Действието в британската версия се развива в средата на V в., а моментите трагично съвпадат до подробности като:

 - саксите са били изгонени от родните си земи,/ както и "прабългарите"/;

- предприели са дълъг поход на запад, /както и "прабългарите"/;

- намерили са временно убежище на остров,/ както и "прабългарите"/;

- островът на саксите и островът на "прабългарите" са свързани с едно и също латинско име "Ангулус";

- островът на саксите се е намирал в Дания, а островът на "прабългарите" - на Дунав (на английски Дунав е Danube и е съзвучно с "Дания");

 - от Оггул саксите започнали успешно завладяване на обширни територии в Британия, а "прабългарите" от Онгъла - на обширни територии от Византия;

 - първоначалното заселване на саксите било в околностите на стар римски защитен вал; такъв римски вал има и близо до "Дунавския Онгъл" ("Валът на Траян);

- саксите идват от Германия, а водачът на българите Исперих носи име с германско окончание "рих".

И така, един и същ разказ за преселване в някакъв "ангулус" - с незначителни деформации на имената и украсен по различен начин с второстепенни подробности от местната британска и българска историческа реалност - е вплетен в старите истории на Англия и България.

В подобни случаи казваме, че това е "блуждаещ сюжет" повтаря се тук и там, и обикновено е трудно да се установи откъде произхожда.

Проблемът е, че английската версия на филма е записана от Достопочтения Беда през 7 век... за събития отнесени към 5-ти век..

Какви всъщност ги е забъркал бащата на днешните ни учебници по история, един дявол знае... Това може би остава един въпрос без отговор, защото е ясно, че Златарски не е имал свръхестествените способности да възпроизведе географската сцена, имената и героите тук.

Единственото сигурно нещо, е че автор на мита и подробностите за "преселението на Аспарух" е именно той .

А как са се напаснали нещата, за да се получи тази невероятна подигравка на Златарски с българския народ, е някакво странно чудо...

О, само ако знаеше Достопочтения Беда как ще го ползват, дали нямаше да внимава, какво пише...

още =>

 

Как В. Златарски основа Българската държава през 7 век и неговата „теория” я разкъсва и до днес

Златарски е заложил един съчинен от него самият мит в основите на българската история (т.е. в основите на неговия, учебникарския й вариант). 

Той ни изпързаля за десетилетия и нито ние, нито дори английските историци не се усетихме...но до време, защото всеки мит си има край.

Той е имал особено чувство за хумор и наистина е доказал, че е велик комбинатор и може да пробута една невероятна шега като история на цял един народ.

Изпълнението е не-по малко находчиво от замисъла, но не е било толкова просто.

Златарски е трябвало да намери подходящи текстове от историческите извори за българите, който да напасне към своята легенда, така че всички да са убедени, че тя е достоверна. И той ги е намерил.

Ето как е основал Българската държава през 7 век, след като Аспарух се бил появил от някъде си (според Златарски)…

Намерил е два текста - у двама византийски хронисти -Никифор и Теофан, които описват една победа на българите над византийците по време, което се предполага, че трябва да съвпада с управлението на Аспарух. 

Текстовете не се отнасят за пристигане на някакъв народ, нито в тях се споменава нещо за Аспарух, но няма как да има всички екстри.

При това Златарски е напаснал изворите с минимални фалшификации, така че останалите му колеги историци все пак да не се усетят, че текстовете са леко попроменени, а и да им направи нещо впечатление, то да мине за въпрос на превод.

Златарски явно е знаел нивото на грамотност на колегите си в България и извън нея, за да рискува с някои ключови корекции на двата текста.

Той е избрал битка, за която едното описание (на Теофан) е истерично хулително и обидно за българите.

Всъщност върху него е построил цялата история, защото само в този истеричен текст Теофан си позволява да обвини българите, че са "новопоявил се" народ, като че ли преди това ги е нямало по тези земи.

 Друг въпрос е, че и самият Теофан в неистеричните си текстове, не смята така, но тях Златарски разбира се не разглежда.

Всъщност случаят е, че в тази битка византийците нападат България, а тя ги отблъсква и понеже губят, те плащат репарации - данък.

С комбинацията си Златарски е постигнал блестящо и  точно определени ключови политически цели.

С един удар той е подкрепил две тези:

- Тезата, че сме пришълци и завоеватели на византийска земя, която директно отваря вратите за всякакви претенции на съседите ни към България и изиграва важна роля за разкъсването на земите ни.

- Втората е, че забърква славяните и подкрепя легендата, че България произлязла от съюз на прабългари-пришълци и скоро дошли славяни.

Тази легенда залага идеята, че българите не сме еднороден народ, а някаква случайна смесица от племена.

Всъщност Златарски избира битка, в която българи и т.нар. "славянски племена" са водели общи бойни действия.

От съюз за една определена война, Златарски изковава съюз за вечни времена. Въпрос на контекст…

 Очевидно дейността на Златарски е част от определена кампания на определени сили срещу българите...

Аспарух се превръща в тюрк под магическата пръчка на "бащата на Българската история" Златарски. 

Творчеството на Златарски се харесва на турските историци, които решават, че "преселението" на Аспарух е първото стъпване на турци на Балканите.

Разваленият телефон продължава да работи в учебниците по история, съчинени от днешните представители на златарската школа и във всички чужди исторически школи.

Дали Аспарух би се познал, никой не пита.

Първият, който се е усетил за измамата, е д-р Ганчо Ценов, макар че и той не е стигнал до английската легенда.

Ето двата текста на двамата византийци, преведени от д-р Ценов и коментара му, за това което е сътворил Златарски от тях:  тук =>

Естествено, всички тези, чиято поръчка е изпълнил Златарски, се постарават д-р Ганчо Ценов да бъде смачкан и теорията на Златарски да продължава да се шири под различни версии и до ден днешен.

И до ден днешен всеки опит за истинска ревизия на лъжите на Златарски среща българоубийствения отпор на слепите му „български” последователи./„иранската” теория на П. Добрев и компания/

За зла участ на българския народ и българската държава.

/ Ползвани са материали от http://ziezi.net/cenov/bulgarite/15.htm /http://web.hit.bg/bgsviat/avtohtonnateza.html

 

Думи на Цар Пеласг по повод молбата на Данай да даде убежище на преследваните от египтяните гърци:

„..Не вкарвайте ме в съд
Аз казах вече,
Че без народа мой да го реши,
Аз сам не искам да отсичам,
дори да знам той как ще прецени.
Че малко ли е да се случи
да ми го кажат някой ден     
            
- „На чуждите помогна ти,
а своята страна затри”…

Есхил. Превод от руски

И действително много скоро след това народът му го казал:
- „На чуждите помогна ти,
а своята страна затри”…

Защото гърците го свалили от власт и заробили народа му.
Първия декрет на първия гръцки тиранин на Аргос бил:
„От днес пеласгите да се наричат гърци..”


Така и Златарски, П. Добрев и т.н. - на чуждите помогат за  да затрият  България.

 

 





Гласувай:
12



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sande - Все по-очевидно става, че нашите учебници по история и грамадите от " научни" трудове си е едно ...
11.02.2013 12:36
... си е едно доста свободно съчинение. Без картинки. Писано е едно към гьотуре. Патриотично, патриотарско. Повдигащо духа на горкия Българин, който е все в преход. Сега и ел. ток му спират, та не може да прочете какво пише да историята Златарски и некои други апологети на "дошляците".
Е, по какво се различаваме от нашите братя мкедонците, които си съчиняват история, както им дойде, като в холивудска продукция.

Но ни изпревариха. Изтъпаниха цялата си "антична" история на централния площад в Скопие, та да може всеки да се диви и цъка за славното мкедонско минало.

Ако пожелае, може и да си направи снимка с великанот Александър Македонски, неговия кон Буцефал, както и с таткото на Александър, Филип.

Така се работи. На едро и със замах. А не като нас.

Поздравления за Демограф!
цитирай
2. demograph - Съгласен
11.02.2013 12:53
Историята на един народ е или автобиография или биография. В първия случай си пишеш сам автобиографията, а във вторият ти я пишат други. Ако сам си я напишеш ще опишеш и великото и не до там, но ако други ти я напишат ще те опишат както им изнася.
цитирай
3. sparotok - Златарски
11.02.2013 20:52
Златарски (Бог да го прости) е само куклата, чудя се кой е бил кукловода?

По времето на Златарски Именника на Българските Князове е бил открит. Там много ясно е написано, че 515 г. преди Аспарух, неговите предшественици са властвали на север от Дунава (с остригани глави).

Като извадим 515 от 681, получаваме 166, т.е. началото на Българската държава е през 166 г. Интересно е, че само 4 години след тази дата, в Дакия избухва антиримско въстание. Бунтовниците прекосяват Дунава, преминават Балкана (явно с помощта на местното население), прекосяват цяла Тракия и стигат даже до Термопилите...

Тези бунтовници се наричат костобоки, значението е яките, силните (косто-кост, т.е. здравина, костеливост, боки - бокъ -страна стблг.).

От племето на костобоките е познат благородника Зиезис, а в работа от ІV век като праотец на българите се посочва Зиези...Случайност?

Eто как стоят нещата. През 113 г. Траян покорява част от северните траки. В планините, гъстите гори и блатата обаче римляните не са посмели да влезат. Помнели са съдбата на легионите на Квинтилий Вар в Тевтобургската гора...

Само 53 г. след победата на Траян, дедите ни се вдигат на въстание и до известна степен възстановяват държавата си. По времето на Аврелиан (около сто години след въстанието от 166 г.) цяла Северна Тракия е прочистена от римляни. Паниката сред римляните е била толкова голяма, че е разрушен мостта над река Дунав.
Това става към 275 г.

По-късно, през 559 г. българите на Заберган стигат чак до Константипонол ...the message is sent...

Само 122 години по-късно обединението на Северна и Южна Тракия е факт...

Истината никога не е сложна, сложен е пътя тя да се укрие:)
цитирай
4. demograph - А Фоменко пише
11.02.2013 23:18
, че след българските войни срещу Византия до VI век, за които Спароток споменава, в цяла Гърция се е говорило само на български. И гърците, с помощта на евреите трябвало да измислят гръцки език под формата на катаревуса и да го налагат /донякъде успешно/ до като промият мозъците на българите с кръв, глад и лъжи....Е не казва българи, а "славяни" естествено. Забавно нали?...
цитирай
5. get - - О-ох, Демографе, ще кажа твърде силни думи ... Но !
12.02.2013 00:08
- Историята като такава, става светска наука в Новите времена ... в това отдалечено време, което разглеждаме ... историите(за нас) са История на църквата ?!

- Какво четем в тези истории за "нас" ?
а/ "четат псалтира и загряват скитският студ с топлината на вярата", и още "русата и златокоса гетска войска се окръжава с палаткови църкви" - св.Йероним (IV В.);
б/ в Прославата на ремисиянският епископ Никита(за неговата апостолска дейност при окръстването на бесите) "Нали бесите, ако земята и душата да им са сурови, ако и те самите да са по-сурови от таомшният студ, са станали сега по твое напътствие кротки овце ... И те , които винаги са отказвали да превият шията си под робство и минаваха за непобедими в бой , сега радостно я протягат под ярема на истинският господар ... Цялата "борейска област"(разбирай гето-скития - б.м.) те назовава баща; при твоите думи скита омеква и по твоя поука той захвърля в душевната борба своята жестокосърдечност ... Това значи да направиш вълците телета, да накараш лъв впрегнат с вол да яде слама ...".

- Така е, прав е ноланският епископ Мероний да пише тези слова за пастира Никита ремисианский ... но после Църквата стана сборище на вълци в овчи кожи !
- Такива измислиха покръстването ни ПОВТОРНО, по времето на Борис-Михаил !
- Идването ни в късно време в отечеството ни !
- Именно църковните борби и интриги доведоха до падането на Църството ни под османско иго !
- Свободата ни дойде късно, пак поради фанариотско-църковните интриги ... и след освобождението ни отново, кръв и кръв ... и кръв ... и кървавата глава на В. Чекаларов разнасяна от Каравангеловите катили, за устрашение на българите от Беломорска тракия ! ... и пак войни и кръв !

- Пишейки тези думи - не съм антихрист, Не ! - пиша го, защото не мога да се примиря ... с юдите, които подмениха Завета на Христос, тези които подмениха не само историята ни като народ но и скоро ще сложат кръста на изкопаната за народа ни могила, от тях !
цитирай
6. aristotelis - Блок. бг е като публичен дом вече, ...
12.02.2013 13:33
Блок.бг е като публичен дом вече, всеки цървул избива комплексите и недостатъците си, точно както става в един публичен дом! За това циганизацията на България продължава с пълна сила защото няма кой да я спре, навсякъде комплексирани цървули който се нуждаят спешно от спаротокова историческа порнография за да почустват малка гордост........А свестните българи се отвръщават от тази духовна мизерия и си отиват в чужбина и разбираше циганите танцуват, кой ли ще ги спре? Мастурбацията на цървули и помияри като спароток...........Лъжата за величието на траките и това,че ние сме стопроцентови техни наследници е нужна на мухльовците, комплексарите и смотаняците от сайта, за да крепят мижавото си самочувствие. Това ми стана ясно веднага, след като прочетох всичко изписано от местните "историци" дето нямат историческо образование и не разбират нищо от история и археология. От псевдоистория са се нуждаели и се нуждаят основно хора, които са искали да оправдаят претенциите си към съседни народи, с цел да получат придобивки и да оправдаят исканията си за тях.
цитирай
7. get - . . . От псевдоистория са се нуждаели ...
12.02.2013 23:31
aristotelis написа:
... От псевдоистория са се нуждаели и се нуждаят основно хора, които са искали да оправдаят претенциите си към съседни народи, с цел да получат придобивки и да оправдаят исканията си за тях.


- Явно с това визирахте(?), политическите тежнения на гръцките национал-шовинисти в тяхната Мегали Идея ... за Гърция !(вероятно и вас, като изразител на същата !)
цитирай
8. tzarkarui - Аспарух се превръща в тюрк под ма...
13.02.2013 11:44
Аспарух се превръща в тюрк под магическата пръчка на "бащата на Българската история" Златарски.

Горе-долу точно твърдение - АзБарух е хазар по майчина линия, в битката за Киев участва на страната на хазарите с/у българите, в Дунавска БълГария търси убежище. Въобще - много съмнения относно лоялността към българщината от страна на рода Дуло. Е, наследниците на АзБарух се оказват малко повече прозорливи (визирам борката първото чифутоидно мекере и моньо - синът му) - избират еманацията на чистия чифутоизъм (юдаизъм) - ристиенството.

Хазарщината е неизлечима гъбична (фунгоидна) болест със симптом паразитизма.
цитирай
9. demograph - Тя и 'Мегали идеята" им не е гръцка - виж "Гръцката идея на руската канцелария'
13.02.2013 19:03
get написа:
aristotelis написа:
... От псевдоистория са се нуждаели и се нуждаят основно хора, които са искали да оправдаят претенциите си към съседни народи, с цел да получат придобивки и да оправдаят исканията си за тях.


- Явно с това визирахте(?), политическите тежнения на гръцките национал-шовинисти в тяхната Мегали Идея ... за Гърция !(вероятно и вас, като изразител на същата !)

цитирай
10. tzarkarui - Гръцки патент за педерастия, педофилия, лезбийство...
14.02.2013 10:03
Единственото за което грчулята имат неоспорими авторски права (и ® ©) е перверзията във всичките и форми - от педофилията до педерастията/лесбийство. Всичко останало, което имат са го цап-царапнали от другите (нас включително). Понеже грчулята са от чифутоидното племенце на Дан и произхода трябва да се търси не само в Етиопия, но в Индия. И баш там намираме един пропаднал брамин (А-браман) и един педераст (с претенциите да бъде ариец) - Яван (прародителя на грчулята) е въртял "фирка" на лиубоффника на Кришна - Арджуна - за да бъде оставен жив.

After the fall of the Dwaraka federation, when Arjuna was taking the Yadav women of Dwaraka to Indraprastha, the Abhira tribes attacked him and took away the women and all the wealth. The Yavanas are mentioned in the Buddhist discourse of the Middle Length Sayings, in which the Buddha mentions to the Brahman Assalayana the existence of the Kamboja and Yavana people who have only two castes, master or slave. The Vanaparava of Mahabharata contains verses in the form of prophecy complaining that "......Meccha (barbaric) kings of the Shakas, Yavanas, Kambojas, Bahlikas etc. shall rule the earth un-righteously in Kali yuga..." Krishna worship became Christ, don't forget the Jews still practice the Caste system, which has existed for thousands of years. Titus Livius (Livy), The History of Rome, Book 36
Macedones Thraces que et Illyrii erant, ferocissimae omnes gentes, hic Syri et Asiatici Graeci sunt, uilissima genera hominum et seruituti nata; Macedonians and Thracians and Illyrians, all most warlike nations, here Syrians and Asiatic Greeks, the most worthless peoples among mankind and born for slavery.


По-голямата част на населението в Гърция (особено в Крит) са от тракийски произход. Не са грци. Не го знаят защото са заспали кратуни.
:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7962447
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол